The Walking Dead (sarjakuva)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Walking Dead
The walking dead 1.jpg
Lehtityyppi sarjakuvalehti
Aihealue Post-apocalypse
Zombit
Kustantaja Image Comics
Perustettu 2003
Kotimaa Yhdysvallat
Ilmestymistiheys kuukausittain
Kieli englanti
Kotisivu www.walkingdead.com

The Walking Dead on Robert Kirkmanin käsikirjoittama, kuukausittain ilmestyvä yhdysvaltalainen sarjakuva. Sarjakuvasta on myös tehty samanniminen televisiosarja, ja sekä sarjakuvan universumiin perustuva videopeli. Sarjakuvassa kuvataan sheriffi Rick Grimesin ja hänen ryhmänsä selviytymistä zombien valtaamassa Amerikassa. Sarjakuva voitti Eisner-palkinnon vuonna 2010 Paras jatkuva sarja -kategoriassa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sheriffi Rick Grimes, yhdessä työkaverinsa Shanen kanssa, ovat piirittämässä joukkoa rikollisia. Yrittäessään saada heitä ruotuun eräs rikollisista ampuu Rickiä kuollettavasti rintakehään, johtaen miehen joutumisen koomaan. Rick herää viikkojen mittaisesta koomastaan ja huomaa sivilisaation romahtaneen, sekä maailman täyttyneen ihmislihaa himoitsevista zombeista. Rick löytää selviytyjiä, jotka kertovat, että purema aiheuttaa kuoleman ja muuttumisen zombiksi. Kaiken oleellisen selviytymisestä opittuaan Rick lähtee etsimään perhettään. Päädyttyään Atlannan kaupunkiin Rick törmää Glenniin, joka johdattaa tämän Carlin, Rickin pojan, sekä Lorin, Rickin vaimon, luo. Rick löytää myös kollegansa Shanen sekä leirillisen muita ihmisiä. Käy kuitenkin ilmi, että Lorilla ja Shanella oli ennen Rickin paluuta suhde. Shanesta tulee pian ylenpaattisen mustasukkainen Rickiä kohtaan, kun Lori valitsee tämän Shanen sijaan. Rick ja Shane alkavat hyvin pian kiistellä jäädäkö odottamaan pelastusta, vai jatkaako eteenpäin. Yllättäen zombit hyökkäävät ihmisten leiriin, tappaen osan selviytyjistä. Uusi maailma koettelee pientä ryhmää, ja Rick yllättyy, kun vanha ystävä kääntyy häntä vastaan. Yrittäessään ampua Rickin, Shane kuolee Carlin ampumaan luotiin.

Ryhmä jättään leirin taakseen, ja selviää, että Lori on raskaana. Rick huolestuu lapsen isyydestä. Ryhmä löytää uusia ihmisiä matkan varrelta. Carl saa vakavan ampumahaavan, ja ryhmä löytää Greenen farmin, jonka omistaja Hershel lupaa kaikille ihmisille turvapaikan siksi aikaa, että Carl parantuu. Selviää, että Hershel pitää kuolleita ladossaan ja uskoo heidän olevan vain sairaita. Ladon kuolleet pääsevät valloilleen, ja tappavat osan Hershelin lapsista. Hershel menettää malttinsa ja ajaa uudet tulokkaat pois farmiltaan. Rick ryhmineen löytää pian hylätyn vankilan, jonne he asettuvat. Rick hakee Hershelin farmin asukit vankilaan, ja ihmiset sopivat riitansa. Myöhemmin ryhmä löytää yllättäen vankilasta neljä elossa olevaa vankia.

Vankilassa selviytyneet rikolliset epäilyttävät kaikkia. Heistä Thomas osoittautuu vaaralliseksi, ja tämä tappaa Hershelin kaksoistyttäret. Rick pahoinpitelee Thomasin, ja esittää uuden sääntönsä; "Sinä tapat, sinä kuolet." Toinen vanki Dexter haluaa ihmiset pois vankilastaan, mutta Rick saa tilaisuuden ampua tämän. Rickin johtajuutta aletaan kyseenalaistaa, ja hän joutuu vakavaan tappeluun Tyreesen kanssa. Pyörryttyään Rick saa kuulla, että ei ole enää ryhmän ainut johtaja. Ulkona hän pitää puheen ihmisille, jossa hän kertoo, että ihmisten on muututtava maailman mukana.

Ihmiset huomaavat taivaalla helikopterin joka syöksyy alas. Rick ja Glenn lähtevät yhdessä uuden tulokkaan Michonnen kanssa etsimään jäänteitä, ja löytävät Woodburyn kaupungin. Woodburyn johtaja Kuvernööri osoittautuu viholliseksi, ja ensi töikseen vangitsee kolmikon sekä pahoinpitelee heitä, samalla tivaten heidän kotinsa sijaintia. Rick ryhmineen saa liittolaisia ja onnistuvat pakenemaan. He löytävät vankilalle, ja Rick joutuu jälleen tappamaan turvatakseen ihmistensä tulevaisuuden. Rick kuitenkin tietää, että Kuvernööri löytää heidät ennemmin tai myöhemmin.

Ihmisten elettyä normaalia elämää Lorin vauva Judith syntyy, sekä ihmiset ottavat arjesta ilon irti, kohdaten kuitenkin järkyttäviä vastoinkäymisiä. Useiden viikkojen jälkeen Kuvernööri saapuu vankilalle avaten tulen. Ihmiset selviävät ensimmäisestä iskusta, mutta Rick joutuu koomaan ampumahaavan tähden. Osa ihmisistä tajuaa vankilan puolustamisen olevan hyödytöntä, ja lähtevät kodistaan pakoon. Herätessään koomastaan Rick alkaa epäröimään voiton puolesta. Useiden tulitaisteluiden jälkeen molemmat osapuolet kokevat mittavia tappioita. Rick ja Carl onnistuvat selviytymään tulitaisteluista, mutta menettävät rutkasti läheisiään sodalle. Lopuksi Lorin ja Judithin tappanut sotilas Lilly ampuu Kuvernööriä päähän, ja pakenee hylättyyn vankilaan zombeilta muiden elossa olevien sotilaiden kanssa.

