The Walking Dead (sarjakuva)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Walking Dead
The walking dead 1.jpg
Lehtityyppi sarjakuvalehti
Aihealue Post-apocalypse
Zombit
Kustantaja Image Comics
Perustettu 2003
Kotimaa Yhdysvallat
Ilmestymistiheys kuukausittain
Kieli englanti
Kotisivu www.walkingdead.com

The Walking Dead on Robert Kirkmanin käsikirjoittama, kuukausittain ilmestyvä yhdysvaltalainen sarjakuva. Sarjakuvasta on myös tehty samanniminen televisiosarja sekä sarjakuvan universumiin perustuva videopeli.

Sarjakuvassa kuvataan sheriffi Rick Grimesin ja hänen ryhmänsä selviytymistä zombien valtaamassa Amerikassa. Sarjan keskeinen teema on ihmisten väliset konfliktit ja niiden selvitys, ei niinkään epäkuolleet.

Sarjakuva voitti Eisner-palkinnon vuonna 2010 Paras jatkuva sarja -kategoriassa[1].

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sheriffi Rick Grimes ja hänen kollegansa Shane ovat väijytyksessä, kun aseistettu mies uhkailee heitä. Yrittäessään saada tätä ruotuun mies ampuu Rickiä rintakehään ja tämä vaipuu koomaan. Rick lopulta herää viikkojen jälkeen huomaten sivilisaation romahtaneen, ja maailman olevan täynnä ihmislihaa himoitsevia epäkuolleita. Rick löytää selviytyjiä jotka kertovat, että purema aiheuttaa kuoleman ja muuttumisen yhdeksi epäkuolleista. Opittuaan kaiken olennaisen selviytymisestä Rick lähtee etsimään vaimoaan Loria ja poikaansa Carlia. Rick löytää pian lisää ihmisiä sekä perheensä hyvinvoivana. Ihmisten johtana toimii Shane. Käy kuitenkin ilmi, että Lorilla ja Shanella on ollut ennen Rickin paluuta suhde. Shanesta tulee pian mustasukkainen Rickiä kohtaan, kun Lori valitsee tämän Shanen sijaan. Rick ja Shane alkavat pian kiistellä tulevaisuuden suunnitelmista. Yllättäen zombit hyökkäävät ihmisten leiriin ja tappavat osan selviytyjistä. Tilanteen rauhoituttua Shane yrittää ampua Rickin, mutta kuolee Carlin ampumaan luotiin.

Ryhmä jättään leirin taakseen ja selviää, että Lori on raskaana, mutta lapsen isyys on epäselvää. Carl saa vakavan ampumahaavan ja ryhmä löytää uusia ihmisiä jotka lupautuvat auttamaan tätä. Carl selviää, mutta ihmisten väliset erimielisyydet johtavat Rickin ryhmän karkoitukseen uudesta kodistaan. Ihmiset löytävät pian hylätyn vankilan, jonne he asettuvat. Myöhemmin ryhmä löytää yllättäen vankilasta neljä elossa olevaa vankia, jotka epäilyttävät kaikkia. Rick saa kuulla yhden vangin tappaneen kaksi hänen ryhmäläistään, ja pahoinpitelee tämän henkihieveriin esittäen uuden sääntönsä; "Sinä tapat, sinä kuolet." Vankien johtaja Dexter miltei ajaa ihmiset pois vankilasta mutta Rick saa tilaisuuden ampua tämän. Rickin johtajuus asetetaan kyseenalaiseksi, ja hän joutuu vakavaan tappeluun Tyreesen kanssa. Pyörryttyään Rick saa kuulla, että ei ole enää ryhmän ainut johtaja. Ulkona hän pitää puheen ihmisille jossa kertoo, että ihmisten on muututtava maailman mukana.

Ihmiset huomaavat taivaalla helikopterin joka syöksyy maahan. Rick ja Glenn lähtevät yhdessä uuden tulokkaan Michonnen kanssa etsimään sen jäänteitä ja löytävät Woodburyn kaupungin. Woodburyn johtaja Kuvernööri osoittautuu mielipuoleksi ja vangitsee ensi töikseen kolmikon sekä pahoinpitelee heitä, tivaten samalla heidän kotinsa sijaintia. Rick ryhmineen saa liittolaisia ja he onnistuvat pakenemaan löytäen takaisin vankilaan. Rick tiedostaa että Kuvernööri löytää vankilan ennemmin tai myöhemmin. Myöhemmin Lorin vauva Judith syntyy, ja ihmiset ottavat arjesta ilon irti kohdaten kuitenkin järkyttäviä vastoinkäymisiä. Viikkojen jälkeen Kuvernööri löytää vankilan, aikeinaan tappaa kaikki sisällä olevat ihmiset ja ottaa vankila haltuunsa. Pian Kuvernööri perääntyy menettäessään liikaa sotilaita. Rick kuitenkin vaipuu koomaan ampumahaavan tähden, ja osa ihmisistä tajuaa vankilan puolustamisen olevan hyödytöntä paeten vankilalta. Herättyään koomasta Rick alkaa epäillä kykenevätkö he voittamaan Kuvernöörin. Kuvernööri palaa useasti vankilalle tapattaen lähes kaikki vankilan asukit. Taisteluiden loppuuntulemana vankilasta tulee asuinkelvoton, jolloin ainoat selviytyjät Rick ja Carl joutuvat pakenevaan kodistaan. Lori ja Judith menettävät henkensä taisteluissa, ja heidät tappanut sotilas Lilly ampuu Kuvernööriä päähän paeten epäkuolleita vankilaan muiden elävien sotilaiden kanssa.

Rick ja Carl jäävät yksin, ja yrittävät jatkaa elämäänsä. Rickin mielentila alkaa hämärtyä verilöylyn jälkeen, ja myös ampumahaavan heikentämänä pyörtyy ja jättää Carlin yksin. Hän kuitenkin selviää ja alkaa kuvitella Lorin puhuvan hänelle puhelimella. Rick ja Carl löytävät lopulta muutkin ihmiset, ja ryhmä tapaa Abrahamin, Eugenen ja Rositan. Eugene tietää syyn zombiepidemialle, ja ihmiset alkavat matkata kohti Washingtonia josta löytyy tämän mukaan pelastus. Ihmiset kohtaavat pian massiivisen kuolleiden lauman joka lähtee seuraamaan heitä. Ryhmän toinen nuorimmista, Ben, tappaa yhtäkkiä kaksoisveljensä Billyn. Ihmiset keskustelevat jopa hänen tappamisestaan tapahtuneen jälkeen, ja Carl ampuu lopulta salaa Benin. Menetyksien jälkeen pojat adoptoinut Dale katoaa ja uutta jäsentä Gabrielia aletaan epäillä katoamisesta. Dalen on kuitenkin kaapannut pieni joukko kannibaaleja, joka varjostaa Rickin ryhmää. Rick joutuu teloittamaan heidät. Myöhemmin Rick alkaa epäillä omaa inhimillisyyttään ja pitää itseään jopa vaarallisempana kuin kannibaalit. Carl tunnustaa isälleen tappaneensa Benin.

