Tyreese

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tyreese
Luoja(t) Robert Kirkman
Tony Moore
Charlie Adlard
Näyttelijä(t) Chad Coleman
Ensi-
esiintyminen
numero 7 (sarjakuva)
Viimeinen
esiintyminen
numero 46 (sarjakuva)
Kustantaja Image Comics
Henkilötiedot
Koko nimi Tyreese
Status kuollut
Ammatti NFL:n tukimies
Automyyjä
Järjestyksenvalvoja
Sukupuoli mies
Suhteet
Sisarukset Sasha Williams (televisiosarjassa)
Puoliso(t) Michonne (sarjakuvassa)
Lapset Julie
Tutut Rick Grimes
Carl Grimes
Daryl Dixon (televisiosarjassa)
Glenn Rhee

Tyreese (TV-sarjassa Tyreese Williams) on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa sarjakuvassa The Walking Dead sekä samannimisessä televisiosarjassa. Hahmoa näyttelee televisiosarjassa Chad Coleman.

Sarjakuvassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyreese esiintyy ensi kertaa numerossa 7, yhdessä tyttärensä Julien ja tämän poikaystävän Chrisin kanssa. Kolmikko saa Rickin ryhmältä hyvän vastaanoton, ja Tyreese jakaa tarinansa Rickin kanssa. He ystävystyvät pian ja heistä tulee ryhmän varsinaiset johtajat. Selviää, että Tyreese on entinen koripalloilija, josta on erittäin paljon hyötyä zombien tappamisessa. Tyreesen ja Carolin välit lähenevät, kun taas Tyreesen ja Julien sekä Chrisin välit erkanevat teinien suunnitellessa itsemurhaa.

Ryhmä löytää suuren vankilan, jonka he puhdistavat kulkijoista. Sisältä he löytävät neljä elävää vankia; Dexterin, Andrewin, Axelin ja Thomasin. Pian heidän kohtaamisensa jälkeen Julie ja Chris yrittävät ampua toisensa, mutta Chris ampuu Julien liian aikaisin. Tyreese löytää tyttärensä kuolleena, ja Julie yhtäkkiä muuttuu kulkijaksi. Chris ampuu tämän uudestaan, joka saa Tyreesen raivon valtaan. Tyreese kuristaa jo valmiiksi vihaamansa pojan kuoliaaksi Rickin katsellessa. Tyreese valvoo koko yön, ja paloittelee teinit polttaen heidät tulessa. Ryhmä huolestuu Tyreesestä, vaikkakin tämä väittää olevansa täysin kunnossa. Miehen valtavan ja lujan ruumiinrakenteen lisäksi Tyreesellä on myös luja luonne, joka ei vähästä hätkähdä.

Tyreese kohtaa pian vankilan uuden asukin, Michonnen. Pari päätyy harrastamaan suuseksiä, joka saa Carolin viiltämään ranteensa auki nähtyään koko tilanteen. Rickin ja Tyreesen välit tulehtuvat pahasti kaksikon käydessä toistensa kimppuun tilanteen tiimoilta. Rick menettää tajuntansa, ja herättyään Dale kertoo tälle että Tyreese ja hän kuuluvat nyt heidän muodostamaan komiteaan, jossa on myös Dale ja Hershel.

Rickin, Michonnen ja Glennin kadottua tutkimusmatkallaan Tyreese ottaa ryhmän johtajuuden kontolleen. Hän lähtee etsimään ryhmää yksin, mutta palaa tuloksetta takaisin. Tämän lisäksi mies valvoo öitä vankilan porteilla, yhdessä Axelin kanssa. Vaikka Tyreese menetti koko entisen elämänsä vain kuukausia aiemmin, hän silti jatkaa elämäänsä sekä näkee valoisan tulevaisuuden vankilassa.

Rick palaa takaisin vankilaan, yhdessä entisien ja uusien tuttavuuksien kanssa. Vankila kuitenkin on täynnä kulkijoita porttien oltua auki. Ryhmä jälleen puhdistaa vankilan kulkijoista. Lori ja Carl ovat peloissaan Rickin kunnosta, ja Tyreese tulistuu tälle tämän tempauksista ja uhkaa heittää Rickin ulos mikäli ei huolehdi perheestään. Rick lähtee juuri karanneen Martinezin perään, ja Tyreese selittää Carlille Rickin tehden tämän vain siksi että vankilan ihmiset olisivat turvassa.

Rick kertoo, että Woodbury tulee löytämään vankilan hetkenä minä hyvänsä. Heidän ensimmäinen hyökkäyksensä epäonnistuu, ja Tyreese kokee olevansa taakka sillä ei osaa käsitellä asetta alkuunkaan. Hän lyöttäytyy Michonnen kanssa yhteen, ja he lähtevät mellakkapukuihin sonnustautuneina tappamaan Kuvernööriä. He saavat muutaman sotilaan hengiltä, mutta Tyreese jää miesten vangiksi.

Kuvernööri tuo Tyreesen vankilan porteille. Pahoinpidelty Tyreese huutaa ihmisille, etteivät saa avata portteja. Kuvernööri odottaa hetken vankilan ihmisten mielipidettä asiasta, mutta ei saa vastakaikua. Mies sivaltaa Tyreesen niskan poikki Michonnen katanalla, jättäen tämän valtavan ruumiin zombien syötäväksi. Vankilan tuhouduttua Michonne käy tappamassa zombiksi muuttuneen Tyreesen samaisella katanallaan.