Rickin mielentila heikkenee vaimonsa ja lapsensa menetyksien jälkeen. Rick pyörtyy ampumahaavan seurauksena, jättäen Carlin yksin. Hän kuitenkin selviää, ja alkaa kuvittelemaan Lorin puhuvan tälle puhelimella. Rick ja Carl löytävät lopulta muutkin ihmiset, ja ryhmä tapaa Abrahamin, Eugenen ja Rositan. Kolmikko väittää, että Eugene tietää syyn zombiepidemialle, ja ihmiset alkavat matkata Washingtoniin, jossa Eugene kertoo pelastuksen sijaitsevan. Ihmiset kohtaavat pian suuren zombilauman, joka lähtee seuraamaan heitä. Ryhmän toinen nuorimmista, Ben, tappaa yhtäkkiä kaksoisveljensä. Ihmiset keskustelevat hänen tappamisesta tapahtuneen jälkeen. Carl lopulta salaa ampuu Benin. Menetyksien jälkeen pojat adoptoinut Dale katoaa, ja uutta jäsentä Gabrielia aletaan epäilemään katoamisesta. Lopulta käy ilmi, että Dalen kaappasivat pieni ryhmä kannibaaleja. Rick saartaa kannibaalit ryhmänsä kanssa, sekä teloittaa heidät. Myöhemmin Rick kyseenalaistaa inhimillisyytensä, pitäen itseään jopa vaarallisempana ja pahempana kuin kannibaalit. Carl tunnustaa isälleen tappaneensa Benin.

Viikkojen jälkeen Carlin tunnustuksesta käy ilmi, että Eugene on valehdellut olevansa tiedemies sekä tehtävästään Washingtonissa pysyäkseen hengissä. Erään kommuunin värvääjä, Aaron, löytää ihmiset. Epäilyistään huolimatta Rick ryhmineen lähtee tämän mukaan aidattuun yhteisöön, Alexandriaan. Rick yrittää pitää järjestystä kommuunissa useiden välikohtausten sattuessa, ja pikkuhiljaa alkaa asettua yhteisön johtajaksi. Alexandrian yllättää lauma zombeja, jotka tunkeutuvat sisään yhteisöön. Osa selviytyjistä kuolee, ja Carl haavoittuu vakavasti joutuen koomaan. Voitettuaan zombilauman uusin taktiikoin Rick näkee yhteisölle paremman tulevaisuuden.

Ihmisten parannellessa Alexandriaa Carl herää koomastaan. Rickin vahvistaessa asemaansa johtajana, sekä ihmisten rauhoituttua, uuden kommuunin värvääjä Jesus löytää ihmiset. Jesus väittää, että kilometrien päässä on useita yhteisöjä, joissa asuu satoja ihmisiä. Rickin epäilyistä huolimatta ryhmä johdatetaan Hilltopiin, noin kahdensadan ihmisen asuttamaan yhteisöön. Käy nopeasti ilmi, että heillä on vihollisia, sadistisen Neganin johtama ryhmä "Pelastajat". Ryhmä pakottaa Hilltopin maksamaan heille suuren osan elintarvikkeitaan ja vastapalvelukseksi he tappavat lähistön zombit. Rick uskoo, että he pystyvät pysäyttämään heidät. Tämä osoittautuu vääräksi, kun Negan tappaa Glennin piikkilankaan käärityllä pesäpallomailalla. Negan kertoo Rickille, että tämän on sopeuduttava uusiin sääntöihin. Rick kuitenkin uskottelee ihmisille, että on antautunut Neganille, mutta tosiasiassa on salaliitossa eri kommuunien johtajien, sekä Dwightin, Negania vihaavan Pelastajan, kanssa. Pitkien suunnittelujen jälkeen ihmiset nousevat sotaan Negania vastaan, lopulta voittaen tämän. Rick tuomitsee Neganin elinikäiseen vankeuteen Alexandriaan.

Yli kaksi vuotta myöhemmin yhteisöt ovat linkittäytyneet yhteen teiden avulla, sekä ihmiset ovat alkaneet elää sivistynyttä elämää hyvin kunnostettujen yhteisöjen sisässä. Rick, yhä Alexandrian johtaja, pyrkii palauttamaan ihmiskunnan vanhat, inhimilliset arvot yhteisöihinsä. Myös Hilltop ja Pelastajat ovat saaneet uudet johtajat, Maggien ja Dwightin. Alexandrian vartiomiehet löytävät kommuunin ulkopuolelta pienen ryhmän, johtajanaan nuori nainen nimeltään Magna. Ihmiset johdattavat uusilla taktiikoilla kulkijoita pois uusien selviytyjien tieltä, ja Magna ryhmineen toivotetaan tervetulleeksi Alexandriaan. Rick kohtaa ongelmia jo teini-ikäisen Carlin parissa, joka haluaa Hilltopin sepän Earlin oppipojaksi, mutta myöhemmin suostuu ehdotukseen. Maggien johtamassa Hilltopissa hän elää täyttä elämää isänsä mukaan nimetyn lapsensa Hershelin kanssa. Carl muuttaa Hilltopiin pysyvästi.

Kommuunien ulkopuolella vartiomiehet alkavat oudosti kadota, ja eräs vartija, Marco, väittää kulkijoiden kuiskivan. Väite todella osoittautuu todeksi, kun Maggie värvää Danten, nuoren miehen, etsimään Marcon kadonnutta paria Keniä. Dante kohtaa puhuvat kulkijat, ja katoaa muiden lailla. Myös Jesus joutuu ryhmineen koville, kun Kuiskaajiksi itseään kutsuvat hyökkäävät tämän kimppuun. Jesus selviää toisen vartiomiehen kanssa, sekä kaappaa yhden Kuiskaajan mukaansa. Jesus puhuttelee Kuiskaajaa, nuorta Lydiaa. Lydia kertoo, että tämän ryhmä käyttää zombien nahoista tehtyjä naamioita ja asuja, eivätkä tapa zombeja. Tämän mukaan ihmisten on tultava toimeen zombien kanssa tai kuoltava, joka selittää heidän tapansa selviytyä. Samaan aikaan Carl uskoo teloittaneensa Sophiaa hakanneet kiusaajat, jotka kuitenkin selviävät hengissä. Poikien vanhemmat vannovat kostoa Carlille, ja pitävät tämän arestia liian kevyenä rangaistuksena. Gregory saa poikien vanhemmat suostuteltua Maggien ja Carlin tappamiseen. Samalla Carl ja Lydia päätyvät harrastamaan seksiä Carlin päästettyä tytön vapaaksi sellistään.

Gregory epäonnistuu Maggien myrkyttämisessä, ja tämä vangitaan. Pian Kuiskaajien johtaja Alpha saapuu Hilltopin porteille, haluten tehdä vaihdon. Alphan lapsi Lydia vaihdetaan lopulta Danteen ja Keniin, jotka ovat hyvässä kunnossa. Dante ja Ken kertovat, että Kuiskaajia saattaa olla tuhansittain. Carl ei hyväksy vaihtoa, ja hankaa vastaan Maggielle, lopulta karaten ulos etsimään Lydiaa. Carl lopulta löytää heidät, sekä liittyy heidän seuraan, löytäen Kuiskaajien leirin. Maggie kertoo ystävilleen, että Grimesit ovat hänen pienin ongelmansa, ja uskoo, että hänen täytyy tappaa Gregory. Samaan aikaan Alexandriassa Neganin hiustenleikkuun jälkeen tämä huomaa, että hänen sellin ovi on auki.

