Luettelo televisiosarjan Power Rangers Lightspeed Rescue jaksoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Power Rangers Lightspeed Rescue
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Fox Kids
Esitetty 12. helmikuuta 2000 – 18. marraskuuta 2000
Jaksoja 40
Edeltäjä Power Rangers Lost Galaxy
Seuraaja Power Rangers Time Force

Luettelo 8. Power Rangers -tuotantokauden Power Rangers Lightspeed Rescuen jaksoista. Sarjassa hyödynnettiin japanilaisen 23. Super Sentai -sarjan Kyuukyuu Sentai GoGoFiven lavaste-, asu- ja kuvamateriaalia. Sarja esitettiin Yhdysvalloissa 12. helmikuuta 200018. marraskuuta 2000. Kausi on julkaistu myös DVD:llä Saksassa 11. toukokuuta 2012. Saksalaisilta levyiltä kaikki 40 jaksoa löytyvät viideltä eri DVD-levyltä.[1]


Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
No. # Nimi Käsikirjoittaja(t) Ohjaaja(t) Ensiesitys Yhdysvalloissa
339 1 "Operation Lightspeed" Judd Lynn Ryuta Tasaki 12. helmikuuta 2000
Joukko Queen Basheeran johtamia demoneita pääsee vapaaksi. Ne haluavat tuhota kaupungin nimeltä Mariner Bay ja saada kuningattarensa vapaaksi. Kapteeni Mitchell ja hänen tyttärensä Dana värväävät neljä henkilöä liittymään Lightspeed Power Rangereiksi ja siten estämään demonien pahat aikeet. Power Rangereiksi värvätyt henkilöt Carter Grayson, Chad Lee, Joel Rawlings ja Kelsey Winslow suostuvat kapteeni Mitchellin pyyntöön, mutta morphereita on kuitenkin viisi. Viides morpher menee kapteeni Mitchellin tyttärelle Danalle, josta tulee siten viides ranger. Sen jälkeen viisikko lähtee urhoollisesti taistelemaan Ghouligan nimistä hirviötä ja batlingeja vastaan, joten heidän taipaleensa rangereina voi alkaa.
340 2 "Lightspeed Teamwork" Judd Lynn Ryuta Tasaki 19. helmikuuta 2000
Joel ihastuu neiti Fairweatheriin. Sillä välin kapteeni Mitchell järjestää Aquabasessa opastetun kierroksen muille rangereille. Kierroksen aikana heille esitellään myös heidän Rail Rescue zordinsa. Joel lähtee ostamaan kukkia neiti Fairweatherille samalla kun muut näkevät suuren kiven putoavan Mariner Bayhin. Kivi muuttuu Magmavore nimiseksi hirviöksi. Pysäyttääkseen Magmavoren Carter, Chad, Kelsey ja Dana testaavat uusia Rail Rescueitaan. Joel palaa kukkakaupasta ja testaa myös Rail Rescuetaan. Rail Rescueiden sisältä löytyy pienemmät zordit, joiden avulla rangerit pelastavat ihmisiä palavan rakennuksen sisältä. Joelilla näyttää olevan vaikeuksia ryhmätyöskentelyn kanssa, sillä hän väittää pystyvänsä pelastamaan siviilit yksinkin.
341 3 "Trial By Fire" Judd Lynn Ryuta Tasaki 26. helmikuuta 2000
Carter paljastaa, että hän ei aina halunnut palomieheksi. Muut eivät tiedä mikä sai hänet valitsemaan sen ammatikseen. Rangereiden harjoitellessa Carter voittaa muut ajallisesti, mutta hän saa silti kaikkein alhaisimmat pisteet. Kapteeni Mitchell kertoo, että Carterin täytyy käyttää päätään ennen asettaan. Myöhemmin taistelun aikana kapteeni Mitchell kertoo Carterille, että hänen täytyy sammuttaa tulipalo ennen ihmisten pelastamista. Sen seurauksena eräs pieni poika kuitenkin haavoittuu ja Carter syyttää Mitchelliä hänen antamista ohjeista. Carter ei ole varma onko hänestä rangeriksi, mutta kapteeni Mitchell on asiasta eri mieltä ja lähettää hänet auttamaan muita taistelussa Quakemonia vastaan.
