Michonne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michonne
Luoja(t) Robert Kirkman
Tony Moore
Charlie Adlard
Näyttelijä(t) Danai Gurira
Samira Wiley (ääninäyttelijä videopelissä)
Ensi-
esiintyminen
numero 19 (sarjakuva)
jakso Hiipuvan nuotion äärellä (televisiosarja)
Kustantaja Image Comics
Henkilötiedot
Status elossa
Ammatti asianajaja (sarjakuva)
Sukupuoli nainen
Suhteet
Puoliso(t) Mike
Tyreese (sarjakuva)
Morgan Jones (sarjakuva)
Ezekiel (sarjakuva)
Rick Grimes (televisiosarjassa)
Lapset Andre (televisiosarjassa)
Tutut Terry
Rick Grimes
Carl Grimes
Andrea
Daryl Dixon (televisiosarjassa)
Merle Dixon (televisiosarjassa)
Glenn Rhee
Kuvernööri
Morgan Jones
Hershel Greene
Maggie Grimes

Michonne on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa sarjakuvassa The Walking Dead sekä samannimisessä televisiosarjassa. Hahmoa näyttelee televisiosarjassa Danai Gurira.

Michonne listattiin sijalle 86 IGN:n sata parasta sarjakuvasankaria -listaan.[1]

Sarjakuvassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjakuvassa Michonne työskenteli ennen maailmanloppua asianajajana, ja hänellä oli kaksi tytärtä, veli, sisko, sekä poikaystävä Mike. Hänet nähtiin alun perin sarjakuvan numerossa 19, jossa hän vaeltaa yksin kahden zombin kanssa, jotka ovat hänen poikaystävänsä Mike ja tämän ystävä Terry. Löydettään vankilalle hän pelastaa Otisin zombeilta. Michonnen saapuessa vankilaan sisälle häntä pidetään aluksi erillään muista, mutta lopulta häneen aletaan luottaa. Hän kiinnostuu Tyreesestä ja myöhemmin yrittää vietellä tätä, minkä seurauksena tämän tyttöystävä Carol masentuu ja viiltelee itseään. Myöhemmin Tyreeselle ja Michonnelle kehittyy suhde.

Michonne matkaa Woodburyyn Rickin ja Glennin parissa. Woodburyn johtaja Kuvernööri ottaa kolmikon vangikseen, ja alkaa hyväksikäyttää Michonnea. Hän myös tekee tästä yhden areenansa taistelijoista, mutta Michonne tappaa vastustajansa Kuvernöörin käskyjen vastaisesti.

Sarjakuvan numerossa 126 Michonne muuttaa Hilltop Colonyyn, kun sota Negania vastaan loppuu. Kahden vuoden aikahypyn jälkeen Michonnen olinpaikka on tuntematon, ja Rick on tähän mennessä maininnut vain ikävöivänsä tätä.

Televisiosarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjassa Michonne nähdään alun perin toisella tuotantokauden päätösjaksossa Hiipuvan nuotion äärellä, jossa hän pelastaa Andrean zombeilta. Myöhemmin kolmannella tuotantokaudella Michonne nähdään vaeltavan tien päällä yhdessä Andrean kanssa. Heidän nähdessään helikopterin putoavan taivaalta, he lähtevät tutkimaan sitä. Paikalle saapuu ryhmä tuntemattomia miehiä, joista yksi, Merle Dixon, huomaa heidät. Kaksikko viedään Woodburyyn, josta heille annetaan turvapaikka. Michonne ei luota paikan johtajaan, Kuvernööriin. Hän päättää lähteä kaupungista, jolloin Merle apulaisineen etsii häntä. Michonne pakenee, mutta näkee pian Merlen kaappaavan Glenn Rheen ja Maggie Greenen. Michonne löytää vankilalle ja kertoo Rick Grimesille näkemästään. He lähtevät Daryl Dixonin ja Oscarin kanssa pelastamaan Glenniä ja Maggietä. Rickin luottamus Michonneen kasvaa hiljalleen Neljännellä tuotantokaudella saadaan selville Michonnen menneisyyttä. Hän paljastaa jaksossa Otettu Carl Grimesille, että hänellä oli lapsi, Andre, joka kuoli maailman romahtaessa. Kuvernöörin hyökätessään vankilalle, Michonne joutui ensimmäisenä tämän vangiksi ja joutui todistamaan Hershelin kuoleman. Michonne onnistuu haavoittamaan Kuvernööriä kuolettavasti, mutta hyökkäyksen seurauksena Michonne ajautuu erilleen muista ryhmäläisestä. Michonne alkaa liikkumaan taas yksin ja ottaa kaksi kulkijaa mukaanasa. Michonne kuitenkin murtuu, kun näkee yhden kulkijoista muistuttavan häntä ja hermostunut Michonne tappaa kaikki kulkijat hänen ympärillään. Michonne onnistuu kuitenkin löytämään Rick ja Carlin ja alkavat yhdessä matkailla kohti Terminusta. Matkan aikana he törmäävät jengiin jonka mukana Daryl liikkui. Michonne ja muut tappavat jengiläiset. Michonne joutuu Terminulaisten vangiksi, mutta Carol pelastaa heidät. Michonne menettää miekkansa, mutta saa sen takaisin yhdeltä Terminuslaisesta. Michonne ja muut pääsevät asumaan Alexandriaan.

Kuudennella tuotantokaudella Michonne oli mukana kulkijan lauman väijytyksessä. Kulkija lauman päästessään Alexandriaan, Michonne oli viettämässä viimeiset hetket puremansa saanut Deannan kanssa, joka kertoi Rickin olevan uusi johtaja. Michonne ja muut onnistuvat lopulta tappamaan kaikki kulkijat. Michonnen ja Rickin ystävyys saa uuden käänteen ja nämä alkavat seurustelemaan. Michonne joutuu Pelastajat ryhmän vangiksi ja lopulta ryhmän johtaja Negan valitsee yhden Rickin ryhmäläistä tapettavaksi. Vielä ei ole varmaa valitsiko Negan Michonnen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Michonne - #86 Top Comic Book Heroes IGN. Arkistoitu 5.5.2011. Viitattu 10.10.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.