Merikarvian Into

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Merikarvian Into
Perustettu 12. joulukuuta 1896
Paikkakunta Suomi Merikarvia, Suomi
Lajit yleisurheilu
hiihto
jalkapallo
suunnistus
Puheenjohtaja Matti Järvinen

Merikarvian Into on 12. joulukuuta 1896 perustettu urheiluseura Pohjois-Satakunnassa. Alun perin seura perustettiin voimisteluseuraksi ja sääntöjen yhdeksännen pykälän mukaan kaikkien seuraa kuuluvien piti olla ehdottomasti raittiita.

Voimistelulla aloitettiin, mutta pian mukaan tuli pyöräily, paini, sauvavoimistelu, naisvoimistelu, yleisurheilu, hiihto ja painonnosto.

Merikarvian Innon "pieni suuri mies", painonnostaja Aimo Tuomisto on kenties kuuluisin merikarvialaisurheilija kautta aikojen. Tuomiston saavutuksiin kuuluu mm. painonnostossa viisi Suomen mestaruutta 52kg:n sarjassa, vuosina 1976, 1977, 1978, 1979 ja 1980. Voimanostossa samassa sarjassa SM I saavutettiin vuosina 1979, 1981, 1982, minkä lisäksi 56kg:n sarjassa mestaruus tuli vuonna 1985. Tuomistolla on myös kaksi voimanoston MM-pronssia (Texas & Kalkutta 1981) ja yksi EM-pronssi.

Myöhemmin Innon lajivalikoimaan kuului myös ampumahiihto, tyttöjen rytminen voimistelu, salibandy, jääkiekko, kuntourheilu, suunnistus ja Merikarvian Pallon liityttyä seuraan mukaan tuli myös jalkapallo.

Tällä hetkellä seuran lajivalikoima on seuraava: yleisurheilu, hiihto, jalkapallo ja suunnistus. Merikarvian Innon miesten jalkapallojoukkue pelaa Satakunnan 6. divisioonassa. Korkeimmillaan seuran edustusjoukkue on pelannut Satakunnan Kolmosessa.

Menestynein merikarvialainen jalkapalloilija on Mika Kouhi, joka on pelannut mm. Veikkausliigaa Vaasan Palloseuran paidassa ja Saksan viidenneksi korkeinta sarjatasoa FC Ismaningin riveissä.

Entisiä Innon urheilijoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Satavuotias ja elämänsä vedossa (1996) Merikarvian Into Ry

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.