Viikkoja myöhemmin käy Eugene kertoo valehdelleensa pysyäkseen hengissä. Erään kommuunin värvääjä Aaron löytää ihmiset, ja Rick ryhmineen lähtee tämän mukaan aidattuun yhteisöön, Alexandriaan. Rick ei kykene luottamaan tähän täysin, yrittää pitää järjestystä Alexandriassa useiden välikohtausten sattuessa sekä alkaa asettua yhteisön johtajaksi. Alexandrian yllättää suuri lauma kulkijoita, jotka tunkeutuvat sisään yhteisöön. Osa selviytyjistä kuolee, ja Carl haavoittuu vakavasti joutuen koomaan. Voitettuaan zombilauman uusin taktiikoin Rick näkee yhteisölle paremman tulevaisuuden. Ihmisten parannellessa Alexandriaa Carl herää koomastaan. Uuden kommuunin värvääjä Paul "Jesus" Monroe löytää heidät, ja hän kertoo että kilometrien päässä on useita yhteisöjä joissa asuu satoja ihmisiä. Rickin epäilyistä huolimatta ryhmä johdatetaan Hilltopiin, noin kahdensadan ihmisen asuttamaan yhteisöön. Käy nopeasti ilmi että heillä on vihollisia, sadistisen Neganin johtama ryhmä "Pelastajat". Ryhmä pakottaa tappamisen uhalla yhteisöjen antamaan heille puolet elintarvikkeistaan. Rick uskoo, että he pystyvät pysäyttämään heidät, ja tappavat pienen osan pelastajia. Negan saa Rickin ja tämän ihmiset nalkkiin sekä surmaa Glennin brutaalisti. Negan kertoo Rickille, että tämän on sopeuduttava uusiin sääntöihin. Rick uskottelee ihmisille, että alistuu Neganin tahtoon, mutta on tosiasiassa salaliitossa eri kommuunien johtajien sekä Dwightin, Negania vihaavan Pelastajan, kanssa. Pitkän valmistelun jälkeen ihmiset nousevat kapinaan Negania vastaan, lopulta voittaen tämän. Rick tuomitsee Neganin elinikäiseen vankeuteen Alexandriaan.

Yli kaksi vuotta myöhemmin yhteisöt ovat linkittäytyneet yhteen teiden avulla, ja ihmiset ovat alkaneet elää sivistynyttä elämää hyvin kunnostetuissa yhteisöissä. Rick on yhä Alexandrian johtaja ja pyrkii palauttamaan ihmiskunnan vanhat, inhimilliset arvot yhteisöihinsä. Myös Hilltop ja Pelastajat ovat saaneet uudet johtajat, Maggien ja Dwightin. Alexandrian vartiomiehet löytävät kommuunin ulkopuolelta pienen ryhmän, johtajanaan nuori nainen nimeltään Magna. Ihmiset johdattavat uusilla taktiikoilla kulkijoita pois uusien selviytyjien tieltä, ja Magna ryhmineen toivotetaan tervetulleeksi Alexandriaan. Rick kohtaa ongelmia teini-ikäiseksi kasvaneen Carlin kanssa, kun tämä haluaa muuttaa Hilltopiin. Maggien johtamassa Hilltopissa tämä elää täyttä elämää isänsä mukaan nimetyn lapsensa Hershelin kanssa.

Kommuunien ulkopuolella vartiomiehet alkavat oudosti kadota ja eräs vartija, Marco, väittää kulkijoiden kuiskivan. Väite osoittautuu todeksi kun Maggie värvää vartiomiehiä etsimään Marcon kadonnutta paria Keniä. Jesus joutuu ryhmineen koville, kun Kuiskaajiksi itseään kutsuvat hyökkäävät tämän kimppuun. Jesus selviää toisen vartiomiehen kanssa ja onnistuu kaappaamaan yhden Kuiskaajan mukaansa. Jesus puhuttelee Kuiskaajaa, nuorta Lydiaa. Lydia kertoo, että tämän ryhmä käyttää zombien nahoista tehtyjä naamioita ja asuja, eivätkä he tapa zombeja. Hänen mukaansa ihmisten on tultava toimeen zombien kanssa tai kuoltava, joka selittää heidän tapansa selviytyä. Samaan aikaan Carl uskoo teloittaneensa Sophiaa hakanneet kiusaajat, jotka kuitenkin selviävät hengissä. Poikien vanhemmat vannovat kostoa Carlille, ja pitävät tämän arestia liian kevyenä rangaistuksena. Gregory saa poikien vanhemmat suostuteltua Maggien ja Carlin tappamiseen. Samalla Carl ja Lydia päätyvät harrastamaan seksiä Carlin päästettyä tytön vapaaksi sellistään. Gregory epäonnistuu Maggien myrkyttämisessä ja tämä vangitaan. Pian Kuiskaajien johtaja Alpha saapuu Hilltopin porteille ja haluaa tehdä vaihdon. Alphan tytär Lydia vaihdetaan lopulta hyvinvoiviin vartiomiehiin Danteen ja Keniin. Carl ei hyväksy vaihtoa ja karkaa ulos etsimään Lydiaa lopulta löytäen kuiskaajat.

Rick tapaa Dwightin, joka kertoo, ettei halua toimia enää johtotehtävissä. Myöhemmin Rick huomaa Neganin sellin olevan auki, mutta Neganin istuvan sisällä. Negan kertoo, että hän halusi näin rakentaa luottamusta heidän välilleen, mutta Rick ei luota Neganiin. Rick lukitsee Neganin selliin. Negan väittää Rickille että hän on tämän "armollisuuden symboli". Hilltopissa Maggie hirttää Gregoryn rangaistuksena tappoyrityksestä. Maggie kertoo kuolemantuomion olleen oikea ratkaisu.

Alexandriassa järjestetään suuret markkinat, johon kaikkien kommuunien jäsenet osallistuvat. Kuiskaajien johtaja Alpha osallistuu salaa juhliin, ja samaan aikaan Rick saa tietää Carlin olevan kadoksissa. Rick lähtee etsimään poikaansa ja törmää Kuiskaajiin. Hänet johdatetaan poikansa luokse, ja Alpha haluaa näyttää Rickille jotain. Rick kohtaa yhdessä tämän kanssa suuren, tuhansien kulkijoiden lauman, joka on täydessä kontrollissa hylätyn tehtaan takana. Rick ja Alpha palaavat Kuiskaajien leiriin, ja Carl kertoo isälleen että ei lähde mihinkään ilman Lydiaa. Alpha tajuaa että hänen tyttärensä voi vielä saada tarvitsemansa elämän ja karkottaa tämän Rickin ja Carlin mukana pois. Alpha kertoo, että on valmis tuhoamaan kaiken mitä Rick on saanut aikaan, mikäli he astuvat vielä Kuiskaajien alueille. Hän myös kertoo, että on tehnyt rajan heidän välilleen.

Rick, Carl ja Lydia lähtevät pois Kuiskaajien leiristä. Rick kohtaa seivästetyistä ihmisten päistä tehdyn rajan. Päiden joukossa on useita heidän ystäviään, muun muassa Rosita ja Ezekiel. Rick lyyhistyy maahan sanattomana, jolloin Andrea, Michonne ja Dante saapuvat paikalle. Ryhmä tappaa zombeiksi muuttuneet ystävänsä ja he palaavat kotiinsa kertoen huonot uutiset. Ihmiset ovat suivaantuneita Rickille kun tämä päättää, etteivät he lähde sotaan Kuiskaajia vastaan. Rick ja Andrea saavat vieraakseen Rositan menettäneen Eugenen, joka ehdottaa Alphan koettelemista hänen tyttären Lydian avulla. Rick ei suostu ehdotukseen, ja lähettääkin Lydian Hilltopiin. Matkalla Lydia luulee että Carl ja Andrea ovat viemässä häntä takaisin Alphan luo, jolloin tämä ottaa aseensa esiin, tähdäten Andreaa. Kolmikko kuitenkin sopii riitansa pian.

