Redwallin luostari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Redwallin luostari on Redwallin taru -kirjasarjassa esiintyvä hiiriluostari, johon kirjojen tapahtumat sijoittuvat.

Redwallin luostarin perustivat Sammalkukkametsän hiiret, mäyrät, saukot, siilit, myyrät ja muut eläimet Soturi Martinin ja abbedissa Germainen johdolla. Redwall rakennettiin punaisesta hiekkakivestä, jota saatiin luostarin lähellä olleesta louhoksesta.

Redwallissa asuu paljon pieniä eläimiä. Redwallin luostaria johtaa joko apotti tai abbedissa, aivan kuten oikeitakin luostareita. Monessa kirjassa tuhoeläimet, kuten rotat, minkit, ketut, hillerit ja näädät yrittävät vallata Redwallia, mutta eivät onnistu.

Luostarin perustamiskirjan mukaan eläimien luostarissa tulee olla rauhaa rakastavia, vieraanvaraisia, eikä toisen eläimen henkeä saa riistää aiheettomasti. Ruoka tulee hankkia viljelemällä ja kalastamalla, ja eritoten mansikkamaat ovat suuressa suosiossa.

Luostarin muurien sisäpuolella on hedelmätarha, mansikkamaa, kaivo sekä kalaisa lampi, joten luostari on ruuan suhteen omavarainen.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.