Luettelo jalkapallon Mestarien liigassa pelanneista suomalaisista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo jalkapallon Mestarien liigassa pelanneista suomalaisista. Luettelo sisältää ne suomalaiset pelaajat, jotka ovat edustaneet joukkuettaan Mestarien liigan lohkovaiheiden otteluissa kyseisen kauden aikana.

Mestarien liigassa on pelannut kauden 2016–17 loppuun mennessä 37 suomalaista pelaajaa. Mestarien liigan voiton on saavuttanut kaksi suomalaispelaajaa, Jari Litmanen Ajaxissa kaudella 1994–95 ja Sami Hyypiä Liverpoolissa kaudella 2004–05. Ainoa suomalaisseura, joka on pelannut Mestarien liigan lohkovaiheessa, on Helsingin Jalkapalloklubi kaudella 1998–99.

Nimi Joukkue Kausi Pelatut ottelut Pelatut minuutit Maalit Keltaiset kortit Punaiset kortit Huomautukset
Roman Eremenko Dynamo Kiova 2008–09 6 480 1
Dynamo Kiova 2009–10 6 540
PFK TsSKA Moskova 2014–15 6 508 2
PFK TsSKA Moskova 2015–16 3 195
PFK TsSKA Moskova 2016–17 2 180 1 1
Mikael Forssell HJK 1998–99 3 44
Chelsea FC 2004–05 1 1
Markus Halsti Malmö FF 2014–15 6 540 2
Perparim Hetemaj AEK Ateena 2006–07 4 194
Sami Hyypiä Liverpool FC 2001–02 13 1086 1 1
Liverpool FC 2002–03 6 540 1
Liverpool FC 2004–05 13 1200 1 1 Voitti mestaruuden
Liverpool FC 2005–06 7 630
Liverpool FC 2006–07 3 270
Liverpool FC 2007–08 11 991 1 1
Kasper Hämäläinen Legia Varsova 2016–17 1 4
Jari Ilola HJK 1998–99 5 443 1
Jonatan Johansson Rangers FC 1999–00 5 178 1
Jari Jäväjä HJK 1998–99 1 22
Markku Kanerva HJK 1998–99 5 321 1
Tommi Koivistoinen HJK 1998–99 3 270
Joonas Kolkka PSV Eindhoven 1998–99 5 400
PSV Eindhoven 1999–00 5 279
PSV Eindhoven 2000–01 5 133
Panathinaikos FC 2001–02 10 419 1 2
Miika Koppinen Rosenborg BK 2007–08 2 180 1
Peter Kopteff HJK 1998–99 5 77
Mika Kottila HJK 1998–99 5 401 2
Shefki Kuqi HJK 1998–99 6 442
Pekka Lagerblom Werder Bremen 2004–05 1 4
Veli Lampi FC Zürich 2009–10 1 24
Mika Lehkosuo HJK 1998–99 6 540 2
Erkka V. Lehtola HJK 1998–99 1 7
Jari Litmanen AFC Ajax 1994–95 11 959 6 Voitti mestaruuden
AFC Ajax 1995–96 10 870 9 Voitti liigan maalikuninkuuden
AFC Ajax 1996–97 7 510 2
AFC Ajax 1998–99 4 310 1
FC Barcelona 1999–00 8 283
Liverpool FC 2001–02 7 318 3
AFC Ajax 2002–03 7 423 2
AFC Ajax 2003–04 3 88
Niklas Moisander AZ Alkmaar 2009–10 5 445 1
AFC Ajax 2012–13 6 540 2 1
AFC Ajax 2013–14 4 331 1
AFC Ajax 2014–15 5 450 2
Mika Nurmela SC Heerenveen 2000–01 6 540
Ville Nylund HJK 1998–99 6 540 1
Petri Pasanen AFC Ajax 2002–03 8 694 1 2
AFC Ajax 2003–04 3 270 1
Werder Bremen 2004–05 6 540
Werder Bremen 2005–06 3 147
Werder Bremen 2006–07 2 95
Werder Bremen 2007–08 6 496 1
Werder Bremen 2008–09 3 260
Werder Bremen 2010–11 5 311 1
Joel Pohjanpalo Bayer Leverkusen 2016–17 1 44
Teemu Pukki FC Schalke 04 2012–13 5 269
Celtic FC 2013–14 5 162
Aki Riihilahti HJK 1998–99 6 510
Janne Saarinen Rosenborg BK 2001–02 5 431 2
Rosenborg BK 2002–03 6 533
Jarmo Saastamoinen HJK 1998–99 6 540
Teemu Tainio AJ Auxerre 2002–03 5 406
AFC Ajax 2010–11 2 21
Hannu Tihinen HJK 1998–99 6 533
RSC Anderlecht 2003–04 6 450 1
RSC Anderlecht 2005–06 6 421
FC Zürich 2009–10 6 540 1
Aarno Turpeinen HJK 1998–99 2 180 1
Vesa Vasara HJK 1998–99 3 119
Jani Viander HJK 1998–99 3 270
Mika Väyrynen PSV Eindhoven 2005–06 1 33
PSV Eindhoven 2006–07 8 332 1 1
Jarkko Wiss HJK 1998–99 1 90

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]