Luettelo televisiosarjan Dibleyn kirkkoherra jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Dibleyn kirkkoherra -televisiosarjan jaksoista. Ohjelman ensimmäinen jakso esitettiin 10. marraskuuta 1994 ja viimeinen pääjakso esitettiin 1. tammikuuta 2007. Tätä kuitenkin seurasi lyhyt Comic Relief -erikoisjakso, joka esitettiin 16. maaliskuuta 2007.[1] Kaiken kaikkiaan ohjelmaa tehtiin 20 jaksoa ja neljä lyhyttä Comic Relief -erikoisjaksoa.

Ensimmäinen kausi (1994)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus Kirjoittaja(t)
"The Arrival" 10. marraskuuta 28 min. Kun Rev. Pottle, Dibleyn St. Barnabus’s -kirkon 107-vuotias kirkkoherra kuolee, odottavat kyläläiset jännittyneenä tämän seuraajaa. Heidän kauhukseen kyseessä on nainen. Kaikki kyläläiset David Hortonia lukuun ottamatta kuitenkin kiintyvät uuteen kirkkoherraan.

Alice Tinkerin, David Hortonin, Hugo Hortonin, Owen Newittin, Frank Picklen, Jim Trottin, Letitia Cropleyn ja Geraldine Grangerin ensimmäinen esiintyminen

Richard Curtis
"Songs of Praise" 17. marraskuuta 29 min. Songs of Praise -televisio-ohjelman tuotantotiimi saapuu Dibleyyn kuvaamaan kylän kirkossa. David on ajatusta vastaan ja saa Geraldinesta yllättävän liittolaisen. Tämä kuitenkin ihastuu ohjelman tuottajaan Tristan Campbelliin (Peter Capaldi). Pam Rhodes tekee cameo-roolin itsenään.

Tristram Campbellin & Cecilin ensimmäinen esiintyminen

Richard Curtis & Kit Hesketh-Harvey
Community Spirit 24. marraskuuta 29 min. Dibleyssä järjestetään kyläjuhla, ja Geraldine haluaa vakaasti, että tänä vuonna kerätään enemmän kuin viime vuonna kerätty £270. Alice kertoo, että hänellä on pikkuserkku nimeltä Reg Dwight (Philip Whitchurch), ja Geraldine kutsuu tämän avaamaan juhlan luullen, että kyseessä on Elton John. Kylie Minogue tekee cameo-roolin itsenään.

Doris Trottin ensimmäinen esiintyminen

Richard Curtis & Paul Mayhew-Archer
The Window and the Weather 1. joulukuuta 29 min. Myrsky rikkoo yhden Dibleyn kirkon lasimaalauksista. Samalla kun kaikilla on ongelmia muistaa rikkoutuneen ikkunan aihe, David huomauttaa, että uuden lasimaalausikkunan hankkiminen maksaisi £11 000. Kirkkoherra käy yhden Davidin rikkaan ystävän, Daniel Frobisherin, luona ja yrittää saada tämän lahjoittamaan kyseisen summan. Richard Curtis
Election 8. joulukuuta 29 min. David pyrkii uudelleenvalituksi paikalliseen valtuustoon, mutta saa vastaansa kilpailua kun muut kyläläiset haluavat kirkkoherran asettuvan ehdokkaaksi. Tämä ei kuitenkaan halua valtuutetuksi ja suostuu olemaan asettumatta ehdokkaaksi, kunhan David tekee muutamia vaalilupauksia. Alistair McGowanin ääni esiintyy.

Doris Trottin viimeinen esiintyminen

Richard Curtis & Paul Mayhew-Archer
Animals 15. joulukuuta 29 min. Kirkkoherra päättää järjestää kylän eläimiä varten oman jumalanpalveluksen huomattuaan, kuinka rakkaita ne ovat kyläläisille. Sen jälkeen kun tapaus saa valtakunnan laajuista julkisuutta David pyytää piispaa erottamaan kirkkoherran. Moray Watson esiintyy cameo-roolissa. Richard Curtis

Pääsiäiserikoisjakso (1996)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus Kirjoittaja(t)
The Easter Bunny 8. huhtikuuta n. 40 min. Pääsiäisen saapuessa Dibleyyn kaikki kirkkoneuvoston jäsenet luopuvat jostakin paaston ajaksi; Geraldine luopuu suklaasta, David pyrkii olemaan ystävällisempi ja Hugon on lopetettava himokkaat ajatukset. Myöhemmin Dibleyn valtaa suru kun Letitia Cropley kuolee. Geraldinen tehtäväksi jää ryhtyä Dibleyn pääsiäispupuksi ja pukeutua pupuasuun.

