Luettelo televisiosarjan Pako henkilöistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli sisältää luettelon Pako-televisiosarjan henkilöistä.


Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Hahmo Näyttelijä Tuotantokaudet Lisätiedot
Pb scofield.jpg Michael Scofield Wentworth Miller 1–5 Ensimmäinen Suomessa suorana esitetty pääosa.

Sarjaan kuului myös miesten kosmetiikkamainos, jossa Wenthworth näytteli pääosaa.

Sarjan alussa rakennusinsinöörinä työskennellyt Michael ryöstää pankin ja jää tarkoituksella kiinni, jotta pääsee vankilaan pelastamaan veljensä Lincolnin kuolemalta ennen kuin on liian myöhäistä. Hän kehittää monimutkaisen pakosuunnitelman.

Pb lincoln burrows.jpg Lincoln Burrows Dominic Purcell 1–5 Lincoln on tuomittu kuolemaan varapresidentin veljen Terrence Steadmanin murhasta, mutta hän on syytön. Hänet on viety eristysselliin odottamaan teloitusta.
Pb LJ Burrows.jpg Lincoln Burrows Jr. (”L.J.”) Marshall Allman 1–5 L.J. on Lincoln Burrowsin poika ja tästä syystä Salainen palvelu yrittää siepata hänet.
Pb sucre.jpg Fernando Sucre Amaury Nolasco 1–5 Sucre on Michaelin sellikaveri, joka on saanut viiden vuoden tuomion aseellisesta ryöstöstä.
Pb t-bag.jpg Theodore ”T-Bag” Bagwell Robert Knepper 1–5 T-Bag on tuomittu elinkaudeksi vankeuteen sieppauksesta, raiskauksesta ja kuudesta murhasta. Hän on Fox Riverin vaarallisimpia vankeja.
Pb bellick.jpg Bradley ”Brad” Bellick Wade Williams 1–4 Brad Bellick on vanginvartijoiden päällikkö Fox Riverin vankilassa. Hänen tehtäviinsä kuuluu mm. Fox Riverin teollisen tuotanto-ohjelman valvominen. Myöhemmin hänet erotetaan virasta.
Pb sara tancredi.jpg Sara Tancredi Sarah Wayne Callies 1, 2, 4, 5 Sara on tohtori, joka työskentelee Fox Riverin vankilassa. Hän auttaa Michaelia pakenemisessa ja joutuu ongelmiin. Yhtiö lavastaa hänen kuolemansa kolmannella tuotantokaudella.
Pb amahone.jpg Alexander ”Alex” Mahone William Fichtner 2, 3, 4 FBI:n erikoisagentti, joka yrittää saada vankikarkurit kiinni. Myöhemmin hän kääntyy työskentelemään Yhtiötä vastaan.
Pb abruzzi.jpg John Abruzzi Peter Stormare 1, 2 Ennen kiinnijäämistään John Abruzzi oli Chicagon mafiapäällikkö. Hänet tuomittiin Otto Fibonacci -nimisen miehen silminnäkijälausunnon avulla 120 vuodeksi vankeuteen kahdesta murhasta ja kahdesta murhaan johtaneesta salaliitosta. Hänellä on pakkomielle kostaa Fibonaccille.
Pb veronica donovan.jpg Veronica Donovan Robin Tunney 1, 2 Veronica on asianajaja. Hän on Michaelin ja Lincolnin lapsuudenystävä. Hän alkaa tutkia Lincolnin tapausta ja tästä syystä häntäkin yritettiin tappaa.
Pb c-note.jpg Benjamin Miles ”C-Note” Franklin Rockmond Dunbar 1, 2, 4, 5 C-Note on Fox Riverin farmaseutti ja hänellä on kahdeksan vuoden vankeustuomio. Hän oli Yhdysvaltain armeijan sotilas Irakissa. C-Note pakeni seitsemän muun kanssa Fox Riveristä. Hänet vapautettiin syytteistä, kun hän lupasi todistaa oikeudessa agentti Mahonea vastaan.
Pb kellerman.jpg Paul Kellerman Paul Adelstein 1, 2, 4, 5 Kellerman on Salaisen palvelun agentti. Hänen tehtävänsä oli varmistaa, että Lincoln teloitetaan varmasti. Toisella kaudella Kellerman paljasti kaikki tietonsa Yhtiöstä ja salaliitosta. Paul Kellerman on peitenimi, oikea nimi on Owen Kravechi.

Sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut pakojoukon jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Hahmo Näyttelijä Jaksot
Pb tweener.jpg David "Tweener" Apolskis Lane Garrison 1x09, 1x11, 1x12, 1x14, 1x17, 1x19 – 1x22, 2x02, 2x04 – 2x07
Tweener sai viiden vuoden vankeustuomion ryöstöstä. Hänelle annettiin Fox Riverissä lempinimi "Tweener" (johdatettu sanasta "inbetweener", "väliinputoaja"). Myöhemmin hän liittyi pakoryhmään, jäi kiinni ja agentti Mahone surmasi hänet.
Pb haywire.jpg Charles "Haywire" Patoshik Silas Weir Mitchell 1x03, 1x04, 1x17, 1x18, 1x21, 1x22, 2x06, 2x07, 2x15, 2x16
Haywire on yksi Fox Riverin psykiatrisen osaston vangeista. Hän sai 60 vuoden vankeustuomion toisen asteen murhasta. Haywire oli muutaman jakson ajan Michaelin sellikaveri. Hän kiristi tiensä pakoryhmään ensimmäisen tuotantokauden viimeisissä jaksoissa. Kuoli myöhemmin agentti Mahonen yllytettyä hänet tekemään itsemurhan.
Pb manche.jpg Manche Sanchez Joseph Nunez 1x15, 1x16, 1x18 – 1x22, 2x03, 2x18
Fernando Sucren serkku. Hän on töissä vankilan pesulassa ja auttoi Michaelia ja Sucrea pakosuunnitelmassa viemällä heille mm. vartijoiden univormuja ja he ottivat hänet mukaan ryhmään. Hän ei kuitenkaan onnistunut paossa.
Pb westmoreland.jpg Charles Westmoreland Muse Watson 1x01, 1x02, 1x05 – 1x08, 1x10 – 1x15, 1x17 – 1x22
Hän käyttää lempinimeä "The Old Head", sillä hän on Fox Riverin vanhin vanki. Michael kertoi hänelle suunnitelmasta, mutta Westmoreland päätti liittyä joukkoon vasta saadessaan tietää tyttärensä olevan kuolemaisillaan. Kuoli ennen kuin ehti mennä muurin yli sairastuvassa.

Muut sivuhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuva Hahmo Näyttelijä Jaksot
Tbag Maytag.jpg Jason "Maytag" Buchanan Brian Hamman, 1x02
Maytag oli T-Bagin alistuva suojatti; "taskunpitelijä." Taskun piteleminen symboloi suhdetta, jossa alistuva osapuoli maksaa suojeluksesta seksuaalisin palveluksin. Lempinimi "Maytag" onkin vankilaslangia (homoseksuaaliselle) alistuvalle seksiorjalle. Kuvassa ovat T-Bag ja Maytag.

Maytagin tappoi musta vanki rotumellakassa. Väärinkäsityksen takia T-Bag piti Michael Scofieldia syyllisenä, ja yritti seuraavassa jaksossa ("Uskollisuuskoe", englanniksi Cell Test) kostaa Maytagin kuoleman, siinä onnistumatta.

Pb fibonacci.jpg Otto Fibonacci Roderick Peeples 1x10
Entinen John Abruzzin yhtiön varaston johtaja. Hän todisti oikeudessa Abruzzia vastaan ja hankki hänelle vankilatuomion. Sen jälkeen Fibonacci on elänyt todistajansuojeluohjelmassa.
Pb geary.jpg Roy Geary Matt DeCaro 1x06, 1x11 – 1x15, 1x17, 1x18, 2x02 – 2x04, 2x08 – 2x11
Entinen Fox Riverin vartija, jolla oli tapana kiristää vangeilta rahaa. Myöhemmin hän auttoi Bellickiä karkureiden etsimisessä ja kuoli T-Bagin tapettua hänet.
Pb hale.jpg Daniel "Danny" Hale Danny McCarthy 1x01 – 1x06, 1x08 – 1x13, 1x16
Paul Kellermanin entinen työpari. Hän kuitenkin päätyi yrittämään todistaa Lincolnin syyttömyyden, ja hänestä hankkiuduttiin eroon.
Seth Hoffner2.jpg Seth "Cherry" Hoffner Blaine Hogan 1x06, 1x08, 1x09
Kahdeksantoistavuotias Hoffner tuomittiin Fox Riverin vankilaan kahdeksaksi vuodeksi ajoneuvon varastamisesta ja kidnappauksesta (Hoffnerin tietämättä auton takapenkillä oli nukkunut kaksivuotias lapsi). Hänellä olisi ollut mahdollisuus päästä ehdonalaiseen neljässä vuodessa.

Ensimmäisen tuotantokauden kuudennessa jaksossa ("Paholaisen kasvot") Seth pakotettiin seksuaaliseen suhteeseen pahamaineisen vangin T-Bagin kanssa, joka antoi hänelle lempinimeksi "Cherry" (ensimmäisen tuotantokauden DVD:llä suomennettu "Kirsikaksi"). Sarjan yhdeksännessä jaksossa (Hylkiö) Hoffner pyysi apua Michael Scofieldilta, sitä kuitenkaan saamatta. Myöhemmin samassa jaksossa Seth hirtti itsensä.