342 4 "Riding the Edge" Judd Lynn Koichi Sakamoto 4. maaliskuuta 2000
Kelsey pelastaa rullaluistellessaan Dorsey-koiraa jäämästä auton alle. Myöhemmin Kelsey ja Dana näkevät koiran omistajan Nancyn televisiossa ja heille selviää, että hän on astronautti. Vähän sen jälkeen tornadohirviö yrittää tuhota kaupungin ja rangerit kohtaavat myös Diabolicon ensimmäistä kertaa. Tornadon seurauksena Nancyn sukkula joutuu vaikeuksiin. Rangerit kutsuvat Rail Rescuensa apuun ja yrittävät pelastaa sukkulan. Lopulta Kelsey saa sukkulan laskeutumaan turvallisesti Rail Rescue 4:n katolle. Sen jälkeen Jinxer kasvattaa hirviön, joten rangerit yhdistävät zordinsa Lightspeed Megazordiksi.
343 5 "A Matter of Trust" Judd Lynn Koichi Sakamoto 11. maaliskuuta 2000
Dana luulee isänsä epäilevän hänen kykyjään toimia rangerina, kun kapteeni Mitchell lähettää Danan suorittamaan näennäisesti turhaa tehtävää muiden rangereiden suojellessa polttokennoa. Kun yksi Diabolicon hirviöistä nostaa lämpötilaa Mariner Bayssa, Danalle selviää että muut rangerit toimivatkin vain harhautuksena ja oikean polttokennon turvallisuus on hänen harteillaan. Hän pääsee pakoon Vypralta ja saa vietyä polttokennon Aquabaseen. Sen jälkeen hän ennättää vielä auttamaan ystäviään hirviön tuhoamisessa.
344 6 "Wheels of Destruction" Judd Lynn Isaac Florentine 18. maaliskuuta 2000
Vypran uusi taistelukulkuneuvo tuottaa rangereille ongelmia kunnes he saavat käyttöönsä uudet Lightspeed Cyclet. Joel yrittää houkutella neiti Fairweatheria treffeille, mutta laihoin tuloksin.
345 7 "Cyborg Rangers" Judd Lynn Isaac Florentine 25. maaliskuuta 2000
Power Rangerit korvataan uusilla Cyborg Rangereilla, joiden pitäisi olla heihin nähden ylivertaisia. Sankareidemme täytyy kuitenkin palata tehtäviinsä ja pysäyttää seuraajansa, kun Cyborg Rangerit alkavat tehdä omiaan.
346 8 "Up to the Challenge" Jackie Marchand Koichi Sakamoto 1. huhtikuuta 2000
Kelsey haavoittuu varomattomuutensa takia räjähdyksessä ja hän joutuu sairaalaan. Sillä välin Chadin täytyy selvitä kovanaamasta, joka on tehnyt sopimuksen Vypran kanssa ja saanut voimia ja taitoa Chadin tuhoamiseen.
347 9 "Go Volcanic" Judd Lynn Koichi Sakamoto 8. huhtikuuta 2000
Queen Bansheera liittyy alaistensa joukkoon energian muodossa. Demonit suunnittelevat aktivoivansa tulivuoren, joka purkautuessaan tuhoaisi Mariner Bayn ja antaisi demoneille heidän maansa takaisin. Dana joutuu selvittämään linja-autossa panttivankitilanteen ennen kuin hän pääsee auttamaan muita rangereita taistelussa Trifire nimisen hirviön liekkejä vastaan ja pelastamaan kaupungin tuholta.
348 10 "Rising from Ashes" Judd Lynn Koichi Sakamoto 15. huhtikuuta 2000
Queen Bansheera tuo takaisin kaksi demonia, jotka rangerit luulivat jo tuhonneensa ja tehostaa niitä entisestään. Kun Lightspeed Megazord ei pärjää niille taistelussa, rangerit ottavat käyttöönsä neiti Fairweatherin uusimman luomuksen: Supertrain Megazordin, joka syntyy Rail Rescuet yhdistämällä.
