Luettelo Death Noten hahmoista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo manga- ja animesarja Death Noten hahmoista.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Light Yagami / Kira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Light Yagami

Light Yagami (jap. 夜神 月, Yagami Raito) on nerokas, mutta tylsistynyt lukio-opiskelija, joka näki maailman "mädäntyneenä". Löydettyään shinigami Ryukin pudottaman Death Noten, hän päättää käyttää sitä rikollisten tappamiseen ja tullakseen "uuden maailman jumalaksi". Hänestä aletaan julkisuudessa käyttää nimeä "Kira".

Light on syntynyt 28. helmikuuta 1986 (anime-versiossa 1989)[1]. Lightin japaninkielinen ääni animessa on Mamoru Miyano ja englanninkielisessä versiossa Brad Swaile.

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: L (Death Note)

L (jap. エル, Eru) on maailman paras etsivä, joka ottaa tehtäväkseen Kiran pysäyttämisen. Hän käyttää tunnuksenaan "Cloister Black" -fontilla kirjoitettua L -kirjainta. Häntä on ulkomuotonsa perusteella vaikea pitää älykkäänä. Hän syö jatkuvasti sokerisia ruokia ja kahvia, istuu kyykkymäisessä asennossa, käyttää lähes aina samoja vaatteita ja pitelee tavaroita pelkästään peukalon ja etusormen varassa. Ainoastaan Watari pystyy ottamaan häneen yhteyden. Hän epäili vahvasti Lightia Kiraksi.

L ei ole vain alias, vaan myös hänen etunimensä, sillä hänen oikea nimensä on L Lawliet[2]. L on syntynyt 13. lokakuuta 1979 (anime-versiossa 1982). L:n japaninkielinen ääninäyttelijä animessa on Kappei Yamaguchi ja englanninkielinen Alessandro Juliani.

Misa Amane[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Misa Amane (jap. 弥 海砂, Amane Misa) on kuuluisa japanilainen idoli, josta tulee toinen Kira saadessaan Remiltä oman Death Notensa. Hän on hyvin epäkypsä ja aivan Lightin lumoissa. Light itse on kuitenkin vain ärsyyntynyt hänen tavoistaan ja vain käyttää häntä hyväksi. Hän on valmis milloin tahansa tekemään sopimuksen shinigamin silmistä, joilla Death Noten omistaja voi nähdä kasvoista uhrien nimet ja jäljellä olevan elinajan. Sen kyvyn saamiseksi hänen oli kuitenkin maksettava puolet omasta elinajastaan.

Misa on syntynyt 25. joulukuuta 1984 (anime-versiossa 1987)[3]. Misan japaninkielinen ääni animessa on Aya Hirano ja englanninkielinen ääni Shannon Chan-Kent.

Ryuk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryuk (jap. リューク, Ryūku) on yksi shinigameista (死神, "kuoleman jumala"). He ovat toiminnallisesti kuolemattomia, koska he pidentävät elinaikaansa tappamalla ihmisiä Death Note -muistikirjoilla. Ryukin mielestä shinigamien valtakunnassa eletään nykyään tylsästi. Shinigamit nykyään vain lähinnä uhkapelaavat ja pitävät Death Noten käyttämistä liikana ahertamisena. Hänen onnistui huijata shinigamien kuningasta ja saada haltuunsa toinen Death Note, jonka hän pudotti ihmisten maailmaan. Sitä ennen hän oli kirjoittanut muistikirjan säännöt englanniksi, koska piti sitä ihmisten suosituimpana kielenä. Light Yagami löytää tämän muistikirjan ja Ryuk ilmestyy myöhemmin hänelle alkaen seurata tapahtumia puolueettomana. Hän pitää ihmisiä erittäin mielenkiintoisina ja hauskoina. Hän pitää myös todella paljon ihmisten maailman omenoista ja väittää kärsivänsä vieroitusoireista, jos ei saa niitä tarpeeksi usein.

Ryukin japaninkielinen ääni animessa on Shidō Nakamura ja englanninkielinen ääni Brian Drummond.

Near[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Near (jap. ニア, Nia) on nuori etsivä, jolla on valkoiset hiukset ja hän pukeutuu aina valkoiseen pyjamaan. Hän oli L:n seuraajaehdokkaista älykkäin. Hän käyttää tunnuksenaan "Wedding Text BT" -fontilla kirjoitettua N -kirjainta. Hänellä on muutamia L:n piirteitä. Kun L leikki sokerinpaloilla tai haarukoilla, Near itse leikkii erilaisilla leluilla ja istuu hyvin epätavallisissa asennoissa. L:n kuoltua, häntä pyydettiin tekemään yhteistyötä kilpailijansa, Mellon, kanssa, joka kieltäytyi. Avukseen Kiran jahtaamiseen Near sai Yhdysvaltojen tuen ja muodosti järjestön nimeltä SPK. Near on yleensä rauhallinen ja pitää tunteensa piilossa. Hänen oikea nimensä on Nate River.

