Luettelo Helene Schjerfbeckin maalauksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo suomenruotsalaisen taidemaalari Helene Schjerfbeckin maalauksista.

Tämä lista on luotu Wikidatassa olevaa dataa käyttämällä ja sitä päivittää määräajoin botti.
Listan sisälle tehdyt muokkaukset poistetaan seuraavassa päivityksessä!
kuva Teos luomisajankohta materiaali korkeus leveys kokoelma inventaarionumero kuvaileva URL
Helene Schjerfbeck - The Cossack (The Beautiful Cossack) - A-2005-137 - Finnish National Gallery.jpg
Kasakka (Kaunis kasakka) 1878[1] öljyväri[1]
kangas[1]
60[1] 44[1] Kansallisgalleria[1] A-2005-137[1] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-137
Helene Schjerfbeck - Little Liisa - A-1995-68 - Finnish National Gallery.jpg
Pikku Liisa 1879[2] öljyväri[2]
kangas[2]
27.5[2] 30[2] Kansallisgalleria[2] A-1995-68[2] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1995-68
Helene Schjerfbeck - Wounded Warrior in the Snow.jpg
Haavoittunut soturi hangella 1880[3] öljyväri
kangas
39 59.5 Kansallisgalleria[3] A I 221[3] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+221
Schjerfbeck, Rigoletto.jpg
Rigoletto 1881 öljyväri
kangas
60 49 Hämeenlinnan taidemuseo
Helene Schjerfbeck - Girl with a Madonna.jpg
Tyttö madonnankuvan edessä 1881[4] öljyväri[4]
kangas[4]
34.5[4] 44[4] Helsingborg museum[4] 211-74[4] http://museum.helsingborg.se/web/object/153322
Helene Schjerfbeck - Two Profiles (Marianne Preindlsberger in front).jpg
Kaksi naisprofiilia (etualalla Marianne Preindelsberger) 1881[5] öljyväri
puu
22[5] 34[5] Kansallisgalleria[5] A IV 3650[5] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+3650
Helene Schjerfbeck - A Boy Feeding His Little Sister.jpg
Pikkusiskoaan ruokkiva poika 1881[6] öljyväri[6]
kangas[6]
115[6] 94.5[6] Kansallisgalleria[6] A I 222[6] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+222
Helene Schjerfbeck - Spaniard - A-2002-452 - Finnish National Gallery.jpg
Espanjalainen 1881[7] öljyväri[7]
kangas[7]
41.5[7] 31[7] Kansallisgalleria[7] A-2002-452[7] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-452
Tanssiaiskengat iso by Helena Schjerfbeck 1882.jpg
Tanssiaiskengät 1882 öljyväri
kangas
55 64.5 No/unknown value http://www.sothebys.com/en/auctions/ecatalogue/2008/the-scandinavian-sale-l08104/lot.219.html
Schjerfbeck, Linköpingin vankilan ovella vuonna 1600.jpg
Linköpingin vankilan ovella vuonna 1600 1882 öljyväri
kangas
131.5 99 Nordean Taidesäätiö sr
Helene Schjerfbeck - Charcoal Burner.jpg
Miilunpolttaja 1882[8] öljyväri[8]
kangas[8]
89.5[8] 120.5[8] HAM Helsingin taidemuseo[8] A I 998[8]
Schjerfbeck, Christina Banér rukoilee armoa puolisolleen.jpg
Christina Banér rukoilee armoa puolisolleen 1882 öljyväri
kangas
33 37 Kokoelma Wulff
Helene Schjerfbeck - Clothes Drying.jpg
Vaatteita kuivumassa 1883 öljyväri
kangas
39 54.5 Kansallisgalleria TA-2005-3
Helene Schjerfbeck - Fête Juive (Feast of Tabernacles).jpg
Fête juive 1883 öljyväri[9]
kangas[9]
115.5[9] 172[9] Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö[9] G-2011-156[9] https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.0abf15a4-da41-42bb-8202-829abcd21dc5
Schjerfbeck self portrait 1884.jpg
Omakuva 180s öljyväri[10]
kangas[10]
50[10] 41[10] Kansallisgalleria[10] A-1991-97[10] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1991-97
Helene Schjerfbeck - Figurstudie 1884.jpg
Figurstudie 1884 öljyväri
kangas
95.4 121.5 UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiö UKKS429 http://upmks.fi/kokoelma/schjerfbeck-helene/figurstudie/
Helene Schjerfbeck - Portrait of Helena Westermarck.jpg
Helena Westermarck 1884 öljyväri
kangas
37.5 22.5 Gösta Serlachiuksen taidesäätiö
Helene Schjerfbeck - Bunny Dolls (1884).jpg
Leikkipupuja 1884 öljyväri
kangas
36.5 26.5 Turun taidemuseo 395 https://web.archive.org/web/20040115060327/http://www.turuntaidemuseo.fi:80/kokoelmat/schjerfbeck/index.shtml
Schjerfbeck Altaan reunalla.jpg
Altaan reunalla 1884[11] öljyväri[11]
kangas[11]
32.5[11] 21.5[11] Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö[11] G-2011-157[11] https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.8531d464-827c-484e-98b1-4c3d9ffa2a62
Helene Schjerfbeck - The Door - A IV 3680 - Finnish National Gallery.jpg