Letitia Cropleyn viimeinen esiintyminen

Richard Curtis & Paul Mayhew-Archer

Jouluerikoisjakso (1996)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus
The Christmas Lunch Incident 25. joulukuuta n. 45 min. Kun Geraldine kutsutaan kolmelle erilliselle jouluaterialle (hänet myöhemmin kutsutaan neljännelle), hän ei kehtaa kieltäytyä ja joutuu näin käymään kaikillas aterioilla. Jouluiltana BBC:n tuottaja Tristan Campbell (Peter Capaldi) tulee käymään ja pyytää Geraldinea vaimokseen. Orla Brady ja Mel Giedroyc esiintyvät cameo-roolissa.

Tristram Campbellin viimeinen esiintyminen. Myös Alicen sisaren ja äidin ensimmäinen ja viimeinen esiintyminen. Heidät mainitaan usein sarjassa mutta eivät esinny muissa jaksoissa.

Comic Relief -erikoisjakso (1997)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus
Ballykissdibley 14. maaliskuuta 11 min. Ballykissangel-sarjan pappi isä Clifford saapuu Dibleyyn osana papistonvaihto-ohjelmaa.

Toinen kausi (1997–1998)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus
Engagement 26. joulukuuta 1997 41 min. Geraldine yrittää saada Alicen ja Hugon suutelemaan, mutta heidän aloitettuaan he eivät pysty lopettaman. Kun David kuulee, että he tapaavat toisiaan hän uhkaa jättää Hugon perinnöttömäksi. Owen kosii Geraldinea tämän suudeltua häntä.
Dibley Live 8. tammikuuta 1998 30 min. St. Barnabus's -kirkon 650-vuotisjuhlan kunniaksi kyläläiset perustavat pappilaan viikon ajaksi radioaseman ja Geraldine järjestää parhaan DJ:n kilpailun. Frankin ohjelmassa tämä tunnustaa homoseksuaalisuutensa, mutta vain Geraldine kuuntelee.
Celebrity Vicar 15. tammikuuta 1998 30 min. Esiinnyttyään paikallisradiossa Geraldine kutsutaan Terry Woganin Pause for Thought-ohjelmaan. Matkalla ohjelmaan hän tapaa Darcey Bussellin, mutta pian kuuluisuus nousee päähän ja valtakunnallinen lehti kirjoittaa kyläläisistä ilkeämielisiä tarinoita.
Love and Marriage 22. tammikuuta 1998 34 min. Alice ja Hugo menevät naimisiin seremoniassa, jossa Jim toimii best maninä ja morsiusneidot ovat pukeutuneet teletapeiksi. Geraldine tapaa Davidin liverpoolilaisen veljen, Simonin (Clive Mantle),ja ihastuu tähän heti. Alice yllättää Geraldinen polttareissaan paljastamalla, että hänen biologinen isänsä on David Horton. Geraldine McNulty esiintyy cameo-roolissa.

Simon Hortonin ensimmäinen esiintyminen

Tästä jaksosta alkaen Alice tunnetaan Alice Hortonina

Nenäpäivän erikoisjakso (1999)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus
Celebrity Party 12. maaliskuuta 14 min. Johnny Depp saapuu Dibleyyn kuvaamaan uutta elokuvaa.

Kolmas kausi (1999–2000)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus Alkuperäisen esityksen katsojamäärä
Autumn 24. joulukuuta n. 40 min. Hugo ja Alice palaavat häämatkaltaan, jonka aikana Hugo on ollut vangittuna kokaiinin kantamisesta tullin läpi ja Alicen on tullut raskaaksi. Davidin veli Simon (Clive Mantle) ja Geraldine alkavat tapailemaan toisiaan, mutta kun Simon tunnustaa, että hänellä on jo joku Liverpoolissa, Geraldine kieltäytyy toimittamasta jumalanpalveluksia ja jättää eroanomuksensa.

Simonin viimeinen esiintyminen.