Rick tapaa Dwightin, joka kertoo, ettei halua toimia enää johtotehtävissä. Myöhemmin Rick huomaa Neganin sellin olevan auki, mutta Neganin istuvan sisällä. Negan kertoo, että halusi näin rakentaa luottamusta kahden välille, jota Rick ei usko. Rick lukitsee Neganin sellin. Negan väittää Rickille että hän on tämän "armollisuuden symboli". Rick toruu Oliviaa, joka jätti sellin oven auki, sekä selittää Andrealle vielä kerran, miksi Negan on yhä hengissä. Hilltopissa Maggie hirttää Gregoryn rangaistuksena tappoyrityksestä. Maggie kertoo kuolemantuomion olleen oikea ratkaisu.

Alexandriassa järjestetään suuret markkinat, johon kaikkien kommuunien jäsenet osallistuvat. Kuiskaajien johtaja Alpha osallistuu salaa kaikkien tietämättä juhliin, ja samaan aikaan Rick saa tietää Carlin olevan kadoksissa. Rick lähtee etsimään poikaansa, ja törmää Kuiskaajiin. Hänet johdatetaan poikansa luokse, ja Alpha haluaa näyttää Rickille jotain. Rick kohtaa yhdessä tämän kanssa suuren, tuhansien kulkijoiden lauman, joka on täydessä kontrollissa hylätyn tehtaan takana. Rick ja Alpha palaavat Kuiskaajien leiriin, ja Carl kertoo isälleen että ei lähde mihinkään ilman Lydiaa. Alpha tajuaa että hänen tyttärensä voi vielä saada tarvitsemansa elämän ja karkottaa tämän Rickin ja Carlin mukana pois. Alpha kertoo, että on valmis tuhoamaan kaiken mitä Rick on saanut aikaan, mikäli he astuvat vielä Kuiskaajien alueille. Hän myös kertoo, että on tehnyt rajan heidän välilleen.

Rick, Carl ja Lydia lähtevät pois Kuiskaajien leiristä. Rick kohtaa seivästetyistä ihmisten päistä tehdyn rajan, joissa on useita heidän ystäviään, muun muassa Rosita ja Ezekiel. Rick lyyhistyy maahan sanattomana, jolloin Andrea, Michonne ja Dante, heidän mukanaan olleet läheiset, kysyvät mitä he tekevät nyt. Ryhmä tappaa zombeiksi muuttuneet ystävänsä, ja palaavat kotiinsa kertoen huonot uutiset.

Elävät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Rickin ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rick Grimes on 33-vuotias sarjakuvan päähenkilö, sheriffi, edesmenneen Lorin mies sekä Carlin isä. Sarjakuvan on tarkoitus seurata hänen elämäänsä. Rick on valmis tekemään mitä tahansa puolustaakseen ryhmäänsä ja perhettään, joten Rick on tappanut sekä eläviä ihmisiä että zombeja. Rickistä on aikojen saatossa muuttunut kylmäverinen, mutta silti hyväntahtoinen persoona, joka kuitenkin perustelee tekojaan pakon edestä tehtyinä. Rickin toisen käden on raa'asti amputoinut Woodburyn johtaja Kuvornööri. Johtaa Alexandrian turva-aluetta.
 • Carl Grimes on 13-vuotias Rickin ja Lorin poika. Carl on yksi Rickin motivaationlähteistä selviytymiselle. Ikäisekseen kypsä Carl on yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista, ja on ansainnut paikkansa Rickin yhtenä oikeista käsistä. Carl on oppinut käyttämään asetta sujuvasti, vaikka Rick epäröikin sen antamista lapselleen vaimonsa tavoin. Carl on joutunut tappamaan ihmisiä, ja hänestä on Rickin tavoin tullut hyvin kylmäsydäminen vihaamiaan ihmisiä kohtaan. Carl on tullut ammutuksi kahdesti, ja on menettänyt toisen silmänsä. Työskentelee Suttonin parissa sepän oppipoikana.
 • Andrea on 29-vuotias edesmenneen Amyn sisko ja edesmenneen Dalen tyttöystävä. Andrea on taitava aseenkäsittelijä, ja toimiikin ryhmän yhtenä tarkka-ampujana. Dalen kanssa Andrea adoptoi Benin ja Billyn. Sarjan aikana Andreaa on haavoitettu useasti, ja hänen kasvoissaan onkin useita näkyviä ja selkeitä ampumahaavoja. Andrea seurustelee nykyään Rickin kanssa, ja toivookin että tämä kosisi häntä jonain päivänä.
 • Sophia on Carolin 12-vuotias tytär. Sophia kuvittelee Glennin ja Maggien vanhemmikseen, mutta ymmärtää heidän olevan hänelle tois-sijaiset vanhemmat. Sarjan alkuaikoina hyvinkin hiljainen ja ujo Sophia muuttuu myöhemmin Maggien luona Hilltop Colonyssä hyvin poikamaiseksi, ja on menetyksiensä johdosta muuttunut hyvin erilaiseksi.
 • Maggie Greene on 23-vuotias Glennin vaimo ja yksi Hershelin tyttäristä. Maggien koko perhe kuolee sarjan aikana, jonka johdosta Maggie yrittää itsemurhaa, kuitenkin epäonnistuen siinä. Maggie kuitenkin oppii nauttimaan elämästään, ja synnyttää Glennille lapsen, Hershelin. Maggie johtaa tällä hetkellä suurta kommuunia nimeltään Hilltop Colony.
 • Michonne on katanan kanssa taisteleva nuori nainen. Hän on yksi keskeisimmistä hahmoista sarjassa, sekä Rickin yksi oikeista käsistä. Michonne on hyvin hiljainen, mutta vahva persoona. Hän käyttää katanaansa useammin kuin tuliasetta, ja on hyvin kokenut tappaja. Hän on ollut parisuhteessa usean henkilön kanssa, viimeksi Ezekielin kanssa. Michonnen paljastetaan kadonneen, ja eronneen Ezekielistä. Kulkee merellä muiden selviytyjien kanssa.
 • Eugene Porter on Abrahamin matkassa kulkenut yläasteen kemianopettaja, joka väitti olevansa tiedemies sekä tietävänsä syyn zombie-epidemiaan. Todellisuudessa Eugene paljastuu huijariksi. Ylipainoinen ja pelkurimainen Eugene kehittyy sarjan aikana kommuunilleen hyödyksi, kun tämä alkaa valmistaa luoteja. Eugenen luonne muuttuu vahvemmaksi, eritoten Abrahamin kuollessa. Eugene myös rohkaistuu rakkauselämän myötä Rositan parissa. Toimii myös Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa.
 • Gabriel Stokes on tummaihoinen pappi. Gabriel on tehnyt paljon syntiä maailmanlopun aikana, ja sovittaa näitä kirkossaan usein. Hän on hyvin omistautunut kirkolleen ja rukoilee usein yksinään Alexandriassa.