Ovi (Vanha luostarinsali) 1884[12] öljyväri[12]
kangas[12]
40.5[12] 32.5[12] Kansallisgalleria[12] A IV 3680[12] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+3680
Helene Schjerfbeck - Harjun Paavo, Löyttymäki - A-1995-72 - Finnish National Gallery.jpg
Harjun Paavo, Löyttymäki 1885[13] 24.5[13] 16[13] Kansallisgalleria[13] A-1995-72[13] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1995-72
Wilhelm von Schwerins död, Helene Schjerfbeck.jpg
Wilhelm von Schwerinin kuolema 1886 öljyväri
kangas
90 117.5 Turun taidemuseo
Helene Schjerfbeck - Mother and Child - A II 1539 - Finnish National Gallery.jpg
Äiti ja lapsi 1886[14] öljyväri[14]
kangas[14]
72.5[14] 92[14] Kansallisgalleria[14] A II 1539[14] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1539
Tytuotokuva by Helena Schjerfbeck 1885.jpg
Tytön muotokuva 1886[15] öljyväri
puu
23.5[15] 14.5[15] Kansallisgalleria[15] A III 1831[15] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+1831
Helene Schjerfbeck - Copy of Holbein's painting Sir Richard Southwell - A II 939 - Finnish National Gallery.jpg
Sir Richard Southwell, kopio Hans Holbein nuoremman mukaan 1886[16] öljyväri[16]
kangas[16]
48[16] 35.5[16] Kansallisgalleria[16] A II 939[16] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+939
Helene Schjerfbeck - Masquerade Picture; Rococo Woman.jpg
Naamiaiskuva; Rokokoonainen 1887 öljyväri
kangas
Pohjanmaan museo
Helene Schjerfbeck - The Bakery.jpg
Leipomo 1887 öljyväri
kangas
Pohjanmaan museo
Helene Schjerfbeck - Chickens amongst Cornstooks.jpg
Kanat heinäsuovien edessä, St. Ives 1888[17] öljyväri[17]
puu[17]
42[17] 52.5[17] Penlee House Gallery and Museum[17] PEZPH: 2007.32[17] https://artuk.org/discover/artworks/chickens-amongst-cornstooks-230728
Helene Schjerfbeck (1862-1946)- The Convalescent - Toipilas - Konvalescenten (32721924996).jpg
Toipilas 1888[18] öljyväri 92[18] 107[18] Kansallisgalleria[18] A I 223[18] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+223
Helene Schjerfbeck - The Girl From Barösund.jpg
Tyttö Barösundista 1890[19] öljyväri[19]
kangas[19]
58[19] 65[19] No/unknown value[19]
Helene Schjerfbeck - Young Girl Under the Birch Trees.jpg
Nuori tyttö koivujen alla 1891[20] öljyväri[20]
kangas[20]
68.5[20] 78[20] Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö[20] G-2011-236[20] https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.2421378d-ecc2-453d-a615-52502db97ba8
Paavi Innocentius X, kopio Velasquezin mukaan 1892[21] öljyväri[21]
kangas[21]
48[21] 40[21] Kansallisgalleria[21] A I 507[21] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+507
Helene Schjerfbeck - Glass of Lemonade, copy of Gerh. Terborch's painting - A I 506 - Finnish National Gallery.jpg
Lasi sitruunajuomaa, kopio Gerard Ter Borchin mukaan 1892[22] 66[22] 53.5[22] Kansallisgalleria[22] A I 506[22] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+506
Helene Schjerfbeck afterr Frans Hals - Portrait of a Man with a Glove.jpg
Mies leveälierisessä hatussa, kopio Frans Halsin mukaan 1892[23] öljyväri[23]
kangas[23]
80[23] 66[23] Kansallisgalleria[23] A I 505[23] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+505
Helene Schjerfbeck - Lullaby.jpg
Kehtolaulu 1893 öljyväri
kangas
Lauri ja Lasse Reitzin säätiö
Helene Schjerfbeck - Cypresses, Fiesole (1894).jpg
Sypressejä, Fiesole 1894[24] öljyväri[24]
kangas[24]
43.5[24] 62.5[24] Kansallisgalleria[24] TA-2005-2
Fiesolen maisema 1894 öljyväri
kangas
37 54 Kansallisgalleria TA-2005-5
Helene Schjerfbeck - Copy of Holbein's painting John Chambers - A I 572 - Finnish National Gallery.jpg
John Chambers, kopio Hans Holbeinin nuoremman mukaan 1894[25] 65[25] 47.5[25] Kansallisgalleria[25] A I 572[25] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+572
Helene Schjerfbeck - Copy of Velázquez's painting Infantinna Maria Teresia - A I 571 - Finnish National Gallery.jpg
Infantinna Maria Teresia, kopio Velázquezin mukaan 1894[26] öljyväri[26]
kangas[26]
128[26] 100[26] Kansallisgalleria[26] A I 571[26] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+571
Schjerfbeck self-portrait 1895.jpg
Omakuva 1895 öljyväri
kangas
38 31 Museokeskus EKTA
De camino a la Iglesia by Helena Schjerfbeck 1900.jpg
Kirkkoväkeä 1900 öljyväri