Near on syntynyt 24. elokuuta 1991 (anime-versiossa 1994). Nearin japaninkielinen ääni animessa on Noriko Hidaka ja englanninkielinen ääni Cathy Weseluck.

Mello[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mello (jap. メロ, Mero) kasvoi kilpailijansa Nearin sekä apunaan toimineen Mattin kanssa Wammy's House -orpokodissa. Siinä missä L söi usein makeaa ruokaa, Mello syö jatkuvasti suklaalevyjä. Hän on hyvin älykäs, mutta antaa useammin tunteilleen vallan. Mello kantaa kaunaa Nearille siitä, että tämä on häntä älykkäämpi. Ja teki siksi jopa yhteistyötä mafian kanssa vain saadakseen Kiran kiinni ensin. Hänen oikea nimensä on Mihael Keehl.

Mello on syntynyt 13. joulukuuta 1989 (anime-versiossa 1992). Mellon japaninkielinen ääni animessa on Nozomu Sasaki ja englanninkielinen ääni David Hurwitz.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kira-tutkintayksikkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soichiro Yagami[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soichiro Yagami (jap. 夜神 総一郎, Yagami Sōichirō) on Light Yagamin isä ja poliisipäällikkö (animen tekstityksissä komisario). Hän johtaa Kira-tutkintayksikköä, joka teki yhteistyötä L:n kanssa. Soichirolla on hyvin vahva oikeudentaju. Kun L alkoi epäillä hänen poikaansa Kiraksi, Soichiro ei millään voinut uskoa poikansa kykenevän sellaiseen. Soichiro on syntynyt 12. heinäkuuta 1955 (animessa 1958). Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Naoya Uchida ja englanninkielinen ääni Chris Britton. Yhdysvaltalaisessa elokuvassa hänen vastinettaan, James Turneria, näyttelee Shea Whigham.[4]

Touta Matsuda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Touta Matsuda (jap. 松田 桃太, Matsuda Tōta) on ryhmän kokemattomin poliisi, joka on toisinaan koetellut muiden jäsenten kärsivällisyyttä. Kuitenkin hän on ottanut suuria riskejä tutkinnan aikana ja se on hänen nopean ajattelunsa ohella auttanut tutkintaa suuresti. Ryhmän jäsenistä hänen uskonsa Lightin syyttömyyteen oli vahvempi kuin muiden.

Matsuda on syntynyt 14. joulukuuta 1978 (animessa 1981)[5]. Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Ryō Naitō ja englanninkielinen ääni Vincent Tong.

Shuichi Aizawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shuichi Aizawa (jap. 相沢 周市, Aizawa Shūichi) on ryhmän toiseksi vanhin jäsen. Kaikista jäsenistä hän otti työnsä vakavimmin. Hän ei suostunut työskentelemään L:n kanssa, ennen kuin tämä näytti ryhmälle kasvonsa. Kun NPA päätti virallisesti lopettaa Kiran jahtaamisen ja jättää kaiken yksin L:n ja Kira-tutkintayksikön vastuulle, Aizawa on epävarma perheensä elättämisen vuoksi. Mutta kuultuaan Watarin tukevan heitä tutkinnan ajan, hän eroaa tajuttuaan L:n koetelleen häntä. Hän kuitenkin palaa yksikköön Higuchin pidätyksen jälkeen. Vuosien kuluttua Nearin päädyttyä L:n tavoin myös siihen mahdollisuuteen, että Light olisi Kira, Aizawa itsekin alkoi itsekin epäillä Lightia.

Aizawa on syntynyt 11. toukokuuta 1969 (animessa 1972). Hänen japaninkielinen äänensä on Keiji Fujiwara ja englanninkielinen ääni Trevor Devall.

Kanzo Mogi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanzo Mogi (jap. 模木 完造, Mogi Kanzō) on ryhmän omistautunein jäsen, joka puhuu harvoin (yleensä ottamalla kantaa muiden mielipiteisiin). Hän on myös taitava näyttelijä. Hän käytti Misan managerina esiintyessään iloisempaa luonnetta.

Mogi on syntynyt 13. syyskuuta 1973. Hänen japaninkielinen äänensä on Kazuya Nakai ja englanninkielinen ääni John Murphy.

Hideki Ide[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hideki Ide (jap. 伊出 英基, Ide Hideki) oli alun perin yksi NPA:n poliiseista, jotka olivat valmiita asettamaan henkensä vaaraan Kiran kiinni saamiseksi. Hän alkoi kuitenkin osoittaa epäluottamusta L:n metodeihin ja erosi ennen kuin L ehti edes näyttää ryhmälle kasvonsa. Hän kuitenkin avusti yksikköä kahdesti, ensin Sakura TV:ltä tulleen lähetyksen estämisessä ja myöhemmin Higuchin pidätyksessä, jossa hän osoitti hyvän koordinointikykynsä. L:n kuoltua Ide liittyi lopullisesti takaisin yksikköön, mutta ei epäluottamuksestaan L:ää kohtaan, vaan koska halusi työskennellä Aizawan kanssa.