13,08 miljoonaa
Winter 25. joulukuuta n. 40 min. Geraldine haluaa järjestää unohtumattoman jouluesityksen ja Alice ehdottaa sen järjestämistä oikealla maatilalla. Owenin maatilalla järjestetytssä tapahtumassa Alice esittää Neitsyt Mariaa ja synnyttää kesken esityksen. Lapsi saa myöhemmin nimen Geraldine kirkkoherran mukaan. 14,17 miljoonaa
Spring 27. joulukuuta n. 40 min. David kosii Geraldinea ja tämä suostuu, mutta erään unen jälkeen hän muuttaa mieltään. Geraldine-vauvan kastaa Mulberryn piispa (Richard Griffiths). Geraldine haluaa avata kylään päiväkodin. Sean Bean tekee cameo-roolin itsenään ja Nina Wadia tekee myös cameo-roolin. 14,37 miljoonaa
Summer 1. tammikuuta n. 40 min. Dibley on kuivuuden keskellä, mutta kun vesiyhtiö päättää ratkaista ongelman tekemällä Dibleystä tekojärven, Geraldine kahlitsee itsensä protestina kirkkoon. Samaan aikaan kyläläiset haluavat rakentaa patsaan millenniumin kunniaksi. Journalisti Martyn Lewis, Jeremy Paxman ja Roger Sloman esiintyvät cameo-rooleissa. 12,49 miljoonaa.

Jouluerikoisjaksot (2004–05)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus Alkuperäisen esityksen katsojamäärä
Merry Christmas 25. joulukuuta n. 55 min. On Geraldinen 10. joulu Dibleyssä ja tapahtumaa juhlitaan kilpailulla, jossa etsitään parhaan joululaulun sanoittajaa. Samaan aikaan Geraldinen 10. joulun kunniaksia järjestetyssä juhlassa David on kutsunut paikalle Canterburyn arkkipiispa Rowan Williamsin (Brian Perkins). Alice ja kirkkoherra myöhemmin keskustelevat siitä, kenen kanssa haluaisivat olla, jos olisivat lesboja ja Alice kertoo seurakuntaneuvostolle, että Geraldine on lesbo nähtyään melkein alastoman Rachel Hunterin pappilassa.

Cecilin viimeinen esiintyminen

12.52 million.
Happy New Year 1. tammikuuta noin 40 min Kyläläiset haluavat juhlia Geraldinen 40. syntymäpäivää, joten he ostavat hänelle lipun pikatreffi-iltaan. Käy kuitenkin ilmi, että suuri osa treffiseuralaisista on muita kyläläisiä. Kun kirkkoherra lähtee kotiin ilman miesseuraa, tarjoutuu Hugo nukkumaan hänen kanssaan ja saattamaan hänet raskaaksi. Geraldine yrittää samaan aikaan saada kyläläiset innostumaan Live Aid -tapahtuman 20-vuotisjuhlasta ja kehottaa heitä kirjoittamaan pääministerille Make Poverty History -kampanjasta. Heidän välinpitämämättömyytensä vuoksi hän näyttää heille lyhyen videon, jossa esiintyy kaksi köyhää lasta. Jaksossa esiintyvät Miranda Hart ja Cristian Solimeno. 11,57 miljoonaa.

Comic Relief -erikoisjakso (2005)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus
Antiques Roadshow 11. maaliskuuta 14 min. Kun Antiques Roadshow -televisio-ohjelma saapuu Dibleyyn, vievät kyläläiset tavaroitaan arvioitavaksi. Davidille kerrotaan, että kaikki hänen ”kalliit” taulunsa ovat väärennöksiä ja Jim luulee olevansa Kokkisota-ohjelmassa. Alicen mennessä arvioittamaan isänsä antaman arvossa pitämänsä Suursmurffi-nuken, Geraldine on pakotettu pyytämään arvioijaa, Hilary Kaytä, valehtelemaan sen todellisesta arvosta. Kun Alice luulee pystyvänsä myymään sen sen arvon vuoksi, Geraldinen on pakko myydä televisionsa ja sormuksensa Alicen vuoksi.

