Manfred Stohl

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Manfred Stohl
Stohl Kyproksen rallissa vuonna 2005.
Stohl Kyproksen rallissa vuonna 2005.
Henkilötiedot
Kansalaisuus  Itävalta
WRC-ura
Aktiivivuodet 19912007, 2012
Entiset tallit Mitsubishi, Hyundai, OMV, Brazil WRT
Kilpailuja 127
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 6
Erikoiskoevoittoja 10
MM-pisteitä 101
Ensimmäinen kilpailu Norsunluurannikon ralli 1991
Viimeinen kilpailu Uuden-Seelannin ralli 2012
Aiheesta muualla
www.stohl.at/manfred.php

Manfred Stohl (s. 7. heinäkuuta 1972[1], Wien) on itävaltalainen toisenpolven ralliautoilija. Stohl asuu Wienissä. Hän aloitti rallin 1991. Vuoden 2006 Argentiinan rallissa sai 100 MM-rallistarttia täyteen. Kauden 2007 jälkeen hän ei kilpaillut MM-sarjassa, kunnes hän teki paluun vuonna 2012 yhden kilpailun ajaksi. Stohlin kartturina toimi yksi MM-sarjan harvoista naiskarttureista, Ilka Minor.

Manfredin isä on ralliautoilija Rudolf "Rudi" Stohl.[2]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MM-Rallikausi 2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 2005 Stohl löi itsensä lopullisesti läpi. Hän ajoi yksityistallin Citroën Xsara WRC:llä osan MM-sarjasta ja sijoittui Kyproksella toiseksi ja Australian rallissa kolmanneksi. Tämä noteerattiin laajalti, sillä yksityiskuljettajille palkintopallipaikat ovat harvinaista herkkua. Kauden päätteeksi Stohl valittiin vuoden moottoriurheilijaksi Itävallassa.

MM-Rallikausi 2006[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Manfred Stohl, Australia 2006

Kaudeksi 2006 Stohl teki sopimuksen Bozian Racingin kanssa, jota energiayhtiö OMV sponsoroi. Talli ajatti kahta Peugeot 307 WRC:tä kauden kaikissa MM-ralleissa. Lisärahoitusta tallille toi Henning Solberg, joka ajoi myös lukuisia MM-ralleja samassa tallissa samalla kalustolla oman sponsorinsa tukemana. Stohl ajoi Meksikossa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa kolmanneksi. Stohl päätti kautensa toiseen sijaan Walesin MM-rallissa. Kauden 2006 MM-sarjassa Sarjassa Stohl oli neljäs.

MM-Rallikausi 2007[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudeksi 2007 Stohl siirtyi Kronos-yksityistalliin. Kalustona tallilla on Citroën Xsara WRC. Stohlin ensimmäinen kisa Monte Carlossa oli sopeutumista uuteen Xsara WRC:hen. Stohl kärsi myös ongelmista ja sijoittui pisteiden ulkopuolelle. Ruotsissa Stohl kärsi jarruongelmista ja ulosajoista, mutta ajoi pisteille, sijalle seitsemän. Norjassa Stohl ajoi ulos viimeisellä ek:lla ja putosi pisteiltä. Meksikossa Stohl ajoi kuudenneksi ja otti pisteitä ja tahti jatkui samana Portugalissa missä Stohl oli seitsemäs. Loppupisteissä Stohl oli lopulta yhdeksäs. Sponsorinsa OMV:n vetäytymisen myötä Stohl jäi ilman tallipaikkaa kaudelle 2008 ja hän ajoi tuona vuonna vain yhden IRC-kilpailun Portugalissa.

MM-Rallikausi 2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stohl teki paluun Rallin MM-sarjaan Uuden Seelannin ralliin Brazil World Rally Team-tallissa. Hän sijoittui kilpailussa kymmenenneksi saavuttaen yhden MM-pisteen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Manfred Stohl ewrc-results.com. Viitattu 28.7.2023. (englanniksi)
  2. Stohl, Manfred juwra.com. Viitattu 28.7.2023. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.