The Walking Dead (sarjakuva)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Walking Dead
The walking dead 1.jpg
Lehtityyppi sarjakuvalehti
Aihealue Post-apocalypse
Zombit
Kustantaja Image Comics
Perustettu 2003
Kotimaa Yhdysvallat
Ilmestymistiheys kuukausittain
Kieli englanti
Kotisivu www.walkingdead.com

The Walking Dead on Robert Kirkmanin käsikirjoittama, kuukausittain ilmestyvä yhdysvaltalainen sarjakuva. Sarjakuvasta on myös tehty samanniminen televisiosarja sekä sarjakuvan universumiin perustuva videopeli.

Sarjakuva voitti Eisner-palkinnon vuonna 2010 Paras jatkuva sarja -kategoriassa[1].

Sisällysluettelo

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa kuvataan sheriffi Rick Grimesin ja hänen hajanaisen ryhmänsä selviytymistä zombien valtaamassa Amerikassa. Sarjan keskeinen teema on ihmisten väliset konfliktit ja niiden selvitys, ei niinkään epäkuolleet.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volume 1: Days Gone Bye (Numerot 1-6)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sheriffi Rick Grimes herää viikkoja kestäneestä koomasta vakavan ampumakohtauksen jälkeen. Tämä pian huomaa sivilisaation romahtaneen ihmislihaa himoitsevien epäkuolleiden ansiosta, joiden purema aiheuttaa kuoleman ja muuttumisen yhdeksi zombiesta. Opittuaan kaiken olennaisen selviytymisestä Rick lähtee etsimään vaimoaan Loria ja poikaansa Carlia. Rick löytää pian heidät sekä leirillisen ihmisiä joiden johtajana toimii Rickin kollega Shane. Shanesta tulee pian mustasukkainen Rickiä kohtaan rakastaessaan Loria. Yöllä kulkijat hyökkäävät ihmisten leiriin ja tappavat osan selviytyjistä. Carl ampuu Shanen, kun tämä yrittää ampua Rickin.

Volume 2: Miles Behind Us (Numerot 7–12)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rickistä tulee ryhmän johtaja, ja ihmiset jättävät leirin taakseen. Lori on raskaana mutta lapsen isyys on epäselvää. Carl saa vakavan ampumahaavan ja ryhmä löytää uusia ihmisiä jotka lupautuvat auttamaan tätä, parantaen pojan. Ryhmä löytää uuden kodin, vankilan.

Volume 3: Safety Behind Bars (Numerot 13–18)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryhmä löytää vankilasta neljä elävää vankia. Julien ja Chrisin itsemurhayritys epäonnistuu, ja ihmiset tajuavat ettei puremaa tarvita kulkijaksi muuttumiseen; zombipatogeeni piilee kaikissa elävissä ihmisissä. Käytyään Shanen haudalla Rick tajuaa Richardsin tappaneen Hershelin tyttäret ja pahoinpitelee tämän. Lopulta Maggie tappaa Richardsin, ja Dexter miltei ajaa ihmiset pois vankilasta. Rick saa tilaisuuden ampua tämän.

Volume 4: The Heart's Desire (Numerot 19-24)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michonne saapuu vankilalle. Rickin johtajuus asetetaan kyseenalaiseksi, ja hän joutuu tappeluun Tyreesen kanssa. Rick saa kuulla, että ei ole enää ryhmän ainut johtaja. Hän pitää puheen ihmisille jossa kertoo että ihmisten on muututtava maailman mukana.

Volume 5: The Best Defence (Numerot 25-30)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick, Glenn ja Michonne lähtevät etsimään alas syöksynyttä helikopteria ja löytävät Woodburyn. Kaupungin johtaja Kuvernööri osoittautuu mielipuoleksi, ja vangitsee kolmikon.

Volume 6: This Sorrowful Life (Numerot 31-36)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick saa ryhmineen liittolaisia ja he onnistuvat pakenemaan Woodburysta. Martinez pettää Rickin, ja Rick tappaa Martinezin. Tämän jälkeen hän tiedottaa että Kuvernööri löytää heidät ennemmin tai myöhemmin, käskien ihmisiä valmistautumaan sotaan.

Volume 7: The Calm Before (Numerot 37-42)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viikkojen jälkeen Kuvernööri löytää vankilan, aikeinaan tappaa kaikki sisällä olevat ihmiset ja ottaa vankila haltuunsa.

Volume 8: Made to Suffer (Numerot 43-48)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvernööri tuhoaa vankilan tapattaen paljon omiaan ja vankilan ihmisiä, taistelun päätteeksi myös itsensä. Rick ja Carl onnistuvat pakenemaan.

Volume 9: Here to Remain (Numerot 49-54)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rickin mielentilan hämärtyessä tämä ja Carl yrittävät löytää aiemmin vankilalta pakoon lähteneitä ystäviään. He löytävät lopulta muutkin ihmiset ja lisäksi Abrahamin, Eugenen ja Rositan. Eugene tietää syyn zombiepidemialle, ja ihmiset alkavat matkata kohti Washingtonia josta löytyy tämän mukaan pelastus.

Volume 10: What We Become (Numerot 55–60)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick, Carl ja Abraham lähtevät visiitille Kentuckyyn, toiveenaan löytää aseita sekä Jonesin perhe. Matkalla Rick ja Abraham surmaavat joukon miehiä jotka yrittävät ryöstää seurueen. Vain Morgan löytyy Kentuckysta elossa, ja palatessaan muiden luo massiivisen kulkijalauma lähtee seuraamaan selviytyjiä.

Volume 11: Fear The Hunters (Numerot 61–66)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ben surmaa veljensä Billyn, ja Carl joutuu ampumaan Benin. Dalen kaappaa joukko kannibaaleja, ja Rick ryhmineen teloittaa joukon. Carl tunnustaa tekonsa Rickille.

Volume 12: Life Among Them (Numerot 67–72)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eugene tunnustaa valehdelleensa kaikesta. Värvääjä Aaron löytää ryhmän ja ihmiset lähtevät tämän mukana heidän uuteen kotiinsa, Alexandriaan.

Volume 13: Too Far Gone (Numerot 73–78)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick alkaa asettua Alexandrian johtoon, jonne suuri kulkijalauma Washingtonista pian löytää.

Volume 14: No Way Out (Numerot 79–84)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulkijat tunkeutuvat sisään yhteisöön, mutta ihmiset voittavat lauman. Carl saa vakavan ampumahaavan ja vaipuu koomaan.

Volume 15: We Find Ourselves (Numerot 85–90)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ihmiset jatkavat elämäänsä osan heistä käydessä levottomina. Carl herää koomastaan.

Volume 16: A Larger World (Numerot 91–96)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Jesus" löytää Alexandrialaiset ja kertoo kilometrien päässä olevan useita yhteisöjä. Osa ihmisistä viedään suurimpaan näistä, Hilltopiin, jolla on vihollisia, ryhmä nimeltään "Pelastajat". Rick uskoo että he pystyvät kukistamaan heidät.

Volume 17: Something To Fear (Numerot 97–102)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick aliarvioi vihollisensa ja pelastajat tappavat Abrahamin ja Glennin. Rick vapauttaa Andrean vangitseman Dwightin, mutta lähettää Jesuksen tämän perään ottamaan lisäselvyyttä uhasta.

Volume 18: What Comes After (Numerot 103–108)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick uskottelee ihmisille, että alistuu Neganin tahtoon, mutta on tosiasiassa salaliitossa eri kommuunien jäsenten sekä Dwightin, Negania vihaavan Pelastajan, kanssa.

