Carl Grimes

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Carl Grimes
Carl Grimesin esittäjä Chandler Riggs vuoden 2015 San Diego Comic-Conissa.
Carl Grimesin esittäjä Chandler Riggs vuoden 2015 San Diego Comic-Conissa.
Luoja(t) Robert Kirkman
Tony Moore
Charlie Adlard
Näyttelijä(t) Chandler Riggs
Ensiesiintyminen numero 2 (sarjakuva)
jakso Menneitä (televisiosarja)
Kustantaja Image Comics
Henkilötiedot
Koko nimi Carl Grimes
Status elossa (sarjakuva)
kuollut (televisiosarja)
Ammatti koululainen
Sukupuoli mies
Ikä 7 (numero 2)
9 (numero 126)
13 (numero 127)
15 (tv-sarja)
Kotipaikka Cynthiana, Kentucky, Yhdysvallat
Suhteet
Vanhemmat Rick Grimes
Lori Grimes
Sisarukset Judith Grimes
Tädit ja sedät Jeffrey ”Jeff” Grimes (sarjakuvassa)
Tutut Shane Walsh
Glenn Rhee
Daryl Dixon (televisiosarjassa)
Merle Dixon (televisiosarjassa)
Dale Horvath
Andrea
Carol Peletier
Sophia Peletier
Hershel Greene
Maggie Greene
Michonne
Jessie Anderson (sarjakuvassa)

Carl Grimes on kuvitteellinen hahmo Image Comicsin kustantamassa The Walking Dead -sarjakuvassa ja siihen pohjautuvassa samannimisessä televisiosarjassa. Televisiosarjassa hahmoa esittää Chandler Riggs. Carl on Rickin ja Lorin poika, ja häntä voidaan pitää sarjojen deuteragonistina.

Sarjakuvassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa 13-vuotias (sarjan alkaessa seitsemänvuotias) Carl on apulaisseriffi Rick Grimesin sekä Lori Grimesin ainoa poika. Carl on ikäisekseen hyvin kypsä, ja halukas auttamaan ryhmäänsä sekä perhettään kaikin mahdollisin tavoin. Carl myös ilmaisee mielipiteensä asiasta kuin asiasta, ja vaatii päästä ääneen jos jokin ei häntä miellytä. Carl aiheuttaa myös keskustelua perheensä kesken, kun Rick antaa tälle aseen, jolla puolustaa itseään. Lori on eri mieltä asiasta, ja sanoo Carlin olevan liian nuori aseille. Carl seurusteli leikkimielisesti Sophian, erään Atlannan selviytyjän lapsen, kanssa. Vaikka pari ”erosi”, näyttää siltä, että Sophia on yli kahden vuoden jälkeen kiinnostunut seurustelemaan tosissaan Carlin kanssa.

Isänsä tavoin Carl on kokenut kovia zombien valloittamassa maailmassa. Äitinsä sekä siskonsa kuollessa Carl muuttuu kylmemmäksi, eikä epäröi tappaa ihmisiä. Rick on joutunut pelastamaan Carlin raiskaukselta. Tämän lisäksi Carl on kokenut rajuja, fyysisiä menetyksiä. Häntä on ammuttu rintaan sekä päähän, jolloin hän menetti vasemman silmänsä kokonaan, ja hänen päähänsä jäi arpien lisäksi iso reikä.

Televisiosarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiosarjan alussa 12-vuotias Carl ja Lori olivat paenneet kotoaan zombie-epidemian alkaessaan Shanen kanssa. Toisella tuotantokaudella Carl haavoittui vakavasti, kun Otis ampui tätä vahingossa kiväärillä rintaan, mutta Carl selviytyi tästä. Myöhemmin Carl halusi oppia käyttämään asetta, mutta Lori ei ollut tästä mielissään. Zombieksi muuttunut Shane yritti purra Rickin, mutta Carl ehti ampua tätä. Kolmannella tuotantokaudella Carl oli oppinut käyttämään asetta. Hän joutui todistamaan äitinsä Lorin kuoleman. Äitinsä menetyksen jälkeen Carl ei epäröinyt käyttää asetta. Hän tappoi yhden antautuvan Woodburyn asukkaan, joka oli osallistunut vankilan hyökkäykseen Kuvernöörin johdattamana.

