Itkevän naisen kirous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Itkevän naisen kirous
The Curse of La Llorona
Itkevän naisen kirous.jpg
Ohjaaja Michael Chaves
Käsikirjoittaja
Tuottaja
Säveltäjä Joseph Bishara
Kuvaaja Michael Burgess
Leikkaaja Peter Gvozdas
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Warner Bros. Pictures
Ensi-ilta
Kesto 93 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Itkevän naisen kirous (engl. The Curse of La Llorona) on vuonna 2019 ensi-iltansa saanut Michael Chavesin ohjaama yhdysvaltalainen kauhuelokuva. Elokuva on Kirottu-universumin kuudes elokuva. Pääosissa ovat Linda Cardellini, Raymond Cruz ja Patricia Velásquez.

Itkevän naisen kirous sai ensiesityksensä 15. maaliskuuta 2019 South by Southwest -tapahtumassa.[1] Elokuvan ensi-ilta oli Suomessa 18. huhtikuuta 2018 ja Yhdysvalloissa 19. huhtikuuta 2018.[2][3]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1673 meksikolainen nainen hukutti omat lapsensa jokeen kostaakseen aviomiehelleen tämän uskottomuuden. Nainen kuitenkin katui tekojaan ja hänestä tuli henki nimeltä La Llorona, joka hukuttaa lapsia korvatakseen oman menetyksensä.

300 vuotta myöhemmin Los Angelesissa leskeksi jäänyt kahden lapsen äiti sosiaaliviranomainen Anna Tate-Garcia tutkii ystävänsä Patricia Avarezin lasten katoamista. Anna ja eräs poliisi vaativat päästä tutkimaan taloa ja löytävät oven, jota Patricia kieltää avaamasta. Patrician pojat, Carlos ja Tomas, löytyvät oven takaa ja nämä väittävät olevansa paremmassa turvassa lukkojen takana, mutta kykenemättöminä ymmärtämään varoitusta poliisi pidättää Patrician ja Anna majoittaa pojat katolisen kirkon hyväntekeväisyyskeskukseen. Yöllä Tomas kuitenkin lähtee kävelemään käytäville ja Carlos seuraa häntä. He näkevät peilistä La Llorona, joka särkee peilin ja tarttuu poikiin.

Yöllä Tomas ja Carlos löytyvät joesta hukkuneina. Patricia kertoo yrittäneensä suojella poikiaan La Lloronalta ja syyttää Annaa näiden kuolemasta. Annan poika Chris jättää siskonsa Samin yksin autoon ja La Llorona yrittää hyökätä hänen kimppuunsa, jättäen hänen käsivarsiinsa palovammoja. Patricialla on vahva alibi, joten hänet vapautetaan vankilasta. Mutta hän tunnustaa rukoilleensa La Lloronaa viemään Annan lapset, uskoen saavansa siten omat lapsensa takaisin. Seuraavana päivänä voimakas tuuli heittää Samin sateenvarjon pihan uima-altaaseen, jossa La Llorona hyökkää, jättäen myös Samin käsiin palovammoja ja yrittäen hukuttaa tämän. Anna pelastaa tyttärensä, mutta yöllä La Llorona hyökkää koko perheen kimppuun, minkä johdosta kolmikko päättää pyytää kirkolta apua.

Isä Perez kertoo kuinka oli itse alkanut uskoa yliluonnollisuuksiin vasta Annabelle-nuken kanssa sattuneen tapauksen jälkeen. Kirkolla kuitenkin kestäisi viikkoja etsiä henkilö tutkimaan tapausta, joten Perez neuvoo heitä pyytämään kirkon sijasta apua entiseltä papilta Rafael Olveralta. Rafael käyttää ensin kynttilöitä ja kananmunia nähdäkseen kuinka vahvasti La Llorona oli talossa läsnä. Hän kantaa mukanaan tulipuusta viestettyä ristiä ja sirottelee tulipuun siemeniä oven alle estääkseen La Lloronaa pääsemästä taloon, koska La Llorona oli aikoinaan hukuttanut lapsensa juuri tulipuiden kukkiessa hänen ympärillään. La Llorona onnistuu houkuttelemaan Samin ulos talosta ja yrittää jälleen hukuttaa tämän uima-altaaseen, mutta Rafael estää tämän valuttamalla altaaseen pyhää vettä. Patricia kuitenkin hyökkää taloon, ampuu Rafaelia ja lukitsee Annan kellariin. Sam ja Chris pakenevat ullakolle ja Patricia alkaa lopulta itsekin kauhistua La Lloronan voimia, joten hän päästää Annan vapaaksi ja Anna tuhoaa La Lloronan iskemällä tulipuuristin tämän rintaan.

Anna ja lapset kiittävät Rafaelia avustaan ja Rafael kertoo olleensa ylpeä siitä miten urheasti lapset olivat toimineet. Rafaelin lähdettyä taksille, lapset juoksevat sisään, mutta Anna kauhistuu vesilätäköstä näkemäänsä peilikuvaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Linda Cardellini  Anna Tate-Garcia  
 Raymond Cruz  Rafael Olvera  
 Patricia Velásquez  Patricia Alvarez  
 Jaynee-Lynne Kinchen  Samantha Garcia  
 Roman Christou  Chris Garcia  
 Marisol Ramirez  La Llorona  
 Sean Patrick Thomas  etsivä Cooper  
 Tony Amendola  isä Perez  
 Madeleine McGraw  April  
 Sierra Heuermann  Sam  
 Sophia Santi  Bocanegra  
 Oliver Alexander  Carlos Alvarez  
 AIden Lewandowski  Tomas Alvarez  
 Irene Keng  Donna  
 Jethan Camarena  Simon  
 Madeleine McGraw  April  
 DeLaRosa Rivera  David Garcia  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nolfi, Joey: Pet Sematary remake to world premiere at 2019 SXSW Film Festival Entertainment Weekly. 6.2.2019. Viitattu 19.3.2019. (englanniksi)
  2. Itkevän naisen kirous Finnkino. Arkistoitu 3.4.2019. Viitattu 3.4.2019.
  3. McNary, Dave: Film News Roundup: Horror Movie Re-Titled 'The Curse of La Llorona' for Spring Release Variety. 19.7.2018. Viitattu 19.3.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]