Volume 19: March To War (Numerot 109–114)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spencer ehdottaa Neganille Rickin tappamista, joka ei pidä tämän puheista ja tappaa Spencerin. Rick raivostuu ja päättää tappaa Neganin, epäonnistuen. Negan joutuu silti perääntymään tajuten että sota on alkamassa.

Volume 20: All Out War – Osa Yksi (Numerot 115–120)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ihmiset nousevat kapinaan Negania vastaan, ja tämä hyökkää Alexandriaan.

Volume 21: All Out War – Osa Kaksi (Numerot 121–126)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useiden hyökkäysten jälkeen sota päättyy, ja Rick tuomitsee Neganin vankeuteen Alexandriaan.

Volume 22: A New Beginning (Numerot 127–132)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosia myöhemmin yhteisöt ovat linkittäytyneet yhteen teiden avulla, ja ihmiset ovat alkaneet elää sivistynyttä elämää hyvin kunnostetuissa kodeissaan. Rick on yhä Alexandrian johtaja ja pyrkii palauttamaan inhimilliset arvot yhteisöihinsä. Myös Hilltop ja Pelastajat ovat saaneet uudet johtajat, Maggien ja Dwightin. Vartiomiehet löytävät kommuunin ulkopuolelta pienen ryhmän, johtajanaan Magna.

Volume 23: Whispers Into Screams (Numerot 133–138)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vartiomiehet alkavat oudosti kadota ja Marco väittää kulkijoiden puhuvan. Katoamisten takana on mystinen ryhmä, "Kuiskaajat". Jesus kaappaa erään heistä Hilltopiin, nuoren Lydian. Hilltopilaiset saavat tarpeekseen Maggiesta ja Carlista, ja Gregory saa osan heistä suostuteltua heidän tappamiseen. Carl ja Lydia lähentyvät, ja Lydian päätyessä vaihtokaupassa takaisin Kuiskaajille Carl lähtee tämän perään.

Volume 24: Life And Death (Numerot 139–144)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maggie tapattaa Gregoryn murhayrityksestä. Alexandriassa järjestetään markkinat joihin Alpha salaa osallistuu. Rick lähtee etsimään Carlia kuultuaan tämän katoamisesta ja löytää poikansa sekä Kuiskaajien leirin. Alpha varoittaa Rickiä näyttäen tälle tuhansien kulkijoiden lauman, joka on heidän kontrollissaan. Lähdettyään leiristä Lydia mukanaan ihmiset kohtaavat yhteisöjen asukkaiden päistä tehdyn rajan heidän ja Kuiskaajien välille.

Volume 25: No Turning Back (Numerot 145-150)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryhmä palaa kotiinsa kertoen uutiset. Ihmiset ovat suivaantuneita Rickille kun tämä päättää etteivät he sodi Kuiskaajia vastaan. Rick pyytää Neganilta apua tilanteeseen, joka neuvoo tätä lietsomaan propagandaa. Dwight muuttaa Alexandriaan kyllästyttyään johtotehtäviin Lauran kanssa. Morton on aikeissa murhata Rickin kunnes tämä tappaa Mortonin. Rick ja kertoo ihmisille aplodien saattelemana että he perustavat armeijan Kuiskaajia varten.

Volume 26: Call to Arms (Numerot 151-156)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ihmiset aloittavat sotilaskoulutuksen. Eugenen lähettäessä radiokuulutuksia Washingtoniin joku yllättäen vastaa niihin, ja tämä yrittää rakentaa luottamusta Ohiossa asuvaan Stephanieen. Brandon vapauttaa Neganin ja vaatii tämän tappavan Rickin. Negan ei pidä pojan ajatuksesta ja tappaa tämän. Negan kohtaa ryhmän Kuiskaajia sekä Betan. Kuiskaajien leirissä Negan opettelee talon tavoille, mutta ei pidä heidän tavastaan elää ja tappaa Alphan. Beta vannoo kuolemaa Neganille ja muille ihmisille, sodan syttyessä.

Volume 27: The Whisperer War (Numerot 157-162)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Negan palaa Alexandriaan, ja näyttää Alphan pään Rickille saaden murusen tämän luottamusta. Ihmiset suunnittelevat hyökkäyksiä, elävät turvassa muurien sisällä ja pitävät päänsä kylmänä, samalla kun suuri joukko kulkijoita ja Kuiskaajia lähestyy ihmisten asutuksia. Armeija voittaa vihollisjoukot. Samaan aikaan Hilltop joutuu hyökkäyksen kohteeksi ja tuhoutuu liekkeihin. Sherry alkaa suunnittelemaan hyökkäystä Alexandriaan. Armeija palaa kotiin ja kertoo Rickille uutiset. Rick muistaa massiivisen kulkijalauman ja tajuaa Kuiskaajien käyttävän sitä tuhotakseen Alexandrian.

Volume 28: A Certain Doom (163-168)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iso osa laumasta tunkeutuu Alexandriaan, mutta ihmiset saavat tilanteen nopeasti hallintaan. Pian Pelastajat saapuvat Alexandrian porteille. Sherry pian suivaantuu Rickiin ja on lähellä tappaa hänet, kunnes Rick puolustautuu ja vahingossa surmaa tämän. Andrea palaa Alexandriaan ja menehtyy puremaansa. Negan rauhoittaa pelastajat.

Volume 29: Lines We Cross (169-174)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rick selittää Maggielle, että Negan lähetetään omille teilleen pian. Maggie myöhemmin lähettää Danten Neganin perään. Rick saa kuulla Eugenen radiokontaktista, ja kasaa pienen tiimin jonka lähettää Ohioon. Samaan aikaan hän joutuu eripuraan Dwightin kanssa. Maggie vie ryhmänsä takaisin Hilltopiin, korjaustöitä varten ja saa Williamin avustuksen. Eugenen ryhmä saapuu Pittspurghiin, jossa Siddiq paljastaa Eugenelle olleensa Rositan rakastaja. Eugene antaa tälle anteeksi. He kohtaavat Juanitan, joka kutsuu itseään "Prinsessaksi". Aaronin ja Jesuksen matkatessa takaisin Hilltopiin, Beta yllättää heidät. Aaron tappaa Betan, ja pariskunta löytää loput kuiskaajat päästäen lähes kaikki päiviltään. Eugene ja muut kohtaavat etsimänsä, ryhmän nimeltä Commonwealth.

Volume 30: New World Order (175-180)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commonwealth vastaan ottaa Eugenen ryhmineen sisään. Pitkän sanaharkan jälkeen Lance suostuu viemään Eugenen Stephanien luo. Lance kertoo heille paikasta, jossa noin viisikymmentä tuhatta ihmistä elää normaalia elämää. Michonne kohtaa tyttärensä Elodien, ja perhe jakaa kokemuksensa. Pukuhuoneessa sotilaat suunnittelevat jonkinasteista vallankaappausta. Eugene ryhmineen ihmettelevät Commonwealthin väestön käytöstä, ja joutuvat hetkellisesti pulaan pistäessään viranomaisille hanttiin. Michonne päättää jäädä yhteisöön, kun Eugene lupautuu viemään Pamelan ja muita kansalaisia Alexandriaan.

Elävät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Grimesin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rick Grimes on sarjakuvan päähenkilö. Rick on 38-vuotias konstaapeli, Lorin aviomies sekä Carlin ja mahdollisesti Judithin isä. Hänet kuvataan tavalliseksi, moraaleja suovaksi amerikkalaismieheksi joka on uransa aikana nähnyt yhden ruumiin ja ampunut vain kerran. Rick muuttuu sarjan edetessä selviytyjäksi joka on valmis tekemään mitä tahansa puolustaakseen rakkaimpiaan. Rick toimii ryhmiensä kiistattomana johtajana sarjakuvan alusta asti.
 • Carl Grimes on Rickin ja Lorin poika sekä Judithin veli. 13-vuotias Carl on yksi sarjan keskeisimmistä hahmoista, ja kaikista ihmisistä hän motivoi eniten Rickiä selviytymään. Carl on oppinut puolustamaan itseään sekä käyttämään asetta sujuvasti, vaikka Rick epäröikin sen antamista lapselleen vaimonsa tavoin. Carl on kasvanut isänsä tavoin erittäin kylmäksi apokalypsin keskellä, joskin poika on hyväsydäminen.