Ide on syntynyt 29. syyskuuta 1969 (animessa 1972). Hänen japaninkielinen äänensä on Hideo Ishikawa ja englanninkielinen ääni Brian Dobson.

Hirokazu Ukita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hirokazu Ukita (jap. 宇生田 広数, Ukita Hirokazu) on nuori ja tupakoiva poliisi, joka on tunteellinen ja helposti ymmärrettävä persoona. Kun Misan Kirana tekemä viesti lähetettiin Sakura TV:ltä, hän ryntäsi oitis pysäyttämään lähetyksen. Mutta shinigamin silmien ansiosta Misa tappoi Ukitan heti TV-aseman pääoven luona.

Ukita on syntynyt 9. marraskuuta 1977 (animessa 1980). Hänen japaninkielinen äänensä on Hidenobu Kiuchi ja englanninkielinen ääni Jeremy From.

Shinigamit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rem[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rem (jap. レム, Remu) on shinigami, jolta Misa Amane sai oman Death Notensa. Muistikirja, jonka Rem antoi, kuului alun perin shinigamille nimeltä Jealous, joka kuoli pelastaakseen Misan hengen kauan sitten jättäen jälkeen vain oman Death Notensa. Rem oli koskettunut tästä ja antoi muistikirjan Misalle. Toisin kuin Ryuk, joka pitää ihmisiä mielenkiintoisina, Rem halveksuu ihmisiä uskoen shinigamien olevan paljon kehittyneempiä. Vaikka Ryukilla on ristiriitainen mielipide siitä haluaako hän Lightin välttyvän jäämästä kiinni vai ei, Rem on täysin uskollinen Misalle ja on valmis jopa uhraamaan itsensä tämän vuoksi.

Remin japaninkielinen ääni animessa on Kimiko Saito ja englanninkielinen ääni Colleen Wheeler.

Jealous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jealous (englanninkielisessä versiossa Gelus, jap. ジェラス, Jerasu) on ainoastaan sarjan tapahtumia edeltävissä muistikuvissa esiintynyt yhteen ommelluista osista koostuva shinigami. Hän vietti melkein koko aikansa tarkkaillen nuorta Misa Amanea. Päivänä, jona Misan oli tarkoitus kuolla, Jealous tappoi Misan tarkoitetun murhaajan, pakkomielteisen vainoajan, vastoin vierestä seuraavan Remin neuvoja. Hän hajosi tomuksi rangaistuksena ihmiselämän pidentämisestä ja hänen käyttämättä jäänyt elinaikansa siirtyi Misalle, jolle Rem luovutti Jealousin jälkeen jättämän Death Noten.

Jealousin japaninkielinen ääni animessa Ken’ichi Matsuyama ja englanninkielinen ääni Michael Dobson.

Sidoh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sidoh (jap. シドウ, Shidō) on shinigami, jolta Ryuk alun perin varasti sen Death Noten, jonka Light löysi. Vasta kun muistikirja oli päätynyt Mellon ja mafian haltuun, hän huomaa asian ja lähtee ihmisten maailmaan, jossa hän ensin vaatii Ryukilta tietoa kirjan olinpaikasta, mutta lopulta jäljittää sen Los Angelesista ja saa itsensä näkymään mafian jäsenille. Hän myös tunnustaa kaksi Ryukin Lightin pyynnöstä kirjoittamaa sääntöä huijaukseksi. Mangaversiossa hänen muistikirjansa omistava mafian jäsen, Jack Neylon (oikealta nimeltään Kal Snyder), pakotetaan tekemään hänen kanssaan sopimus shinigamin silmistä.

Sidoh'n japaninkielinen ääni animessa on Kazuki Yao ja englanninkielinen ääni Sam Vincent.

Armonia Justin Beoyndormason[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armonia Justin Beyondormason (jap. アラモニア=ジャスティン=ビヨンドルメーソン, Aramonia-Jasutin-Biyondorumēson), on vain silloin tällöin sarjassa nähty shinigami. Hän on shinigamien kuninkaan oikea käsi ja istuu valtaistuimella. Hän näyttää luurangolta, jonka keho on koristeltu jalokivillä. Sarjan alussa Justin oli kuullut tietoja Ryukin oleskelusta ihmisten maailmassa. Vuosia myöhemmin, Sidoh kertoo hänelle Death Notensa olevan varastettu ja että se oli sama, jonka Ryuk oli pudottanut ihmisten maailmaan. Justin neuvoo häntä menemään itse ihmisten maailmaan kysymään Ryukilta sen olinpaikasta sekä antaa myös tietoja siitä miten ihmisten kanssa oli toimittava.

Justinin japaninkielinen ääni animessa on Hideyuki Umezu ja englanninkielinen ääni Michael Dobson.

