Michaëlla Krajicek

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michaëlla Krajicek
Henkilötiedot
Syntynyt [1]
Delft [1]
Kansalaisuus  Alankomaat
Tennispelaaja
Pituus 177 cm
Paino 65 kg
Kätisyys oikea (kahden käden rysty)
Ammattilaisena
Palkintorahat 2 080 313 USD
Kaksinpeli
Paras sijoitus 30. (11. helmikuuta 2008)
Turnausvoittoja 3
Voitot/tappiot 317–200
Grand Slam -turnauksissa
Australian avoimet 3. kierros (2006)
Ranskan avoimet 3. kierros (2007)
Wimbledon puolivälierä (2007)
Yhdysvaltain avoimet 2. kierros (2007, 2011)
Nelinpeli
Paras sijoitus 23 ()
Voitot/tappiot 277–160
Aiheesta muualla
ITF
WTA

Michaëlla Krajicek (s. 9. tammikuuta 1989 Delft, Alankomaat) on alankomaalainen tennispelaaja.

Krajicek aloitti tenniksen peluun kolmevuotiaana isänsä Petrin opastuksella; Petr Krajicek on sittemmin toiminut Michaëllan valmentajana myös tämän ammattilaisuralla. Myös toinen Michaëllan veljistä, Richard, on ollut ammattilaistason tennispelaaja; tämän paras saavutus on Wimbledonin tennisturnauksen kaksinpelin voitto vuodelta 1996.

Krajicekilla on takanaan menestyksekäs junioriura. Hän voitti useita junioriturnauksia, muun muassa tyttöjen kaksinpelin vuoden 2004 Yhdysvaltain avoimissa ja samana vuonna tyttöjen nelinpelin sekä Ranskan avoimissa että Yhdysvaltain avoimissa. Hän aloitti ammattilaisuransa virallisesti vuonna 2003, jolloin hän osallistui myös ensimmäiseen WTA-tason turnaukseensa; hän pääsi heinäkuussa 2003 's-Hertogenboschin turnaukseen villillä kortilla ja putosi heti ensimmäisellä kierroksella.

Krajicek osallistui vuonna 2004 kuuteen naisten ITF-tason kaksinpeliturnaukseen ja voitti niistä neljä: Brysselissä, Koksijdessa, Tukholmassa ja Bergamossa. Lisäksi hän osallistui kahteen kaksinpelin WTA-turnaukseen, joista toiseen hän pääsi villillä kortilla ja toiseen karsintojen kautta. Hän esiintyi kauden aikana myös muutamissa aikuisten nelinpeliturnauksissa ja voitti niistä yhden, Tukholman ITF-turnauksen, jossa hänen parinaan oli Jolanda Mens.

Vuonna 2005 Krajicek löi itsensä läpi WTA-tasolla. Hän osallistui kauden alussa ensimmäiseen aikuisten Grand Slam -turnaukseensa, Australian avoimiin, jonne pääsi karsintojen kautta; hän eteni turnauksen toiselle kierrokselle. Heti Australian avointen jälkeen hän osallistui helmikuussa Ortisein ITF-turnaukseen ja otti siellä turnausvoiton; loppuottelussa kaatui Sandra Klösel. Toukokuussa Krajicek eteni karsintojen kautta myös Ranskan avointen kaksinpelin pääsarjaan, mutta hänen matkansa katkesi heti turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Kesäkuussa 2005 Krajicek nousi ensimmäistä kertaa WTA:n kaksinpelin maailmanlistalla sadan parhaan pelaajan joukkoon ja ansaitsi villin kortin Wimbledonin tennisturnaukseen, jossa hänen tarkoituksenaan oli osallistua sekä naisten kaksinpeliin että sekanelinpeliin, jossa hänen parinaan olisi ollut hänen isoveljensä Richard. Krajicek joutui kuitenkin jättäytymään pois Wimbledonista loukattuaan polvensa 's-Hertogenboschin turnauksessa kesäkuun puolivälissä. Loukkaantuminen pakotti hänet pysymään poissa kentiltä neljän kuukauden ajan. Hän teki paluun lokakuussa 2005 Luxemburgin Tier II -luokan WTA-turnauksessa; hän putosi turnauksen ensimmäisellä kierroksella selvitettyään ensin tiensä pääsarjaan karsintojen kautta. Viikko Luxemburgin turnauksen jälkeen hän osallistui Taškentin Tier IV -luokan turnaukseen ja otti siellä ensimmäisen WTA-tason turnausvoittonsa kukistamalla loppuottelussa uzbekistanilaisen Akgul Amanmuradovan luvuin 6–0, 4–6, 6–3. Kauden päätteeksi Krajicek osallistui Hasseltin WTA-turnaukseen ja eteni siellä semifinaaleihin. Nelinpelin puolella Krajicek voitti kauden aikana yhden turnauksen, Dinanin ITF-tason turnauksen Ágnes Szávayn parina, ja eteni kahden WTA-tason turnauksen loppuotteluun, Estorilissa ja Hasseltissa.

Krajicek aloitti kauden 2006 voittamalla tammikuussa Hobartin Tier IV -luokan WTA-turnauksen, jonka loppuottelussa hän kaatoi Iveta Benešován luvuin 6–2, 6–1. Kauden ensimmäisessä Grand Slam -turnauksessa Australian avoimissa hän eteni kolmannelle kierrokselle, jolla hän joutui kuitenkin luovuttamaan ottelunsa Amélie Mauresmo’ta vastaan kuumuudesta johtuneen väsymyksen vuoksi. Krajicek voitti kauden mittaan Hobartin turnauksen lisäksi myös 's-Hertogenboschin Tier III -luokan ruohokenttäturnauksen, joka pelattiin kesäkuussa; hän kukisti turnauksen loppuottelussa Dinara Safinan luvuin 6–3, 6–4. Grand Slam -kisojen kaksinpeleissä hän ei menestynyt erityisen hyvin, vaan putosi Ranskan avoimissa, Wimbledonissa ja Yhdysvaltain avoimissa jo ensimmäisellä kierroksella. Kahden turnausvoiton lisäksi hän eteni kolmen WTA-turnauksen semifinaaleihin. Krajicek nousi vuonna 2006 kaksinpelin maailmanlistalla korkeimmillaan sijalle 34, jonka hän saavutti 11. syyskuuta julkaistulla listalla.

Nelinpelissä Krajicek voitti kaudella 2006 kaksi turnausta, Palermon ja Budapestin Tier IV -luokan turnaukset, ja eteni Antwerpenin Tier II -luokan turnauksen loppuotteluun. Palermon ja Budapestin heinäkuisissa massakenttäturnauksissa hänen parinaan oli kokenut, yli kaksikymmentä WTA-tason nelinpeliturnausta urallaan voittanut Janette Husárová, ja Antwerpenin helmikuisessa mattoalustalla pelatussa turnauksessa hän pelasi Stéphanie Foretzin parina. Krajicek nousi kauden mittaan nelinpelilistalla parhaimmillaan sijalle 34, mikä tapahtui syyskuun viimeisellä maailmanlistalla.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. a b WTA:n kotisivutView and modify data on Wikidata . Tieto on haettu Wikidatasta.