Alexandriassa väkijoukko tuohtuu Rickin päätökseen ja asukkaat alkavat tapella keskenään. Käsikähmä saa päätöksen, kun Rick ampuu varoituslaukauksen. Rick menee illalla Neganin luo, pyytäen tältä apua tilanteeseen. Negan myös kysyy Rickiltä; "ovatko he meitä vai niitä?", johon Rick miltei kyllästyy ja lähtee pois paikalta. Negan neuvoo tätä valehtelemaan, että olisi käymässä sotaan Kuiskaajia vastaan sillä se pitää ihmiset tyynenä. Samaan aikaan Dwight kyllästyy johtotehtäviin, vaikka tähän ihastunut Laura haluaa tämän jatkavan. Dwight kuitenkin lähtee kotoaan Lauran kanssa. Alexandriassa Morton pahoinpitelee Rickin, ja on aikeissa tappaa tämän kunnes Rick tappaa tämän puraisemalla kaulavaltimon rikki. Rick pyörtyy ja Mortonin parissa ollut Vincent karkaa paikalta. Rick selviää, ja Vincent saadaan kiinni. Rick antaa tälle anteeksi ja kertoo ihmisjoukolle, että he eivät voi enää palata entiseen, mutta he perustavat oman armeijansa Kuiskaajien varalle. Rick saa aplodit ja nimenhuudot, joista Negan on sellissään ylpeä.

Ihmiset aloittavat harjoittelun aseilla. Dwight on muuttanut Alexandriaan, ja kertoo Rickille päätöksestään, mutta tämä ei ole tyytyväinen. Rick ja Michonne miettivät kuumeisesti uusia johtajia yhteisöille, ja Michonne suostuu Kuningaskunnan johtajaksi sekä ehdottaa Carlia Pelastajien johtajaksi. Eugenen lähettäessä useita radiokuulutuksia Washingtoniin joku yllättäen vastaa niihin. Eugene ja radioon vastannut selviytyjä sopivat, että eivät kerro yhteydestään muille, ja yrittävät saada toistensa luottamuksen. Myöhemmin luottamuksen kertyessä radiossa oleva nainen paljastaa nimekseen Stephanien.

Rick kohtaa Mortonin pojan, Brandonin. Rick pyytää tältä anteeksi ja yrittää hyvittää kaiken tälle. Brandon käy Rickin kimppuun, kunnes Rick kyllästyy tähän ja saa yliotteen pojasta. Hän uhkaa tappaa tämän, eikä salli tämän lähteä pois Alexandriasta, mutta Michonne estää kohtauksen. Brandon myöhemmin varastaa Rickin talosta Neganin vankilan avaimen, ja päästää tämän vapaaksi. Rick epäilee Neganin karanneen Hilltopin asukkaiden mukana, ja lähettää Michonnen ja Aaronin tämän perään. Kuiskaajien ja muiden yhteisöjen rajalla Negan tappaa Brandonin ja jatkaa yksin matkaansa. Negan kohtaa pienen ryhmän kuiskaajia, johtajinaan Beta ja nämä vievät tämän leiriinsä. Michonnen ja Aaronin yrittäessä löytää Negania Beta puukottaa Aaronia vakavasti.

Elävät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Atlantan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Richie Grimes, tunnetaan paremmin nimellä Rick, on 33-vuotias sarjakuvan päähenkilö. Sarjakuva seuraa tämän elämää ainakin 300 numeron verran. Ammatiltaan konstaapeli, edesmenneen Lorin mies (nykyisin Andrean) sekä Carlin isä. Rick kuvataan tavalliseksi, moraaleja suovaksi amerikkalaismieheksi joka on poliisiuransa aikana nähnyt vain yhden ruumiin ja ampunut vain kerran. Rick tottuu ajatukseen tappamisesta sarjan edetessä, ja muuttaa ajatusta useasti. Hyväntahtoinen Rick on valmis tekemään mitä tahansa puolustaakseen rakkaimpiaan, ja kertoo kaikkien tekojensa olleen pakon edestä tehtyjä. Rick on kärsinyt maailmanlopusta fyysisesti kuin henkisestikin; Rickin oikea käsi on raa'asti amputoitu, ja Rickin toinen jalka on myös väännetty sijoiltaan, ja tämä joutuukin etenemään kävelykepin kanssa. Hän on Alexandrian turva-alueen, sekä kaikkien uusittujen yhteisöjen johtaja.
 • Carl Grimes on 13-vuotias Rickin ja Lorin poika. Carl on yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista ja on ansainnut paikkansa yhtenä Rickin oikeista käsistä. Kaikista ihmisistä Carl motivoi eniten Rickiä selviytymään. Carl on oppinut puolustamaan itseään sekä käyttämään asetta sujuvasti, vaikka Rick epäröikin sen antamista lapselleen vaimonsa tavoin. Carl on joutunut tappamaan ihmisiä, ja hänestä on isänsä tavoin tullut hyvin kylmäsydäminen vihaamiaan ihmisiä kohtaan. Carlia on ammuttu vakavasti kahdesti ja hän on menettänyt toisen silmänsä. Seurustelee Lydian kanssa.
 • Andrea on 29-vuotias edesmenneen Amyn sisko ja edesmenneen Dalen tyttöystävä (nykyään Rickin). Ammatiltaan konttorityöntekijä asianajotoimistossa. Andrea on taitava aseenkäsittelijä, ja toimii ryhmän pääsääntöisenä tarkka-ampujana. Dalen kanssa Andrea adoptoi Benin ja Billyn. Sarjan aikana Andreaa on haavoitettu useasti, ja hänen kasvoissaan onkin useita näkyviä ampumahaavoja.
 • Sophia on Carolin 12-vuotias tytär. Carolin kuoltua Sophia kuvittelee Glennin ja Maggien vanhemmikseen. Sarjan alkuaikoina hiljainen ja ujo Sophia kasvaa myöhemmin Maggien luona Hilltopissa melkoiseksi riitapukariksi ja rääväsuiseksi teinitytöksi.

Greenen maatilan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Maggie Greene on 23-vuotias Glennin vaimo ja Hershelin ainoa elävä lapsi. Hershelin torumaksi usein joutunut, teini-ikäinen Maggie rakastuu Glenniin miltei heti tämän tavattuaan, ja aloittaa tämän kanssa seksisuhteen. Suhde vakiintuu ja kaksikko menee vankilassa naimisiin. Maggie menettäessä viimeisetkin perheenjäsenensä traagisesti tämä masentuu, ja yrittää jopa itsemurhaa. Maggie kuitenkin oppii nauttimaan elämästään ja synnyttää Glennille lapsen, Hershelin. Maggie johtaa tällä hetkellä suurta kommuunia nimeltään Hilltop Colony.
 • Eugene Porter on Abrahamin mukana kulkenut ylipainoinen ja pelkurimainen mies. Ammatiltaan high schoolin kemianopettaja, ja valehtelikin kaikille olevansa tiedemies sekä tietävänsä syyn zombie-epidemiaan vain pelastaakseen oman nahkansa. Eugene osoittautuu hyvinkin viisaaksi, sillä tämä muun muassa taitaa ensiapua sekä osaa korjata tietoteknisiä laitteita. Hän on Alexandrialle vielä suuremmaksi hyödyksi valmistaessaan luoteja. Hänen luonne muuttuu vahvemmaksi eritoten Abrahamin kuoltua. Eugene saa lisää rohkeutta rakastuttuaan Rositaan ja he menevät naimisiin.

