Mariel, taistelija

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mariel, taistelija on brittiläisen fantasiakirjailija Brian Jacquesin Redwallin taru -kirjasarjan neljäs osa. Se julkaistiin suomeksi vuonna 2000.

Mariel, taistelija
Mariel of Redwall
Alkuperäisteos
Kirjailija Brian Jacques
Kuvittaja Gary Chalk
Kansitaiteilija Pete Lyon (Iso-Britannia), Troy Howell (Yhdysvallat)
Kieli englanti
Genre fantasia, lasten- ja nuortenkirjallisuus
Kustantaja Hutchinson (Iso-Britannia), Philomel (Yhdysvallat)
Julkaistu 1991
Sivumäärä 390 (Iso-Britannia), 387 (Yhdysvallat)
ISBN ISBN 0-09-176405-X & ISBN 0-399-22144-1
Suomennos
Suomentaja Mika Kivimäki
Kansitaiteilija John Barber
Kustantaja Otava
Julkaistu 2000
Sivumäärä 399
ISBN ISBN 951-1-16373-6
Sarja: Redwallin taru
Edeltävä Mattimeo
Seuraava Salamandastronin aarre
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta
Redwallin taru -sarja
Soturi Matiaksen miekka
Sammalkukkametsän sota
Mattimeo
Mariel, taistelija
Salamandastronin aarre
Urhea Martin
Kellonvalaja
Pahan jälkeläinen
Jalokivien jäljillä
Jänisten kaukopartio

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Merirosvokuningas Gabool Hurjapää hyökkäsi Salamandastronille kelloa kuljettaneeseen laivaan ja varasti kellon. Kellonvalaja Joseph ja hänen hiirityttärensä Mariel jäivät vangeiksi ja heitettiin myöhemmin Kalmankarin saarella mereen.

Mariel ajautuu rannikolle muistinsa menettäneenä ja kutsuu itseään Myrsky Lokinpieksäjäksi. Hän tapaa jänispartion, johon kuuluvat eversti Nurmikka, prikaatinkenraali Timjami ja Kunnon Roosa. He lähettävät Marielin vanhan Pakatugg-oravan mukana Redwallin luostariin, mutta heidän tiensä erkanevat. Mariel tapaa myös Redwalliin matkalla olevan jäniksen Tarquinius Loikkari Suolaheinän, joka rakasti Roosaa. Luostarissa Mariel muistaa jälleen kuka on ja lähti hiiri-Dandinin, Tarquiniuksen ja siili Tero Pistiäisen kanssa etsimään Kalmankaria Jäärä Maankiertäjän ohjeiden mukaan.

Laivarottakapteeni Silmäpuoli varasti laivan ja lähti pakoon yhä hullummaksi tulevaa Gabool Hurjapäätä. He saapuvat Sammalkukkametsän seudulle ja kaappaavat Pakatuggin, joka johdattaa heidät Redwallin luostariin ja yrittävät vallata sen. Luostariin saapunut kolmen jäniksen partio ajaa yhdessä luostarin asukkaiden kanssa rosvot pakoon ja vapauttaa orjat jäniksistä. Ainoastaan Roosa jää henkiin.

Mariel, Dandin, Tero ja Tarquinius lähtevät merelle hylätyllä merirosvoaluksella. He törmäävät sumussa toiseen merirosvolaivaan ja Dandin ja Tero jäävät vangeiksi. Mariel ja Tarquinius kohtaavat merelle lähteneen mäyrävaltias Miekantakoja Juovaselän ja lähtevät kohti Kalmankaria. Dandin ja Tero pääsevät vapaiksi, kun laivaan hyökkää Kavakagu tarkoituksenaan kukistaa Kalmankarin vastarintaliike Gaboolin ja he tapaavat sen johtajan Joseph Kellonvalajan.

Mariel, Tarquinius ja Miekantakoja tapaavat myös Kavakagun soturit ja onnistuvat voittamaan merirosvot. Taistelussa Miekantakoja heittää Gaboolin päälle jättimäisen skorpionin, joka tappoi Merirosvovaltiaan. Sitten seurue lähti kohti Redwallin luostaria, jonne Josephiksi ristitty kello jäi. Kellonvalaja jäi luostariin, mutta Mariel ja Dandin lähtivät myöhemmin vaeltamaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ensimmäinen kirja: Neito mereltä
  • Toinen kirja: Kummallinen metsä
  • Kolmas kirja: Kello lyö!