Metsäteollisuus (järjestö)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Metsäteollisuus ry on metsäteollisuusyritysten edunvalvontajärjestö, joka edistää puuta jalostavan teollisuuden toimintaedellytyksiä. Järjestö edustaa koko Suomen massa-, paperi- ja kartonkiteollisuutta sekä merkittävää osaa puutuoteteollisuudesta.

Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja on Timo Jaatinen, joka aloitti tehtävässä 1. helmikuuta 2010. Järjestö on Elinkeinoelämän keskusliiton jäsenjärjestö.

Metsäteollisuus ry toimii metsäteollisuuden kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamiseksi. Järjestön tehtävänä on vahvistaa alan toimintaedellytyksiä ja rakentaa toimialasta myönteistä julkisuuskuvaa Suomessa ja kansainvälisesti. Metsäteollisuus ry pyrkii siihen, että Suomi on tulevaisuudessakin alan kilpailukykyisin ja innovatiivisin toimintaympäristö niin tuotannon, työllisyyden kuin investointienkin näkökulmasta.

Metsäteollisuus ry:n jäseninä ovat kaikki Suomessa toimivat massa-, paperi- ja kartonkiteollisuuden yritykset sekä noin 80 prosenttia puutuoteteollisuudesta eli saha- ja levyteollisuuden yrityksiä sekä muiden puutuotteiden valmistajia.

Metsäteollisuus ry ajaa jäsentensä etuja työelämäasioissa ja vaikuttaa työelämän lainsäädäntöön. Järjestön tavoitteena on neuvotella metsäteollisuuden kansainvälistä kilpailukykyä tukevat työehtosopimukset. Metsäteollisuus ry neuvottelee kymmenen työehtosopimusta.

Poliittiset sidonnaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsäteollisuus antoi kokoomuksen Sauli Niinistön presidenttikampanjaan 1950 euron vastikkeellisen tuen vuoden 2012 Presidentin vaaleissa.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.