Vankilan tulokkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Michonne on katanan kanssa taisteleva nuori nainen. Ammatiltaan lakimies. Hän on yksi keskeisimmistä hahmoista sarjassa, yksi Rickin oikeista käsistä sekä parhaista ystävistä. Michonne on hyvin hiljainen, mutta vahva persoona. Hän käyttää katanaansa useammin kuin tuliasetta, ja on hyvin kokenut tappaja. Hän on ollut parisuhteessa usean miehen kanssa. Hän katoaa mystisesti Negania vastaan käydyn sodan jälkeen, tuntien yhä kaipuuta perhettään kohtaan joka hänellä oli ennen maailmanloppua. Kulki merellä muiden selviytyjien kanssa, ja nyt aloittaa Kuningaskunnan johtajana. Telltale Games teki Michonnelle oman minipelisarjan, jossa kerrotaan tämän katoamisen taustat.

Woodburyn Selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lilly Caul on 29-vuotias Woodburyn sotilas ja entinen johtaja. Vastuussa Kuvernöörin, Lorin ja Judithin kuolemasta. Alkaa Brianin kuoltua johtaa Woodburya. Oli hetkellisesti raskaana mutta menetti vauvansa keskenmenossa. Lillyä ei nähdä sarjakuvassa kuin muutamassa numerossa, mutta sarjakuviin perustuvissa kirjoissa hänen tarinaansa avataan enemmän.

Isä Stokesin kirkon selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Gabriel Stokes on Alexandrian nykyinen pappi. Gabriel on tehnyt paljon syntiä maailmanlopun aikana ja yrittää sovittaa ne kirkossaan. Liittyy Rickin armeijaan.

Alexandrian Turva-alueen selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Aaron on Ericin poikaystävä ja Alexandrian värvääjä. Hän johdatti Rickin ryhmän osaksi Alexandrian yhteisöä. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa. Tätä puukotetaan vatsaan.
 • Heath on Alexandrian lähetti. Denisen poikaystävä, ja Scottin paras ystävä. Heath menettää jalkansa kranaatin räjähtäessä hänen jalkojensa juuressa mutta selviää hengissä. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa.
 • Paula on Nicholaksen vaimo ja Mikeyn äiti. Toimii kokkina Alexandriassa.
 • Mikey on Nicholaksen poika turva-alueella. Palvelee Hilltopissa sepän tehtävissä.
 • Annie on nuori nainen.
 • Siddiq on yksi rakennusmaan työntekijöistä. Alunperin Miamista kotoisin, Oceansiden kautta Alexandriaan muuttanut mies.
 • Anna on nuori tyttö.
 • Carlos on yksi kellotornin vartijoista.
 • Darius on yksi turva-alueen hevosratsastajista. Haavoittuu pahasti Kuiskaajien puukotuksesta, mutta selviää.
 • Vincent on Joshin isä. Masentuu suuresti poikansa kuolemasta.
 • Julia on Joshin äiti.
 • Barbara on turva-alueen juhlissa esiintynyt nainen.
 • Wesley on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Toimii Alexandrian ulkopuolella vartiossa.
 • Delbert on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Toimii Alexandrian ulkopuolella vartiossa.
 • Alex Cooper on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Carlin ystävä.
 • David on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty.
 • Wendy on Joshin tyttöystävä, jota ei ole vielä nähty.
 • Nathaniel on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty.

Hilltop Colonyn selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Paul Monroe on Hilltopin värvääjä. Hänet tunnetaan paremmin nimellä "Jesus", koska hänen ulkonäkönsä muistuttaa hyvin paljon Jeesusta. Hän johdatti Rickin ryhmän osaksi Hilltopin yhteisöä. Jesus taitaa itsepuolustuksen salat, ja käyttää harvemmin aseita taistellessaan.
 • Earl Sutton on Hilltopin seppä. Hän myöhemmin alkaa värvätä sepän tehtäviin Carlin ikäisiä poikia.
 • Brianna on asukas Hilltopissa. Hän on menettänyt suuren osan perheestään, mutta hänellä on 15-vuotias poika. Maggien hyvä ystävä.
 • Harlan Carson on lääkäri Hilltop Colonyssä. Hänen veljensä, Carson, on tuntemattomasta syystä osa Neganin yhteisöä.
 • Alex on Jesuksen seksikumppani, mutta myös Wesin poikaystävä.
 • Eduardo on Hilltop Colonyn vartija. Hän seurustelee Mandy-nimisen naisen kanssa.
 • Wesley on asukas Hilltop Colonyssä.
 • Samuel on asukas Hilltop Colonyssä, joka kävi Rickin kimppuun tämän tapettua Ethanin.
 • Johnny on Briannan poika.
 • Marco on Hilltop Colonyn jäsen. Hylkäsi Kenin muurien ulkopuolelle, ja uskoo, että kulkijat puhuvat.
 • Hershel Greene on Maggien ja Glennin lapsi.
 • Rolland on nuori oppipoika Earlin luona.
 • Brian on nuori poika, jota kiusataan. Sophian ystävä.
 • Dante on Maggien oikea käsi, ja flirttailee tälle silloin tällöin. Jää Kuiskaajien nalkkiin mutta selviää ehjin nahoin.
 • Louie on Hilltop Colonyn selviytyjä. Tekee viiniä muille.
 • Wes on Alexin poikaystävä.
 • Mandy on Eduardon tyttöystävä, jota ei olla nähty.
 • Nell on Hilltop Colonyn selviytyjä, jota ei olla nähty. Hänellä on poika.
 • Harlanit ovat isä, äiti ja poika, jotka asuvat Hilltopissa.

The Saviors (suom. "Pelastajat")[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Negan on ryhmän entinen johtaja. Karismaattinen sekä sosiopaattinen Negan tunnetaan värikkäästä kielenkäytöstään sekä pesäpallomailastaan Lucillesta. Negan näkee itsensä ja ryhmänsä maailman uudelleenrakentajana, ja pakottaa ryhmään kuulumattomien antamaan puolet tavaroistaan Pelastajille. Vaikka Negan vaikuttaa järkensä menettäneeltä, tällä on paljon moraaleja joita ei salli rikottavan. Rick käy tätä vastaan sodan ja voittaa, saaden Neganin tuomittua elinikäiseen vankeuteen Alexandriaan.
 • Dwight on ryhmän korkea-arvoinen jäsen, joka on vastuussa Abrahamin kuolemasta. Käyttää jalkajousta. Negan poltti Dwightin kasvojen toisen puolen, kun Dwight yritti saada Neganin vaimoksi ryhtynyttä Sherryä takaisin. Dwight liittoutuu Rickin kanssa tarkoituksenaan tappaa Negan, aluksi huonoin seurauksin kun Rick ei kykene luottamaan tähän. Dwight todistaa myöhemmin lojaaliutensa, mutta myös rikkoo sitä. Dwight nousee myöhemmin Pelastajien johtajaksi mutta jätti sittemmin tehtävänsä.
 • Mark on ryhmän jäsen, joka yritti saada Amberin, entisen tyttöystävänsä, pois Neganin käsistä. Kostoksi Markin kasvot poltettiin silitysraudalla, kuten Dwightinkin kasvot. Mark liittoutuu Amberin, Dwightin, Carsonin, Eugenen ja tämän ryhmän kanssa ja pakenee Pelastajien kommuunista.
 • Sherry on Dwightin ex-vaimo ja yksi Neganin vaimoista. Tehnyt Neganin kanssa sopimuksen, jonka avulla hän säästyy pisteiden keruulta, mutta joutuu omistautumaan Neganille vaimona.
 • Tara on ryhmän jäsen. Tara on yksi harvoista naispuolisista Pelastajista, joka ei ole ryhtynyt Neganin vaimoksi.
 • John on ryhmän jäsen. Hänen toinen silmänsä on sokea.
 • Seth on ryhmän jäsen.
 • Laura on ryhmän jäsen. Ihastunut Dwightiin.
 • Molly on ryhmän jäsen.
 • Paul on ryhmän jäsen. Mahdollisesti kuollut.