kangas
70 95 Kansallisgalleria[27] A-1991-71[27] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1991-71
Helene Schjerfbeck - The Old Manor (1901).jpg
Vanha herraskartano 1901 öljyväri
kangas
47 34.5 Turun taidemuseo 74 https://web.archive.org/web/20040123054017/http://www.turuntaidemuseo.fi:80/kokoelmat/schjerfbeck/74.shtml
Helen Schjerfbeck - At Work.jpg
At Work 1903 öljyväri No/unknown value
Helene Schjerfbeck - At Home (1903).jpg
Kotona 1903 öljyväri
kangas
53 40 Turun taidemuseo 83 https://web.archive.org/web/20040123054422/http://www.turuntaidemuseo.fi:80/kokoelmat/schjerfbeck/83.shtml
Helene Schjerfbeck - Atsalea (1904).jpg
Atsalea 1904 öljyväri
kangas
36 45 No/unknown value http://online.auktionsverket.se/1712/499971-helene-schjerfbeck-azalea/
Helene Schjerfbeck - Fragment.jpg
Fragmentti 1904[28] öljyväri[28]
kangas[28]
31.5[28] 34[28] Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö[28] G-2011-162[28] https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.9a91b811-96fd-40d2-8d3c-14f1f5928300
Helene Schjerfbeck - Girl Reading.jpg
Lukeva tyttö 1904[29] guassi
paperi
57.5[29] 43[29] Kansallisgalleria[29] A III 2055[29] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+2055
Helene Schjerfbeck - The Seamstress (The Working Woman) - A IV 2994 - Finnish National Gallery.jpg
Ompelijatar (Työläisnainen) 1905[30] öljyväri
kangas
95.5 84.5 Kansallisgalleria[30] A IV 2994[30] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+2994
Helene Schjerfbeck - Silence.jpg
Hiljaisuus 1907 öljyväri
tempera
kangas
45.5 36 Nordean Taidesäätiö sr https://taide.art/artworks/oL7OLdilH0Kl7PpkZu92JA/Silence
Helene Schjerfbeck - Girls Reading.jpg
Lukevat tytöt 1907[31] vesiväri
pastelliliitu
lyijykynä
paperi
67 79 Kansallisgalleria[31] A II 963[31] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+963
Helene Schjerfbeck - Granny - A-2005-138 - Finnish National Gallery.jpg
Mummo ("Mommo") 1907[32] 57[32] 51[32] Kansallisgalleria[32] A-2005-138[32] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-138
Helene Schjerfbeck - The School Girl II (1908).jpg
Kansakoulutyttö II 1908[33] öljyväri
kangas
71 40.5 Kansallisgalleria[33] A II 1062[33] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1062
Helene Schjerfbeck - Pukukuva I (1908–1909).jpg
Pukukuva I 1909 öljyväri
kangas
46 56.5 Kansallisgalleria[34] A II 1023[34] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1023
Helene Schjerfbeck - My Mother (1909).jpg
Äitini 1909 öljyväri
kangas
81 83.5 No/unknown value https://web.archive.org/web/20020325204712/http://www.bukowski.fi/search/display.cgi?35364
Helene Schjerfbeck - Costume Picture II - A II 1028 - Finnish National Gallery.jpg
Pukukuva II 1909[35] öljyväri[35]
kangas[35]
89.5[35] 63[35] Kansallisgalleria[35] A II 1028[35] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1028
Helene Schjerfbeck - Maria - A-2012-308 - Finnish National Gallery.jpg
Maria 1909[36] 57[36] 73[36] Kansallisgalleria[36] A-2012-308[36] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2012-308
Helene Schjerfbeck - On the rocking chair (1910).jpg
Keinutuolissa 1910 öljyväri
kangas
63 59.5 Turun taidemuseo 557 https://web.archive.org/web/20040123054249/http://www.turuntaidemuseo.fi:80/kokoelmat/schjerfbeck/557.shtml
Helene Schjerfbeck - The Woodcutter I - A-1998-157 - Finnish National Gallery.jpg
Halkopoika I 190s[37] öljyväri[37]
kangas[37]
58[37] 41[37] Kansallisgalleria[37] A-1998-157[37] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1998-157
Helene Schjerfbeck - Under the Linden - A-2005-141 - Finnish National Gallery.jpg
Lehmuksen alla 1911[38] 62[38] 46[38] Kansallisgalleria[38] A-2005-141[38] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-141
Helene Schjerfbeck - Girl on the Sand - A III 2634 - Finnish National Gallery.jpg
Tyttö hiekkakuopassa 1912 57[39] 50[39] Kansallisgalleria[39] A III 2634[39] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+2634
Helene Schjerfbeck - Omakuva (1912).jpg
Omakuva 1912 öljyväri
kangas
43.5 42 Kansallisgalleria A-2016-51 http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2016-51
Schjerfbeck self portrait 1913 - 1926.jpg
Omakuva 1913 öljyväri
piirustushiili
vesiväri
kangas
