Luettelo Kreikan kaupungeista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä luettelo Kreikan kaupungeista luettelee ne Kreikan asutukset, joissa on yli 10 000 asukasta (vuonna 2011)[1] ja jotka luetaan näin Kreikassa käytössä olevassa tilastoinnissa varsinaisiksi kaupungeiksi (πόλη, póli).

Luettelossa on merkitty:

  • Lihavoituna ne kaupunkimaiset asutukset, jotka joko ovat suuremman kaupunkialueen keskuksia (kuten Ateena tai Thessaloniki) tai muodostavat kaupunkialueena kokonaan oman erillisen kaupunkinsa.
  • Kursiivilla ne kaupunkimaiset asutukset, jotka kuuluvat itsenäiseen kuntaan, mutta jotka käytännössä ovat suuremman kaupungin osia, kuten esikaupunkeja.

Tarkemmin on merkitty:

1 Ateenan metropolialueen osa tai esikaupunki varsinaisen kaupunkialueen yhteydessä.
2 Thessalonikin metropolialueen osa tai esikaupunki varsinaisen kaupunkialueen yhteydessä.
3 Ateenan metropolialueen osa tai esikaupunki Pireuksen alueyksikössä.
4 Ateenan metropolialueen muu esikaupunki.
5 Thessalonikin metropolialueen muu esikaupunki.
6 Vóloksen kaupunkialueen osa tai esikaupunki.
7 Iraklionin kaupunkialueen osa tai esikaupunki.

