Mike Love

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mike Love

Michael Edvard "Mike" Love (s. 15. maaliskuuta 1941 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten The Beach Boysin laulajana ja sanoittajana. Hän on yksi yhtyeen viidestä alkuperäisjäsenestä ja Wilsonin veljesten Brianin, Carlin ja Dennisin serkku. Lisäksi hänen veljensä Stan on entinen NBA-koripalloilija, ja Stanin poika eli Mike Loven veljenpoika Kevin Love on niin ikään NBA-pelaaja.

Mike Love oli Brian Wilsonin ohella Beach Boysin päävokalisti. Mike Love laulaa vokaalit useaan tunnettuun Beach Boys -sävelmään, kuten "Surfing Safari", "Surfing USA", "Little Deuce Coupe", "Be True to Your School", "Fun Fun Fun", "I Get Around" ja "California Girls". Love tunnetaan etenkin korkeiden äänien laulajana, mutta hän on laulanut myös tunnettuja basso-osuuksia (esimerkiksi hitissä "Good Vibrations"). Mike Loven rooli sanoittajana oli tärkeä varsinkin Beach Boysin alkuvuosinalähde?.

Beach Boysin ohella Mike on muun muassa levyttänyt kaksi albumia Celebration-yhtyeen kanssa. Myöhäisellä 1970-luvulla julkaistiin epäviralliset sooloalbumit First Love ja Country Love. Hänen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa virallinen sooloalbuminsa Looking Back with Love ilmestyi vuonna 1981.

Mike Love asuu nykyään Incline Villagessa Nevadassa [1] ja on tällä hetkellä The Beach Boys-nimellä keikkailevan kokoonpanon ainoa alkuperäisjäsen. Hänen ohellaan mukana on myös vuonna 1965 yhtyeeseen liittynyt Bruce Johnston.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.