32 24 Porin taidemuseo http://www.poriartmuseum.fi/fin/peda/mg-peda/mg-txt/muoto/schjerfbeck.html
Helene Schjerfbeck - The Family Heirloom.jpg
Perhekoru 190s öljyväri[40]
kangas[40]
63[40] 44.5[40] Kansallisgalleria[40] A III 2635[40] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+2635
'The Red-Haired Girl II' by Helene Schjerfbeck, oil and graphite on canvas.jpg
Punainen pää II 1915 öljyväri
lyijykynä
kangas
37 36 Gösta Serlachiuksen taidesäätiö[41] http://www.sothebys.com/en/auctions/ecatalogue/2016/19th-century-european-paintings-l16101/lot.3.html
Helene Schjerfbeck - Hopeataustainen omakuva (1915).jpg
Hopeataustainen omakuva 1915 vesiväri
piirustushiili
lyijykynä
hopea
paperi
47 34.5 Turun taidemuseo 303 http://web.archive.org/web/20071018091125/http://www.turuntaidemuseo.fi/kokoelmat/schjerfbeck/303.shtml
Heleneself.jpg
Mustataustainen omakuva 1915[42] öljyväri
kangas
45.5[43] 36[43] Kansallisgalleria[42] A II 1065[42] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1065
Helene Schjerfbeck - Red Apples - A-2008-647 - Finnish National Gallery.jpg
Punaiset omenat 1915[44] öljyväri[44]
kangas[44]
40.5[44] 40.5[44] Kansallisgalleria[44] A-2008-647[44] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2008-647
Girl with Blonde Hair (SM 2463).png
Vaaleatukkainen tyttö 1916 öljyväri
kangas
56.5 44.5 Städel Museum 2463 https://sammlung.staedelmuseum.de/en/work/girl-with-blonde-hair
Schjerfbeck - Laulajatar, vihreä.jpg
Laulajatar, vihreä 190s öljyväri
kangas
36 32.5 Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö G-2011-163 https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.abaed6e9-cf9a-42fc-a0b2-a0b9c3cd302d
Helene Schjerfbeck - Circus Girl - A-2005-140 - Finnish National Gallery.jpg
Sirkustyttö 1916[45] 43[45] 36.5[45] Kansallisgalleria[45] A-2005-140[45] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-140
Helene Schjerfbeck - Laulajatar, musta (1917).jpg
Laulajatar, musta 1917 öljyväri
kangas
52.5 37.5 Kansallisgalleria[46] A-2005-134[46] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-134
Helene Schjerfbeck - Mother and Child - A III 2309 - Finnish National Gallery.jpg
Äiti ja lapsi 1917[47] öljyväri[47]
kangas[47]
48.5[47] 48.5[47] Kansallisgalleria[47] A III 2309[47] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+2309
Helene Schjerfbeck - The Sailor.jpg
Purjehtija (Einar Reuter) 1918 öljyväri
kangas
70 62.5 No/unknown value
Helene Schjerfbeck - La Petite Servante.jpg
Pikku palvelijatar 1918 Pohjanmaan museo
Helene Schjerfbeck - Emigrantti 1918.jpg
Emigrantti 1918 öljyväri[48]
kangas[48]
70[48] 53.5[48] No/unknown value[48]
Helene Schjerfbeck - The Old Brewery (Composition) - A-2005-109 - Finnish National Gallery.jpg
Vanha panimo (Sommitelma) 1918[49] 51.5[49] 40.5[49] Kansallisgalleria[49] A-2005-109[49] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-109
Helene Schjerfbeck - The Gipsy Woman - A-2005-108 - Finnish National Gallery.jpg
Mustalaisnainen 1919[50] öljyväri
kangas
66 55.5 Kansallisgalleria[50] A-2005-108[50] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-108
Kalifornialainen I.jpg
Kalifornialainen I 1919[51] öljyväri[51]
kangas[51]
39.5[51] 38.5[51] Kansallisgalleria[51] A-2005-107[51] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-107
Helene Schjerfbeck - Einar Reuter III.jpg
Einar Reuter III 1920 öljyväri
kangas
34 28 Kansallisgalleria[52] A-1998-498[52] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1998-498
Helene Schjerfbeck - Unfinished Portrait.jpg
Keskeneräinen muotokuva 1921 öljyväri
kangas
Riihimäen taidemuseo
Helene Schjerfbeck - Factory Workers on the Way to Work.jpg
Tehdastyöläisiä matkalla työhön 1921 öljyväri
kangas
44.5 50 Riihimäen taidemuseo
Blonde Girl (Girl with Blue Bow)).jpg
Vaalea tyttö (Tyttö sinisen rusetin kanssa) 1923[53] öljyväri[53]
kangas[53]
33[53] 33[53] No/unknown value https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/blonde-girl-girl-with-blue-bow-2
Helene Schjerfbeck - Annuli Reading - A-2005-132 - Finnish National Gallery.jpg
Annuli lukee 1923[54] 37[54] 30.5[54] Kansallisgalleria[54] A-2005-132[54] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-132
Helene Schjerfbeck - Robber at the Gate of Paradise.jpg