Kaupunki Alue Väkiluku (2011)
1 Ateena 1 Attika 664 046
2 Thessaloniki 2 Keski-Makedonia 315 196
3 Patras Länsi-Kreikka 168 034
4 Pireus 1 3 Attika 163 688
5 Lárisa Thessalia 144 651
6 Iraklion Kreeta 140 730
7 Peristéri 1 Attika 139 981
8 Kallithéa 1 Attika 100 641
9 Acharnés 1 Attika 99 346
10 Kalamariá 2 Keski-Makedonia 91 279
11 Níkaia 1 3 Attika 89 380
12 Glyfáda 1 Attika 87 305
13 Vólos Thessalia 86 046
14 Ílio 1 Attika 84 793
15 Ilioúpoli 1 Attika 78 153
16 Keratsíni 1 3 Attika 77 077
17 Évosmos 2 Keski-Makedonia 74 686
18 Chalándri 1 Attika 74 192
19 Néa Smýrni 1 Attika 73 076
20 Maroúsi 1 Attika 72 333
21 Ágios Dimítrios 1 Attika 71 294
22 Zográfou 1 Attika 71 026
23 Aigáleo 1 Attika 69 946
24 Néa Ionía 1 Attika 67 134
25 Ioánnina Epeiros 65 574
26 Palaió Fáliro 1 Attika 64 021
27 Korydallós 1 3 Attika 63 445
28 Tríkala Thessalia 61 653
29 Výronas 1 Attika 61 308
30 Agía Paraskeví 1 Attika 59 704
31 Galátsi 1 Attika 59 345
32 Chalkída Keski-Kreikka 59 125
33 Petroúpoli 1 Attika 58 979
34 Sérres Keski-Makedonia 58 287
35 Alexandroúpoli Itä-Makedonia ja Traakia 57 812
36 Xánthi Itä-Makedonia ja Traakia 56 122
37 Kateríni Keski-Makedonia 55 997
38 Kalamáta Peloponnesos 54 100
39 Kavála Itä-Makedonia ja Traakia 54 027
40 Chaniá Kreeta 53 910
41 Lamía Keski-Kreikka 52 006
42 Komotiní Itä-Makedonia ja Traakia 50 990
43 Irákleio 1 Attika 49 642
44 Ródos Etelä-Egean saaret 49 541
45 Kifisiá 1 Attika 47 332
46 Agrínio Länsi-Kreikka 46 899
47 Stavroúpoli 2 Keski-Makedonia 46 008
48 Chaïdári 1 Attika 45 642
49 Dráma Itä-Makedonia ja Traakia 44 823
50 Véroia Keski-Makedonia 43 158
51 Álimos 1 Attika 41 720
52 Kozáni Länsi-Makedonia 41 066
53 Políchni 2 Keski-Makedonia 39 332
54 Kardítsa Thessalia 38 554
55 Sykiés 2 Keski-Makedonia 37 753
56 Ampelókipoi 2 Keski-Makedonia 37 381
57 Pylaía 2 Keski-Makedonia 34 625
58 Ágioi Anárgyroi 1 Attika 34 168
59 Argyroúpoli 1 Attika 34 097
60 Áno Liósia 1 Attika 33 565
61 Néa Ionía 6 Thessalia 32 661
62 Réthymno Kreeta 32 468
63 Ptolemaḯda Länsi-Makedonia 32 127
64 Trípoli Peloponnesos 30 866
65 Cholargós 1 Attika 30 840
66 Vrilíssia 1 Attika 30 741
67 Asprópyrgos 4 Attika 30 251
68 Kórinthos Peloponnesos 30 176
69 Gérakas 1 Attika 29 939
70 Metamórfosi 1 Attika 29 891
71 Giannitsá Keski-Makedonia 29 789
72 Voúla 1 Attika 28 364
73 Kamateró 1 Attika 28 361
74 Mytilíni Pohjois-Egean saaret 27 871
75 Neápoli 2 Keski-Makedonia 27 084
76 Elefthério-Kordelió 2 Keski-Makedonia 27 067
77 Chíos Pohjois-Egean saaret 26 850
78 Agía Varvára 1 Attika 26 550
79 Kaisarianí 1 Attika 26 370
80 Néa Filadélfeia 1 Attika 25 734
81 Moscháto 1 Attika 25 441
82 Pérama 1 3 Attika 25 389
83 Salamis 3 Attika 25 370
84 Elefsína 4 Attika 24 910
85 Korfu Jooniansaaret 24 838
86 Pýrgos Länsi-Kreikka 24 359
87 Mégara Attika 23 456
88 Kilkís Keski-Makedonia 22 914
89 Dáfni 1 Attika 22 913
90 Thíva Keski-Kreikka 22 883
91 Melíssia 1 Attika 22 741
92 Árgos Peloponnesos 22 209
93 Árta Epeiros 21 895
94 Artémida 4 Attika 21 488
95 Livadeiá Keski-Kreikka 21 379
96 Péfki 1 Attika 21 352
97 Oraiókastro 5 Keski-Makedonia 20 852
98 Aígio Länsi-Kreikka 20 422
99 Kos Etelä-Egean saaret 19 432
100 Koropí 4 Attika 19 164
101 Préveza Epeiros 19 042
102 Náousa Keski-Makedonia 18 882
103 Orestiáda Itä-Makedonia ja Traakia 18 426
104 Peraía 5 Keski-Makedonia 18 326
105 Édessa Keski-Makedonia 18 229
106 Flórina Länsi-Makedonia 17 686
107 Panórama 5 Keski-Makedonia 17 444
108 Néa Erythraía1 Attika 17 379
109 Ellinikó1 Attika 17 259
110 Amaliáda Länsi-Kreikka 16 763
111 Pallíni 1 Attika 16 415
112 Spárti Peloponnesos 16 239
113 Ágios Ioánnis Réntis 1 3 Attika 16 050
114 Thérmi 5 Keski-Makedonia 16 004
115 Vári 1 Attika 15 855
116 Néa Mákri 4 Attika 15 554
117 Távros 1 Attika 14 972
118 Alexándreia Keski-Makedonia 14 821
119 Meneméni 2 Keski-Makedonia 14 746
120 Paianía 4 Attika 14 595
121 Kalývia Thorikoú 4 Attika 14 424
122 Náfplio Peloponnesos 14 203
123 Drapetsóna 1 3 Attika 13 968
124 Efkarpía 2 Keski-Makedonia 13 905
125 Papágou 1 Attika 13 699
126 Náfpaktos Länsi-Kreikka 13 415
127 Kastoriá Länsi-Makedonia 13 387
128 Grevená Länsi-Makedonia 13 137
129 Péfka 5 Keski-Makedonia 13 052
130 Néa Alikarnassós 7 Kreeta 12 925
131 Mesolóngi Länsi-Kreikka 12 785
132 Gázi 7 Kreeta 12 606
133 Ierápetra Kreeta 12 355
134 Póthia (Kálymnos) Etelä-Egean saaret 12 324
135 Rafína 4 Attika 12 168
136 Loutráki Peloponnesos 11 564
137 Ágios Nikólaos Kreeta 11 421
138 Ermoúpoli Etelä-Egean saaret 11 407
139 Ialysós Etelä-Egean saaret 11 331
140 Mándra 4 Attika 11 327
141 Týrnavos Thessalia 11 069
142 Glyká Nerá 1 Attika 11 049
143 Ymittós 1 Attika 10 715
144 Néo Psychikó 1 Attika 10 137

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011. Väestönlaskennan tulokset (XLS) 2011. The Hellenic Statistical Authority (ELSTAT). Viitattu 1.8.2014. (kreikaksi)