Kuvernööri (The Walking Dead)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvernööri
Luoja(t) Robert Kirkman
Tony Moore
Charlie Adlard
Näyttelijä(t) David Morrissey
Ensi-
esiintyminen
numero 27 (sarjakuva)
jakso Kulje kanssani (televisiosarja)
Viimeinen
esiintyminen
numero 48 (sarjakuva)
numero 72 (takauma)
jakso Liian pitkällä (televisiosarja)
jakso Tuhon jälkeen (ruumis)
Kustantaja Image Comics
Henkilötiedot
Koko nimi Brian Blake (sarjakuvassa)
Philip Blake (televisiosarjassa)
Status kuollut
Ammatti Musiikkikaupan omistaja
Sukupuoli mies
Ikä 35 (sarjakuva)
Kotipaikka Waynesboro, Georgia (sarjakuva)
Asuinpaikka Woodbury, Georgia
Suhteet
Vanhemmat Ed Blake (isä)
Rose Blake (äiti)
Sisarukset Philip Blake (veli)
Nina Blake (sisko)
Puoliso(t) Jocelyn (novelleissa)
Andrea (televisiosarjassa)
Lilly Chambler (televisiosarjassa)
Lapset Penny Blake
Isovanhemmat Bud Blake (novelleissa)
Tutut Nick Parsons (novelleissa)
Rick Grimes
Michonne
Glenn Rhee
Caesar Martinez
Bruce Cooper (sarjakuvassa)
Bob Stookey (sarjakuvassa)
Alice Warren (sarjakuvassa)
Merle Dixon (televisiosarjassa)
Milton Mamet (televisiosarjassa)
Shumpert (televisiosarjassa)
Tara Chambler (televisiosarjassa)
Meghan Chambler (televisiosarjassa)
David Chambler (televisiosarjassa)
Mitch Dolgen (televisiosarjassa)

Kuvernööri, oikealta nimeltään Brian Blake (sarjakuvissa) ja Philip Blake (televisiosarjassa) on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa sarjakuvassa The Walking Dead sekä samannimisessä televisiosarjassa. Hahmoa näyttelee televisiosarjassa David Morrissey. Kuvernööri on molemmissa sarjoissa esiintyvä antagonisti. Hän on Woodburyn kaupungin mielipuolinen johtaja, joka ajautuu konfliktiin Rickin kanssa ja haluaa tämän ryhmän asuttaman vankilan itselleen.

Kuvernööri listattiin sijalle 86 IGN:n sata parasta sarjakuvavihollista -listaan.[1]

Novelleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Kuvernööri nähtiin ensimmäistä kertaa sarjakuvissa, hahmon tarina alkaa ajallisesti novelleissa. Brian Blake, 35-vuotias konkurssiin menneen musiikkikaupan omistaja, on vanhin kahdesta Blaken veljestä. Brian kuvataan novelleissa pelkurimaiseksi epäonnistujaksi, joka tukeutuu aina veljensä Philipin apuun.

Brian lyöttäytyy apokalypsin ensimetreillä veljensä Philipin, tämän tyttären Pennyn, sekä ystäviensä Nickin ja Bobbyn mukaan. Ryhmä etenee Wiltshare Estateen, jossa Bobby kuolee tullessaan purruksi. Brian kirjoittaa ennen pakoa kyltin kylän eteen, "Älkää menkö sisään, kaikki ovat kuolleet". Ryhmä kohtaa kolmihenkisen perheen, Aprilin, Taran ja Davidin. He asuvat heidän luonaan kuukausia, mutta huolestuvat Davidin tilasta tämän kärsiessä keuhkosyövästä. Davidin kuoltua Tara häätää Brianin ryhmineen ulos talosta kuultuaan Philipin raiskanneen Aprilin.

Ryhmä saapuu pienelle huvilalle, johon kuitenkin heitä varjostanut ryhmä saapuu. Philip ja Nick erkaantuvat Brianista ja Pennystä, ja saavat osan tunkeutujista surmattua. Penny ammutaan ja tämä Brianin käsiin, jonka jälkeen Philip pahoinpitelee Brianin lähes kuoliaaksi. Päivien kuluessa selviää, että Philip pitää zombiksi muuttunutta Pennyä kahleissa, ja pahoinpitelee ja hyväksikäyttää kahta tunkeutujaa. Nick saa tämän selville, ja ampuu tunkeutujat. Brian toipuu kolhuistaan.