Atlantan leiri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sophia on Carolin tytär. Carolin kuollessa Maggie ja Glenn ottavat Sophian huostaansa. Seurustelee Carlin kanssa sarjan alkuaikoina, mutta eroavat myöhemmin. Sarjan alkuaikoina hiljainen ja ujo Sophia kasvaa Hilltopissa riitapukariksi ja rääväsuiseksi teinitytöksi.

Greenen maatila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Maggie Greene on Glennin vaimo. 23-vuotias Maggie työskenteli isänsä Hershelin maatilalla ennen maailmanloppua. Hershelin torumaksi usein joutunut Maggie iskee silmänsä Glenniin lähes heti tämän tavattuaan, ja aloittaa tämän kanssa seksisuhteen. Suhde vakiintuu ja pariskunta menee naimisiin Hershelin vihkiessä heidät. Menetettyään koko perheensä Maggie masentuu ja yrittää jopa itsemurhaa. Hän kuitenkin oppii nauttimaan elämästään ja synnyttää Glennille lapsen, Hershelin. Maggie on Hilltop Colonyn johdossa syrjäytettyään Gregoryn. Aloittaa suhteen Danten kanssa.

Vankilan tulokkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Michonne on katanan kanssa taisteleva nuori nainen. Ammatiltaan lakimies. Yksi keskeisimmistä hahmoista sarjassa ja Rickin oikeista käsistä, sekä parhaista ystävistä. Michonne on hyvin hiljainen ja vahva persoona, sekä yrittää salata tunteensa viimeiseen asti. Hän käyttää katanaansa useammin kuin tuliasetta, ja on hyvin kokenut tappaja. Hänellä on ollut parisuhde usean miehen kanssa. Hän katoaa mystisesti Negania vastaan käydyn sodan jälkeen, tuntien yhä kaipuuta perhettään kohtaan joka hänellä oli. Kulki merellä muiden selviytyjien kanssa. Telltale Games loi Michonnelle oman minipelisarjan, jossa kerrotaan tämän katoamisen taustat. Löytää lopulta toisen tyttärensä Elodien elossa Commonwealthista.

Woodbury[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lilly Caul on Woodburyn kansalainen ja nykyinen johtaja. 34-vuotias Lilly oli ammatiltaan USAn lennoston sotilas, sekä sisustussuunnitteljaksi opiskeleva nuori nainen. Lilly kärsii useista peloista, paniikki - ja ahdistushäiriöstä sekä kokee olevansa elämässä epäonnistunut. Vastuussa Kuvernöörin, Lorin ja Judithin kuolemasta. Oli hetkellisesti raskaana, mutta menetti vauvansa keskenmenossa. Menettää jalkansa zombin pureman yhteydessä. Lilly nähdään pienessä roolissa sarjakuvassa, mutta sarjakuvaan perustuvissa romaaneissa hänen tarinaansa avataan enemmän.

Abrahamin ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Eugene Porter on Abrahamin mukana kulkenut mies. Ammatiltaan kemianopettaja, ja valehteli kaikille olevansa tiedemies sekä tietävänsä syyn zombie-epidemiaan vain pelastaakseen itsensä. Lopulta Eugene osoittautuu tärkeäksi sillä tämä muun muassa taitaa ensiapua, tietoteknisten laitteiden korjauksen sekä luotien valmistuksen. Tästä tulee myös kylmempi ja vaarallisempi tarinan edetessä. Naimisissa Rositan kanssa tämän kuolemaan saakka. Saatuaan radioyhteyden Ohioon tämä löytää valtavan kommuunin, Commonwealthin. Robert Kirkman paljasti Eugenen kuuluvan autismin kirjoon.

Alexandrian Turva-alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Aaron on Ericin poikaystävä ja Alexandrian värvääjä. Hän johdatti Rickin ryhmän osaksi Alexandriaa. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa. Seurustelee myöhemmin Jesuksen kanssa.
 • Heath on Alexandrian lähetti. Denisen poikaystävä. Heath menettää jalkansa kranaatin räjähtäessä hänen jalkojensa juuressa, mutta selviää hengissä. Toimii Alexandrian ulkopuolella vartiossa.
 • Mikey on Nicholaksen poika turva-alueella. Palvelee Hilltopissa sepän tehtävissä.
 • Annie on nuori nainen. Omistaa kaksi hevosta.
 • Siddiq on yksi rakennusmaan työntekijöistä. Miamista kotoisin oleva, Oceansiden kautta Alexandriaan muuttanut mies. Rositan lapsen isä.
 • Anna on nuori tyttö. Ihastunut Carliin.
 • Carlos on yksi kellotornin vartijoista.
 • Darius on yksi turva-alueen hevosratsastajista. Haavoittuu vakavasti Kuiskaajien puukotuksesta, mutta selviää.
 • Vincent on Joshin isä. Masentuu suuresti poikansa kuolemasta, ja alkaa palvella osana armeijaa.
 • Julia on Joshin äiti.
 • Barbara on turva-aluelainen.
 • Paul on turva-aluelainen. Ampuu Marcoa jalkaan, luullen tätä Kuiskaajaksi.
 • Wesley on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Toimii Alexandrian ulkopuolella vartiossa.
 • Delbert on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Toimii Alexandrian ulkopuolella vartiossa.
 • Alex Cooper on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty. Carlin ystävä.
 • David on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty.
 • Wendy on Joshin tyttöystävä, jota ei ole vielä nähty.
 • Nathaniel on turva-aluelainen, jota ei ole vielä nähty.
 • Peach Pit on Annien hevonen.
 • Apple on Annien hevonen.

Hilltop Colony[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Paul Monroe on Hilltopin värvääjä. Hänet tunnetaan paremmin nimellä "Jesus", koska hänen ulkonäkönsä muistuttaa hyvin paljon Jeesusta. Hän johdatti Rickin ryhmän osaksi Hilltopin yhteisöä. Jesus taitaa itsepuolustuksen salat, ja käyttää harvemmin aseita taistellessaan. Seurustelee Aaronin kanssa.
 • Earl Sutton on Hilltopin ahkera seppä. Valmistaa aseita ja varusteita ihmisille.
 • Brianna on asukas Hilltopissa. Hän on menettänyt suuren osan perheestään lukuun ottamatta poikaansa. Maggien hyvä ystävä.
 • Harlan Carson on lääkäri Hilltopissa. Hänen veljensä on tuntemattomasta syystä osa Neganin yhteisöä.
 • Alex on Jesuksen ex-kumppani, ja Wesin poikaystävä. Avustaa Harlania lääkärintehtävissä.
 • Eduardo on Hilltop Colonyn vartija. Hän seurustelee Mandy-nimisen naisen kanssa.
 • Wesley on asukas Hilltopissa.
 • Samuel on asukas Hilltopissa, joka kävi Rickin kimppuun tämän tapettua Ethanin.
 • Johnny on Briannan 15-vuotias poika.
 • Marco on Hilltopin jäsen.
 • Hershel Greene on Maggien ja Glennin lapsi.
 • Rolland on nuori oppipoika Earlin luona.
 • Brian on nuori poika Hilltopissa. Sophian ystävä.
 • Dante on Maggien oikea käsi ja poikaystävä. Jää Kuiskaajien nalkkiin mutta selviää ehjin nahoin.
 • Louie on Hilltop Colonyn selviytyjä, ja viininvalmistaja.
 • Wes on Alexin poikaystävä.
 • Mandy on Eduardon tyttöystävä, jota ei olla nähty.
 • Nell on Hilltopin selviytyjä, jota ei olla nähty. Hänellä on poika.
 • Harlanit ovat isä, äiti ja poika jotka asuvat Hilltopissa.

Pelastajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Negan on ryhmän entinen johtaja. Ammatiltaan automyyjä sekä peruskoulun liikunnanopettaja. Negan oli naimisissa ennen maailmanloppua, ja menettää vaimonsa Lucillen ennen tarinan alkua. Karismaattinen sekä sosiopaattinen Negan tunnetaan värikkäästä kielenkäytöstään sekä vaimonsa mukaan nimetystä pesäpallomailastaan. Vaikka Negan vaikuttaa järkensä menettäneeltä, tällä on paljon moraaleja joita ei salli rikottavan, eikä tapa tai rankaise muita ellei näe niihin pätevää syytä. Rick käy tätä vastaan sodan ja voittaa, saaden Neganin tuomittua elinikäiseen vankeuteen Alexandriaan. Negan ymmärtää myöhemmin, että on toiminut väärin Rickiä kohtaan ja yrittää saada tämän luottamusta siinä onnistuen. Negan lopulta katuu tekojaan, eritoten Glennin surmaa. Asuu yhteisöjen ulkopuolella yksin.
 • Dwight on ryhmän jalkajousella varustettu jäsen. Ammatiltaan sotilas. Negan poltti Dwightin kasvojen toisen puolen, kun Dwight yritti saada Neganin vaimoksi ryhtynyttä Sherryä takaisin. Dwight liittoutuu Rickin kanssa tarkoituksenaan tappaa Negan. Dwight todistaa myöhemmin lojaaliutensa Rickille. Dwight nousee myöhemmin Pelastajien johtajaksi mutta jättää tehtävänsä.
 • Mark on ryhmän jäsen, joka yritti saada Amberin, entisen tyttöystävänsä, pois Neganin käsistä. Kostoksi Markin kasvot poltettiin silitysraudalla, kuten Dwightinkin kasvot. Mark liittoutuu Amberin, Dwightin, Carsonin, Eugenen ja tämän ryhmän kanssa ja pakenee Pelastajien kommuunista.
 • Tara on ryhmän jäsen. Tara on yksi harvoista naispuolisista Pelastajista, joka ei ole ryhtynyt Neganin vaimoksi.
 • John on ryhmän jäsen. Hänen toinen silmänsä on sokea.
 • Seth on ryhmän jäsen.
 • Laura on ryhmän jäsen. Ihastunut Dwightiin.
 • Angela on ryhmän jäsen.
 • Tory on ryhmän jäsen.
 • Martin on ryhmän jäsen.
 • Georgie on ryhmän jäsen.
 • Sandra on ryhmän jäsen.
 • Rich on ryhmän jäsen.
 • Molly on ryhmän jäsen.
 • Paul on ryhmän jäsen. Mahdollisesti kuollut.

Kuningaskunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Benjamin on Kuningaskunnan selviytyjä, ja kommuunien teiden vartija. Joutuu Rickin läksytettäväksi, kun kulkijat miltei tappavat tämän.
 • Gus on Kuningaskunnan selviytyjä.
 • William on Kuningaskunnan nykyinen johtaja Ezekielin kuoltua. Ei pidä kuningaskuntalaisten tavasta nimittää tätä kuninkaaksi. Arvostaa Rickin päätöksiä ja johtajuutta.
 • Zachary on Kuningaskunnan selviytyjä. Ei luota Rickiin.
 • Brian on Kuningaskunnan selviytyjä. Ilmoittaa Williamille sodan alkaneen.
 • Taylor on Kuningaskunnan selviytyjä.
 • Donald on Kuningaskunnan selviytyjä. Tätä ei vielä olla nähty.
 • Martin on Kuningaskunnan selviytyjä. Tätä ei vielä olla nähty.

Magnan ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Magna on nuori, kreikkalaista sukujuurta oleva nainen Hyvin äkkipikainen, ja osaa tunnistaa valehtelijan. Seurustelee Yumikon kanssa.
 • Kelly on Magnan ryhmän jäsen. Seurustelee Connien kanssa.
 • Yumiko on Magnan ryhmän jäsen. Seurustelee Magnan kanssa.
 • Connie on Magnan ryhmän jäsen. Seurustelee Kellyn kanssa.

Kuiskaajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lydia on 16-vuotias tyttö, jonka Jesus ottaa kuulusteltavaksi Hilltopiin. Lähentyy Carlin kanssa, ja myöhemmin alkaa seurustella tämän kanssa. Pari eroaa pian, mutta he pysyvät ystävinä.
 • Mike on ryhmän uusi jäsen.
 • Josh on ryhmän uusi jäsen, ja Miken poika.

Oceanside[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Pete on merellä elävä selviytyjä.

Pittsburgh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Juanita Sanchez, tai "Prinsessa", on yksin elävä selviytyjä Pittsburghissa. Juanita on todella lapsenmielinen, ja humoristinen nainen, jota on hankala ottaa todesta.

The Commonwealth[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Stephanie on Commonwealthin jäsen, joka puhuu Eugenen parissa radion välityksellä. Ei anna helpolla tietoja itsestään Eugenelle.
 • Samuels on Commonwealthin sotilas.
 • Frost on Commonwealthin sotilas.
 • Lance Hornsby on Commonwealthin kirjanpitäjä.
 • Maxwell Hawkins on Commonwealthin jäsen.
 • Pamela Milton on Commonwealhtin kuvernööri.
 • Matt on Commonwealthin leipuri.
 • Elodie on Commonwealthin leipuri. Michonnen tytär.
 • Mercer on Commonwealthin jäsen. Suunnittelee vallankaappausta.
 • Sebastian Milton on Pamelan poika.
 • Kayla on Sebastianin tyttöystävä.
 • George on Commonwealthin sotilas. Suunnittelee vallankaappausta.
 • Fendersonit ovat perhe Commonwealthissa.

Barcelona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Claudia on Jeffreyn pelastanut nainen. Tämän kohtalo on epäselvä.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Josh on Neganin oppilas.

Kuolleet henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jonesin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Morgan Jones on ensimmäisessä sarjakuvassa Rickin hoiviinsa ottanut mies. Hänellä oli poika, Duane. Morganilla oli suhde Michonnen kanssa. Morgania purtiin myöhemmin Alexandriassa, ja hänen amputaationsa epäonnistui johtaen kuolemaan.
 • Duane Jones oli Morganin poika. Hän muuttui myöhemmin zombiksi, ja Morgan ei kyennyt ampumaan tätä.

Grimesin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Lori Grimes oli 28-vuotias Rickin vaimo. Ammatiltaan kotiäiti, mutta opiskeli taidealaa. Lorilla ja Shanella oli suhde Rickin ollessa koomassa, joka päättyi lopulta Rickin paluuseen. Lori synnyttää myöhemmin tyttövauvan, jonka isästä ei ole täyttä varmuutta. Lori ja Judith kuolivat Woodburyn sotilaan, Lillyn, ampuessa heidät.
 • Judith "Judy" Grimes oli Lorin tyttövauva. Hänet ammuttiin vankilalla.
 • Jeffrey "Jeff" Grimes oli 27-vuotias Rickin veli. Työskenteli Barcelonassa rakennustyömaalla kuullessaan Rick jouduttua koomaan, eikä päässyt maasta pois epidemian takia. Selviää muutaman viikon kunnes tätä purraan, ja Claudia tappaa tämän.