349 11 "From Deep in the Shadows" Judd Lynn Jonathan Tzachor 22. huhtikuuta 2000
Lightspeedin kokeellinen Titanium Morpher varastetaan ja Diabolico vapauttaa pahan Titanium Rangerin. Rangerit kuitenkin voittavat Titanium Rangerin taistelussa uusien V-Lanceriensa avulla, mutta eivät saa lupaa tuhota häntä, sillä kapteeni Mitchell paljastaa sen olevan hänen Ryan-poikansa.
350 12 "Truth Discovered" Judd Lynn Jonathan Tzachor 29. huhtikuuta 2000
Titanium Ranger hyökkää taas Mariner Bayhin ja Dana yrittää pysäyttää veljensä yksin. Kun kapteeni Mitchell paljastaa Ryanille totuuden - että hänellä ei ollut ollut kauan sitten muuta mahdollisuutta kuin antaa Diabolicon pelastaa Ryan putoamasta kuolemaansa - Ryan muuttaa mielensä ja luovuttaa morpherinsa takaisin Lightspeedille.
351 13 "Ryan's Destiny" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 6. toukokuuta 2000
Diabolico vapauttaa kolme voimakkainta hirviötään, jotka uhkaavat kaupunkia räjähtävillä sulilla. Rangerit eivät pärjää taistelussa ennen kun Ryan hyväksyy menneisyydessä tekemänsä pahat teot ja ryhtyy uudestaan Titanium Rangeriksi, tällä kertaa hyvien puolella.
352 14 "Curse of the Cobra" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 13. toukokuuta 2000
Demonite ja kaksi muuta hirviötä hyökkäävät jälleen kaupunkiin. Tällä kertaa Demonite luo itsestään myös kloonin. Ryan on heikentynyt Diabolicon häneen laittaman kobratatuoinnin seurauksena. Carter vaarantaa henkensä ampumalla Demonitea hyvin läheltä sekä Unilaserillaan että V-Lancerillaan. Ne yhdessä kuitenkin tuhoavat Demoniten ja samalla hänen klooninsa.
353 15 "Strength of the Sun" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 20. toukokuuta 2000
Diabolicon kolmikosta jäljellä olevat Thunderon ja Falkar aloittavat viimeisen hyökkäyksensä rangereita vastaan, jotka joutuvat selviämään ilman Titanium Rangerin apua. Kun molemmat hirviöt kasvatetaan suuriksi ja ne voittavat taistelussa Supertrain Megazordin, Ryan vaarantaa henkensä käyttämällä omaa Max Solarzordiaan. Hän onnistuu tuhoamaan molemmat hirviöt.
354 16 "The Cobra Strikes" Judd Lynn & Jackie Marchand Judd Lynn 27. toukokuuta 2000
Diabolico yhdistää kolme tuhoutunutta hirviötään yhdeksi Troika nimiseksi hirviöksi, jonka rangerit kuitenkin tuhoavat uusien taistelutehostimiensa avulla. Sen jälkeen Diabolico päättää taistella itse rangereita vastaan ja voittaa taistelussa Supertrain Megazordin. Ryan löytää hautakammiosta kobratatuointinsa lähteen ja tuhoaa sen. Hänen kirouksensa siten viimeinkin murtuu ja hän liittyy muiden rangereiden rinnalle taisteluun Diabolicoa vastaan. Rangerit muodostavat uuden yhdistelmän nimeltä Lightspeed Solarzord ja tuhoavat Diabolicon.
355 17 "Olympius Ascends" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 19. elokuuta 2000
Impuksen muodonmuutos Olympiukseksi on valmis. Olympiuksena hän onnistuu kaappaamaan neljä rangeria, joita esittämällä hän pääsee tunkeutumaan Aquabaseen. Carter kuitenkin pilaa Olympiuksen suunnitelman, heikentää häntä vedellä ja vapauttaa ystävänsä.