Ryöväri paratiisin portilla 1924 öljyväri
kangas
83.5 62.5 Gösta Serlachiuksen taidesäätiö http://www.serlachius.fi/fi/medialle/kuvapankki/helene-schjerfbeck/
Helene Schjerfbeck - The Fencer (1924).jpg
Miekkailija 1924 guassi
piirustushiili
paperi
vesiväri
37 32 No/unknown value http://www.sothebys.com/en/auctions/ecatalogue/2014/19th-century-european-paintings-l15102/lot.11.html#
Vaalea nainen 1925[55] 50.5[55] 35.5[55] Kansallisgalleria[55] A-2005-136[55] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-136
Helene Schjerfbeck - Matti Kiianlinna (1926–27).jpg
Näyttelijä, Matti Kiianlinna 1926 öljyväri
kangas
64 51 Gösta Serlachiuksen taidesäätiö http://www.hagelstam.fi/helene-schjerfbeck-1862-1946-9d222cfad1b1214bdc0f4750a2da8b2d
http://www.serlachius.fi/fi/medialle/kuvapankki/helene-schjerfbeck/
Ennustaja (Nainen keltaisessa leningissä) 1926[56] 65.5[56] 51[56] Kansallisgalleria[56] A-2005-114[56] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-114
Helene Schjerfbeck - Rosy-Cheeked Girl.jpg
Punaposkinen tyttö 1927 öljyväri
kangas
46.5 36 Gösta Serlachiuksen taidesäätiö https://taide.art/artworks/cLm9W8UEe0Cnw4meLgt1-Q/Rosy-Cheeked-Girl
Helene Schjerfbeck - The Picture Book.jpg
Kuvakirja 1927[57] vesiväri[57]
guassi[57]
piirustushiili[57]
paperi[57]
31[57] 48.3[57] No/unknown value https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/the-picture-book-2?locale=en
Ompelijatar, puolivartalokuva (Työläisnainen) 1927[58] öljyväri[58]
kangas[58]
67[58] 49.5[58] Kansallisgalleria[58] A-2005-111[58] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-111
Eydtkuhnenin tyttö II 1927[59] öljyväri[59]
kangas[59]
70[59] 54.5[59] Kansallisgalleria[59] A-2005-110[59] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-110
Sjundbyn kartano 1927[60] 79.5[60] 94[60] Kansallisgalleria[60] A-2005-135[60] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-135
Helene Schjerfbeck - The Apple Girl.jpg
Omenatyttö 1928 öljyväri 32 35 Didrichsenin taidemuseo DAM10068 https://ehive.com/collections/5225/objects/554975/omenatytto-appelflickan-the-apple-girl
Spanish Girl).jpg
Espanjalainen tyttö 1928[61] öljyväri[61]
kangas[61]
49[61] 34.3[61] No/unknown value https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/spanish-girl-2
Helene Schjerfbeck - Modern Schoolgirl - A-2002-456 - Finnish National Gallery.jpg
Moderni koulutyttö 1928[62] öljyväri[62]
kangas[62]
66.5[62] 50[62] Kansallisgalleria[62] A-2002-456[62] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-456
Helene Schjerfbeck - Shadow on the Wall II (Green Bench) - A-2002-454 - Finnish National Gallery.jpg
Varjo muurilla II 1928[63] öljyväri[63]
kangas[63]
64[63] 51.5[63] Kansallisgalleria[63] A-2002-454[63] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-454
Jalo Sihtolan muotokuvaluonnos 1928[64] 29.3[64] 24.5[64] Kansallisgalleria[64] A-2002-455[64] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-455
Suurisilmäinen tyttö, Karin 1928[65] 19.5[65] 20.5[65] Kansallisgalleria[65] A-2002-458[65] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-458
Vuokraisäntä II 1928[66] 48[66] 38.5[66] Kansallisgalleria[66] A-2005-112[66] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-112
Enkelifragmentti, El Grecon mukaan 190s[67] öljyväri[67]
kangas[67]
74[67] 54[67] Kansallisgalleria[67] A-2002-453[67] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-453
Saariston tyttö 1929[68] 45[68] 30.5[68] Kansallisgalleria[68] A-2005-113[68] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-113
Madonna ja lapsi, Cimabuen mukaan 1932[69] öljyväri[69]
kangas[69]
48[69] 35[69] Kansallisgalleria[69] A-2002-457[69] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-457
Naisprofiili "muistista" 1932[70] 55[70] 40[70] Kansallisgalleria[70] A-2005-115[70] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-115
Helene Schjerfbeck - The Teacher - A-2005-116 - Finnish National Gallery.jpg
Opettajatar 1933[71] öljyväri[71]
kangas[71]
55[71] 47[71] Kansallisgalleria[71] A-2005-116[71] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-116
Göta 1933[72] 31[72] 30[72] Kansallisgalleria[72] A-2005-117[72] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-117
Helene Schjerfbeck - Hjördis.jpg