Atlantan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shane oli 25-vuotias Rickin työkaveri. Shane ei tiennyt Rickin olevan elossa ja petti tätä Lorin, Rickin vaimon, kanssa. Pian Rickin saavuttua Shane kyllästyi tähän ja aikoi ampua hänet sillä perusteella, että ”hänen ei ollut tarkoitus olla elossa”. Carl pelasti isänsä ampumalla Shanea kaulaan. Shane muuttuu haudassaan zombiksi. Rick tappaa tämän myöhemmin, tajuttuaan, että kaikki normaalistikin kuolevat ihmiset muuttuvat zombeiksi.
 • Andrea on 29-vuotias Amyn sisko ja Dalen tyttöystävä (nykyään Rickin). Ammatiltaan konttorityöntekijä asianajotoimistossa. Andrea on taitava aseenkäsittelijä ja toimii ryhmän pääsääntöisenä tarkka-ampujana. Dalen kanssa Andrea adoptoi Allenin ja Donnan kaksoispojat Benin ja Billyn. Sarjan aikana Andreaa on haavoitettu useasti, ja hänen kasvoissaan onkin useita näkyviä ampumahaavoja. Numerossa 165 Andreaa saa kulkijanpureman kaulaansa pelastaessaan Eugenea. Kuolee puremaansa, jonka jälkeen Rick tappaa tämän kulkijana.
 • Glenn oli 24-vuotias nuori mies. Ammatiltaan pizzalähetti. Glenn johdatti Rickin muiden ihmisten luo turvaan. Hän on naimisissa Maggie Greenen kanssa, ja he ovat adoptoineet edesmenneen Carolin tyttären, Sophian. Neganin ryhmän tapettua Abrahamin, peloissaan perheensä puolesta oleva Glenn matkaa perheensä sekä muutaman muun kanssa kohti Hilltop Colonyä, josta lähteä etsimään parempaa elämää. Matka koituu hänen kohtaloksi kun Negan löytää ryhmän ja tappaa Glennin pesäpallomailallaan. Maggie synnyttää poikavauvan Glennille.
 • Dale oli 69-vuotias ryhmän vanhin selviytyjä, Andrean poikaystävä ja Benin ja Billyn adoptioisä. Ammatiltaan automyyjä, joka on sittemmin jäänyt eläkkeelle. Dale on ensimmäinen sarjassa joka selviää zombin puremasta. Puremakohta jalassa amputoitiin ja Dale selvisi jatkaen kävelemistä tekojalan kanssa. Myöhemmin häntä purtiin olkapäähän, ja Andrea tappoi Dalen ennen kuin hän muuttui zombiksi.
 • Carol oli 25-vuotias Sophian äiti. Carol näytti olevan hermoromahduksen partaalla ja ilmeisesti menetti järkensä antaessaan zombin purra häntä kaulaan. Carol myös ehdotti Lorille ja Rickille, että haluaisi olla kolmas osapuoli heidän avioliitossaan.
 • Allen oli 32-vuotias Benin ja Billyn isä ja Donnan mies. Ammatiltaan kenkäkauppias. Allen masentui vaimonsa kuolemasta ja myöhemmin Allenia purtiin jalkaan. Amputoinnista huolimatta hän kuoli verenhukkaan.
 • Donna oli 40-vuotias Allenin vaimo, sekä Benin ja Billyn äiti. Wiltshire Estatessa zombit tappoivat Donnan.
 • Ben & Billy olivat 5-vuotiaat Allenin ja Donnan kaksoispojat. He eivät ilmeisesti ymmärtäneet, mitä maailmassa tapahtuu. Pojista Ben osoittautui vaaralliseksi muille tapettuaan veljensä. Myöhemmin Carl ampui Benin.
 • Amy oli Andrean 24-vuotias pikkusisko, ja kuoli zombien purressa häntä kaulaan. Varmistaakseen, ettei Amy palaisi zombiena, Andrea ampui häntä päähän.
 • Jim oli 41-vuotias mekaanikko. Jim oli menettänyt koko perheensä zombeille, sekä yksi harvoista, joka selvisi Atlannan kaupungista hengissä. Jimiä purtiin ja hänet jätettiin metsään omasta pyynnöstään.
 • Reggie oli sarjakuvan ensimmäisessä numerossa nähty rikollinen, joka ampui Rickiä. Muuttuu tuntemattomasta syystä zombiksi, ja puree Amya kaulaan. Shane ampuu tämän.
 • Front oli zombi, jonka Rick ampui Atlantan leirin läheisyydessä. Mahdollisesti liikemies tai toimistotyöntekijä.

Tyreesen perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Tyreese oli vahvaluonteinen selviytyjä. On ollut ammatiltaan koripallonpelaaja, järjestyksenvalvoja sekä automyyjä. Häntä pidettiin yhtenä ryhmän johtajista ja tukipilareista. Tyreesen luja luonne tuli esiin, kun hän menetti useita läheisiä ihmisiä. Kuvernööri tappoi hänet Michonnen katanalla ja hänen kuolemansa vaikutti kaikkien muiden selviytyjien toivoon selvitä verilöylystä.
 • Julie oli Tyreesen tytär ja Chrisin tyttöystävä. Pari suunnitteli pitkään itsemurhaa, ja Chrisin ammuttua Julieta liian aikaisin tämä muuttui zombiksi. Chris ampui zombiksi muuttuneen Julien ennen kuin tämä ehti purra Tyreeseä.
 • Chris oli Julien 16-vuotias poikaystävä. Julien ja hänen itsemurhan epäonnistuttua Tyreese kuristi tämän raivoissaan kuoliaaksi.

Greenen farmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Hershel Greene oli Maggien ja hänen sisarustensa isä. Ammatiltaan farmari sekä eläinlääkäri. Hershel oli hyvin uskonnollinen ja äkkipikainen. Hän joutui myös usein torumaan Maggieta ja Billyä heidän käytöksestä. Uskoi että zombit ovat yhä täysin normaaleja ihmisiä. Lopulta Rick sai tämän vakuuttumaan, että he eivät koskaan tule olemaan normaaleja. Vankilalla Hershel menetti kaksoistyttärensä sekä myöhemmin nuorimman poikansa, jonka jälkeen Hershel menetti toivonsa ja antoi Kuvernöörin ampua itsensä.
 • Billy Greene oli Hershelin 18-vuotias poika. Billy oli hyvin itsepäinen ja hänen isänsä joutui usein torumaan hänen kielenkäyttöä. Tästä huolimatta molemmat rakastivat toisiaan hyvin paljon. Kuvernöörin sotilaat ampuivat tämän vankilalla.
 • Shawn, Arnold & Lacey Greene olivat Hershelin lapsia, joista Shawn oli muuttunut aikaisemmin zombiksi. Arnold ja Lacey kuolivat zombien tapettua heidät.
 • Susie & Rachel Greene olivat Hershelin kaksoset, jotka sarjamurhaaja Thomas Richards tappoi.
 • Otis oli rasistinen Hershelin naapuri, jolla oli usein jotakin Tyreeseä ja Michonnea vastaan. Hän oli vastuussa Carlin tahattomasta ampumisesta, joka kuitenkin selvisi. Otis muuttui myöhemmin vankilalla zombiksi, jolloin Rick ampui tämän.
 • Patricia oli Otiksen yliluottavainen, naiivi tyttöystävä, joka erosi hänestä. Patricialla oli seksisuhde Axelin kanssa ennen kuin Kuvernööri ampui tämän vankilalla.
 • Buttons oli Maggien hevonen. Oletetaan kuolleen.