Woodburyn Selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lilly Caul on 29-vuotias Woodburyn sotilas, ja entinen johtaja. Vastuussa Kuvernöörin, Lorin ja Judithin kuolemasta. Alkaa Brianin kuoltua johtaa Woodburya. Oli hetkellisesti raskaana, mutta menetti vauvansa keskenmenossa. Lillyä ei nähdä sarjakuvassa kuin muutamassa numerossa, mutta sarjakuviin perustuvissa kirjoissa hänen tarinaansa avataan enemmän.
 • Bob Stookey on Woodburyssä asuva 49-vuotias, viinaanmenevä armeijan lääkintämies. Pelasti Brianin varmalta kuolemalta. Bobia ei nähdä sarjakuvassa kuin muutamassa numerossa, mutta sarjakuviin perustuvissa kirjoissa hänen tarinaansa avataan enemmän.
 • Gloria Pyne on Woodburyn sotilas. Gloriaa ei nähdä sarjakuvassa kuin muutamassa numerossa, mutta sarjakuviin perustuvissa kirjoissa hänen tarinaansa avataan enemmän.
 • Matthew Williams oli Marianne Williamsin poika. Novellissa hänen nimensä on Timmy Dolan. Mahdollisesti vielä hengissä.

Alexandrian Turva-alueen selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Aaron toimii värvääjänä turva-alueella, mutta on lopetti sen tajuttuaan riskit. Hän johdatti Rickin ryhmän osaksi Alexandrian turva-alueen yhteisöä. Aaron muuttuu verenhimoisemmaksi Pelastajia vastaan, kun Eric kuolee. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa.
 • Heath on Alexandrian ”tavarajuoksija”, kuten Glenn. Denisen entinen poikaystävä, ja Scottin paras ystävä. Heath menettää jalkansa kranaatin räjähtäessä hänen jalkojensa juuressa, mutta selviää hengissä. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa.
 • Paula on Nicholaksen vaimo ja Mikeyn äiti. Toimii kokkina Alexandriassa.
 • Mikey on Nicholaksen poika turva-alueella. Hän joutui tappeluun Carlin kanssa, josta on vieläkin suivaantunut. Palvelee Hilltop Colonyssä sepän tehtävissä.
 • Annie on nuori nainen.
 • Siddiq on yksi rakennusmaan työntekijöistä.
 • Anna on nuori tyttö, ja Carlin ihastus.
 • Carlos on yksi kellotornin vartijoista.
 • Darius on yksi turva-alueen hevosratsastajista. Haavoittuu pahasti Kuiskaajien puukotuksesta.
 • Barbara on turva-alueen juhlissa esiintynyt nainen.
 • Wesley on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa.
 • Delbert on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa.
 • Alex Cooper on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Carlin ystävä.
 • David on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty.
 • Wendy on Joshin tyttöystävä, jota ei ole vielä nähty.
 • Nathaniel on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty.

Hilltop Colonyn selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Paul Monroe on Hilltopin värvääjä. Hänet tunnetaan paremmin nimellä "Jesus", koska hänen ulkonäkönsä muistuttaa hyvin paljon tätä. Hän johdatti Rickin ryhmän osaksi Hilltopin yhteisöä. Jesus on hyvä itsepuolustuksessa, ja harvemmin käyttää aseita taistellessaan.
 • Earl Sutton on Hilltopin seppä. Hän myöhemmin alkaa värvätä sepän tehtäviin Carlin ikäisiä poikia.
 • Brianna on selviytyjä Hilltopissa. Hän on menettänyt suuren osan perheestään, mutta hänellä on 14-vuotias poika. Maggien hyvä ystävä.
 • Harlan Carson on lääkäri Hilltop Colonyssä. Hänen veljensä, Carson, on tuntemattomasta syystä osa Neganin yhteisöä.
 • Alex on Jesuksen kumppani, mutta myös Wesin poikaystävä.
 • Eduardo on Hilltop Colonyn vartija. Hän seurustelee Mandy-nimisen naisen kanssa.
 • Wesley on asukas Hilltop Colonyssä.
 • Samuel on asukas Hilltop Colonyssä, joka kävi Rickin kimppuun tämän tapettua Ethanin.
 • Marco on Hilltop Colonyn jäsen. Hylkäsi Kenin muurien ulkopuolelle, ja uskoo, että kulkijat puhuvat.
 • Hershel Greene on Maggien ja Glennin lapsi.
 • Rolland on nuori oppipoika Earlin luona.
 • Brian on nuori poika, jota kiusataan. Sophian ystävä.
 • Dante on nuori mies, joka on ihastunut Maggieen. Jää Kuiskaajien nalkkiin tapettuaan heidän ryhmäläisiään, mutta selviää ehjin nahoin.
 • Larry on Hilltop Colonyn selviytyjä.
 • Morton Rose on Tammyn mies.
 • Harlanit ovat isä, äiti ja poika, jotka asuvat Hilltopissa.
 • Mandy on Eduardon tyttöystävä, jota ei olla nähty.
 • Nell on Hilltop Colonyn selviytyjä, jota ei olla nähty. Hänellä on poika.
 • Wes on Alexin poikaystävä, jota ei olla nähty.

The Saviors (suom. "Pelastajat")[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Negan on ryhmän entinen johtaja. Negan näkee ryhmänsä maailman uudelleenrakentajana, ja vaatii eri kommuuneja lahjoittamaan tämän ryhmälle puolet sadostaan, lääkkeistään ja vastaavasta. Negan käyttää yhteisössään pistejärjestelmää, jonka avulla selviytyjät voivat ansaita lääkkeitä ja ruokaa. osan selviytyjistä Negan on haalinut vaimoikseen, ja heidän ei tarvitse käyttäytyä pistejärjestelmän mukaan. Negan käyttää aseenaan pesäpallomailaa, "Lucillea", jolla hän teloittaa sääntöjä vastaan niskuroijat. Rick nousee kapinaan Negania kohtaan, ja lopulta saakin tämän nalkkiin. Vaikka suurin osa ihmisistä, eritoten Carl, haluaa Neganin hengiltä, Rick päättää kumota entisen sääntönsä ja ottaa Neganin eliskautisvangiksi Alexandriaan, sillä "he ovat parempia kuin Negan".
 • Dwight on ryhmän jäsen, joka on vastuussa Abrahamin kuolemasta. Hän käyttää jalkajousta. Negan poltti Dwightin toisen puolen naamasta Dwight yrittäessä saada Neganin vaimoksi ryhtynyttä Sherryä takaisin. Dwight liittoutuu Rickin kanssa tarkoituksenaan tappaa Negan, aluksi huonoin seurauksin, kun Rick ei kykene luottamaan tähän. Dwight todistaa myöhemmin lojaaliutensa, mutta myös rikkoo sitä. Dwight nousee myöhemmin Pelastajien johtajaksi, mutta haluaa luovuttaa tehtävän jollekin muulle.
 • Mark on ryhmän jäsen, joka yritti saada takaisin Amberia, entistä tyttöystäväänsä, Neganin käsistä. Kostoksi Markin naama poltettiin silitysraudalla, kuten Dwightin kasvot. Mark liittoutuu Amberin, Dwightin, Carsonin, Eugenen ja tämän ryhmän kanssa ja pakenee Pelastajien kommuunista.
 • Sherry on Dwightin ex-vaimo, ja yksi Neganin vaimoista. Tehnyt Neganin kanssa sopimuksen, jonka avulla hän säästyy pisteiden keruulta, mutta joutuu omistautumaan Neganille vaimona.
 • Tara on ryhmän jäsen. Tara on yksi harvoista naispuolisista Pelastajista, joka ei ole ryhtynyt Neganin vaimoksi.
 • John on ryhmän jäsen. Hänen toinen silmänsä on sokea.
 • Seth on ryhmän jäsen.
 • Molly on ryhmän jäsen.
 • Paul on ryhmän jäsen. Mahdollisesti kuollut.