Hjördis 1934 öljyväri
kangas
47 37 No/unknown value
Camellias by Helene Schjerfbeck, circa 1934.jpg
Camellias 1934 öljyväri
puu
35 31 No/unknown value http://www.sothebys.com/en/auctions/ecatalogue/lot.16.html/2017/19th-century-european-ptgs-l17102
Helene Schjerfbeck - Self-Portrait in Black Dress.jpg
Omakuva mustassa leningissä 1934 öljyväri
kangas
Lauri ja Lasse Reitzin säätiö
Vihreät omenat ja samppanjalasi 1934[73] 40.5[73] 33[73] Kansallisgalleria[73] A-2005-118[73] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-118
Helene Schjerfbeck - The Alarm.jpg
Hälytys 1935[74] öljyväri[74]
kangas[74]
74[74] 62[74] No/unknown value http://www.christies.com/lotfinder/Lot/helene-schjerfbeck-1862-1946-the-alarm-4054942-details.aspx
Brown Eyes).jpg
Ruskeat silmät 1935[75] öljyväri[75]
kangas[75]
68[75] 55.7[75] No/unknown value https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/brown-eyes-2
Schjerfbeck self portrait 1939.jpg
Mustasuinen omakuva 1939 öljyväri
kangas
39 27 Didrichsenin taidemuseo DAM1112 http://www.didrichsenmuseum.fi/teos/555134/
Nelikymmenvuotias 1939[76] öljyväri[76]
kangas[76]
40.5[76] 33[76] Kansallisgalleria[76] A IV 2915[76] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+2915
Helene Schjerfbeck - Madonna de la Charité, El Grecon mukaan (1941).jpg
Madonna de la Charité, El Grecon mukaan 1941[77] öljyväri[77]
kangas[77]
46[77] 33[77] Kansallisgalleria[77] A-2005-119[77] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-119
Tyttö Loviisasta 190s[78] 38.5[78] 30.5[78] Kansallisgalleria[78] A-2005-120[78] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-120
Helene Schjerfbeck - self portrait 1942.jpg
Omakuva 1942[79] öljyväri[79]
kartonki[79]
30[79] 25.5[79] No/unknown value https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/self-portrait-2
Helene Schjerfbeck - Trees and Sunset Hiidenvesi - A-2005-126 - Finnish National Gallery.jpg
Puut ja auringonlasku, Hiidenvesi 1942[80] piirustushiili
paperi
vesiväri
24.5 28.5 Kansallisgalleria[80] A-2005-126[80] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-126
Neitsyt Maria, El Grecon mukaan 1942[81] 30.5[81] 24.5[81] Kansallisgalleria[81] A-2005-121[81] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-121
Helene Schjerfbeck - Girl with Blue Ribbon (1943).jpg
Sininauhainen tyttö 1943[82] guassi
piirustushiili
paperi
vesiväri
46.7[82] 34.2[82] No/unknown value http://www.christies.com/lotfinder/Lot/helene-schjerfbeck-finnish-1862-1946-sininauhainen-tytto-5079619-details.aspx
Helene Schjerfbeck - My Father.jpg
Isäni 1943 öljyväri
kangas
55.5 48.5 No/unknown value http://www.sothebys.com/en/auctions/ecatalogue/2017/19th-century-european-paintings-l17101/lot.15.html
Girl at the Gate).jpg
Tyttö veräjällä IV 1943[83] vesiväri[83]
piirustushiili[83]
paperi[83]
53.3[83] 41.9[83] No/unknown value https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/girl-at-the-gate-2
Ystävykset 190s[84] öljyväri[84]
kangas[84]
62[84] 48[84] Kansallisgalleria[84] A-2005-133[84] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-133
Halkopoika, päätutkielma 1943[85] 22.5[85] 18.5[85] Kansallisgalleria[85] A-2005-127[85] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-127
Sairaanhoitaja I (Kaija Lahtinen) 1943[86] 47[86] 33.5[86] Kansallisgalleria[86] A-2005-128[86] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-128
Suomalainen sairaanhoitaja III (Esteri Räihä) 1943[87] 54.5[87] 47[87] Kansallisgalleria[87] A-2005-129[87] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-129
Madonnan profiili, El Grecon mukaan 1943[88] 48[88] 34[88] Kansallisgalleria[88] A-2005-139[88] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-139
Helene Schjerfbeck Punatäpläinen omakuva 1944.jpg
Punatäpläinen omakuva 1944[89] öljyväri[89]
kangas[89]
45[89] 37[89] Kansallisgalleria[89] A IV 3744[89] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+3744
Tytön muotokuva (Inez), sinistä ja ruskeaa 1944[90] 51[90] 38[90] Kansallisgalleria[90] A-2005-130[90] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-130
My Worldly Madonna 1944[91] 66.5[91] 48.5[91] Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design[91] NG.M.02315[91]
Helene Schjerfbeck - Omakuva, valoa ja varjoa (1945).jpg