L:ään liittyvät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Watari (jap. ワタリ, Watari) on L:n henkilökohtainen assistentti, joka huolehtii myös Kira-tutkintayksikön varustuksesta. Hän on myös ainut, joka voi ottaa L:ään yhteyden. Hän käyttää tunnuksenaan "Old English MT" -fontilla kirjoitettua W -kirjainta. Hän toimi L:lle eräänlaisena isähahmona. Hänet tunnetaan siivilielämässä keksijänä nimeltä Quillsh Wammy (jap. キルシュ・ワイミー, Kirushu Waimī), joka perusti Winchesteriin lahjakkaiden lasten kasvatukseen tarkoitetun orpokodin nimeltä Wammy's House, joka L:n aloitettua uransa etsivänä, otti tehtäväkseen kouluttaa L:lle seuraajan.

Watari on syntynyt 1. toukokuuta 1937 (animessa 1940). Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Kiyoshi Kobayashi ja englanninkielinen ääni French Tickner. Näyteltyjen elokuvien englanninkielisessä jälkiäänityksessä Watarin äänenä on Ron Halder. Yhdysvaltalaisessa elokuvassa Wataria näyttelee Paul Nakauchi.[6]

Aiber[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiber (jap. アイバー, Aibā), oikealta nimeltään Thierry Morello (animessa Tierry Morello, jap. ティエリ・モレロ , Tieri Morero), on L:n alamaailman tuttaviin lukeutuva ammattihuijari. Hän saa tehtäväkseen vakoilla Yotsuba Groupin toimintaa esiintymällä maailman toisiksi parhaana etsivänä nimeltä Eraldo Coil (エラルド・コイル Erarudo Koiru), joka on oikeasti yksi L:n valenimistä. Aiber kommunikoi tietokoneen kautta kirjaimella "A". Hän osaa useita eri kieliä ja hänellä on monia valehenkilöllisyyksiä. Hän on ammattirikollinen ja siksi erittäin tunnettu alamaailmassa, mutta ei ole joutunut kertaakaan vankilaan.

L:n kuoleman jälkeen, Light tappaa hänet Death Notella. Mangaversiossa Light kirjoittaa Aiberin kuolevan Pariisissa maksasyöpään, kun taas animessa hän tappaa tämän sydänkohtauksella. Aiberin japaninkielinen ääni animessa on Takuya Kirimoto ja englanninkielinen ääni David Orth.

Wedy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wedy (jap. ウエディ, Uedi), oikealta nimeltään Mary Kenwood (animessa Merrie Kenwood, jap. メリー・ケンウッド, Merī Ken'uddo), on L:n alamaailman tuttaviin lukeutuva murtovaras. Hän asentaa vakoilulaitteita Yotsuba Groupin tapaamishuoneeseen, jotta Kira-tutkintayksikkö voi salaa tarkkailla heidän toimiaan. Wedy asentaa niitä myös Higuchin autoon, minkä ansiosta tutkintayksikkö on täysin tietoinen hänen liikkeistään. Hän on ammattirikollinen ja siksi erittäin tunnettu alamaailmassa, mutta ei ole joutunut kertaakaan vankilaan.

Kommunikoidessaan tietokoneen kautta Wedy käyttää kirjainta "w" pienellä, jottei se sekaantuisi Watarin tunnukseen "W". L:n kuoleman jälkeen, Light tappaa hänet Death Notella kirjoittamalla Wedyn kuolevan Coloradossa moottoripyöräonnettomuuteen. Wedyn japaninkielinen ääni animessa on Miki Nagasawa ja englanninkielinen ääni Venus Terzo.

Matt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matt (jap. マット, Matto), oikealta nimeltään Mail Jeevas (jap. マイル・ジーヴァス, Mairu Jīvasu), on Mellon apuri. Matt on myös entinen Wammy's Housen asukas ja sen joukosta älykkäin Nearin ja Mellon jälkeen. Hän alkoi toimia Mellon apuna mafian jäsenten kuoleman jälkeen. Ensiksi hän lähinnä vakoili Kira-tutkintayksikön toimintaa sekä Misa Amanea. Myöhemmin hän avusti Melloa Takadan kidnappauksella kiinnittämällä hetkeksi henkivartijoiden huomion muualle, kunnes joutuu lopulta näiden ampumaksi.

Matt on syntynyt 1. helmikuuta 1990 (animessa 1993). Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Tomohiro Nishimura ja englanninkielinen ääni Drew Nelson.

Roger Ruvie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roger Ruvie (jap. ロジャー・ラヴィー, Rojā Ruvī), toimi Wammy's Housen johtajana Watarin toimiessa L:n assistenttina. Työstään huolimatta, hän ei kuitenkaan itse pidä lapsista. Sarjan lopussa hän työskentelee uudeksi L:ksi ryhtyneen Nearin alaisuudessa uutena Watarina. Roger on syntynyt 29. huhtikuuta 1939 (animessa 1942). Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Hiroshi Ōtake ja englanninkielinen ääni Ron Halder.