The Kingdom (suom. Kuningaskunta)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Benjamin on Kuningaskunnan selviytyjä, ja kommuunien teiden vartija. Joutuu Rickin läksytettäväksi, kun kulkijat miltei tappavat tämän.

Magnan ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Magna on Richmondilainen, nuori nainen. Johtaa kuusihenkistä ryhmäänsä. Hyvin äkkipikainen, ja hyvä tunnistamaan, jos joku valehtelee.
 • Kelly on Magnan ryhmän jäsen. Seurustelee Connien kanssa.
 • Yumiko on Magnan ryhmän jäsen.
 • Connie on Magnan ryhmän jäsen. Seurustelee Kellyn kanssa.

The Whisperers (suom. "Kuiskaajat")[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alpha on Lydian äiti, sekä ryhmän johtaja. Uskoo, että ihmisten on käyttäydyttävä kuin villieläimet selvitäkseen uudessa maailmassa.
 • Lydia on 16-vuotias Kuiskaaja, jonka Jesus ottaa kuulusteltavaksi Hilltopiin. Ystävystyy Carlin kanssa, ja myöhemmin päätyy harrastamaan seksiä tämän kanssa.

Oceanside[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pete on merellä elävä selviytyjä.

Kuolleet henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonesin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Morgan Jones on ensimmäisessä sarjakuvassa Rickin hoiviinsa ottanut mies. Hänellä oli poika, Duane. Morganilla oli suhde Michonnen kanssa. Morgania purtiin myöhemmin Alexandriassa, ja hänen amputaationsa epäonnistui johtaen kuolemaan.
 • Duane Jones oli Morganin poika. Hän muuttui myöhemmin zombiksi, ja Morgan ei kyennyt ampumaan tätä.

Grimesin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lori Grimes oli 28-vuotias Rickin vaimo. Lorilla ja Shanella oli suhde Rickin ollessa koomassa, joka päättyi lopulta Rickin paluuseen. Lori synnyttää myöhemmin tyttövauvan, jonka isästä ei ole täyttä varmuutta. Lori ja Judith kuolivat Woodburyn sotilaan, Lillyn, ampuessa heidät.
 • Judith "Judy" Grimes oli Lorin tyttövauva. Hänet ammuttiin vankilalla.
 • Jeffrey "Jeff" Grimes oli 27-vuotias Rickin pikkuveli. Hänestä ei ole tietoa, onko hän elossa, kuollut vai zombi. Sarjakuvan luoja Robert Kirkman on vahvistanut, että hahmoa ei tulla näkemään sarjakuvassa.

Atlantan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shane oli 25-vuotias Rickin työkaveri. Shane ei tiennyt Rickin olevan elossa ja petti tätä Lorin, Rickin vaimon, kanssa. Pian Rickin saavuttua Shane kyllästyi tähän ja aikoi ampua hänet perusteella ”hänen ei ollut tarkoitus olla elossa”. Carl pelasti isänsä ampumalla Shanea kaulaan. Shane muuttuu haudassaan zombiksi. Rick tappaa tämän myöhemmin, tajuttuaan, että kaikki normaalistikin kuolevat ihmiset muuttuvat zombeiksi.
 • Glenn oli 24-vuotias nuori pizzalähetti. Nokkela ja fiksu Glenn johdatti Rickin muiden ihmisten luo turvaan. Hän on naimisissa Maggie Greenen kanssa, ja on adoptoinut edesmenneen Carolin tyttären, Sophian. Aluksi Glennillä oli pelkkä seksisuhde Maggien kanssa, mutta suhde lopulta vakiintui, ja myöhemmin Maggie synnytti poikavauvan Glennille. Neganin ryhmän tapettua Abrahamin, peloissaan perheensä puolesta oleva Glenn matkaa perheensä sekä muutaman muun kanssa kohti Hilltop Colonyä, josta lähteä etsimään parempaa elämää. Matka kuitenkin koituu hänen kohtaloksi, kun Negan löytää ryhmän ja tappaa Glennin brutaalisti pesäpallomailallaan.
 • Dale oli 69-vuotias ryhmän vanhin selviytyjä, Andrean poikaystävä ja Benin ja Billyn adoptioisä. Dale on ensimmäinen sarjassa, joka on selvinnyt zombin puremasta. Puremakohta, joka oli jalassa, amputoitiin, ja Dale selvisi jatkaen kävelemistä tekojalan kanssa. Myöhemmin häntä purtiin olkapäähän, ja Andrea tappoi tämän ennen kuin muuttui zombiksi.
 • Carol oli 25-vuotias Sophian äiti. Carol näytti olevan hermoromahduksen partaalla ja ilmeisesti menetti järkensä antaessaan zombin purra häntä kaulaan. Carol myös ehdotti Lorille ja Rickille, että haluaisi olla kolmas osapuoli heidän avioliitossaan.
 • Allen oli 32-vuotias Benin ja Billyn isä ja Donnan mies. Allen masentui vaimonsa kuolemasta ja myöhemmin Allenia purtiin jalkaan. Amputoinnista huolimatta hän kuoli verenhukkaan.
 • Donna oli 40-vuotias Allenin vaimo, sekä Benin ja Billyn äiti. Wiltshire Estatessa zombit tappoivat Donnan.
 • Ben & Billy olivat 5-vuotiaat Allenin ja Donnan kaksoispojat. He eivät ilmeisesti ymmärtäneet, mitä maailmassa tapahtuu. Pojista Ben osoittautui vaaralliseksi muille tapettuaan veljensä. Myöhemmin Carl ampui Benin.
 • Amy oli Andrean 24-vuotias pikkusisko, ja kuoli zombien purressa häntä kaulaan. Varmistaakseen, ettei Amy palaisi zombiena, Andrea ampui häntä päähän.
 • Jim oli 41-vuotias mekaanikko. Jim oli menettänyt koko perheensä zombeille, sekä yksi harvoista, joka selvisi Atlannan kaupungista hengissä. Jimiä purtiin ja hänet jätettiin metsään omasta pyynnöstään.