Omakuva, valoa ja varjoa 1945[92] öljyväri[92]
kangas[92]
36[93][92] 34[93][92] Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö[93][92] G-2011-308[92] https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.0102364d-f637-479f-a24a-ab6e3125828b
Schjerfbeck self portrait 1945.jpg
Viimeinen omakuva 1945[94] piirustushiili
paperi[94]
17.5[94] 17[94] Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö[94] G-2011-173[94] https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.bcc83cc8-78df-4204-af50-eb0d1bdb4f8f
Self-Portrait with Eyes Closed).jpg
Omakuva silmät kiinni 1945[95] piirustushiili[95]
liitu[95]
paperi[95]
41[95] 33[95] No/unknown value https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/self-portrait-with-eyes-closed-2
Helene Schjerfbeck - Self-Portrait en face I - A-2005-131 - Finnish National Gallery.jpg
Omakuva, en face 1945[96] öljyväri[96]
kangas[96]
39.5[96] 31[96] Kansallisgalleria[96] A-2005-131[96] http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-131
Automaattisesti luodun listan loppu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-137
  2. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1995-68
  3. a b c http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+221
  4. a b c d e f g http://museum.helsingborg.se/web/object/153322
  5. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+3650
  6. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+222
  7. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-452
  8. a b c d e f g Helsingin kaupungin taidemuseo : Elsa Arokallion kokoelma, Gösta Beckerin kokoelma, Aune ja Elias Laaksosen kokoelma, Aune Lindebergin kokoelma, Iris Roos-Hasselblattin kokoelma
  9. a b c d e f https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.0abf15a4-da41-42bb-8202-829abcd21dc5
  10. a b c d e f http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1991-97
  11. a b c d e f g https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.8531d464-827c-484e-98b1-4c3d9ffa2a62
  12. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+3680
  13. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1995-72
  14. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1539
  15. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+1831
  16. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+939
  17. a b c d e f g https://artuk.org/discover/artworks/chickens-amongst-cornstooks-230728
  18. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+223
  19. a b c d e f https://anttialanenfilmdiary.blogspot.com/2019/11/through-my-travels-i-found-myself_13.html
  20. a b c d e f g https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.2421378d-ecc2-453d-a615-52502db97ba8
  21. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+507
  22. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+506
  23. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+505
  24. a b c d e f https://research.fng.fi/2019/11/27/beyond-borders/
  25. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+572
  26. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+I+571
  27. a b http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1991-71
  28. a b c d e f g https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.9a91b811-96fd-40d2-8d3c-14f1f5928300
  29. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+2055
  30. a b c http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+2994
  31. a b c http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+963
  32. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-138
  33. a b c http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1062
  34. a b http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1023
  35. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1028
  36. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2012-308
  37. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1998-157
  38. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-141
  39. a b c d http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+2634
  40. a b c d e f http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+2635
  41. http://www.serlachius.fi/fi/ajankohtaista/270-helene-schjerfbeckin-merkittava-teos-serlachius-museoille/