The Kingdom (suom. Kuningaskunta)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Benjamin on Kuningaskunnan selviytyjä, ja kommuunien teiden vartija. Joutuu Rickin läksytettäväksi, kun kulkijat miltei tappavat tämän.
 • Gus on Kuningaskunnan selviytyjä.

Magnan ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Magna on Richmondilainen nuori nainen. Johtaa pientä ryhmäänsä. Hyvin äkkipikainen, ja osaa tunnistaa valehtelijan.
 • Kelly on Magnan ryhmän jäsen. Seurustelee Connien kanssa.
 • Yumiko on Magnan ryhmän jäsen.
 • Connie on Magnan ryhmän jäsen. Seurustelee Kellyn kanssa.

The Whisperers (suom. "Kuiskaajat")[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alpha on Lydian äiti, sekä ryhmän johtaja. Uskoo, että ihmisten on käyttäydyttävä kuin villieläimet selvitäkseen uudessa maailmassa.
 • Lydia on 16-vuotias tyttö, jonka Jesus ottaa kuulusteltavaksi Hilltopiin. Ystävystyy Carlin kanssa, ja myöhemmin alkaa seurustella tämän kanssa.
 • Beta on Kuiskaajien toinen johtajista ja erittäin isokokoinen.

Oceanside[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pete on merellä elävä selviytyjä.

Washington D.C.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Stephanie on uuden kommuunin johtaja, joka puhuu Eugenen parissa radion välityksellä.

Barcelonan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Claudia on Jeffreyn pelastanut nainen. Tämän kohtalo on epäselvä.

Kuolleet henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonesin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Morgan Jones on ensimmäisessä sarjakuvassa Rickin hoiviinsa ottanut mies. Hänellä oli poika, Duane. Morganilla oli suhde Michonnen kanssa. Morgania purtiin myöhemmin Alexandriassa, ja hänen amputaationsa epäonnistui johtaen kuolemaan.
 • Duane Jones oli Morganin poika. Hän muuttui myöhemmin zombiksi, ja Morgan ei kyennyt ampumaan tätä.

Grimesin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lori Grimes oli 28-vuotias Rickin vaimo. Lorilla ja Shanella oli suhde Rickin ollessa koomassa, joka päättyi lopulta Rickin paluuseen. Lori synnyttää myöhemmin tyttövauvan, jonka isästä ei ole täyttä varmuutta. Lori ja Judith kuolivat Woodburyn sotilaan, Lillyn, ampuessa heidät.
 • Judith "Judy" Grimes oli Lorin tyttövauva. Hänet ammuttiin vankilalla.
 • Jeffrey "Jeff" Grimes oli 27-vuotias Rickin veli. Työskenteli Barcelonassa kuullessaan Rick jouduttua koomaan, eikä päässyt maasta pois epidemian takia. Selviää muutaman viikon kunnes tätä purraan, ja Claudia tappaa tämän.

Atlantan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shane oli 25-vuotias Rickin työkaveri. Shane ei tiennyt Rickin olevan elossa ja petti tätä Lorin, Rickin vaimon, kanssa. Pian Rickin saavuttua Shane kyllästyi tähän ja aikoi ampua hänet sillä perusteella, että ”hänen ei ollut tarkoitus olla elossa”. Carl pelasti isänsä ampumalla Shanea kaulaan. Shane muuttuu haudassaan zombiksi. Rick tappaa tämän myöhemmin, tajuttuaan, että kaikki normaalistikin kuolevat ihmiset muuttuvat zombeiksi.
 • Glenn oli 24-vuotias nuori pizzalähetti. Nokkela ja fiksu Glenn johdatti Rickin muiden ihmisten luo turvaan. Hän on naimisissa Maggie Greenen kanssa, ja on adoptoinut edesmenneen Carolin tyttären, Sophian. Aluksi Glennillä oli pelkkä seksisuhde Maggien kanssa, mutta suhde lopulta vakiintui, ja myöhemmin Maggie synnytti poikavauvan Glennille. Neganin ryhmän tapettua Abrahamin, peloissaan perheensä puolesta oleva Glenn matkaa perheensä sekä muutaman muun kanssa kohti Hilltop Colonyä, josta lähteä etsimään parempaa elämää. Matka kuitenkin koituu hänen kohtaloksi, kun Negan löytää ryhmän ja tappaa Glennin brutaalisti pesäpallomailallaan.
 • Dale oli 69-vuotias ryhmän vanhin selviytyjä, Andrean poikaystävä ja Benin ja Billyn adoptioisä. Dale on ensimmäinen sarjassa, joka on selvinnyt zombin puremasta. Puremakohta, joka oli jalassa, amputoitiin, ja Dale selvisi jatkaen kävelemistä tekojalan kanssa. Myöhemmin häntä purtiin olkapäähän, ja Andrea tappoi Dalen ennen kuin hän muuttui zombiksi.
 • Carol oli 25-vuotias Sophian äiti. Carol näytti olevan hermoromahduksen partaalla ja ilmeisesti menetti järkensä antaessaan zombin purra häntä kaulaan. Carol myös ehdotti Lorille ja Rickille, että haluaisi olla kolmas osapuoli heidän avioliitossaan.
 • Allen oli 32-vuotias Benin ja Billyn isä ja Donnan mies. Allen masentui vaimonsa kuolemasta ja myöhemmin Allenia purtiin jalkaan. Amputoinnista huolimatta hän kuoli verenhukkaan.
 • Donna oli 40-vuotias Allenin vaimo, sekä Benin ja Billyn äiti. Wiltshire Estatessa zombit tappoivat Donnan.
 • Ben & Billy olivat 5-vuotiaat Allenin ja Donnan kaksoispojat. He eivät ilmeisesti ymmärtäneet, mitä maailmassa tapahtuu. Pojista Ben osoittautui vaaralliseksi muille tapettuaan veljensä. Myöhemmin Carl ampui Benin.
 • Amy oli Andrean 24-vuotias pikkusisko, ja kuoli zombien purressa häntä kaulaan. Varmistaakseen, ettei Amy palaisi zombiena, Andrea ampui häntä päähän.
 • Jim oli 41-vuotias mekaanikko. Jim oli menettänyt koko perheensä zombeille, sekä yksi harvoista, joka selvisi Atlannan kaupungista hengissä. Jimiä purtiin ja hänet jätettiin metsään omasta pyynnöstään.

