Miquel Brown

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Miquel Brown (syntynyt noin 1945) on kanadalaissyntyinen näyttelijä ja laulaja. Hän tuli tunnetuksi 1980-luvun Hi-NRG -levytyksistään So Many Men, So Little Time sekä He's a Saint, He's a Sinner. Brownin etunimi kirjoitettiin alun perin muodossa "Michael", mutta hänen vanhempansa muuttivat sen Miqueliksi välttääkseen sekaantumisen miespuoliseen tuottajaan ja lastenkirjailijaan Michael Browniin. Nimen äänneasu pysyi ennallaan. Miquel Brownin tytär on näyttelijänä ja laulajana tunnettu Sinitta Malone.

Ura ja elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miquel Brown syntyi Montrealissa Kanadassa ja varttui Vancouverissa. Eräiden lähteiden mukaan hän syntyi Yhdysvaltain Detroitissa. Nuoruudessaan Brown opiskeli lääketiedettä George Washington Universityssä Washington D.C:ssä. Opiskeluaikanaan hän meni naimisiin ja sai tyttären, Sinitta Renet Malonen Seattlessa Washingtonin osavaltiossa. Brown jätti yliopisto-opinnot esiintyäkseen Sheilan osassa musikaalissa Hair.

Avioeronsa jälkeen vuonna 1973 Miquel Brown muutti Isoon-Britanniaan. Hän saavutti saarivaltakunnassa suosiota esiintymällä erinäisissä televisiotuotannoissa. 1976 hän näytteli Sister Annaa musikaalissa Mardi Gras. Tätä kautta hän pääsi tekemään ensimmäisen levytyksensä, The First Time Around ja levytyssopimuksen muusikko Alan Hawkshawn kanssa. Ensialbumi Symphony of Love (1978) oli Brownin kansainvälinen läpimurto. Levyllä olivat muun muassa sävelmät Dancin' with the Lights Down Low, This is Something New to Me, The Day They Got Disco in Brazil sekä Do It ja Something Made of Love. Yhdysvalloissa albumi nousi sijalle 26. Brown nautti erityistä suosiota sateenkaarikansan keskuudessa.

Vuonna 1983 Brown tapasi Ian Levinen ja Fiachra Trenchin. Record Shack Records -levy-yhtiön kanssa syntyi albumi Manpower, josta tuli Hi-NRG -klassikko. Ensimmäinen singlejulkaisu albumilta – So Many Men, So Little Time – oli kansainvälinen hitti. Vuonna 1985 ilmestyi Close to Perfection (tuottajana edelleen Levine). Se ei kuitenkaan ollut edeltäneen albumin kaltainen kaupallinen menestys. Levyltä julkaistiin singlehitit Black Leather ja Close to Perfection.

1990- ja 2000-luvuilla Miquel Brown on jatkanut työtään teatterituotantojen parissa ja näyttelyt myös eräissä elokuvissa. Vuonna 2005 esitettiin lontoolaisessa Bullion Room Theatressa tuotanto Miquel Brown: The Lady, Her Loves and Her Lord, yhden naisen revyy, jota luonnehdittiin "musiikilliseksi matkaksi halki Miquel Brownin elämän syntymästä nykyhetkeen".

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Symphony of Love (1978)
  • Manpower (1983)
  • Close to Perfection (1985)
  • The Best of Miquel Brown Hot Productions (1991)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]