Malline:Linkitetty data

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mallineen ohje [näytä] [muokkaa] [päivitä]


Esimerkkikuva käyttöliittymästä silloin kun pienoisohjelma on käytössä.

Aihekohtainen navigaatiolaatikko joka täyttää itsensä Wikidatan avulla. Pienoisohjelma lisää navigaatiolaatikkoon hakukäyttöliittymän javascriptillä. Navigaatiolaatikko on tällä hetkellä aihepiirikohtainen eli elokuville, maantieteellisille kohteille yms pitää tehdä omansa.

Pienoisohjelma[muokkaa wikitekstiä]

Malline vaatii toimiakseen asetuksista pienoisohjelman: Pienoisohjelma lisää linkitetty data -mallineeseen https://query.wikidata.org:a käyttävän hakukäyttöliittymän..

Pienoisohjelma on vakiona päällä työpöytäulkoasussa. Pienoisohjelma ei ole mobiilikäyttöliittymässä päällä.

Sivut

Moduuli[muokkaa wikitekstiä]

Esimerkkisivu[muokkaa wikitekstiä]

Toimintaperiaate[muokkaa wikitekstiä]

  1. järjestelmäviesti:Gadget-linkeddata.js lisää niille listatuille wikidatan Q-arvoille checkboxit jotka ovat span-elementin sisällä jonka luokka on wqsbacklink
  2. Mikäli jokin hakuehdoista on valittuna, niin näistä muodostotetaan SPARQL:kyselyn ehdot muodossa ?item wdt:PROPERTY wd:Q123.. Tässä PROPERTY on taulukon rivin ensimmäisestä sarakkeesta löytyvä Wikidatan property-arvo ja Q-arvot ovat samalta riviltä valittuja arvoja.
  3. SPARQL-kyselyn mallipohja on joko pienoisohjelmaan kirjoitettu vakiokysely TAI mallineessa wqsquery-luokalla määritetyn elementin sisältä löytyvästä linkissä oleva kysely.

Mallineet[muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa wikitekstiä]