Tyreesen perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Tyreese oli vahvaluonteinen, entinen koripallonpelaaja. Häntä pidettiin yhtenä ryhmän johtoihmisistä ja tukipilareista. Luja luonne tuli esiin erilaisista hänelle läheisten ihmisten menetyksistä. Kuvernööri tappoi hänet Michonnen katanalla, ja hänen kuolemansa vaikutti kaikkien muiden selviytyjien toivoon selvitä verilöylystä.
 • Julie oli Tyreesen tytär ja Chrisin tyttöystävä. Pari suunnitteli pitkään itsemurhaa, ja Chrisin ammuttua Julieta liian aikaisin tämä muuttui zombiksi. Chris ampui zombiksi muuttuneen Julien ennen kuin tämä ehti purra Tyreeseä.
 • Chris oli Julien 16-vuotias poikaystävä. Julien ja hänen itsemurhan epäonnistuttua Tyreese kuristi tämän raivoissaan kuoliaaksi.

Greenen farmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Hershel Greene oli Maggien ja hänen sisarustensa isä. Hershel oli hyvin uskonnollinen ja äkkipikainen. Hän joutui myös usein torumaan Maggieta ja Billyä heidän käytöksestä. Uskoi että zombit ovat yhä täysin normaaleja ihmisiä. Lopulta Rick sai tämän vakuuttumaan, että he eivät koskaan tule olemaan normaaleja. Vankilalla Hershel menetti kaksoistyttärensä sekä myöhemmin nuorimman poikansa, jonka jälkeen Hershel menetti toivonsa ja antoi Kuvernöörin ampua tämän.
 • Billy Greene oli Hershelin 18-vuotias poika. Billy oli hyvin itsepäinen ja hänen isänsä joutui usein torumaan hänen kielenkäyttöä. Tästä huolimatta molemmat rakastivat toisiaan hyvin paljon. Kuvernöörin sotilaat ampuivat tämän vankilalla.
 • Shawn, Arnold & Lacey Greene olivat Hershelin lapsia, joista Shawn oli muuttunut aikaisemmin zombiksi. Arnold ja Lacey kuolivat zombien tapettua heidät.
 • Susie & Rachel Greene olivat Hershelin kaksoset, jotka sarjamurhaaja Thomas Richards tappoi.
 • Otis oli rasistinen Hershelin naapuri, jolla oli usein jotakin Tyreeseä ja Michonnea vastaan. Hän oli vastuussa Carlin tahattomasta ampumisesta, joka kuitenkin selvisi. Otis muuttui myöhemmin vankilalla zombiksi, jolloin Rick ampui tämän.
 • Patricia oli Otiksen yliluottavainen, naiivi tyttöystävä, joka erosi hänestä. Patricialla oli seksisuhde Axelin kanssa ennen kuin Kuvernööri ampui tämän vankilalla.
 • Buttons oli Maggien hevonen. Oletetaan kuolleen.

Vankilan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dexter oli vanki, joka oli tuomittu vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. Kyllästyttyään Hershelin lapsien murhan syytöksiin Dexter yritti ajaa Rickin ja muut pois vankilasta, mutta Rick sai tilaisuuden ampua tämän zombien hyökätessä.
 • Andrew oli entinen narkomaani, huumeiden välittäjä ja Dexterin rakastaja. Andrew pakeni Dexterin kuoltua vankilalta, muuttuen zombiksi. Novelli paljastaa, että Lilly Caul ampuu myöhemmin zombiksi muuttuneen Andrewin vankilan ulkopuolella.
 • Axel oli vanki, joka oli ryöstänyt pankin. Luonteeltaan Axel oli hyvin humoristinen, rauhallinen ja mukava muita ihmisiä kohtaan. Hän oli ainoa vangeista, joka sai muiden ihmisten luottamuksen. Axel usein toisti lausetta "You follow me? (Pysytkö perässä?)", josta on tullut suosittu fanien keskuudessa. Axel ja Patricia aloittavat seksisuhteen hieman ennen molempien kuolemaa. Axel ammuttiin vankilalla myöhemmin. Sarjan luoja Robert Kirkman on maininnut Axelin olevan yksi hänen lempihahmoistaan.
 • Thomas Richards oli vanki, joka tappoi Greenen kaksoset ja viilteli Andreaa. Rick kehittää Richardsin pohjalta sääntönsä "Sinä tapat, sinä kuolet". Maggie ampui tämän pian Rickin hakattua Richardsin naaman verille.
 • Mike oli Michonnen poikaystävä, joka muuttui zombiksi. Tämä matkasi zombina vankilalle, jossa Michonne tappoi tämän lopullisesti.
 • Terry oli Michonnen poikaystävän Miken paras ystävä, joka muuttui zombiksi. Tämä matkasi zombina vankilalle, jossa Michonne tappoi tämän lopullisesti.