Jouluerikoisjaksot (2006–2007)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus Alkuperäisesityksen katsojamäärä
The Handsome Stranger 25. joulukuuta 53 min. Geraldine ärsyyntyy kuullessaan, että kylään on muuttanut uusi kaupunkilainen, joten hän menee tapaamaan Harry Kennedyä (Richard Armitage), joka on kirjanpitäjä, ja rakastuu tähän ensisilmäyksellä. Tunne on molemminpuolinen. Geraldine kuitenkin näkee Harryn kauniin Rosie-nimisen naisen (Keeley Hawes) kanssa, mutta myöhemmin käy ilmi, että kyseessä on Harryn sisar. Harry kosii Geraldinea ja tämä suostuu. Geraldine aloittaa kirjakerhon ja taideryhmän. Luettuaan Da Vinci -koodin Alice olevansa Jeesuksen jälkeläinen.

Rosie ja Harry Jasper Kennedyn ensimmäinen esiintyminen

12,39 miljoonaa[2]
The Vicar in White 1. tammikuuta 55 min. Geraldine odottaa, että järjestää omat häänsä, mutta kyläläiset vaativat, että he järjestävät ne hänen puoplestaan, uskoen tekevänsä palveluksen, eikä Geraldine kehtaa väittää vastaan. Hugo järjestää Geraldinelle This Is Your Life-tyylisen muistelun, mutta tapahtuman keskeyttää valojen sammuminen. Häitä edeltävänä iltana Owen, Jim and Jeremy Ogilvy (Hugh Bonneville), Geraldinen vanha yliopistoystävä jonka tämä on valinnut vihkipapiksi, kaikki kosivat Geraldinea. Hääpäivänä Geraldinen valkoinen puku pilaantuu, kun Owen ajaa autolla lätäkköön ja puku peittyy mutaan. Geraldine menee kirkkoon in her pyjamassaan, morsiusneito Alicen ollessa pukeutuneena kymmenenneksi tohtoriksi mukanaan kaksi Dalekia. Geraldine nai Harryn. Seremonian jälkeen Geraldine kirjaimellisesti lentää taivaalle onnesta. 13,08 miljoonaa[3]

Comic Relief -erikoisjaksot (2007-2020)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus
Wife Swap 16. maaliskuuta 2007 9 min. Geraldine osallistuu vaimonvaihtotositelevisio-ohjelmaan ja pääsee asumaan Stingin kanssa.
Women Bishops 15. maaliskuuta 2013 10 min. Geraldine ja joukko seurakuntalaisia matkustaa Lontooseen äänestämään naispuolisten piispojen hyväksymisestä Englannin kirkossa. Pahaksi onneksi Jim Trott valitaan äänestämään ryhmän puolesta.
The Bishop of Dibley 13. maaliskuuta 2015 10 min. Geraldine saa mahdollisuuden tulla valituksi piispaksi.
The Big Night In 23. huhtikuuta 2020 4 min. COVID-19 -pandemian aiheuttaman sulkutilan takia Geraldine antaa videoyhteyden avulla tilannepäivityksen seurakuntalaisilleen. Lukuun ottamatta takaumia ainoa esiintyjä on Dawn French.

The Vicar of Dibley... in Lockdown (2020)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joulukuussa 2020 BBC esitti neljä lyhyttä erikoisjaksoa.

Jakson nimi Lähetyspäivämäärä Kesto Kuvaus
Episode 1 7. joulukuuta 2020 9 min. Ensimmäisessä videosaarnassaan Geraldine joutuu muistuttamaan mailien ja metrien erosta. Lisäksi videoyhteys seurakunnan sunnuntaikouluun aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.
Episode 2 14. joulukuuta 2020 9 min. Toisessa videosaarnassaan Geraldine käy ulkoilemassa, puhuu Ison-Britannian koulujen päättökokeisiin liittyvästä fiaskosta sekä Black Lives Matter -liikkeestä ja muistelee Alice-suntiota, jonka kerrotaan kuolleen.
Episode 3 21. joulukuuta 2020 8 min. Geraldine julkistaa Dibleyn kasvomaskikilpailun tulokset.
Kompilaatiojakso 23. joulukuuta 2020 34 min. Kompilaatiojakso, joka sisältää myös ennen näkemättömiä kohtia. Jakso on omistettu Liz Smithin, Emma Chambersin, Roger Lloyd Packin sekä John Bluthalin muistolle.
  1. "Vicar of Dibley to be resurrected", BBC, 03. tammikuuta 2007. 
  2. "Barb Top 10 2006", Barb, 2007. Luettu 27.5.2010. Archived from the original on 4.6.2011. 
  3. "Barb Overnight Viewing Figures", Barb, 2007. Luettu 27.5.2010. Archived from the original on 15.7.2009. 

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]