  42. a b c http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+II+1065
  43. a b http://kokoelmat.fng.fi/app?action=page&lang=fi&si=http://kansallisgalleria.fi/Teos_1C004740-5B97-428F-857A-529E275FFBD5
  44. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2008-647
  45. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-140
  46. a b http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-134
  47. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+III+2309
  48. a b c d e http://tahiti.fi/02-03-2013/kentalta-ja-arkistosta/marina-de-heyden-%E2%80%93-helene-schjerfbecks-modell-1917-och-1918/
  49. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-109
  50. a b c http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-108
  51. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-107
  52. a b http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-1998-498
  53. a b c d e https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/blonde-girl-girl-with-blue-bow-2
  54. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-132
  55. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-136
  56. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-114
  57. a b c d e f g https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/the-picture-book-2?locale=en
  58. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-111
  59. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-110
  60. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-135
  61. a b c d e https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/spanish-girl-2
  62. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-456
  63. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-454
  64. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-455
  65. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-458
  66. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-112
  67. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-453
  68. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-113
  69. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2002-457
  70. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-115
  71. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-116
  72. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-117
  73. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-118
  74. a b c d e https://www.christies.com/lot/lot-helene-schjerfbeck-1862-1946-the-alarm-4054942/?
  75. a b c d e https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/brown-eyes-2
  76. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+2915
  77. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-119
  78. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-120
  79. a b c d e https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/self-portrait-2
  80. a b c http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-126
  81. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-121
  82. a b c http://www.christies.com/lotfinder/Lot/helene-schjerfbeck-finnish-1862-1946-sininauhainen-tytto-5079619-details.aspx
  83. a b c d e f https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/girl-at-the-gate-2
  84. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-133
  85. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-127
  86. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-128
  87. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-129
  88. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-139
  89. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A+IV+3744
  90. a b c d e http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-130
  91. a b c d e http://samling.nasjonalmuseet.no/en/object/NG.M.02315
  92. a b c d e f g https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.0102364d-f637-479f-a24a-ab6e3125828b
  93. a b c http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000004139372.html
  94. a b c d e f https://www.finna.fi/Record/villagyllenberg.bcc83cc8-78df-4204-af50-eb0d1bdb4f8f
  95. a b c d e f https://www.sothebys.com/en/buy/auction/2022/european-british-art-part-i-2/self-portrait-with-eyes-closed-2
  96. a b c d e f g http://kokoelmat.fng.fi/app?si=A-2005-131