Vankilan selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dexter oli vanki, joka oli tuomittu vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. Kyllästyttyään Hershelin lapsien murhan syytöksiin Dexter yritti ajaa Rickin ja muut pois vankilasta, mutta Rick sai tilaisuuden ampua tämän zombien hyökätessä.
 • Andrew oli entinen narkomaani, huumeiden välittäjä ja Dexterin rakastaja. Andrew pakeni Dexterin kuoltua vankilasta ja muuttui zombiksi. Novelli paljastaa, että Lilly Caul ampuu myöhemmin zombiksi muuttuneen Andrewin vankilan ulkopuolella.
 • Axel oli vanki, joka oli ryöstänyt pankin. Luonteeltaan Axel oli hyvin humoristinen, rauhallinen ja mukava muita ihmisiä kohtaan. Hän oli ainoa vangeista, joka sai muiden ihmisten luottamuksen. Axel usein toisti lausetta "You follow me? (Pysytkö perässä?)", josta on tullut suosittu fanien keskuudessa. Axel ja Patricia aloittavat seksisuhteen hieman ennen molempien kuolemaa. Axel ammuttiin vankilalla myöhemmin. Sarjan luoja Robert Kirkman on maininnut Axelin olevan yksi hänen lempihahmoistaan.
 • Thomas Richards oli vanki, joka tappoi Greenen kaksoset ja viilteli Andreaa. Rick kehittää Richardsin pohjalta sääntönsä "Sinä tapat, sinä kuolet". Maggie ampui tämän pian Rickin hakattua Richardsin naaman verille.
 • Mike oli Michonnen poikaystävä, joka muuttui zombiksi. Tämä matkasi zombina vankilalle, jossa Michonne tappoi tämän lopullisesti.
 • Terry oli Michonnen poikaystävän Miken paras ystävä, joka muuttui zombiksi. Tämä matkasi zombina vankilalle, jossa Michonne tappoi tämän lopullisesti.

Woodburyn selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Brian Blake oli Woodburyn 35-vuotias johtaja, joka tunnettiin nimellä Kuvernööri sekä Philip. Pelkurimainen, ja elämässä epäonnistunut Brian on vastuussa monien Rickin ryhmän jäsenten kuolemista ja hän onkin sarjakuvan yksi arkkivihollisista. Brian turvautui lähes aina nuoremman veljensä Philipin apuun, mutta pikkuhiljaa alkoi kovettua luonteeltaan. Brian tapatti suuren osan Rickin ryhmästä, ja Brianin tappoi Lilly.
 • Bruce Allan Cooper oli Kuvernöörin henkivartija. Brian kunnioitti tätä enemmän kuin toista henkivartijaansa, Gabea. Andrea ampui tätä kaulaan, ja Brian tappoi tämän jotta Bruce ei muuttuisi zombiksi.
 • Gabriel "Gabe" Harris oli ylipainoinen, Brucen tavoin Kuvernöörin henkivartija. Andrea tappoi tämän ampumalla häntä päähän.
 • Penny Blake on Kuvernöörin zombiksi muuttunut veljentytär. Brian syötti tätä elävillä ihmisillä. Lillyn palattua epäonnistuneelta vankilan valtaukselta tämä ampuu zombi-Pennyn.
 • Caesar Ramon Martinez oli yksi Woodburyn vartijoista. Rick luuli että häneen voi luottaa, mutta pian hän karkasi ja sanoi yrittävänsä johdattaa Woodburyn naiset ja lapset vankilalle. Rick ajoi häneen päin Dalen autolla ja sai hänet menettämään kävelykykynsä. Rick ei halunnut uskoa Martinezista mitään hyvää ja tappoi tämän.
 • Bob Stookey on Woodburyssä asuva 49-vuotias, viinaanmenevä armeijan lääkintämies. Pelasti Brianin varmalta kuolemalta. Bobia ei nähdä sarjakuvassa kuin muutamassa numerossa, mutta sarjakuviin perustuvissa kirjoissa hänen tarinaansa avataan enemmän. Kuolee sydänkohtaukseen huonojen elämäntapojensa seurauksena.
 • Gloria Pyne on Woodburyn sotilas. Gloriaa ei nähdä sarjakuvassa kuin muutamassa numerossa, mutta sarjakuviin perustuvissa kirjoissa hänen tarinaansa avataan enemmän. Kuolee puremaan.
 • Matthew Williams oli Marianne Williamsin poika. Novellissa tunnetaan myös nimellä Timmy Dolan. Kuollut.
 • Stevens oli lääkäri Woodburyssä. Zombi puri tätä kaulaan, kun hän yritti paeta Woodburystä, ja hänet tapettiin.
 • Alice Warren oli sairaanhoitaja joka auttoi Judithin synnytyksessä. Kuvernööri ampui tämän vankilalla.
 • Rudy Warburton oli Woodburyn sotilas. Kuolee kranaatin räjähtäessä.
 • Gus Strunk oli Woodburyn sotilas. Kuolee ajettuaan päin Andrean ohjaamaa asuntovaunua.
 • James Lee Steagal oli keski-ikäinen sotilas ja farmari, joka tunnettiin paremmin nimellä "Jim". Kuoli Michonnen tappamana.
 • Tom Blanchford oli Maconista kotoisin oleva mekaanikko. Kuolee vankilalla.
 • "Smitty" oli eräs Woodburyn sotilas, joka ampui Billy Greenen. Smitty katui tekoansa jälkikäteen. Kuolee vankilalla zombien tappamana.
 • Jared oli Woodburyn tankinkuljettaja. Kuolee todennäköisesti vankilalla.
 • Harold Abernathy & Eugene Cooney olivat Woodburyn zombien ympäröimässä kehässä taistelevia miehiä, joita Woodburyn siviilit ja Kuvernööri katsoivat viihteenä. Harold hajotti Eugenen hampaat, ja kostoksi Eugene tappoi tämän. Myöhemmin Michonne, korvattuaan Haroldin, leikkasi Eugenen pään irti kehässä.
 • Hap Abernathy oli vanha bussikuski, joka selvisi vankilan verilöylystä muutaman muun kanssa. Novellissa mainitaan tämän kuolevan myöhemmin puremaan, jolloin hän ampuu itse itsensä.
 • Raymond Hilliard oli Woodburyn sotilas. Kuolee Michonnen tappamana.
 • Marianne Williams oli Woodburylainen keski-ikäinen nainen, jonka poika oli sairastunut. Hän meni tohtori Stevensin puheille, kun tämä oli karkaamassa. Novelleissa hänen sukunimekseen mainitaan Dolan. Oletetaan kuolleen.
 • Denny, Lou, Jameson, Eric, "Red", Rudy, Gus, Daniel, Curtis, Sam & Wes olivat Woodburyn sotilaita. Heidät surmaavat vankilan selviytyjät tai zombit.

Fordin perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Abraham Ford on armeijan kersantti ja liikunnanopettaja, sekä hyvin äkkipikainen mies. Lihaksikkaasta ja hyvin stereotyyppisestä kersantti Fordista tuli yksi Rickin ryhmän tukipilareista heti Tyreesen kuoltua. Abraham kertoo menettäneensä kaksi lastaan ja ex-vaimonsa hyvin brutaalisti, ja tappaneensa ihmisiä tämän vuoksi. Hän seurusteli Rositan kanssa, mutta he erosivat Rositan saatua tietää, että Abraham on pettänyt häntä Hollyn kanssa. Abraham kuoli Dwightin ampumaan nuoleen, ja hänet haudattiin Alexandriaan.
 • Beth Ford oli Abraham Fordin vaimo. Häntä ei ole näytetty sarjakuvassa, ja kuoli ennen kuin Abraham, Rosita ja Eugene kohtasivat Rickin ja muut.

Abrahamin ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Rosita Espinosa on Abrahamin entinen tyttöystävä. Abrahamin kuoltua alkaa seurustelemaan Eugenen kanssa ja on raskaana, muttei tälle. Toimii Alexandrian ulkopuolella eräänlaisessa vartiossa. Kuolee Alphan tappamana.