Ryhmä saapuu Woodburyyn, jota hallitsee joukko kansalliskaartin rippeitä. Philip salakuljettaa zombi-Pennyn sisään, ja alkaa kaappaamaan ihmisiä sisältä syöttäen nämä Pennylle. Nick saa pian vihiä tämän toiminnasta, ja Brianin estelyistä huolimatta suuntaa tappamaan Philipiä. Metsässä Nick ampuu Philipin, ja lähes samantien Brian ampuu Nickin. Brian palaa Woodburyyn yksin, ja kokee ruumiistairtautumistilan. Tämän aikana tämä ampuu Woodburyn mielipuolisen johtajan Gene Gavinin ja ottaa kaupungin haltuunsa. Mies nimeltä Martinez kysyy Brianin nimeä, ja tämä vastaa "Philip Blake".

Kuukausia myöhemmin Brian vastaanottaa viisi ihmistä sisään; Lillyn, Joshin, Bobin, Meganin ja Scottin. Vastaanotettuaan ihmiset sisään Brian keksii itselleen lisänimen "Kuvernööri". Brian on kylän kiistaton johtaja, ja omaa henkivartijoita sekä juoksevalla vedellä ja sähköllä varustetun talon. Tulokkaat saavat selville, että Brian pitää kotonaan vesisäiliöitä, joissa on zombiksi muuttuneita ihmisten päitä. Myös tämän kotona Penny on kahleissa, jota Brian syöttää kuolleiden ruumiinosilla. Hän pitää vankina loppuja kaartilaisia, joista osan hän on jo ehtinyt surmata. Keksiessään mitä tehdä heidän kanssaan, hän pistää miehet taistelemaan toisiaan vastaan areenalle. Lilly ja osa ryhmästä alkavat pitää miestä sosiopaattina, mitä väitettä myös osa Woodburyn kansalaisista tukee. Mitä kukaan ei tiedä, Brian kamppailee kahden persoonan kanssa ollessaan yksin. Hänen oikean identiteetin puskiessa esiin, tämän uusi identeetti painaa sitä takaisin. Brian uskottelee itselleen että uudessa maailmassa "Philipit" ovat tarpeen, kun taas "Brianit" ovat taakka.

Joshin, Scottin ja Meganin kuoleman jälkeen Lilly ja Bob päättävät asettua Woodburyyn, ja he alkavat luottaa Brianiin. Kuvernööri vastaanottaa jälleen lisää ihmisiä sisään; Rickin, Glennin ja Michonnen. Hän kiduttaa kolmikkoa vaatien saada tietää heidän olinpaikkaansa. Rick ryhmineen pääsee pakoon Woobburysta muutaman muun kansalaisen avustamana, ja Kuvernööri joutuu hengenvaaraan Michonnen kiduttaessa tätä. Kuvernööri selviää kidutuksesta ja alkaa suunnittelemaan kostoa vankilan selviytyjille. Pitkien valmistelujen jälkeen Woodbury hyökkää vankilaan Kuvernöörin johdolla, mutta menettävät alituiseen sotilaitaan. Kuvernööri viimein päättää tuhota vankilan ajamalla sen aitojen yli panssarivaunulla, ja hän tapattaa lähes kaikki sisällä olevat ihmiset. Hän näkee Rickin ja tämän pojan Carlin pakenevan, ja uskoo etteivät he selviä kulkijoiden seassa. Lilly, joka muutama minuutti sitten ampui Rickin vaimon Lorin ja heidän vauvansa Judithin, suuttuu Kuvernöörille ja uhkaa tappaa tämän. Pian Kuvernöörin pitämän kannustuspuheen vankilan käyttökelpoisuudesta Lilly ampuu miehen ja potkaisee hänet zombien sekaan. Viimeisiksi sanoikseen Brian huutaa mielessään, "Philip Blake elää!".

Sarjakuvassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itse sarjakuvassa Brian, paremmin tunnettu Kuvernöörinä tai Philipinä, nähtiin ensi kerran numerossa 27. Hän vastaanottaa Rickin, Glennin ja Michonnen Woodburyyn. Pian kuitenkin selviää, että Kuvernööri haluaa kolmikon asuinpaikat, vankilan, omakseen ja ajaa sen asukit pois. Kuvernööri pahoinpitelee kolmikon ja ottaa heidät vangeiksi. Myöhemmin Rick, Glenn ja Michonne muutaman muun Woodburylaisen kanssa pääsevät pakenemaan Woodburystä. Numerossa 42 Kuvernööri hyökkää vankilaan ja vaatii siellä olevia luovuttamaan tarvikkeensa. Kuvernööri kuitenkin epäonnistuu hyökkäyksessä. Hyökkäyksen jälkeen hän tulee uudelleen vankilalle mukanaan kaappaamansa Tyreese, jonka hän uhkaa tappaa, ellei vankilaa luovuteta hänelle. Lopulta hän tappaa Tyreesen ja hakee joukkonsa ja hyökkää uudelleen vankilaan numerossa 47, tappaen suurimman osan vankilalaisista. Hän kuolee numerossa 48 oman sotilaansa Lillyn ampuessa häntä päähän, kun tämä tajusi tappaneensa Judithin.

Televisiosarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjassa Kuvernööri nähtiin ensi kerran kolmannen tuotantokauden jaksossa Kulje kanssani. Siinä Andrea ja Michonne menevät tutkimaan pudonnutta helikopteria, kunnes Kuvernööri miehineen saapuu paikalle. He huomaavat Andrean ja Michonnen ja heidät viedään Woodburyyn. Kuvernööri esittäytyy heille. Andrea luottaa häneen, mutta Michonne ei. Jaksossa Kärsimysten tie Rick, Daryl, Michonne ja Oscar saapuvat Woodburyyn pelastamaan Glenniä ja Maggietä. Heidän lähtiessään Kuvernööri vannoo heille kostoa. Hän hyökkää vankilaan jaksossa Koti, tappaen Axelin. Tapahtuman jälkeen Rick ja muut alkavat valmistautua uuteen hyökkäykseen. Kuvernööri hyökkää uudelleen vankilaan jaksossa Tuhoon tuomitut, mutta epäonnistuu hyökkäyksessä. Myöhemmin hän raivostuu ja ampuu lähes kaikki sotilaansa ja ajaa pois kahden jäljellä olevan kätyrinsä, Caesar Martinezin ja Shumpertin kanssa.

Kuvernööri nähdään uudelleen neljännellä tuotantokaudella jaksossa Erossa, jossa hän katselee vankilaa kauempaa. Kahdessa seuraavassa jaksossa näytetään takaumassa, kuinka Kuvernöörin kätyrit hylkäävät hänet ja hän joutuu vaeltamaan yksin kuukausien ajan, kunnes kohtaa Chamblersien perheen. Kuvernööri ystävystyy heidän kanssaan ja pian hänelle syntyy suhde perheeseen kuuluvan Lilly Chamblersin kanssa. Kuvernööri lähtee uuden perheensä kanssa ja päätyy lopulta leiriin, jonka johtajana toimii hänen vanha apurinsa Caesar Martinez. Myöhemmin Kuvernööri tappaa Martinezin ja Peten, jotta hän nousisi leirin johtajaksi. Jaksossa Liian pitkällä Kuvernööri kokoaa armeijan leirinsä asukkaista, ja he lähtevät vankilalle ja yrittävät pakottaa Rickin luovuttamaan sen heille. Rick ja muut eivät suostu lähtemään, jolloin Kuvernööri hyökkää vankilaan. Hyökkäyksen aikana Kuvernööri ja Rick ajautuvat tappeluun. Kun Kuvernööri on kuristamassa Rickiä hengiltä, Michonne lävistää miekallaan Kuvernöörin rintakehän ja hän loukkaantuu vakavasti. Myöhemmin Kuvernööri kuolee Lillyn ampuessa häntä päähän. Kuvernööri nähdään vielä The Walking Dead (4. tuotantokausi) jaksossa Tuhon jälkeen ammuttuna päähän kuolleena maassa. Kuvernööri nähdään viimeisen kerran The Walking Dead (5. tuotantokausi) jaksossa Menneisyyden ote Tyreesen hallusinaatiossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Governor is number 86 IGN. Viitattu 19.11.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]