356 18 "A Face from the Past" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 26. elokuuta 2000
Kun hirviö sytyttää voimalaitoksen liekkeihin, kapteeni Mitchell pukee palomiehen varusteet ylleen ja pelastaa urheasti pienen tytön. Se saa Carterin ymmärtämään, että kapteeni Mitchell oli vuosia aiemmin pelastanut myös hänet tulipalosta.
357 19 "The Queen's Return" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 2. syyskuuta 2000
Demonit suorittavat rituaalin palauttaakseen Queen Bansheeran fyysiseen olomuotoonsa. Rangerit kuitenkin keskeyttävät seremonian ja Bansheera palaa vain epämuodostuneena. Prince Olympius vannoo kostavansa.
358 20 "The Omega Project" Judd Lynn & Jackie Marchand Koichi Sakamoto 9. syyskuuta 2000
Pysäyttääkseen Olympiuksen lähettämän ja Maata uhkaavan asteroidin, rangerit käynnistävät viidestä Omegazordista koostuvan omegaprojektin. Omegazordit ovat viisi avaruusalusta, jotka yhdistyvät aluksi Omega Crawleriksi ja myöhemmin Omega Megazordiksi.
359 21 "The Fifth Crystal" Judd Lynn & Jackie Marchand Koichi Sakamoto 16. syyskuuta 2000
Vypra varastaa joukon voimakkaita kristalleja, joilla hän aikoo sähköistää Mariner Bayn tuhoamiseen pystyvän laserin. Kelsey lyöttäytyy yhteen hänestä vieraantuneen isoäitinsä kanssa tuhotakseen laserin ja hankkiakseen kristallit takaisin.
360 22 "The Chosen Path" John Fletcher & Jackie Marchand Worth Keeter 23. syyskuuta 2000
Hirviö nimeltä Cyclopter harjoittelee Chadin vanhan sensein alaisuudessa. Sensei paheksuu Chadin tekemää päätöstä toimia rangerina sen sijaan, että hän olisi seurannut todellisten kamppailulajien mestarien polkuja. Lopulta hirviö käyttää sensein oppeja kuitenkin häntä ja rangereita vastaan. Chad voittaa Cyclopterin kaksintaistelussa ja tekee sovinnon entisen mentorinsa kanssa, joka myöntää tällä kertaa oppineensa itse oppilaaltaan.
361 23 "Yesterday Again" Judd Lynn & Jackie Marchand Isaac Florentine 30. syyskuuta 2000
Carter elää edellisen päivän uudestaan. Koska hän tietää päivän tapahtumat ennalta, hän pystyy estämään Olympiusta tappamasta muita rangereita heidän omalla Unilaserillaan.
362 24 "As Time Runs Out" Judd Lynn & Jackie Marchand Isaac Florentine 7. lokakuuta 2000
Rangerit matkaavat Max Solarzordilla avaruuteen estääkseen heidän ranteisiin kiinnitettyjen myrkyllisten kasvi-itiöiden päätymisen Mariner Bayn ilmakehään. Sillä välin Olympiuksen pettämiksi joutuneet Loki ja Vypra tuovat Diabolicon takaisin.
363 25 "In the Freeze Zone" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 21. lokakuuta 2000
Freezer kaappaa neljä rangeria ja vain Carter on jäljellä voittamaan hänet ja Olympiuksen. Olympiuksella on myös omia ongelmia, kun hän joutuu taistelemaan Diabolicoa vastaan. Bansheera keskeyttää Diabolicon ja Olympiuksen välisen taistelun ja määrää Diabolicon jäämään luokseen sillä välin kun hän lähettää poikansa hyökkäämään Carteria vastaan. Carter vapauttaa ystävänsä uuden Thermo Blasterin avulla ja rangerit voittavat Freezerin.
364 26 "The Mighty Mega Battles" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 28. lokakuuta 2000
Joel on mustasukkainen, kun hän luulee neiti Fairweatherin Clark-veljeä hänen poikaystäväkseen. Neiti Fairweatherin veli on saapunut Aquabaseen auttamaan siskoaan uusien Mega Battle -panssareiden suunnittelussa. Myöhemmin Joel ja Chad käyttävät uusia panssareita Infinitor nimisen demonin tuhoamiseen.