Kiraan liittyvät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiyomi Takada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiyomi Takada (jap. 高田 清美, Takada Kiyomi) oli yksi To-Ohin yliopiston opiskelijoista, joita Light tapaili välttääkseen itsensä epäilyä alkuperäiseksi Kiraksi ja Misan epäilyjä toiseksi Kiraksi. Viisi vuotta L:n kuoleman jälkeen Takadalla oli sarjassa huomattavasti suurempi rooli. Kiran käskyn alla ihmisiä tappanut Teru Mikami valitsi hänet uudeksi Kiran sanan välittäjäksi median keskuudessa, tapettuaan tämän edeltäjän, Demegawan, rangaistuksena huonon kuvan antamisesta. Takada näki maailman aivan yhtä pilaantuneena kuin Mikami ja Light.

Takada on syntynyt 12. heinäkuuta 1985 (animessa 1988)[7]. Hänen nuoren versionsa japaninkielinen ääni animessa oli Masumi Okamura ja vanhemman version ääni Maaya Sakamoto. Englanninkielinen ääni koko sarjan ajan on Heather Doerksen

Teru Mikami[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teru Mikami (jap. 魅上 照, Mikami Teru) on yleinen syyttäjä, Kiran fanaattinen kannattaja ja neljäs Kira (jota Near kutsui X-Kiraksi). Joutuessaan Misan ohella uudestaan epäilyn kohteeksi, Light käski Misaa luovuttamaan Death Notensa omistajuuden Mikamille. Mikamilla oli lapsuudesta asti vahva oikeudentaju ja nyt hän uskoo, etteivät pahat voisi koskaan muuttua vaan heidät kuuluisi vain hävittää. Toisin kuin Light, Mikami näkee pahoina myös laiskat ihmiset sekä entiset rikolliset. Hän kutsuu Kiraa Jumalaksi ja toistaa aina sanaa "Poisto" (Delete) kirjoitettuaan jonkun nimen Death Noteen.

Mikami on syntynyt 7. kesäkuuta 1982 (animessa 1985)[7]. Hänen japaninkielisen äänensä animeen on tehnyt Masaya Matsukaze ja englanninkielisen äänen Kirby Morrow.

Hitoshi Demegawa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hitoshi Demegawa (jap. 出目川 仁, Demegawa Hitoshi) on Sakura TV:n ohjaaja, joka välittää lähinnä kanavansa katsojaprosenteista. Hänet nähtiin ensi kertaa, kun hän esitti televisiossa videonauhat, joilla Misa Amane yritti saada oikean Kiran huomion. Soichiro Yagami kuitenkin murtautuu asemalle poliisin panssariautolla ja pakottaa Demegawan luovuttamaan nauhat sekä kaikki kopiot niistä. Myöhemmin hän auttaa Kira-tutkintayksikköä saamaan Higuchin näyttämään olevansa Kira. Viisi vuotta myöhemmin Demegawasta tulee Kiran sanan välittäjä median keskuudessa ja luo tämän kunniaksi ohjelman nimeltä "Kiran kuningaskunta". Hän johtaa myös hyökkäystä SPK:n päämajaan, mutta hänen huomionsa herpaantuu, kun Near lähettää hänelle ja muille Kiran kannattajille rahaa rakennuksen katolta. Kun hän alkaa kerätä rahaa rakentaakseen Kiran kunniaksi kappelin, Mikami tappaa hänet rangaistuksena anheudesta ja nimittää Takadan Kiran uudeksi edustajaksi.

Hänen japaninkielinen äänenä animessa on Chafurin ja englanninkielisenä äänenä Ward Perry

FBI[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

L:n pyynnöstä FBI lähettää kaksitoista agenttia Japaniin selvittämään olisiko Kira joku paikallisen poliisin jäsenistä tai heidän läheisistään. Agenttien jouduttua Kiran tappamiksi, FBI vetäytyy tutkinnasta, mutta vuosien kuluttua osallistuu SPK:n muodostamiseen.

Raye Penber[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raye Penber (jap. レイ・ペンバー, Rei Penbā) on amerikkalainen FBI-agentti, joka Kira-tutkinnan alkuvaiheessa lähetettiin Japaniin 11 muun agentin kanssa. Penber saa tehtäväkseen tutkia NPA:n varajohtaja Koreyoshi Kitamuran sekä poliisipäällikkö Soichiro Yagamin perheitä. Light manipuloi rikollisen nimeltä Kiichiro Osoreda tekemään linja-autokaappauksen ja onnistuu tätä hyödyntäen saamaan Penberin näyttämään hänelle virkamerkkinsä. Penber ei ollut saapunut Japaniin yksin. Mukana oli tullut hänen kihlattunsa sekä entinen FBI-agentti Naomi Misora, jonka turvallisuuden vuoksi Penber kieltää tätä osallistumasta tutkintaan. Light onnistuu huijaamaan Penberin kirjoittamaan muiden 11 agentin nimet Death Notesta revittyihin papereihin ennen kuin itse tappoi Penberin. Raye Penberin japaninkielinen ääni animessa on Hideo Ishikawa ja englanninkielinen ääni Michael Adamthwaite.