Tyreesen perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Tyreese oli vahvaluonteinen, entinen koripallonpelaaja. Häntä pidettiin yhtenä ryhmän johtajista ja tukipilareista. Tyreesen luja luonne tuli esiin, kun hän menetti useita läheisiä ihmisiä. Kuvernööri tappoi hänet Michonnen katanalla, ja hänen kuolemansa vaikutti kaikkien muiden selviytyjien toivoon selvitä verilöylystä.
 • Julie oli Tyreesen tytär ja Chrisin tyttöystävä. Pari suunnitteli pitkään itsemurhaa, ja Chrisin ammuttua Julieta liian aikaisin tämä muuttui zombiksi. Chris ampui zombiksi muuttuneen Julien ennen kuin tämä ehti purra Tyreeseä.
 • Chris oli Julien 16-vuotias poikaystävä. Julien ja hänen itsemurhan epäonnistuttua Tyreese kuristi tämän raivoissaan kuoliaaksi.

Greenen farmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Hershel Greene oli Maggien ja hänen sisarustensa isä. Hershel oli hyvin uskonnollinen ja äkkipikainen. Hän joutui myös usein torumaan Maggieta ja Billyä heidän käytöksestä. Uskoi että zombit ovat yhä täysin normaaleja ihmisiä. Lopulta Rick sai tämän vakuuttumaan, että he eivät koskaan tule olemaan normaaleja. Vankilalla Hershel menetti kaksoistyttärensä sekä myöhemmin nuorimman poikansa, jonka jälkeen Hershel menetti toivonsa ja antoi Kuvernöörin ampua itsensä.
 • Billy Greene oli Hershelin 18-vuotias poika. Billy oli hyvin itsepäinen ja hänen isänsä joutui usein torumaan hänen kielenkäyttöä. Tästä huolimatta molemmat rakastivat toisiaan hyvin paljon. Kuvernöörin sotilaat ampuivat tämän vankilalla.
 • Shawn, Arnold & Lacey Greene olivat Hershelin lapsia, joista Shawn oli muuttunut aikaisemmin zombiksi. Arnold ja Lacey kuolivat zombien tapettua heidät.
 • Susie & Rachel Greene olivat Hershelin kaksoset, jotka sarjamurhaaja Thomas Richards tappoi.
 • Otis oli rasistinen Hershelin naapuri, jolla oli usein jotakin Tyreeseä ja Michonnea vastaan. Hän oli vastuussa Carlin tahattomasta ampumisesta, joka kuitenkin selvisi. Otis muuttui myöhemmin vankilalla zombiksi, jolloin Rick ampui tämän.
 • Patricia oli Otiksen yliluottavainen, naiivi tyttöystävä, joka erosi hänestä. Patricialla oli seksisuhde Axelin kanssa ennen kuin Kuvernööri ampui tämän vankilalla.
 • Buttons oli Maggien hevonen. Oletetaan kuolleen.

Vankilan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dexter oli vanki, joka oli tuomittu vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. Kyllästyttyään Hershelin lapsien murhan syytöksiin Dexter yritti ajaa Rickin ja muut pois vankilasta, mutta Rick sai tilaisuuden ampua tämän zombien hyökätessä.
 • Andrew oli entinen narkomaani, huumeiden välittäjä ja Dexterin rakastaja. Andrew pakeni Dexterin kuoltua vankilasta ja muuttui zombiksi. Novelli paljastaa, että Lilly Caul ampuu myöhemmin zombiksi muuttuneen Andrewin vankilan ulkopuolella.
 • Axel oli vanki, joka oli ryöstänyt pankin. Luonteeltaan Axel oli hyvin humoristinen, rauhallinen ja mukava muita ihmisiä kohtaan. Hän oli ainoa vangeista, joka sai muiden ihmisten luottamuksen. Axel usein toisti lausetta "You follow me? (Pysytkö perässä?)", josta on tullut suosittu fanien keskuudessa. Axel ja Patricia aloittavat seksisuhteen hieman ennen molempien kuolemaa. Axel ammuttiin vankilalla myöhemmin. Sarjan luoja Robert Kirkman on maininnut Axelin olevan yksi hänen lempihahmoistaan.
 • Thomas Richards oli vanki, joka tappoi Greenen kaksoset ja viilteli Andreaa. Rick kehittää Richardsin pohjalta sääntönsä "Sinä tapat, sinä kuolet". Maggie ampui tämän pian Rickin hakattua Richardsin naaman verille.
 • Mike oli Michonnen poikaystävä, joka muuttui zombiksi. Tämä matkasi zombina vankilalle, jossa Michonne tappoi tämän lopullisesti.
 • Terry oli Michonnen poikaystävän Miken paras ystävä, joka muuttui zombiksi. Tämä matkasi zombina vankilalle, jossa Michonne tappoi tämän lopullisesti.