The Hunters (suom. Metsästäjät)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Chris oli Metsästäjä, kannibaali, joka amputoi ja söi Dalen toisen jalan. Rick ja muut surmasivat Chrisin ja muut kannibaalit.
 • Theresa oli tiettävästi ainoa nainen Metsästäjistä.
 • Albert, Greg, David ja Charlie olivat Metsästäjiä.

Maantierosvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Craig oli eräs rosvoista, jotka yrittivät ryöstää Rickin, Carlin ja Abrahamin. Abraham ampuu tämän.
 • Andy oli eräs rosvoista, jotka yrittivät ryöstää Rickin, Carlin ja Abrahamin. Rick puree tämän kurkun auki.

Alexandrian turva-alueen selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Alexander Davidson oli Douglasin hyvä ystävä ja Alexandrian turva-alueen perustaja. Pistettyään muiden henget alttiiksi kuolemalle ja lähennellessään Alexandrian naisia, Douglas karkotti Davidsonin pois alueelta. Kirkman on varmistanut, että Davidson on kuollut.
 • Douglas Monroe on Alexandrian turva-alueen johtaja ja entinen poliitikko. Oli hyvin vieraanvarainen ja elämäniloinen vaimonsa traagiseen kuolemaan saakka. On kiinnostunut Rickin asenteesta, joten olisi lähes valmis luopumaan johdosta luovuttaen sen Rickille. Menetettyään elämänilonsa, tämä yrittää itsemurhaa zombien vaeltaessa Alexandriassa, jolloin häntä purtiin. Samalla tämä myös ampui epähuomiossa Carlia päähän.
 • Regina Monroe oli Douglasin vaimo. Pete viilsi tämän kurkun auki raivospäissään.
 • Spencer Monroe oli Douglasin ja Reginan poika. Hän oli hyvin epäileväinen ja epätoivoinen 26-vuotias mies, ja käyttäytyi hyvin lapsellisesti. Neganin vieraillessa Alexandriassa tämä ehdotti, että Negan tappaisi Rickin jotta Spencer pääsisi johtoon, ollessaan 'isänsä poika'. Negan sanoo, että Spencer ei kykenisi tappamaan Rickiä ja viiltää tämän vatsan auki.
 • Eric on Aaronin kumppani. Häntä puukotettiin turva-alueen ulkopuolella, mutta haava ei ollut vakava. Eric kuolee myöhemmin Pelastajien ampuessa tätä päähän.
 • Scott oli turva-alueen tavarajuoksija. Scotin jalka katkesi hänen pudottua liian korkealta, ja kuoli infektioon.
 • Olivia on hieman ylipainoinen, mutta leppoisa, Alexandrian asekaapin vartija. Kuolee Alphan tappamana.
 • Denise Cloyd on alueen kirurgi. Hän seurusteli Heathin kanssa. Denise kuolee puremaan, kun Negan ujuttaa zombiksi muuttuneen Hollyn tämän luokse.
 • Holly on nuori nainen, jonka Abraham pelasti puremalta. Seurusteli Abrahamin kanssa aina tämän kuolemaan saakka. Negan tappaa tämän myöhemmin.
 • Nicholas on Mikeyn isä ja Paulan mies. Nicholas nousee kapinaan Rickiä vastaan tajuttuaan, kuinka pilalle hän on saanut asiat saavuttuaan Alexandriaan. Hän kuitenkin luopuu kapinasta, ja Nicholas ja Rick sopivat erimielisyytensä myöhemmin. Nicholas kuolee Pelastajan lyödessä tätä selkään zombien elimillä valellulla puukolla.
 • Paula on Nicholaksen vaimo ja Mikeyn äiti. Toimii kokkina Alexandriassa. Kuolee zombilauman päästessä Alexandriaan.
 • Peter "Pete" Anderson oli Jessien mies, jota Rick vihasi, sillä hän pahoinpiteli perhettään. Douglasin pyynnöstä Rick ampui Peten tämän tapettua Reginan.
 • Jessie Anderson on Ronin äiti. Ihastunui Rickiin väkivaltaisen miehensä Peten kuoltua. Kun häntä purtiin, Rick jätti tämän kuolemaan jotta Carl pelastuisi.
 • Ron Anderson on Jessien ja Peten poika. Rick huolestuu tämän mustasta silmästä, ja puuttuu Andersonien perheen ongelmiin. Häntä purtiin.
 • Bruce oli Abrahamin johtamiin joukkoihin turva-alueella kuulunut ihminen. Häntä kuitenkin purtiin ja Abraham tappoi tämän.
 • Tobin oli turva-aluelainen. Hän oli luonteeltaan pelkurimainen, ja on aiheuttanut usean henkilön ja miltei Hollyn kuoleman. Zombien päästyä sisään turva-alueelle hänet syötiin elävältä.
 • Josh on Carlin hyvä ystävä. Seurustelee Wendy-nimisen tytön kanssa. Kuolee Alphan tappamana.
 • Erin on kahden lapsen äiti. Kuolee Alphan tappamana.
 • Carter oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kun väki teki aitaa alueelle. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Jessica oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kun väki teki aitaa alueelle. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Beth oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka teki itsemurhan. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Barnes oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli Tobinin pelkuruuden takia. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Richards oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli Tobinin pelkuruuden takia. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Charles oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kranaatin räjähdyksestä. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Betsy oli Alexandrian turva-alueen jäsen, joka kuoli kranaatin räjähdyksestä. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Orsonit olivat Alexandrian turva-alueen nelihenkinen perhe, jotka kuolivat kranaatin räjähdyksestä. Perhettä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.

Derekin ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Derek oli pienen ryhmän johtaja, jonka Andrea ampui. Ryhmän kanssa käyty välikohtaus aiheutti suuren zombilauman tunkeutumisen Alexandriaan.
 • Carlos oli ryhmän jäsen. Kuolee Alexandrian väen ampumana.
 • Patrick oli ryhmän jäsen. Kuolee Alexandrian väen ampumana.
 • Sandra oli ryhmän jäsen. Kuolee Alexandrian väen ampumana.
 • Liam oli ryhmän jäsen. Kuolee zombien tappamana.

Hilltop Colonyn selviytyjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Gregory oli Hilltopin entinen johtaja. Gregory käyttäytyy hyvin lapsellisesti ja omahyväisesti, ja yrittää flirttailla muiden naisten kanssa Hilltopissa. Gregory ei välitä kenestäkään muusta kuin itsestään, ja Maggie myöhemmin syöksee Gregoryn vallasta asettuen itse johtajaksi. Gregoryn yrittäessä myrkyttää Maggie tämä hirtetään.
 • Kal oli Hilltop Colonyn vartija. Negan tapattaa tämän Hilltopin porteilla.
 • Doug oli Hilltop Colonyn selviytyjä, ja lähti etsimään Danten kanssa Keniä. Kuolee Kuiskaajien puukottamana.
 • Ethan oli Hilltop Colonyn asukas, joka lähetettiin Neganin luo, mutta palasikin tyhjin käsin takaisin. Negan oli käskenyt tätä puukottamaan Gregorya, ja kun Rick ei ymmärtänyt tilannetta, hän tappoi Ethanin.
 • Morton Rose on Tammyn mies. Vihaa Grimesin perhettä, ja miltei tappoi Rickin. Rick lopulta puri tämän kaulavaltimon rikki, tappaen Mortonin.
 • Tammy Rose on Hilltop Colonyn selviytyjä, ja Carlin hakkaaman pojan äiti. Kuolee Alphan tappamana.
 • Brandon Rose oli Mortonin ja Tammyn poika, joka yritti tappaa Carlin. Vihaa sydämensä kyllyydestä Rickiä. Brandon vapauttaa Neganin vankilasta, mutta Negan tappaa tämän myöhemmin puukottamalla rintaan.
 • Larry on Hilltop Colonyn selviytyjä. Kuolee Alphan tappamana.
 • Oscar on asukas Hilltop Colonyssä. Kuolee Alphan tappamana.
 • Ken on Hilltop Colonyn jäsen. Satutti jalkansa muurien ulkopuolella, ja jäi oman onnensa nojaan Marcon hylättyä tämän. Kuolee Alphan tappamana.
 • Andy oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka tapettiin.
 • David oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka tapettiin.
 • Crystal oli Ethanin mukaan lähetetetty ihminen, joka on panttivankina Neganin luona. Mahdollisesti kuollut.
 • Arnold oli Hilltop Colonyn asukas, joka kuoli Pelastajien puukotuksesta. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.
 • Richard oli Hilltop Colonyn asukas, joka kuoli Pelastajien puukotuksesta. Häntä ei ole koskaan näytetty sarjakuvassa, ainoastaan mainittu.