Naomi Misora[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naomi Misora (jap. 南空 ナオミ, Misora Naomi) on Raye Penberin kihlattu ja entinen FBI-agentti. Hän erosi FBI:stä lokakuussa 2003 (animessa 2006) perheen perustamiseksi. Kihlattunsa kuoleman jälkeen hän päättää itse alkaa jäljittää Kiraa. Hän keksii kuinka Kira voi tappaa uhrejaan muillakin keinoin kuin sydänkohtauksilla ja yrittää kertoa tästä Japanin tutkintayksikölle sekä L:lle. Tämän kautta hän tapaa Light Yagamin ja esittäytyy tälle valenimellä Shoko Maki (間木 照子 Maki Shōko). Light onnistuu kuitenkin saamaan selville hänen oikean nimensä ja manipuloi hänet tekemään itsemurhan. Death Noteen kirjoitettujen yksityiskohtien vuoksi Misoran ruumista ei koskaan löydetä. Misoran japaninkielinen ääni animessa on Naoko Matsui ja englanninkielinen ääni Tabitha St. Germain.

Steve Mason[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Mason (jap. スティーブ・メイスン, Sutību Meisun) on FBI:n johtaja. Kira-tutkinnan alussa hän lähettää L:n pyynnöstä 12 agenttia tutkimaan Japanin poliisia ja heidän läheisiään, mutta vetäytyy tutkinnasta agenttien kuoltua. Vuosia myöhemmin hän auttaa Nearia perustamaan SPK:n, mutta kuolee mafian käyttäessä Death Notea tappaakseen suurin osa sen jäsenistä.

Yotsuba Group[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yotsuba Group on yhtymä, jonka johtokunnan kahdeksan jäsentä kokoontuvat viikoittain etsiäkseen ihmisiä, jotka voisivat olla uhka heille, ja sitten tappavat niitä. Lightin ohjeiden mukaisesti Rem toimitti yhdelle heistä, Kyosuke Higuchille, Death Noten, jonka kautta nämä kuolemat tapahtumat.

Kyosuke Higuchi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyosuke Higuchi (jap. 火口 卿介, Higushi Kyōsuke) on kolmas Kira, joka sai Lightin Death Noten Remiltä, jota Light oli käskenyt antamaan sen "ahneelle", "vakuuttavalle" ja "itsekkäälle" henkilölle, joka käyttäisi sitä saadakseen suuremman statuksen elämässään. Higuchi oli Yotsuban teknologiakehitysosaston johtaja ja oli osa kahdeksan miehen muodostamaa ryhmää, joka käytti muistikirjaa tuhotakseen kaikkia yhtymän menestymistä hankaloittavat esteet tieltään. Misa sai Higuchin paljastamaan itsensä ja muiden Yotsuba Groupin jäsenten petettyä hänet, hän teki sopimuksen shinigamin silmistä. Tästä huolimatta Higuchi saatiin pidätettyä ja Death Noten olemassaolo paljastui Kira-tutkintayksikölle. Saatuaan takaisin muistonsa alkuperäisenä Kirana Light tappoi Higuchin rannekelloonsa piilotetulla Death Noten sivun palasella.

Higuchin japaninkielinen ääni animessa on Issei Futamata ja englanninkielinen ääni Andrew Kavadas.

Muut jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Shingo Mido (jap. 三堂 芯吾, Midō Shingo): Yritysstrategiaosaston johtaja ja taloussuunnittelupäällikkö. Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Eiji Hanawa ja englanninkielinen ääni Trevor Devall.
 • Reiji Namikawa (jap. 奈南川 零司, Namikawa Reiji): Myyntiosaston johtaja ja jäsenistä nuorin. Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Hirofumi Nojima ja englanninkielinen ääni Ted Cole.
 • Eiichi Takahashi (jap. 鷹橋 鋭一, Takahashi Eiichi): Materiaalisuunnitteluosaston johtaja ja Yotsuba Homesin päällikkö. Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Rintarō Nishi ja englanninkielinen ääni David Orth.
 • Suguru Shimura (jap. 紙村 英, Shimura Suguru): Henkilöstöosaston johtaja. Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Hiroyuki Yokoo ja englanninkielinen ääni Brian Drummond.
 • Masahiko Kida (jap. 樹多 正彦, Kida Masahiko): Oikeus- ja suunnitteluosaston johtaja. Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Masaki Aizawa ja englanninkielinen ääni Martin Sims.
 • Takeshi Ooi (jap. 尾々井 剛, Ooi Takeshi): VT-osaston johtaja. Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Kiyoyuki Yanada ja englanninkielinen ääni Michael Kopsa.
 • Arayoshi Hatori (jap. 葉鳥 新義, Hatori Arayoshi): Markkinointijohtaja ja yhtymän nykyisen toimitusjohtajan avioton poika. Hänen japaninkielinen äänensä animessa on Yukitoshi Tokumoto ja englanninkielinen ääni Simon Hayama.

