Light Yagami

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Light Yagami
Light Yagami Death Noten animeversiossa
Light Yagami Death Noten animeversiossa
Kustantamo Weekly Shōnen Jump
Ensiesiintyminen 2003 (manga)
Luojat Tsugumi Ōba, Takeshi Obata
Henkilötiedot
Oikea nimi Light Yagami
(夜神月, Yagami Raito)
Status päähenkilö
Sarja Death Note
Ikä 17–18, 23
Ryhmäsidokset L, Ryuk
Sukupuoli Mies
Tunnetut henkilöllisyydet Kira, Light Asahi
Tunnetut sukulaiset Soichiro Yagami, Sachiko Yagami, Sayu Yagami
Tunnetut voimat Death Note -muistikirja

Light Yagami (夜神月, Yagami Raito) (s. 28. helmikuuta 1986[1]) on Death Note -manga- ja -animesarjan päähenkilö. Hän löytää shinigami Ryukin pudottaman Death Note -muistikirjan ja päättää käyttää sitä puhdistaakseen maailman rikollisista. Japanissa tätä mystistä rikollisten tappajaa aletaan kutsua nimellä Kira (キラ).

Animeversiossa Lightin ääninäyttelijänä toimii Mamoru Miyano ja sen englanninkielisessä versiossa Brad Swaile. Tatsuya Fujiwara näytteli häntä näyteltyjen elokuvien sarjassa, Swailen ollessa myös niissäkin englanninkielisenä äänenä. Näytellyssä televisiosarjassa Lightia näyttelee Masataka Kubota,[2] ja yhdysvaltalaisessa elokuvassa hänen vastinettaan, Light Turneria, näyttelee Nat Wolff.[3][4]

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Light on poikkeuksellisen älykäs nuori mies, mutta hyvin tylsistynyt, koska hänen mielestään maailma ei ole tarpeeksi oikeudenmukainen. Uskoen maailman "mädäntyneen" hän käyttää Death Notea poistaakseen maailmasta pahat ihmiset. Hän pyrkii tulemaan "uuden maailman jumalaksi".

Death Noten käytön kautta Light alkaa kuitenkin omaksua ilkeitä ja julmia luonteenpiirteitä. Myötätunnon ja armon tunteet katosivat hänestä lopullisesti. Hän näkee itsensä myös ainoana, joka ikinä voisi pelastaa ihmiskunnan, ja että kaikkien hänen tekojensa pitäisi olla täysin oikeutettuja. Hän on valmis jopa tappamaan viattomia, vain välttyäkseen itse jäämästä kiinni.

Koko sarjan ajan hän yrittää välttää maailman parhaan etsivän, L:n, ja myöhemmin tämän "todellisen" seuraajan, Nearin, epäilyjä.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lightin perheeseen kuuluvat isä Soichiro Yagami, joka oli myös Kira-tutkintayksikön johtaja, äiti Sachiko Yagami ja nuorempi sisko Sayu Yagami.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ohba, Tsugumi (2008). Death Note 13: How to Read. VIZ Media, 8. ISBN 1-4215-1888-0. 
  2. Masataka Kubota, Kento Yamazaki Star in Live-Action Death Note TV Series Anime News Network. 21.5.2015. Viitattu 1.7.2016. (englanniksi)
  3. Warners' Live-Action Death Note Film Casts Nat Wolff Anime News Network. 29.9.2015. Viitattu 1.7.2016. (englanniksi)
  4. Trumbore, Dave: Adam Wingard Shares His Notes on ‘Death Note’ as Production Begins Collider. 30.6.2016. Viitattu 1.7.2016. (englanniksi)