365 27 "The Great Egg Caper" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 3. marraskuuta 2000
Ovela varas, jota myös rangerit jahtaavat, vie Jinxeriltä voimakkaan hirviön munan. Varkaan suunnitelma vaatia munasta lunnaita epäonnistuu, kun demonit hyökkäävät hänen kimppuunsa. Kelsey kuitenkin pelastaa hänet ja saa selville, että varas oli loppujen lopuksi tarkoittanut vain hyvää.
366 28 "Ocean Blue" Judd Lynn & Jackie Marchand Jonathan Tzachor 4. marraskuuta 2000
Vypra käyttää Chadin merenneitoihastusta Marinaa houkutellakseen hänet ansaan. Kun Marinan henki on vaarassa, Chad valjastaa kaikki sisäiset voimansa ja voittaa Vypran ja Lokin taistelussa sekä pelastaa Marinan. Chad ja Marina joutuvat kuitenkin sanomaan toisilleen hyvästi.
367 29 "Trakeena's Revenge, Osa I" Judd Lynn Ryuta Tasaki 6. marraskuuta 2000
Trakeena on palannut ja aikoo kostaa aiemman tappionsa Lost Galaxy Rangereille tuhoamalla Maan. Hänen on kuitenkin ensin imettävä tarpeeksi elämänenergiaa ihmisistä. Lost Galaxy Rangerit matkustavat Trakeenan perässä Maahan estämään hänen pahat aikeensa ja yhdistävät voimansa Lightspeed Rescue Rangereiden kanssa. Myöhemmin rangerit taistelevat Triskullia vastaan, joka kuitenkin voittaa molemmat ryhmät.
368 30 "Trakeena's Revenge, Osa II" Judd Lynn Ryuta Tasaki 7. marraskuuta 2000
Olympius liittyy demoniensa kanssa taisteluun ja he sabotoivat Trakeenan energian imemisen, jonka seurauksena Trakeena muuttuu suureksi ja vihaiseksi olennoksi. Rangerit kutsuvat Omega ja Galaxy Megazordinsa, mutta Trakeena onnistuu lyömään Galactapedot pois taistelusta. Lopulta rangerit kuitenkin tuhoavat Trakeenan Orionin valoilla voimistetulla Omega Megazordilla.
369 31 "The Last Ranger" John Fletcher & Jackie Marchand Worth Keeter 8. marraskuuta 2000
Demoni nimeltä Memorase aiheuttaa neljälle rangerille muistinmenetyksen. Myöhemmin neiti Fairweather saa heidän muistinsa palaamaan ja he rientävät Danan avuksi taistelemaan hirviötä vastaan. He voittavat demonin ensin Thermo Blastereiden ja myöhemmin Lightspeed Solarzordin avulla.
370 32 "Sorcerer of the Sands" John Fletcher & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 9. marraskuuta 2000
Rangerit siirretään varjomaailmaan, jossa he kohtaavat jo voittamiaan demoneita. He pääsevät sieltä pakoon lopulta Hiekkadyynien velhon avulla, jonka Ryan on löytänyt aavikolta ja jonka avulla hän toivoo keksivänsä keinon vangita demonit uudelleen. Olympius jää yhä vangiksi varjomaailmaan. Diabolico tuhoaa Hiekkadyynien velhon loitsuillaan.
371 33 "Olympius Unbound" John Fletcher & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 10. marraskuuta 2000
Jinxer hypnotisoi kapteeni Mitchellin antamaan Olympiukselle tarpeeksi energiaa rangereiden tuhoamiseksi, kun Olympius on päässyt pois varjomaailmasta. Rangerit kuitenkin voittavat demoniprinssin sen jälkeen kun neiti Fairweather keskeyttää energiavirran Olympiukseen ja hänen tähtivoimansa tuhoutuu.