Higuchi tappoi Hatorin tämän "huolimattoman tunteenpurkausen" vuoksi. Light tappoi Higuchin tämän jäätyä kiinni ja muut Yotsuba Groupin jäsenet hän tappoi L:n kuoleman jälkeen.

SPK[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SPK (animessa Special Provision for Kira ja mangassa Secret Provision for Kira) on Kiraa jahtaava yksikkö, joka perustettiin Yhdysvalloissa L:n kuoleman jälkeen. Yksikköön kuuluu Nearin johtama joukko FBI:n ja CIA:n agentteja. Tietäen oikean L:n kuolleen ja että nykyinen L (Light Yagami) on huijari, he työskentelevät erillään tästä. Kun Mello ja mafia saavat haltuunsa yhden Death Noten, he tappavat suuren osan SPK:n jäsenistä. Nearin lisäksi eloon jäävät vain Stephen Gevanni, Hal Lidner ja Anthony Rester.

Anthony Rester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komentaja Anthony Rester (jap. アンソニー・レスター, Ansonī Resutā), oikealta nimeltään Anthony Carter (jap. アンソニー・カーター, Ansonī Kātā), on Nearin jälkeen yksikön johtava jäsen. Near yleensä kertoo aina uudet tietonsa ja analyysinsä ensin hänelle. Hän on entinen erikoisjoukkojen kapteeni.

Rester on syntynyt 6. tammikuuta 1968 (animessa 1971)[8]. Hänen japaninkielisen äänensä animeen on tehnyt Masaki Aizawa ja englanninkielisen äänen Michael Adamthwaite.

Stephen Gevanni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stephen Gevanni (jap. ステファン・ジェバンニ, Sutefan Jebannī), oikealta nimeltään Stephen Loud (jap. ステファン・ラウド, Sutefan Raudo), on SPK:n nuorimpia jäseniä. Hänen tärkein tehtävänsä jäsenyytensä aikana oli Mikamin tarkkaileminen. Ammattilaismaisena tarkkailijana hänen onnistui panna helposti muistiin tämän päivittäiset rutiinit. Tarkkailun lisäksi hän on myös taitava tiirikoimaan lukkoja.

Gevanni on syntynyt 1. syyskuuta 1982 (animessa 1985)[9]. Hänen japaninkielisen äänensä animeen on tehnyt Hiroki Takahashi ja englanninkielisen äänen Sam Vincent.

Hal Lidner[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hal Lidner (animessa Halle Lidner, jap. ハル・リドナー, Haru Ridonā), oikealta nimeltään Halle Bullook (jap. ハル・ブロック, Haru Burokku), on entinen CIA:n agentti. Hän vuoti tutkinnan aikana tietoja Mellolle, mutta ei siksi, että toivoi tämän saavan Kiran kiinni ennen Nearia, vaan koska uskoi sen parantavan mahdollisuuksia Kiran kiinni saamiseksi.

Lidner on syntynyt 18. helmikuuta 1980 (animessa 1983)[8]. Hänen japaninkielisen äänensä animeen on tehnyt Akeno Watanabe ja englanninkielisen äänen Lisa Ann Beley.

Muut tunnetut jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • John McEnroe (jap. ジョン・マッケンロー, Jōn Makkenrō): SPK:n jäsen ja FBI:n agentti. Oikealta nimeltään Larry Conners (jap. ラリー・コナーズ, Rarī Konāzu). Hänen englanninkielinen äänensä animessa on Ted Cole.
 • Ill Ratt (jap. イル・ラット, Iru Ratto): SPK:n jäsen, joka toimi vakoojana Mellolle. Oikealta nimeltään Shawn Dunleavy (jap. ショーン・ダンリービー, Shōn Danrībī). Mafian jäsenet manipuloivat Death Notella hänet ampumaan itseään päähän. Animessa hän ei paljastu vakoojaksi.
 • Ellickson Gardner (jap. エリクソン・ガードナー, Erikuson Gādonā): SPK:n jäsen, jonka mafia myöhemmin surmaa muutamien muiden SPK:n jäsenten ohella. Oikealta nimeltään Ellickson Thomas (jap. エリクソン・トーマス, Erikuson Tōmasu).

Mafia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rod Ross[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rod Ross (jap. ロッド・ロス, Roddo Rosu), oikealta nimeltään Dwhite Gordon (jap. ドワイト・ゴードン, Dowaito Gōdon), on mafian johtaja. Ross seuraa uskollisesti Mellon käskyjä. Hänen nimensä on hyvin tunnettu, minkä ansiosta Light onnistuu tappamaan hänet. Hänen japaninkielisen äänensä animeen on tehnyt Masaki Aizawa ja englanninkielisen äänen Brian Dobson.

