Annabelle: Creation

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Annabelle: Creation
Ohjaaja David F. Sandberg
Käsikirjoittaja Gary Dauberman
Tuottaja
Säveltäjä Benjamin Wallfisch
Kuvaaja Maxime Alexandre
Leikkaaja Michel Aller
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Warner Bros. Pictures
Ensi-ilta
Kesto 110 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Annabelle: Creation on vuonna 2017 ensi-iltansa saanut David F. Sandbergin ohjaama ja Gary Daubermanin käsikirjoittama kauhuelokuva. Se on esiosa vuoden 2014 elokuvalle Annabelle ja kertoo Annabelle-nuken taustatarinan. Elokuva on Kirottu-universumin neljäs osa. Elokuvan pääosissa ovat Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Anthony LaPaglia ja Miranda Otto. Elokuva sai maailmanensi-iltansa Los Angelesin elokuvajuhlilla 19. kesäkuuta 2017. Elokuvateattereihin se ilmestyi Yhdysvalloissa ja Suomessa 11. elokuuta 2017.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1943 nukentekijä Samuel Mullinsin ja hänen vaimonsa Estherin viisivuotias tytär Annabelle, kutsumanimeltään Bee, kuolee ohiajavan auton törmätessä häneen.

Vuonna 1955 Mullinsin pariskunta majoittaa luokseen nunna Charlotten ja kuusi orpotyttöä, joiden orpokoti lopetettiin. Ensimmäisen yön aikana nuori poliota sairastava tyttö Janice herää ja salaperäisten paperilappuihin kirjoitettujen viestien houkuttelemana menee Been huoneeseen. Hän avaa nukkekodista löytyneellä avaimella komeron, jossa on Been näköinen posliininukke. Tämän jälkeen Janice alkaa nähdä Been haamun ja kokee muiden tyttöjen kanssa pelottavia asioita. Toisen yön aikana Janice haavoittuu haamun pudottaessa hänet Samuelin suunnittelemasta hissituolista. Janice päätyy pyörätuoliin, mutta Been haamu vetää hänet sisään latoon ja riivaa hänen kehonsa. Janicen ystävä Linda kertoo Samuelille tästä, mutta pian tämän jälkeen Janice tappaa Samuelin.

Sisar Charlotte puhuu Eshterin kanssa, joka on salaperäisesti menettänyt puolet kasvoistaan. Eshter paljastaa, että pian Been kuoleman jälkeen, Been haamua esittänyt tuntematon olento pyysi saada asettua yhteen Samuelin tekemistä nukeista. Mullinsit tulivat myöhemmit tajunneeksi, että haamu olikin oikeasti demoni, joka etsi itselleen ruumista. Demoni oli tuhonnut puolet Eshterin kasvoista yrittäessään riivata hänet. Mutta pariskunta pyysi apua kirkolta, jolloin papit siunasivat Been huoneen pyhällä vedellä, Samuelin lukitessa nuken komeroon ja liimatessa oveen Raamatusta revittyjä sivuja. Demoni murhaa Eshterin ja yrittää hyökätä sekä Charlotten että tyttöjen kimppuun. Riivattu Janice jahtaa Lindaa ja seuraa tätä Been huoneeseen, missä Charlotte lopulta lukitsee sekä Janicen että nuken komeroon.

Seuraavana päivänä poliisit saapuvat ja tutkivat talon. He löytävät nuken, joka viedään todistusaineistona pois. Janice oli paennut aiemmin komerosta löytyneen kolon kautta ja selvittänyt tiensä Santa Monicaan, jossa hän esiintyi nimellä ”Annabelle” päätyessään Higginsin perheen adoptoimaksi. Vuonna 1967 Annabelle Higgins oli liittynyt satanistiseen kulttiin poikaystävänsä kanssa. Eräänä yönä he murhaavat Annabellen adoptiovanhemmat ja tulevat herättäneeksi Higginsien naapureiden, Mia ja John Formin, huomion.

Lopputekstien välissä näytetyssä kohtauksessa, Annabelle-nukke nähdään liikkumattomana komerossa, kunnes se yhtäkkisesti kääntää päätään. Lopputekstien jälkeen näytetyssä kohtauksessa, joka sijoittuu vuoden 1952 Romaniaan, demoninunna Valak näyttäytyy Cârțan luostarissa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Stephanie Sigman  sisar Charlotte  
 Talitha Bateman  Janice  
 Anthony LaPaglia  Samuel Mullins  
 Miranda Otto  Eshter Mullins  
 Lulu Wilson  Linda  
 Philippa Coulthard  Nancy  
 Grace Fulton  Carol  
 Lou Lou Safran  Tierney  
 Tayler Buck  Kate  
 Samara Lee  Annabelle ”Bee” Mullins  
 Mark Bramhall  isä Massey  
 Adam Bartley  konstaapeli Fuller  
 Alicia Vela-Bailey  ilkeä Eshter Mullins  
 Lotta Losten  adoptiotoimiston agentti  
 Joseph Bishara  demoni  
 Fred Tatasciore  demonin ääni  
 Brian Howe  Pete Higgins  
 Kerry O’Malley  Sharon Higgins  
 Tree O’Toole  aikuinen Janice / Annabelle Higgins  
 Annabelle Wallis  Mia Form (arkistokuva)  
 Ward Horton  John Form (arkistokuva)  
 Bonnie Aarons  demoninunna Valak (cameo)  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lokakuussa 2015 vahvistettiin, että Annabellelle toteuttaisiin jatko-osa.[1] David F. Sandberg korvasi Leonettin ohjaajana maaliskuussa 2016.[2] Ensimmäisen elokuvan käsikirjoittaja Gary Dauberman palasi käsikirjoittamaan tämänkin elokuvan, Peter Safranin ja James Wan palatessa tuottajiksi. Kuvaukset alkoivat 27. kesäkuuta 2016 Los Angelesissa Warner Bros. Studiosin omissa tiloissa.[3][4] ja päättyivät 15. elokuuta 2016.[5] Elokuvan säveltäjäksi valittiin Benjamin Wallfisch.[6] Maaliskuussa 2017 Sandberg paljasti elokuvan virallisen nimen olevan Annabelle: Creation. Lisäksi elokuvan kerrottiinkin olevan jatko-osan sijaan esiosa.[7]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hall, Jacob: 'Annabelle 2' is on the Way, So Burn Your Doll Collection Now slashfilm.com. 19.10.2015. (englanniksi)
  2. McNary, Dave: 'Annabelle 2' Draws 'Lights Out' Director David Sandberg Variety. 22.3.2016. (englanniksi)
  3. Miska, Brad: Even More Dolls On the Set of 'Annabelle 2' Bloody Disgusting. 30.6.2016. Viitattu 12.4.2017. (englanniksi)
  4. Hamman, Cody: The Annabelle 2 Cast Expands as Filming Begins Joblo. 30.6.2016. Viitattu 12.4.2017. (englanniksi)
  5. Sandberg, David F.: That's a wrap on Annabelle 2! Thank you to the awesome cast and crew! In theaters May 2017. twitter.com. 15.8.2016. Viitattu 12.4.2017. (englanniksi)
  6. Benjamin Wallfisch to Score 'Annabelle 2' Film Music Reporter. 23.11.2016. Viitattu 12.4.2017. (englanniksi)
  7. 'Annabelle 2' Director Reveals Horror Sequel's Title The Hollywood Reporter. 29.3.2017. Viitattu 12.4.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]