Neljännellä tuotantokaudella Rick oli takavarikoinnut Carlin aseen ja kehotti häntä käyttämään sitä oikealla hetkellä. Zombielauman päästyään vankilalle Rick luovuttaa aseen Carlille ja he yhdessä onnistuvat ampumaan kaikki kulkijat. Kuvernöörin kostoiskun jälkeen Carl ja Rick luulivat Judithin kuolleen, jolloin raivostunut Carl ampuu yhtä kulkijaa monta kertaan haulikolla. Carl uhoaa isälleen että tämä pärjää yksi nykyisessä maailmassa, mutta tunnustaa myöhemmin että ei kykene siihen. Carl oli vähällä joutua raiskatuksi, mutta Rick pelastaa tämän. Carl joutuu Terminuksen asukkaiden vangitsemaksi, mutta Carolin avustamana hän pakenee yhdessä Rickin ja muiden ryhmäläisten kanssa. Samalla Carl ja Rick kohtaavat jo kuolleeksi luultun Judithin.

15-vuotias Carl asuu parhaillaan Alexandriassa, jossa hän ihastuu Enid nimiseen nuoreen naiseen, johon on myös ihastunut Ron. Wolvesin hyökätessään Alexandriaan Carl pelastaa Ronin erään Wolvesin kynsistä, mutta Ron ei kiitä häntä. Zombilauman päästessään Alexandriaan Ron yritti ampua Carlin kostakseen isänsä Peten kuoleman, mutta tappelun seurauksena zombiet pääsevät talolle. Carl pakottaa myöhemmin Ronin luovuttamaan aseensa. Carl menettää sekasorrossa toisen silmänsä kun Ron yritti ampua Rickin, joka oli vastuullisena Ronin äidin Jessien kuolemasta. Michonne ehti tappaa Ronin mutta Ron ehtii painaa liipasimesta ja luoti osuu Carlin. Carl selviää kuitenkin tilanteesta.

Carl lähtee Rickin ja muiden mukana saattamaan Maggien Hilltopiin. Matka keskeytyy kun iso joukko Pelastajia piirittää heidät metsässä. Carl joutuu näkemään Abrahamin ja Glennin raa'an kuoleman. Negan kiristää Rickiä Carlin kustannuksella. Mikäli Rick ei katkaise Carlin kättä kirveellä, hän olisi käskenyt joukkonsa tappamaan muut eloonjäänneet. Carl sai pitää kätensä, sillä Neganin tarkoitus oli saada Rickin murtumaan. Carl ei aio olla Pelastajien orjana. Kun Pelastajat kävivät Hiltopissa, Carl hiipii kuorma-auton taakse ja onnistuu pääsemään Pelastajien tukikohtaan Sanctuaryyn. Carl tappaa kaksi Pelastajaa, mutta ei ehdi tappaa Negania. Negan ei tapa kuitenkaan Carlia vaan näyttää hänelle tukikohtansa sekä heidän rutiinit. Negan pakottaa Carlin myös poistamaan siteen, missä hän piti piilossa Ronin aiheuttaman ampumahaavaa. Carl murtuu isänsä tavoin Neganille. Negan vie Carlin takaisin Alexandriaa ja valmistaa tälle jopa spagettia. Carlin tappaessaan kaksi Neganin miehistä, Negan tappaa Spencerin ja pakottaa Aratin myöhemmin ampumaan Olivian. Tämän jälkeen Rick alkaa suunnitella Pelastajien tuhoamista. Yllätys isku epäonnistui ja Carl joutui Neganin armoille. Negan oli vähällä tappaa Carlin, mutta Hiltopin ja Kingdomin asukkaat ehtivät tulla apuun. Carl ei osallistu sotaan, mutta tämä tapaa Siddiq nimisen miehen. Carl vie Siddiqin Alexandriaan. Negan tekee kostoiskun Alexandriaan, kun Rick ja muut yrittivät tappaa heidät. Ennen iskua Carl puhuu Neganin kanssa ja pyytää että Negan tappaisi vaan hänet ja jättäisi muut rauhaan. Tämä puhe oli harhautus ja Alexandrian asukkaat pääsivät pakoon. Carl joutuu yksin keskelle tulitaistelua mutta selviää. Viemärissä paljastuu, että Carlia oli purtu mahaan. Carl sai pureman tilanteessa, jossa Kulkijat hyökkäsivät hänen ja Siddiqin kimppuun. Kun Carl tiesi kuolevansa infektioon, hän kirjoitti kirjeet monelle henkilöille, jopa Neganille. Carl ampuu myöhemmin itsensä päähän. Rick ja Michonne hautaavat hänet Alexandriaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.