Jack Neylon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack Neylon (jap. ジャック・ネイロン, Jakku Neiron), oikealta nimeltään Kal Snydar (jap. カル・スナイダー, Karu Sunaidā), on mafian jäsen. Hän on Sidoh'n Death Noten omistaja sillä hetkellä, kun Kira-tutkintayksikkö joutuu antamaan sen mafialle. Ennen Mellon liittymistä, hän oli sekaantunut huumekauppaan sekä laittomaan asekauppaan. Mutta kumpaankaan näistä ei ollut todisteita, vaikka hänet pidätettiin neljä kertaa. Kun Sidoh saa selville mafian olinpaikan, Mello ja Ross pakottavat hänet tekemään sopimuksen shinigamin silmistä (vain mangaversiossa). Light manipuloi Death Notella Neylonin kertomaan Mellon piilopaikan sijainnin, jotta tämä voi tappaa mafian jäsenet.

Neylonin japaninkielisenä äänenä animessa on Takashi Matsuyama ja englanninkielisenä äänenä Ted Cole.

Muut mafian jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Zakk Irius (jap. ザック・イリウス, Zakku Iriusu) on mafian jäsen, joka opastaa Soichiro Yagamin paikkaan, jossa vaihtokauppa Death Notesta tapahtuu. Tämän tapahduttua mafian jäsenet tappavat hänet.
 • Y462 on mafian jäsen, joka valvoi vaihtokauppaa, jossa Soichiro Yagami luovutti mafialle Death Note -muistikirjan vastineeksi Sayun vapaudesta. Hänen oikeaa nimeänsä ei tiedetä. Hän tappoi Millerin testinä muistikirjan aitoudesta. Ross oli valheellisesti luvannut Y462:lle, että antaisi anteeksi tämän aiemmat epäonnistumiset, mutta todellisuudessa Ross räjäytti hänen helikopterinsa eliminoidakseen viimeisenkin yhteytensä kidnappaukseen.
 • Glen Humphreys (jap. グレン・ハンフリーズ, Guren Hanfurīzu), oikealta nimeltään Ralph Bay (jap. ラルフ・ベイ, Rarufu Bei), on mafian kokeneimpia jäseniä. Hän kuolee Death Noten vaikutuksesta ennen Kira-tutkintayksikön hyökkäystä heidän piilopaikkaansa.
 • Rashual Bid (jap. ラシュアル・ビッド, Rashuaru Biddo), oikealta nimeltään Al Meem (jap. アル・ミーム, Aru Mīmu), on mafian kokeneimpia jäseniä. Hän kuolee Death Noten vaikutuksesta ennen Kira-tutkintayksikön hyökkäystä heidän piilopaikkaansa.
 • Andrew Miller (jap. アンドリュー・ミラー, Andoryū Mirā) on jäsen, joka tapetaan testinä Death Noten aitoudesta. Hänet tapettiin, koska hän oli varastanut huumeita jengiltään myydäkseen niitä oman varallisuutensa kartoittamiseksi.
 • Jose (jap. ホセ, Hose) on jäsenistä, jotka eivät kuolleet Death Noten vaikutuksesta, koska hänen oikeaa nimeään ei tiedetty. Hän teeskenteli kuollutta ja ampui kuolettavasti Soichiroa. Hän kuolee myöhemmin, kun Kira-tutkintayksikkö ampuu hänet.
 • Roy (jap. ロイ, Roi) ja Skyer (jap. スキア, Sukaia) ovat jäseniä, jotka eivät kuolleet Death Noten vaikutuksesta. He yrittävät saada Death Noten takaisin, mutta Kira-tutkintayksikön jäsenet pidättävät heidät. Kun Mello räjäyttää piilopaikan, heidän kohtalonsa jää epäselväksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Ohba, Tsugumi (2008). Death Note 13: How to Read. VIZ Media, 8. ISBN 1-4215-1888-0. 
 2. Ohba, Tsugumi (2008). Death Note 13: How to Read. VIZ Media, 10. ISBN 1-4215-1888-0. 
 3. Ohba, Tsugumi (2008). Death Note 13: How to Read. VIZ Media, 12. ISBN 1-4215-1888-0. 
 4. Barkan, Jonathan: Adam Wingard Starts Writing His ‘Death Note’ Bloody Disgusting. 30.6.2016. Viitattu 14.7.2017. (englanniksi)
 5. Ohba, Tsugumi (2008). Death Note 13: How to Read. VIZ Media, 16. ISBN 1-4215-1888-0. 
 6. Barkan, Jonathan: Adam Wingard Starts Writing His ‘Death Note’ Bloody Disgusting. 30.6.2016. Viitattu 14.7.2017. (englanniksi)
 7. a b Ohba, Tsugumi (2008). Death Note 13: How to Read. VIZ Media, 133. ISBN 1-4215-1888-0. 
 8. a b Ohba, Tsugumi (2008). Death Note 13: How to Read. VIZ Media, 68. ISBN 1-4215-1888-0. 
 9. Ohba, Tsugumi (2008). Death Note 13: How to Read. VIZ Media, 61. ISBN 1-4215-1888-0.