Annabelle Comes Home

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Annabelle Comes Home
Ohjaaja Gary Dauberman
Käsikirjoittaja Gary Dauberman
Tarina
Tuottaja
Säveltäjä Joseph Bishara
Kuvaaja Michael Burgess
Leikkaaja Tom Elkins
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Warner Bros. Pictures
Ensi-ilta
Kesto 106 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Annabelle
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Annabelle Comes Home on vuonna 2019 ensi-iltansa saanut Gary Deubermanin ohjaama yhdysvaltalainen kauhuelokuva. Elokuva on Kirottu-universumin seitsemäs elokuva ja toimii jatko-osana elokuville Annabelle (2014) ja Annabelle: Creation (2017). Pääosissa ovat Mckenna Grace, Madison Iseman, Katie Sarife, Patrick Wilson ja Vera Farmiga. Elokuva sai ensi-iltansa 26. kesäkuuta 2019.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demonologit Ed ja Lorraine Warren takavarikoivat mystisiä väkivaltaisia ilmiöitä aiheuttaneen Annabelle-nuken kahdelta hoitajalta, Debbieltä ja Camillalta. Matkalla Warrenien talolle nukkeen kiinnittynyt demoni yrittää houkutella henkiä tappamaan Edin, mutta Ed selviää ja Annabelle lukitaan lasikaappiin samaan huoneeseen muiden Warrenien keräämien artefaktien keskelle, isä Gordonin siunatessa kaapin, jotta nuken pahuus ei pääsisi vapaaksi

Jonkin ajan kuluttua Warrenit lähtevät tutkimaan toista tapausta ja tytön nimeltä Mary Ellen jäädessä näiden tyttären Judyn lapsenvahdiksi. Koulussa Judy huomaa kuinka erään papin henki alkaa seurata häntä. Mary Ellenin ystävä Daniela Rios saapuu luvatta Warrenien talolle, koska on salaa kiinnostunut kuolleiden kanssa kommunikoimisesta, kuten kuolleen isänsä. Hän löytää artefaktihuoneen, mutta tulee samalla avanneeksi Annabellen lasikaapin ja unohtaa ennen lähtöään lukita sen uudelleen. Illalla myös muut henget alkavat vapautua ja terrorisoida taloa Annabellen lisäksi, kuten lautturi, morsian, Feeley Meeley -lautapeli ja musta Shuck-koira.

Mary Ellenin ihastus Bob Palmeri saapuu talolle yrittäen tehdä tähän vaikutuksen, mutta joutuu Shuckin hyökkämäksi ja piiloutuu Warrenien takapihalle. Lautturin jahdatessa Mary Elleniä, Judy kohtaa huoneessaan Annabellen. Daniela oli aiemmin lähtenyt, mutta palaa takaisin artefaktihuoneen avaimet mukanaan. Artefaktihuone lukitsee hänet sisäänsä, siellä olevan pianon sekä lähitulevaisuutta ennustavan television kummitellessa hänelle. Hän löytää myös surijan riipuksen ja näkee isänään esiintyvän pahan hengen. Juuri kun hän on kummittelevan television ennustamana tarttumassa kirottuun puhelimeen, Judy ja Mary Ellen saapuvat ja estävät häntä.

Judy selittää, että henget voi pysäyttää vain lukitsemalla Annabelle takaisin kaappiin. Bob palaa ja suojelee Judya Shuckilta, Danielan joutuessa morsiamen riivaamaksi. Papin henki opastaa Mary Ellenin ja Judyn lautturin luokse ja he löytävät lasikaapin avaimen. Feeley Meeleystä ilmestyvät demoniset kädet hyökkäävät, mutta Judy käynnistää videonauhan Edistä käyttämässä manausta morsiameen. Daniela vapautuu riivauksestaan ja Annabelle saadaan lukittua takaisin kaappiin. Samalla muut henget rauhoittuvat ja palaavat horrokseen.

Ed ja Lorraine palaavat seuraavana aamuna ja tytöt kertovat yön tapahtumista. Lorraine antaa Danielan pitää surijan riipuksen ja välittää myös lohduttavan viestin Danielan isältä. Lopuksi kaikki juhlivat yhdessä Judyn syntymäpäivää.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Mckenna Grace  Judy Warren  
 Madison Iseman  Mary Ellen  
 Katie Sarife  Daniela Rios  
 Patrick Wilson  Ed Warren  
 Vera Farmiga  Lorraine Warren  
 Michael Cimino  Bob Palmeri  
 Paul Dean  herra Palmeri  
 Steve Coulter  isä Gordon  
 Luca Luhan  Anthony Rios  
 Anthony Wemmys  herra Rios  
 Stephen Blackehart  Thomas  
 Sade Katarina  Camilla  
 Kenzie Caplan  Debbie  
 Samara Lee  Annabelle ”Bee” Mullins  
 Natalia Safran  morsimen henki  
 Douglas Tait  Shuck-koira  
 Alexander Ward  demoni  

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Annabelle Comes Home sai ensi-iltansa 26. kesäkuuta 2019.[1] Alun perin elokuvan suunniteltiin saavan ensi-iltansa 3. heinäkuuta 2019. Maaliskuussa 2019 New Line Cinema julkaisi teaserin, jossa paljastettiin elokuvan virallinen nimi.[2][3][4]

Arvosteluja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Sanomat
Pertti Avola
2/5 tähteä [5]
Hufvudstadsbladet
Krister Uggeldahl
2/5 tähteä [6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pedersen, Erik: Warner Bros Dates ‘Space Jam 2’, Shifts ‘Annabelle’ Sequel & ‘Godzilla Vs. Kong’ Deadline Hollywood. 21.2.2019. Viitattu 16.3.2019. (englanniksi)
  2. Squires, John: [Video] Short Teaser Reveals the Title ‘Annabelle Comes Home’! Bloody Disgusting. 15.3.2019. Viitattu 16.3.2019. (englanniksi)
  3. Chitwood, Adam: ‘Annabelle 3’ Title Revealed Collider. 15.3.2019. Viitattu 16.3.2019. (englanniksi)
  4. Anderson, Derek: New ANNABELLE Film Officially Titled ANNABELLE COMES HOME Daily Dead. 15.3.2019. Viitattu 16.3.2019. (englanniksi)
  5. Avola, Pertti: Nukke herättää pahan voimat esikaupunkitalossa. Helsingin Sanomat, 28.6.2019, s. B 3. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 31.12.2019.
  6. Uggeldahl, Krister: Ingen rädder för vargen här. Hufvudstadsbladet, 26.6.2019, s. 24. Artikkelin maksullinen verkkoversio.. Viitattu 31.12.2019.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.