Linda Cardellini

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Linda Cardellini
Linda Cardellini vuonna 2011.
Linda Cardellini vuonna 2011.
Syntymäaika 25. kesäkuuta 1975 (ikä 42)
Syntymäpaikka Redwood City, Kalifornia, Yhdysvallat
Merkittävät roolit Samantha Taggart
(Teho-osasto)
Velma Dinkley
(Scooby-Doo ja salaperäinen saari)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Linda Edna Cardellini (25. kesäkuuta 1975 Redwood City, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan kenties parhaiten Samantha Taggartina televisiosarjasta Teho-osasto sekä Velma Dinkleyna kahdessa Scooby Doo -elokuvassa vuosilta 2002 ja 2004.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cardellini tunnetaan kenties parhaiten hoitaja Samantha Taggartin roolista televisiosarjassa Teho-osasto. Hän on ollut mukana sarjassa vuodesta 2003 alkaen. Cardellini on näytellyt lisäksi muun muassa Lindsay Weirin roolissa televisiosarjassa Freaks and Geeks vuodelta 1999 ja tehnyt vierailuja muihin televisiosarjoihin kuten Kolmas kivi auringosta ja Robot Chicken.[1]. Linda on myös mukana tv-minisarjassa Comanche Moon.

Cardellini on tehnyt uraa myös valkokankaan puolella. Hänet on nähty muun muassa elokuvissa Scooby Doo ja salaperäinen saari (2002) ja sen jatko-osassa Scooby-Doo 2: Monsterit vapaalla (2004), joissa hän esitti Mysteeripoppoon jäsentä Velma Dinkleyta. Sen lisäksi Cardellini on näytellyt esimerkiksi Oscar-palkitussa elokuvassa Brokeback Mountain vuodelta 2005.[1] Vuonna 2016 hän näytteli elokuvassa The Founder.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Linda Cardellini IMDb. Viitattu 16. kesäkuuta 2008. (englanniksi)