Woodburyn selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Brian Blake oli Woodburyn 35-vuotias johtaja, joka tunnettiin nimellä Kuvernööri, sekä Philip Blake. Pelkurimainen, ja elämässä epäonnistunut Brian on vastuussa monien Rickin ryhmän jäsenten kuolemista ja hän onkin sarjakuvan yksi arkkivihollisista. Brian turvautui lähes aina nuoremman veljensä Philipin apuun, mutta pikkuhiljaa alkoi kovettua luonteeltaan. Brian tapatti suuren osan Rickin ryhmästä, ja Brianin tappoi Lilly.
 • Bruce Allan Cooper oli Kuvernöörin henkivartija. Brian kunnioitti tätä enemmän kuin toista henkivartijaansa, Gabea. Andrea ampui tätä kaulaan, ja Brian tappoi tämän jotta Bruce ei muuttuisi zombiksi.
 • Gabriel "Gabe" Harris oli ylipainoinen, Brucen tavoin Kuvernöörin henkivartija. Andrea tappoi tämän ampumalla häntä päähän.
 • Penny Blake on Kuvernöörin zombiksi muuttunut veljentytär. Brian syötti tätä elävillä ihmisillä. Lillyn palattua epäonnistuneelta vankilan valtaukselta tämä ampuu zombi-Pennyn.
 • Caesar Ramon Martinez oli yksi Woodburyn vartijoista. Rick luuli että häneen voi luottaa, mutta pian hän karkasi ja sanoi yrittävänsä johdattaa Woodburyn naiset ja lapset vankilalle. Rick ajoi häneen päin Dalen autolla ja sai hänet menettämään kävelykykynsä. Rick ei halunnut uskoa Martinezista mitään hyvää ja tappoi tämän.
 • Stevens oli lääkäri Woodburyssä. Zombi puri tätä kaulaan, kun hän yritti paeta Woodburystä, ja hänet tapettiin.
 • Alice oli sairaanhoitaja joka auttoi Judithin synnytyksessä. Kuvernööri ampui tämän vankilalla.
 • Rudy Warburton oli Woodburyn sotilas. Kuolee kranaatin räjähtäessä.
 • Gus Strunk oli Woodburyn sotilas. Kuolee ajettuaan päin Andrean ohjaamaa asuntovaunua.
 • James Lee Steagal oli keski-ikäinen sotilas ja farmari, joka tunnettiin paremmin nimellä "Jim". Kuoli Michonnen tappamana.
 • Tom Blanchford oli Maconista kotoisin oleva mekaanikko. Kuolee vankilalla.
 • "Smitty" oli eräs Woodburyn sotilas, joka ampui Billy Greenen. Smitty katui tekoansa jälkikäteen. Kuolee vankilalla zombien tappamana.
 • Jared oli Woodburyn tankinkuljettaja. Kuolee todennäköisesti vankilalla.
 • Harold Abernathy & Eugene Cooney olivat Woodburyn zombien ympäröimässä kehässä taistelevia miehiä, joita Woodburyn siviilit ja Kuvernööri katsoivat viihteenä. Harold hajotti Eugenen hampaat, ja kostoksi Eugene tappoi tämän. Myöhemmin Michonne, korvattuaan Haroldin, leikkasi Eugenen pään irti kehässä.
 • Hap Abernathy oli vanha bussikuski, joka selvisi vankilan verilöylystä muutaman muun kanssa. Novellissa mainitaan tämän kuolevan myöhemmin puremaan, jolloin hän ampuu itse itsensä.
 • Raymond Hilliard oli Woodburyn sotilas. Kuolee Michonnen tappamana.
 • Marianne Williams oli Woodburylainen keski-ikäinen nainen, jonka poika oli sairastunut. Hän meni tohtori Stevensin puheille, kun tämä oli karkaamassa. Novelleissa hänen sukunimekseen mainitaan Dolan. Oletetaan kuolleen.
 • Denny, Lou, Jameson, Eric, "Red", Rudy, Gus, Daniel, Curtis, Sam & Wes olivat Woodburyn sotilaita. Heidät surmaavat vankilan selviytyjät tai zombit.

Fordin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Abraham Ford on armeijan kersantti ja liikunnanopettaja, sekä hyvin äkkipikainen mies. Lihaksikkaasta ja hyvin stereotyyppisestä kersantti Fordista tuli yksi Rickin ryhmän tukipilareista heti Tyreesen kuoltua. Abraham kertoo menettäneensä kaksi lastaan ja ex-vaimonsa hyvin brutaalisti, ja tappaneensa ihmisiä tämän vuoksi. Hän seurusteli Rositan kanssa, mutta he erosivat Rositan saatua tietää, että Abraham on pettänyt häntä Hollyn kanssa. Abraham kuoli Dwightin ampumaan nuoleen, ja hänet haudattiin Alexandriaan.
 • Beth Ford oli Abraham Fordin vaimo. Häntä ei ole näytetty sarjakuvassa, ja kuoli ennen kuin Abraham, Rosita ja Eugene kohtasivat Rickin ja muut.

Abrahamin ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rosita Espinosa on Abrahamin entinen tyttö-ystävä. Abrahamin kuoltua alkaa seurustelemaan Eugenen kanssa ja on raskaana, muttei tälle. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa. Kuolee Alphan tappamana.

The Hunters (suom. Metsästäjät)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Chris oli Metsästäjä, kannibaali, joka amputoi ja söi Dalen toisen jalan. Rick ja muut surmasivat Chrisin ja muut kannibaalit.
 • Theresa oli tiettävästi ainoa nainen Metsästäjistä.
 • Albert, Greg, David ja Charlie olivat Metsästäjiä. Jälkimmäisen nimi ei ole täysin varma, onko se oikea.

Alexandrian turva-alueen selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alexander Davidson oli Douglasin hyvä ystävä ja Alexandrian turva-alueen perustaja. Pistettyään muiden henget alttiiksi kuolemalle ja lähennellessään Alexandrian naisia, Douglas karkotti Davidsonin pois alueelta. Kirkman on varmistanut, että Davidson on kuollut.
 • Douglas Monroe on Alexandrian turva-alueen johtaja ja entinen poliitikko. Oli hyvin vieraanvarainen ja elämäniloinen vaimonsa traagiseen kuolemaan saakka. On kiinnostunut Rickin asenteesta, joten olisi lähes valmis luopumaan johdosta luovuttaen sen Rickille. Menetettyään elämänilonsa, tämä yrittää itsemurhaa zombien vaeltaessa Alexandriassa, jolloin häntä purtiin. Samalla tämä myös ampui epähuomiossa Carlia päähän.
 • Regina Monroe oli Douglasin vaimo. Pete viilsi tämän kurkun auki raivospäissään.
 • Spencer Monroe oli Douglasin ja Reginan poika. Hän oli hyvin epäileväinen ja epätoivoinen 26-vuotias mies, ja käyttäytyi hyvin lapsellisesti. Neganin vieraillessa Alexandriassa tämä ehdotti, että Negan tappaisi Rickin jotta Spencer pääsisi johtoon, ollessaan 'isänsä poika'. Negan sanoo, että Spencer ei kykenisi tappamaan Rickiä ja viiltää tämän vatsan auki.
 • Eric on Aaronin kumppani. Häntä puukotettiin turva-alueen ulkopuolella, mutta haava ei ollut vakava. Eric kuolee myöhemmin Pelastajien ampuessa tätä päähän.
 • Scott oli turva-alueen tavarajuoksija. Scotin jalka katkesi hänen pudottua liian korkealta, ja kuoli infektioon.
 • Olivia on hieman ylipainoinen, mutta leppoisa, Alexandrian asekaapin vartija. Kuolee Alphan tappamana.
 • Denise Cloyd on alueen kirurgi. Hän seurusteli Heathin kanssa. Denise kuolee puremaan, kun Negan ujuttaa zombiksi muuttuneen Hollyn tämän luokse.
 • Holly on nuori nainen, jonka Abraham pelasti puremalta. Seurusteli Abrahamin kanssa aina tämän kuolemaan saakka. Negan tappaa tämän myöhemmin.
 • Nicholas on Mikeyn isä ja Paulan mies. Nicholas nousee kapinaan Rickiä vastaan tajuttuaan, kuinka pilalle hän on saanut asiat saavuttuaan Alexandriaan. Hän kuitenkin luopuu kapinasta, ja Nicholas ja Rick sopivat erimielisyytensä myöhemmin. Nicholas kuolee Pelastajan lyödessä tätä selkään zombien elimillä valellulla puukolla.
 • Peter "Pete" Anderson oli Jessien mies, jota Rick vihasi, sillä hän pahoinpiteli perhettään. Douglasin pyynnöstä Rick ampui Peten tämän tapettua Reginan.
 • Jessie Anderson on Ronin äiti. Ihastunui Rickiin väkivaltaisen miehensä Peten kuoltua. Kun häntä purtiin, Rick jätti tämän kuolemaan jotta Carl pelastuisi.
 • Ron Anderson on Jessien ja Peten poika. Rick huolestuu tämän mustasta silmästä, ja puuttuu Andersonien perheen ongelmiin. Häntä purtiin.
 • Bruce oli Abrahamin johtamiin joukkoihin turva-alueella kuulunut ihminen. Häntä kuitenkin purtiin ja Abraham tappoi tämän.
 • Tobin oli turva-aluelainen. Hän oli luonteeltaan pelkurimainen, ja on aiheuttanut usean henkilön ja miltei Hollyn kuoleman. Zombien päästyä sisään turva-alueelle hänet syötiin elävältä.
 • Josh on Carlin hyvä ystävä. Seurustelee Wendy-nimisen tytön kanssa. Kuolee Alphan tappamana.
 • Erin on kahden lapsen äiti. Kuolee Alphan tappamana.
 • Carter oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kun väki teki aitaa alueelle. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Jessica oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kun väki teki aitaa alueelle. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Beth oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka teki itsemurhan. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Barnes oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli Tobinin pelkuruuden takia. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Richards oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli Tobinin pelkuruuden takia. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Charles oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kranaatin räjähdyksestä. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Betsy oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kranaatin räjähdyksestä. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Orsonit olivat Alexandrian turva-alueen nelihenkinen perhe, jotka kuolivat kranaatin räjähdyksestä. Perhettä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.

