Metsäteollisuus (järjestö)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Metsäteollisuus ry on suomalainen metsäteollisuusyritysten edunvalvontajärjestö, joka edistää puuta jalostavan teollisuuden toimintaedellytyksiä. Järjestö edustaa koko Suomen massa-, paperi- ja kartonkiteollisuutta sekä merkittävää osaa puutuoteteollisuudesta. Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja on Timo Jaatinen, joka aloitti tehtävässä 1. helmikuuta 2010.

Metsäteollisuus ry toimii metsäteollisuuden kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamiseksi. Järjestön tehtävänä on vahvistaa alan toimintaedellytyksiä ja rakentaa toimialasta myönteistä julkisuuskuvaa Suomessa ja kansainvälisesti. Järjestön jäseninä ovat kaikki Suomessa toimivat massa-, paperi- ja kartonkiteollisuuden yritykset sekä noin 80 prosenttia puutuoteteollisuudesta eli saha- ja levyteollisuuden yrityksiä sekä muiden puutuotteiden valmistajia. Metsäteollisuus ry ajaa jäsentensä etuja työelämäasioissa ja vaikuttaa työelämän lainsäädäntöön. Järjestön tavoitteena on neuvotella metsäteollisuuden kansainvälistä kilpailukykyä tukevat työehtosopimukset. Metsäteollisuus ry neuvottelee kymmenen työehtosopimusta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alan teolliset toimijat järjestäytyivät joulukuussa 1918 yhteisen järjestön Puunjalostusteollisuuden Keskusliiton alaisuuteen. Järjestö muutti nimensä Metsäteollisuuden Keskusliitoksi vuonna 1973 ja edelleen Metsäteollisuus ry:ksi vuonna 1993.

Metsäteollisuus ry:n syntessä siihen olivat 1990-luvun alussa liittyneet metsäteollisuuden alakohtaiset edunvalvontajärjestöt, kuten Suomen Sahanomistajayhdistys ja Suomen Vaneriyhdistys ja Lastulevy-yhdistys. Vuonna 1993 Metsäliiton Keskusliiton kanssa yhteen alan työnantajajärjestö Metsäteollisuuden Työantajaliitto.

Järjestön johtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asiamiehet (1918-1940):

Toimitusjohtajat:

Hallituksen puheenjohtajat:

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.