372 34 "Neptune's Daughter" John Fletcher & Jackie Marchand Jonathan Tzachor 11. marraskuuta 2000
Marina palaa pyytämään Chadin apua hänen isältä varastetun atraimen löytämisessä, jota vesidemoni käyttää veden imemiseen Mariner Baystä. Myöhemmin Marina joutuu Vypran vangiksi. Lopulta Chad saa atraimen ja kaapatun Marinan takaisin ja palauttaa ne merenjumala Neptunukselle.
373 35 "Web War" John Fletcher & Jackie Marchand Ryuta Tasaki 13. marraskuuta 2000
Hämähäkkidemoni nimeltä Arachnor kaappaa neljä rangeria ja koko Lightspeedin henkilökunnan. Carter kuitenkin voittaa Arachnorin ja Vyprari-kulkuneuvon kokeellisen Trans Armor Cycle -pyöränsä avulla ja pelastaa ystävänsä.
374 36 "In the Limelight" Judd Lynn & Jackie Marchand Judd Lynn 14. marraskuuta 2000
Dana yrittää turhaan sovittaa yhteen supermalliuransa ja velvollisuutensa rangerina. Myöhemmin hän tekee vaikean päätöksen lopettamalla malliuransa ja auttamalla ystäviään Vypran lähettämän Treevil nimisen hirviön voittamisessa.
375 37 "Wrath of the Queen" John Fletcher & Jackie Marchand & Denise Skinner Judd Lynn 15. marraskuuta 2000
Kun neljä rangereista joutuu Bansheeran ansaan, Carter suuntaa demonien tukikohtaan ratkaisevaan taisteluun Bansheeraa vastaan, joka on jo tuhonnut kätyrinsä Vypran ja Lokin. Carter onnistuu lyömään Bansheeraa taistelutehostimensa avulla ja pääsee siten muiden rangereiden kanssa pois demonien tukikohdan ulottuvuudesta.
376 38 "Rise of the Super Demons" Judd Lynn & Jackie Marchand Judd Lynn 16. marraskuuta 2000
Olympius kaappaa Diabolicon ja tekee hänestä orjansa, jonka jälkeen he tuhoavat yhdessä rangereiden Megazordit! Sen jälkeen rangerit joutuvat käyttämään uutta Lifeforce Megazordia, joka ottaa energiansa suoraan heidän omasta elinvoimastaan. Uuden Megazordin avulla he onnistuvat tuhoamaan molemmat demonit.
377 39 "The Fate of Lightspeed, Osa I" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki & Makoto Yokoyama 17. marraskuuta 2000
Queen Bansheera valmistelee seremoniaa, joka vapauttaisi kaikki varjomaailman demonit Maahan. Jinxer on piilottanut batlingkortin Lifeforce Megazordiin, josta vapautuu satoja batlingeja rangereiden Aquabase-tukikohtaan. Rangerit evakuoivat koko Aquabasen, mutta jäävät itse ansaan. Batlingit alkavat ohjata Omega ja Lifeforce Megazordeja.
378 40 "The Fate of Lightspeed, Osa II" Judd Lynn & Jackie Marchand Ryuta Tasaki & Makoto Yokoyama 18. marraskuuta 2000
Queen Bansheera aloittaa seremonian, jonka on tarkoitus vapauttaa kaikki varjomaailman demonit Maahan. Hän tuo tukikohtansa Mariner Bayhyn, jossa seremonian on määrä tapahtua. Neljä rangeria pääsee Aquabasesta turvaan sukellusveneellä ja he ampuvat myös torpedoja batlingien ohjaamaan Lifeforce Megazordiin, jotka tuhoavat Lifeforce Megazordin ja samalla myös Aquabasen. Sen jälkeen Mariner Bayn keskustassa Carter ja Ryan ohjaavat Mobile Armor Vehiclen päin batlingien ohjaamaa Omega Megazordia ja myös Omega Megazord tuhoutuu. Viimeisessä taistelussa Carter potkaisee Queen Bansheeran demonien tukikohdan hautakammioon, jonka jälkeen tukikohta romahtaa. Sen jälkeen demoneita ei enää ole ja rangerit ovat saaneet tehtävänsä suoritettua.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]