Woodburyn selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Brian Blake oli Woodburyn 35-vuotias johtaja, joka tunnettiin nimellä Kuvernööri, sekä Philip Blake. Pelkurimainen, ja elämässä epäonnistunut Brian on vastuussa monien Rickin ryhmän jäsenten kuolemista ja hän onkin sarjakuvan yksi arkkivihollisista. Brian turvautui lähes aina nuoremman veljensä Philipin apuun, mutta pikkuhiljaa alkoi kovettua luonteeltaan. Brian tapatti suuren osan Rickin ryhmästä, ja Brianin tappoi Lilly.
 • Bruce Allan Cooper oli Kuvernöörin henkivartija. Brian kunnioitti tätä enemmän kuin toista henkivartijaansa, Gabea. Andrea ampui tätä kaulaan, ja Brian tappoi tämän jotta Bruce ei muuttuisi zombiksi.
 • Gabriel "Gabe" Harris oli ylipainoinen, Brucen tavoin Kuvernöörin henkivartija. Andrea tappoi tämän ampumalla häntä päähän.
 • Penny Blake on Kuvernöörin zombiksi muuttunut veljentytär. Brian syötti tätä elävillä ihmisillä. Lillyn palattua epäonnistuneelta vankilan valtaukselta tämä ampuu zombi-Pennyn.
 • Caesar Ramon Martinez oli yksi Woodburyn vartijoista. Rick luuli että häneen voi luottaa, mutta pian hän karkasi ja sanoi yrittävänsä johdattaa Woodburyn naiset ja lapset vankilalle. Rick ajoi häneen päin Dalen autolla ja sai hänet menettämään kävelykykynsä. Rick ei halunnut uskoa Martinezista mitään hyvää ja tappoi tämän.
 • Bob Stookey on Woodburyssä asuva 49-vuotias, viinaanmenevä armeijan lääkintämies. Pelasti Brianin varmalta kuolemalta. Bobia ei nähdä sarjakuvassa kuin muutamassa numerossa, mutta sarjakuviin perustuvissa kirjoissa hänen tarinaansa avataan enemmän. Kuolee sydänkohtaukseen huonojen elämäntapojensa seurauksena.
 • Gloria Pyne on Woodburyn sotilas. Gloriaa ei nähdä sarjakuvassa kuin muutamassa numerossa, mutta sarjakuviin perustuvissa kirjoissa hänen tarinaansa avataan enemmän. Kuolee puremaan.
 • Matthew Williams oli Marianne Williamsin poika. Novellissa tunnetaan myös nimellä Timmy Dolan. Kuollut.
 • Stevens oli lääkäri Woodburyssä. Zombi puri tätä kaulaan, kun hän yritti paeta Woodburystä, ja hänet tapettiin.
 • Alice oli sairaanhoitaja joka auttoi Judithin synnytyksessä. Kuvernööri ampui tämän vankilalla.
 • Rudy Warburton oli Woodburyn sotilas. Kuolee kranaatin räjähtäessä.
 • Gus Strunk oli Woodburyn sotilas. Kuolee ajettuaan päin Andrean ohjaamaa asuntovaunua.
 • James Lee Steagal oli keski-ikäinen sotilas ja farmari, joka tunnettiin paremmin nimellä "Jim". Kuoli Michonnen tappamana.
 • Tom Blanchford oli Maconista kotoisin oleva mekaanikko. Kuolee vankilalla.
 • "Smitty" oli eräs Woodburyn sotilas, joka ampui Billy Greenen. Smitty katui tekoansa jälkikäteen. Kuolee vankilalla zombien tappamana.
 • Jared oli Woodburyn tankinkuljettaja. Kuolee todennäköisesti vankilalla.
 • Harold Abernathy & Eugene Cooney olivat Woodburyn zombien ympäröimässä kehässä taistelevia miehiä, joita Woodburyn siviilit ja Kuvernööri katsoivat viihteenä. Harold hajotti Eugenen hampaat, ja kostoksi Eugene tappoi tämän. Myöhemmin Michonne, korvattuaan Haroldin, leikkasi Eugenen pään irti kehässä.
 • Hap Abernathy oli vanha bussikuski, joka selvisi vankilan verilöylystä muutaman muun kanssa. Novellissa mainitaan tämän kuolevan myöhemmin puremaan, jolloin hän ampuu itse itsensä.
 • Raymond Hilliard oli Woodburyn sotilas. Kuolee Michonnen tappamana.
 • Marianne Williams oli Woodburylainen keski-ikäinen nainen, jonka poika oli sairastunut. Hän meni tohtori Stevensin puheille, kun tämä oli karkaamassa. Novelleissa hänen sukunimekseen mainitaan Dolan. Oletetaan kuolleen.
 • Denny, Lou, Jameson, Eric, "Red", Rudy, Gus, Daniel, Curtis, Sam & Wes olivat Woodburyn sotilaita. Heidät surmaavat vankilan selviytyjät tai zombit.

Fordin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Abraham Ford on armeijan kersantti ja liikunnanopettaja, sekä hyvin äkkipikainen mies. Lihaksikkaasta ja hyvin stereotyyppisestä kersantti Fordista tuli yksi Rickin ryhmän tukipilareista heti Tyreesen kuoltua. Abraham kertoo menettäneensä kaksi lastaan ja ex-vaimonsa hyvin brutaalisti, ja tappaneensa ihmisiä tämän vuoksi. Hän seurusteli Rositan kanssa, mutta he erosivat Rositan saatua tietää, että Abraham on pettänyt häntä Hollyn kanssa. Abraham kuoli Dwightin ampumaan nuoleen, ja hänet haudattiin Alexandriaan.
 • Beth Ford oli Abraham Fordin vaimo. Häntä ei ole näytetty sarjakuvassa, ja kuoli ennen kuin Abraham, Rosita ja Eugene kohtasivat Rickin ja muut.

Abrahamin ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rosita Espinosa on Abrahamin entinen tyttöystävä. Abrahamin kuoltua alkaa seurustelemaan Eugenen kanssa ja on raskaana, muttei tälle. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa. Kuolee Alphan tappamana.

The Hunters (suom. Metsästäjät)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Chris oli Metsästäjä, kannibaali, joka amputoi ja söi Dalen toisen jalan. Rick ja muut surmasivat Chrisin ja muut kannibaalit.
 • Theresa oli tiettävästi ainoa nainen Metsästäjistä.
 • Albert, Greg, David ja Charlie olivat Metsästäjiä.

Alexandrian turva-alueen selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alexander Davidson oli Douglasin hyvä ystävä ja Alexandrian turva-alueen perustaja. Pistettyään muiden henget alttiiksi kuolemalle ja lähennellessään Alexandrian naisia, Douglas karkotti Davidsonin pois alueelta. Kirkman on varmistanut, että Davidson on kuollut.
 • Douglas Monroe on Alexandrian turva-alueen johtaja ja entinen poliitikko. Oli hyvin vieraanvarainen ja elämäniloinen vaimonsa traagiseen kuolemaan saakka. On kiinnostunut Rickin asenteesta, joten olisi lähes valmis luopumaan johdosta luovuttaen sen Rickille. Menetettyään elämänilonsa, tämä yrittää itsemurhaa zombien vaeltaessa Alexandriassa, jolloin häntä purtiin. Samalla tämä myös ampui epähuomiossa Carlia päähän.
 • Regina Monroe oli Douglasin vaimo. Pete viilsi tämän kurkun auki raivospäissään.
 • Spencer Monroe oli Douglasin ja Reginan poika. Hän oli hyvin epäileväinen ja epätoivoinen 26-vuotias mies, ja käyttäytyi hyvin lapsellisesti. Neganin vieraillessa Alexandriassa tämä ehdotti, että Negan tappaisi Rickin jotta Spencer pääsisi johtoon, ollessaan 'isänsä poika'. Negan sanoo, että Spencer ei kykenisi tappamaan Rickiä ja viiltää tämän vatsan auki.
 • Eric on Aaronin kumppani. Häntä puukotettiin turva-alueen ulkopuolella, mutta haava ei ollut vakava. Eric kuolee myöhemmin Pelastajien ampuessa tätä päähän.
 • Scott oli turva-alueen tavarajuoksija. Scotin jalka katkesi hänen pudottua liian korkealta, ja kuoli infektioon.
 • Olivia on hieman ylipainoinen, mutta leppoisa, Alexandrian asekaapin vartija. Kuolee Alphan tappamana.
 • Denise Cloyd on alueen kirurgi. Hän seurusteli Heathin kanssa. Denise kuolee puremaan, kun Negan ujuttaa zombiksi muuttuneen Hollyn tämän luokse.
 • Holly on nuori nainen, jonka Abraham pelasti puremalta. Seurusteli Abrahamin kanssa aina tämän kuolemaan saakka. Negan tappaa tämän myöhemmin.
 • Nicholas on Mikeyn isä ja Paulan mies. Nicholas nousee kapinaan Rickiä vastaan tajuttuaan, kuinka pilalle hän on saanut asiat saavuttuaan Alexandriaan. Hän kuitenkin luopuu kapinasta, ja Nicholas ja Rick sopivat erimielisyytensä myöhemmin. Nicholas kuolee Pelastajan lyödessä tätä selkään zombien elimillä valellulla puukolla.
 • Peter "Pete" Anderson oli Jessien mies, jota Rick vihasi, sillä hän pahoinpiteli perhettään. Douglasin pyynnöstä Rick ampui Peten tämän tapettua Reginan.
 • Jessie Anderson on Ronin äiti. Ihastunui Rickiin väkivaltaisen miehensä Peten kuoltua. Kun häntä purtiin, Rick jätti tämän kuolemaan jotta Carl pelastuisi.
 • Ron Anderson on Jessien ja Peten poika. Rick huolestuu tämän mustasta silmästä, ja puuttuu Andersonien perheen ongelmiin. Häntä purtiin.
 • Bruce oli Abrahamin johtamiin joukkoihin turva-alueella kuulunut ihminen. Häntä kuitenkin purtiin ja Abraham tappoi tämän.
 • Tobin oli turva-aluelainen. Hän oli luonteeltaan pelkurimainen, ja on aiheuttanut usean henkilön ja miltei Hollyn kuoleman. Zombien päästyä sisään turva-alueelle hänet syötiin elävältä.
 • Josh on Carlin hyvä ystävä. Seurustelee Wendy-nimisen tytön kanssa. Kuolee Alphan tappamana.
 • Erin on kahden lapsen äiti. Kuolee Alphan tappamana.
 • Carter oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kun väki teki aitaa alueelle. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Jessica oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kun väki teki aitaa alueelle. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Beth oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka teki itsemurhan. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Barnes oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli Tobinin pelkuruuden takia. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Richards oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli Tobinin pelkuruuden takia. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Charles oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kranaatin räjähdyksestä. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Betsy oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kranaatin räjähdyksestä. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Orsonit olivat Alexandrian turva-alueen nelihenkinen perhe, jotka kuolivat kranaatin räjähdyksestä. Perhettä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.