Washington DC:n selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Derek oli erään ryhmän johtaja, jonka Andrea ampui. Derekin muiden ryhmäläisten nimeä ei mainittu.

Hilltop Colonyn selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Gregory on Hilltopin entinen johtaja. Eräs kansalainen, Ethan, puukotti tätä pakon edessä, mutta selvisi lähes vammoitta. Gregory käyttäytyy hyvin lapsellisesti ja omahyväisesti, ja yrittää flirttailla muiden naisten kanssa Hilltopissa. Gregory ei välitä kenestäkään muusta kuin itsestään, ja Maggie myöhemmin syöksee Gregoryn vallasta asettuen itse johtajaksi. Gregory asuu yhä Hilltopissa, kuitenkaan yhtään muuttuneena. Gregoryn yrittäessä myrkyttää Maggie tämä hirtetään.
 • Kal on Hilltop Colonyn vartija. Negan tapattaa tämän Hilltopin porteilla.
 • Doug oli Hilltop Colonyn selviytyjä, ja lähti etsimään Danten kanssa Keniä. Kuolee Kuiskaajien puukottamana.
 • Ethan oli Hilltop Colonyn asukas, joka lähetettiin Neganin luo, mutta palasikin tyhjin käsin takaisin. Negan oli käskenyt tätä puukottamaan Gregorya, ja kun Rick ei ymmärtänyt tilannetta, hän tappoi Ethanin.
 • Tammy Rose on Hilltop Colonyn selviytyjä, ja Carlin hakkaaman pojan äiti. Kuolee Alphan tappamana.
 • Louie on Hilltop Colonyn selviytyjä. Kuolee Alphan tappamana.
 • Oscar on asukas Hilltop Colonyssä. Kuolee Alphan tappamana.
 • Ken on Hilltop Colonyn jäsen. Satutti jalkansa muurien ulkopuolella, ja jäi oman onnensa nojaan Marcon hylättyä tämän. Kuolee Alphan tappamana.
 • Andy oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka tapettiin.
 • David oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka tapettiin.
 • Crystal oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka on panttivankina Neganin luona. Mahdollisesti kuollut.
 • Arnold oli Hilltop Colonyn asukas, joka kuoli Pelastajien puukotuksesta. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Richard oli Hilltop Colonyn asukas, joka kuoli Pelastajien puukotuksesta. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.

The Saviors (suom. Pelastajat)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Carson on ryhmän jäsen. Toimii Pelastajien tiedonantajana, ja pääosin heidän yhteisössään. Harlanin veli. Yksi harvoista, joka nousee Dwightin ohella Negania vastaan. Kuolee Alphan tappamana.
 • Amber on yksi Neganin vaimoista, sekä Markin tyttöystävä. Tehnyt Neganin kanssa sopimuksen, jonka avulla hän säästyy pisteiden keruulta, mutta joutuu omistautumaan Neganille vaimona. Amber liittoutuu Markin, Dwightin, Carsonin, Eugenen ja tämän ryhmän kanssa ja pakenee Pelastajien kommuunista. Kuolee Alphan tappamana.
 • Connor oli ryhmän ylempiarvoinen jäsen. Kuolee Andrean pudottaessa tämän alas kellotornista.
 • David on ryhmän jäsen. Yrittää raiskata Hollyn, mutta Negan tappaa tämän.
 • Gary oli ryhmän jäsen. Kuolee kranaattiin.
 • Davis oli ryhmän jäsen. Kuolee, kun tätä ammutaan päähän.
 • Mike oli ryhmän jäsen. Kuolee Rickin ampuessa tämän.
 • Donnie oli ryhmän jäsen. Kuolee, kun Eugene tiputtaa tämän katolta alas.

The Kingdom (suom. Kuningaskunta)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ezekiel on entinen eläintarhassa työskennellyt mies. Ezekiel on Kuningaskunnan johtaja. Ezekielillä oli lemmikkitiikeri nimeltään Shiva, ja jotka kummatkaan eivät pidä väkivallasta. Ezekiel kuitenkin osallistuu sotaan Pelastajia vastaan, ja menettää sodalle suuren osan ystävistään ja Shivan, joka murtaa miehen täysin. Ezekiel kuitenkin selviytyy itse ja pyrki yhä taistelemaan kuolleidenkin sotilaidensa puolesta. Eronnut Michonnesta. Kuolee Alphan tappamana.
 • Richard oli Ezekielin henkivartija. Pelastajat surmaavat hänet.
 • Marcus oli Ezekielin kommuunin selviytyjä. Pelastajat surmaavat hänet.
 • Shiva on Ezekielin lemmikkitiikeri, joka ei isäntänsä tavoin pidä väkivallasta. Zombie surmaa sen.

Magnan ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Luke on Magnan ryhmän jäsen. Kuolee Alphan tappamana.
 • Bernie oli Magnan ryhmän jäsen. Kulkijat surmaavat hänet.
 • Ted oli alkoholistinen, Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.
 • Aubrey oli Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.
 • Michelle oli Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.

The Whisperers (suom. Kuiskaajat)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Joshua oli ryhmän jäsen. Hän oli aikeissa tappaa Jesuksen, mutta tämä ehti tappaa Joshuan.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dominic on Michonnen ex-mies. Ammatiltaan taiteilija. Dominicin olinpaikka on tuntematon, eikä häntä ole koskaan nähty sarjakuvassa.
 • Erma oli Dalen vaimo, joka menehtyi zombeille. Häntä ei nähty sarjakuvassa.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.