Megazone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Megazone on yksi laser tag- tai lasertaistelupelin kansainvälisistä brändeistä. Pelaajat varustetaan vaarattomilla laseraseilla sekä säteet tunnistavilla liiveillä. Pelin idea on kerätä pisteitä osumalla vastustajien liiveihin tai tukikohtaa kuvaaviin maaleihin. Suomen ensimmäinen Megazone avattiin Itäkeskukseen vuonna 1993.

Pelin idea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on ottelu. Pelin idea on kerätä pisteitä osumalla laseraseella vastustajien liiveihin, aseisiin tai tukikohtaa kuvaaviin maaleihin. Osumat laskee pelin aikana tietokone ja eniten pisteitä kerännyt pelaaja tai joukkue voittaa pelin. Pelin päätyttyä pelaajat voivat pyytää henkilökunnalta tulosraportin, jossa kerrotaan pisteet ja muita tietoja pelin kulusta.

Pelikenttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä pelataan pimeällä pelialueella, jolla on erilaisia esteitä ja mahdollisesti pieniä korkeuseroja. Pelialue on valaistu ainoastaan ultraviolettilampuin, ja kentälle tuotetaan usvaa jotta pelaajat näkevät ammuttavat säteet. Pelin aikana kentällä soi yleensä taustamusiikkia.

Laitteisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset laitteistot ovat australialaisen P&C Micro'sin valmistamia. Pelaajien varusteet koostuvat peliliivistä ja aseesta. Aseet ampuvat lasersäteen lisäksi infrapunasäteitä ja pelivarusteet on varustettu infrapunasensoreilla. Lasersäteet eivät vahingoita pelaajaa millään tavalla.

Jäsenyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osassa halleista on harrastajille tarjolla myös jäsentoimintaa. Jäsenille pidetään esimerkiksi omia peli-iltoja, tapahtumia ja kilpailuja, ja jäsenten välisistä ranking-sijoituksista voidaan pitää kirjaa. Suomessa Megazone-paikkoja on Helsingissä, Iisalmessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Levillä, Oulussa, Savonlinnassa, Seinäjoella, Tampereella, Torniossa, Turussa, Vantaalla ja Vuokatissa.[1]

Säännöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ei saa ottaa minkäänlaista ruumiillista kontaktia muihin pelaajiin. Pelialueella ei saa myöskään juosta, kiivetä tai kulkea rei'istä, joita on seinissä.

Megazonessa on erilaisia pelimuotoja, joista yleisimpiä ovat:

  • Team Elimination on pelimuoto, jossa on käytössä joukkueet ja yleensä 10 elämää. Kun pelaaja menettää kaikki hänen elämänsä, hän putoaa pois pelistä ja poistuu pelikentältä. Eniten pisteitä saanut joukkue voittaa pelin, kuolleiden pelaajien pisteitä ei lasketa joukkueen pisteisiin.
  • Team Competitive-muotoa pelataan joukkueissa, tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä joukkueelle. Jokainen pelaaja voi lisäksi tuhota vastustajien tukikohdat kertaalleen. Joissakin toimipisteissä pelaajan on kuoltuaan poistuttava tukikohta-alueelta siksi aikaa kunnes hän pääsee takaisin peliin. Tämä sääntö ei kuitenkaan ole voimassa kaikkialla.
  • Solossa, eli yksinpelissä, peli arpoo kullekin pelaajalle oman värin ja pelaajat voivat ampua kaikkia pelialueella olevia pelaajia (myös mahdollisia, saman värisenä olevia pelaajia). Lisäksi kaikki tukikohdat ovat tuhottavissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]