Derekin ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Derek oli pienen ryhmän johtaja, jonka Andrea ampui. Ryhmän kanssa käyty välikohtaus aiheutti suuren zombilauman tunkeutumisen Alexandriaan.

Hilltop Colonyn selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Gregory oli Hilltopin entinen johtaja. Eräs kansalainen, Ethan, puukotti tätä pakon edessä, mutta selvisi lähes vammoitta. Gregory käyttäytyy hyvin lapsellisesti ja omahyväisesti, ja yrittää flirttailla muiden naisten kanssa Hilltopissa. Gregory ei välitä kenestäkään muusta kuin itsestään, ja Maggie myöhemmin syöksee Gregoryn vallasta asettuen itse johtajaksi. Gregory asuu yhä Hilltopissa, kuitenkaan yhtään muuttuneena. Gregoryn yrittäessä myrkyttää Maggie tämä hirtetään.
 • Kal oli Hilltop Colonyn vartija. Negan tapattaa tämän Hilltopin porteilla.
 • Doug oli Hilltop Colonyn selviytyjä, ja lähti etsimään Danten kanssa Keniä. Kuolee Kuiskaajien puukottamana.
 • Ethan oli Hilltop Colonyn asukas, joka lähetettiin Neganin luo, mutta palasikin tyhjin käsin takaisin. Negan oli käskenyt tätä puukottamaan Gregorya, ja kun Rick ei ymmärtänyt tilannetta, hän tappoi Ethanin.
 • Morton Rose on Tammyn mies. Vihaa Grimesin perhettä, ja miltei tappoi Rickin. Rick lopulta puri tämän kaulavaltimon rikki, tappaen Mortonin.
 • Tammy Rose on Hilltop Colonyn selviytyjä, ja Carlin hakkaaman pojan äiti. Kuolee Alphan tappamana.
 • Brandon Rose oli Mortonin ja Tammyn poika, joka yritti tappaa Carlin. Vihaa sydämensä kyllyydestä Rickiä. Brandon vapauttaa Neganin vankilasta, mutta Negan tappaa tämän myöhemmin puukottamalla rintaan.
 • Larry on Hilltop Colonyn selviytyjä. Kuolee Alphan tappamana.
 • Oscar on asukas Hilltop Colonyssä. Kuolee Alphan tappamana.
 • Ken on Hilltop Colonyn jäsen. Satutti jalkansa muurien ulkopuolella, ja jäi oman onnensa nojaan Marcon hylättyä tämän. Kuolee Alphan tappamana.
 • Andy oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka tapettiin.
 • David oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka tapettiin.
 • Crystal oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka on panttivankina Neganin luona. Mahdollisesti kuollut.
 • Arnold oli Hilltop Colonyn asukas, joka kuoli Pelastajien puukotuksesta. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Richard oli Hilltop Colonyn asukas, joka kuoli Pelastajien puukotuksesta. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.

The Saviors (suom. Pelastajat)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Carson on ryhmän jäsen. Toimii Pelastajien tiedonantajana, ja pääosin heidän yhteisössään. Harlanin veli. Yksi harvoista, joka nousee Dwightin ohella Negania vastaan. Kuolee Alphan tappamana.
 • Amber on yksi Neganin vaimoista, sekä Markin tyttöystävä. Tehnyt Neganin kanssa sopimuksen, jonka avulla hän säästyy pisteiden keruulta, mutta joutuu omistautumaan Neganille vaimona. Amber liittoutuu Markin, Dwightin, Carsonin, Eugenen ja tämän ryhmän kanssa ja pakenee Pelastajien kommuunista. Kuolee Alphan tappamana.
 • Connor oli ryhmän ylempiarvoinen jäsen. Kuolee Andrean pudottaessa tämän alas kellotornista.
 • David on ryhmän jäsen. Yrittää raiskata Hollyn, mutta Negan tappaa tämän.
 • Gary oli ryhmän jäsen. Kuolee kranaattiin.
 • Davis oli ryhmän jäsen. Kuolee, kun tätä ammutaan päähän.
 • Mike oli ryhmän jäsen. Kuolee Rickin ampuessa tämän.
 • Donnie oli ryhmän jäsen. Kuolee, kun Eugene tiputtaa tämän katolta alas.

The Kingdom (suom. Kuningaskunta)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ezekiel on entinen eläintarhassa työskennellyt mies. Ezekiel on Kuningaskunnan johtaja. Ezekielillä oli lemmikkitiikeri nimeltään Shiva, ja jotka kummatkaan eivät pidä väkivallasta. Ezekiel kuitenkin osallistuu sotaan Pelastajia vastaan, ja menettää sodalle suuren osan ystävistään ja Shivan, joka murtaa miehen täysin. Ezekiel kuitenkin selviytyy itse ja pyrki yhä taistelemaan kuolleidenkin sotilaidensa puolesta. Eronnut Michonnesta. Kuolee Alphan tappamana.
 • Richard oli Ezekielin henkivartija. Pelastajat surmaavat hänet.
 • Marcus oli Ezekielin kommuunin selviytyjä. Pelastajat surmaavat hänet.
 • Shiva on Ezekielin lemmikkitiikeri, joka ei isäntänsä tavoin pidä väkivallasta. Zombie surmaa sen.

Magnan ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Luke on Magnan ryhmän jäsen. Kuolee Alphan tappamana.
 • Bernie oli Magnan ryhmän jäsen. Kulkijat surmaavat hänet.
 • Ted oli alkoholistinen, Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.
 • Aubrey oli Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.
 • Michelle oli Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.

The Whisperers (suom. Kuiskaajat)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Joshua oli ryhmän jäsen. Hän oli aikeissa tappaa Jesuksen, mutta tämä ehti tappaa Joshuan.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dominic on Michonnen ex-mies. Ammatiltaan kuvataiteilija. Dominicin olinpaikka on tuntematon, eikä häntä ole koskaan nähty sarjakuvassa.
 • Erma oli Dalen vaimo, jonka zombit tappavat. Häntä ei nähty sarjakuvassa.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Comic-Con, Eisner awards 2010-Present Viitattu 2.4.2016. (englanniksi)