The Saviors (suom. Pelastajat)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Sherry on Dwightin ex-vaimo ja yksi Neganin vaimoista. Tehnyt Neganin kanssa sopimuksen, jonka avulla hän säästyy pisteiden keruulta, mutta joutuu omistautumaan Neganille vaimona. Asettuu ryhmän johtajaksi, ja aikoo tuhota Rickin ryhmän. Kuolee Rickin tappamana.
 • Carson on ryhmän jäsen. Toimii Pelastajien tiedonantajana, ja pääosin heidän yhteisössään. Harlanin veli. Yksi harvoista, joka nousee Dwightin ohella Negania vastaan. Kuolee Alphan tappamana.
 • Amber on yksi Neganin vaimoista, sekä Markin tyttöystävä. Tehnyt Neganin kanssa sopimuksen, jonka avulla hän säästyy pisteiden keruulta, mutta joutuu omistautumaan Neganille vaimona. Amber liittoutuu Markin, Dwightin, Carsonin, Eugenen ja tämän ryhmän kanssa ja pakenee Pelastajien kommuunista. Kuolee Alphan tappamana.
 • Connor oli ryhmän ylempiarvoinen jäsen. Kuolee Andrean pudottaessa tämän alas kellotornista.
 • David on ryhmän jäsen. Yrittää raiskata Hollyn, mutta Negan tappaa tämän.
 • Gary oli ryhmän jäsen. Kuolee kranaattiin.
 • Davis oli ryhmän jäsen. Kuolee, kun tätä ammutaan päähän.
 • Mike oli ryhmän jäsen. Kuolee Rickin ampuessa tämän.
 • Donnie oli ryhmän jäsen. Kuolee, kun Eugene tiputtaa tämän katolta alas.

The Kingdom (suom. Kuningaskunta)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ezekiel on entinen eläintarhassa työskennellyt mies. Ezekiel on Kuningaskunnan johtaja. Ezekielillä oli lemmikkitiikeri nimeltään Shiva, ja jotka kummatkaan eivät pidä väkivallasta. Ezekiel kuitenkin osallistuu sotaan Pelastajia vastaan, ja menettää sodalle suuren osan ystävistään ja Shivan, joka murtaa miehen täysin. Ezekiel kuitenkin selviytyy itse ja pyrki yhä taistelemaan kuolleidenkin sotilaidensa puolesta. Eronnut Michonnesta. Kuolee Alphan tappamana.
 • Richard oli Ezekielin henkivartija. Pelastajat surmaavat hänet.
 • Marcus oli Ezekielin kommuunin selviytyjä. Pelastajat surmaavat hänet.
 • Shiva on Ezekielin lemmikkitiikeri, joka ei isäntänsä tavoin pidä väkivallasta. Zombie surmaa sen.

Magnan ryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Luke on Magnan ryhmän jäsen. Kuolee Alphan tappamana.
 • Bernie oli Magnan ryhmän jäsen. Kulkijat surmaavat hänet.
 • Ted oli alkoholistinen, Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.
 • Aubrey oli Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.
 • Michelle oli Magnan ryhmän jäsen. Zombie surmaa hänet. Häntä ei koskaan nähty sarjakuvassa.

The Whisperers (suom. Kuiskaajat)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Joshua oli ryhmän jäsen. Hän oli aikeissa tappaa Jesuksen, mutta tämä ehti tappaa Joshuan.
 • Alpha on Lydian äiti, sekä ryhmän johtaja. Uskoo, että ihmisten on käyttäydyttävä kuin villieläimet selvitäkseen uudessa maailmassa. Negan tappaa tämän rangaistuksena huonosta johtajuudesta.
 • Beta on Kuiskaajien tämänhetkinen johtaja ja erittäin isokokoinen. Ei salli naamansa näkyvän, eikä ota naamiotansa pois. Tämän kerrotaan lopulta johtuneen siitä, että Beta oli ennen maailmanloppua kuuluisa tv-tähti sekä koripalloilija. Kuolee Aaronin luotiin.

Gabrielin kirkko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Gabriel Stokes oli yksinään kirkossaan selviytynyt pappi, joka lähti etsimään ruokaa löytäen Rickin ryhmän. Saa osakseen paljon epäilyjä selviytymistarinastaan, mutta paljastuu harmittomaksi. Gabriel on tehnyt syntiä maailmanlopun aikana ja yrittää sovittaa ne kirkossaan. Liittyi Rickin armeijaan. Gabriel kuolee Betan viiltäessä tämän vatsan auki päästäen sisäelimet ulos.

Michonnen perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Dominic oli Michonnen ex-mies. Ammatiltaan kuvataiteilija. Dominicin olinpaikka on tuntematon, eikä häntä ole koskaan nähty sarjakuvassa. Kuolee tuntemattomasta syystä.
 • Colette oli Michonnen tytär. Kuolee tuntemattoman ryhmän tappaessa tämän.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Erma oli Dalen vaimo, jonka zombit tappavat. Häntä ei nähty sarjakuvassa.
 • Lucille oli Neganin vaimo joka kuoli syöpään epidemian alkuvaiheessa.

Zombit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivilisaation romahduttavat epäkuolleet zombit, jotka ajavat ihmisrodun sukupuuton partaalle. Zombit tunnetaan sarjakuvissa kymmenillä eri nimillä, kuten kulkijat (yleisesti), vaeltajat, väijyjät (päähahmojen kesken) ja purijat (Woodburyssä). Epäkuolleet yrittävät syödä ja purra eläviä ihmisiä, ja mikäli siinä onnistuvat he saavat elävän ihmisen tapettua. Ihmisen kuoltua (mikäli tämän aivot säästyvät vahingoilta) tämä herää henkiin kulkijana. Kaikissa ihmisissä piilee myös patogeeni, joka ihmisen kuoltua aktivoituu ja muuttaa tämän zombiksi riippumatta onko tätä purtu vai ei.

Zombi ei kuole ruumiiseen kohdistuneisiin iskuihin kuten normaali ihminen voisi kuolla. Se tulee tappaa napakalla iskulla päähän.

Zombin puremasta voi jäädä henkiin amputaation avulla; se vaatii ripeää toimintaa ja infektoituneen raajan poistamista pikimmiten.

Sarjakuvan luoja Robert Kirkman suurena zombien ystävinä otti mallia George A. Romeron kauhuelokuvista sarjakuvaansa. Kirkman tosin totesi haastatteluissa, että hänen zombinsa eivät koskaan kehity viisaiksi kuten Romeron elokuvissa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Comic-Con, Eisner awards 2010-Present Viitattu 2.4.2016. (englanniksi)