Bob Hudson2.jpg Robert Tyler "Bob" Hudson Michael Cudlitz 1x06, 1x07
Vanginvartija joka pääsi ensimmäisen tuotantokauden kuudennen ja seitsemännen jakson mellakassa selville pakosuunnitelmasta. Siksi T-Bag surmasi hänet.
Pb kim.jpg Wlliam "Bill" Kim Reggie Lee 2x05 – 2x08, 2x10 – 2x19
Salaisen palvelun agentti, Alexander Mahonen ja Paul Kellermanin esimies, joka tekee kaikkensa saadakseen kiinni Lincoln Burrowsin ja tämän isän, Aldon. Kuoli toisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa Sara Tancredin ampumana.
Pb warden pope.jpg Henry Pope Stacy Keach 1x01 – 1x09, 1x11 – 1x15, 1x17 – 2x02, 2x17
Fox Riverin naimisissa oleva vankilanjohtaja. Virassaan hän toimi kahdeksantoista vuotta.
Pb caroline.jpg Caroline Reynolds Patricia Wettig 1x02, 1x04, 1x05, 1x08, 1x10, 1x13 – 1x22, 2x19
Yhdysvaltain varapresidentti ja Terrence Steadmanin sisar, joka on vastuussa koko salaliitosta ja Lincolnin lavastuksesta.
Pb nick savrinn.jpg Nick Savrinn Frank Grillo 1x04 – 1x15, 1x17 – 1x22
Oikeus-projektissa työskennellyt Nick avusti Veronicaa todistamalla Lincolnin syyttömyyttä.
Pb steadman2.jpg Terrence Steadman John Billingsley & Jeff Perry 1x16, 1x19, 1x22, 2x01, 2x14, 2x19
Terrence Steadman on presidentti Reynoldsin veli, joka lavastettiin kuolleeksi ja teljettiin huvilaan Montanan Blackfootiin.
Pb governor tancredi.jpg Frank Tancredi John Heard 1x06, 1x07, 1x14, 1x20, 2x03, 2x05 – 2x07, 2x11
Illinoisin kuvernööri, Sara Tancredin isä ja Yhdysvaltain varapresidenttiehdokas. Hänet murhattiin toisen tuotantokauden yhdennessätoista jaksossa.
Pb nika volek.jpg Nika Volek Holly Valance 1x10, 1x11, 1x19, 2x03, 2x04
Michaelin tšekkiläinen vaimo, joka myös auttoi Michaelia pakenemisessa vankilan ulkopuolella.
Pb katie.jpg Katie Welch DuShon Monique Brown 1x02, 1x11, 1x13, 1x15, 1x17, 1x19 – 2x01
Katie Welch on toinen Fox Riverin hoitajista ja Sara Tancredin ystävä. Kun Michael ja muut olivat paenneet vankilasta, hän vastahakoisesti kertoi vankilanjohtajalle, että Sara oli auttanut Michaelia pakenemaan.
Banks Lester Speight 2x14
Banks oli afroamerikkalainen vanki Fox Riverissä, joka näytettiin toisen tuotantokauden jaksossa John Doe Bellickin jouduttua vankilaan. Banks vaati Bellickiä tuomaan jälkiruokansa itselleen, mutta vaati myöhemmin myös jälkiruoat jokaiselle jengiläiselleen. Uhkavaatimuksena oli, että jollei Bellick toiminut hän käyttäisi hyväksi suhteitaan yövuoronvartijoihin jotka tarvittaessa voisivat avata sellien ovet yöllä, jotta Banks pääsisi jengeineen pahoinpitelemään Bellickiä.
Cameron Mahone Zachary Friedman 2x17, 4x1
Cameron esiintyy sarjassa ensimmäisen kerran toisella tuotankokaudella, kun FBI liittyi vankikarkureiden jahtiin. Cameron joutui mm. sairaalaan sarjan aikana, kun "Yhtiön" työntekijät ajoivat hänen päälleen halutessaan saada Cameronin isän, Alexander Mahonen takaisin töihin. Cameronin äiti on Pamela Mahone. Vanhemmat ovat eronneet. Cameron asui äitinsä kanssa Durangossa, Coloradossa. Cameron kuoli sarjan neljännellä tuotantokaudella, kun hänet murhasi "Yhtiön" agentti Wyatt.
Pamela Mahone Callie Thorne 2x9, 2x11, 2x14, 2x21, 2x22, 4x1, 4x5, 4x9
Pamela Mahone oli naimisissa FBI:n erikoisagentin Alexander Mahonen kanssa. Heillä on myös poika Cameron. Pamela esiintyi sarjassa ensimmäisen kerran toisella tuotankokaudella, kun FBI liittyi vankikarkureiden jahtiin. Pamela ja Alex erosivat, kun Alex oli jahdannut häntä hulluksi tehnyttä Oscar Shalesia. Pamelan poika Cameron kuoli sarjan neljännellä tuotantokaudella. Pamela asui poikansa kanssa Durangossa, Coloradossa.