Luettelo Carl Barksin sarjakuvatuotannosta (1940-luku)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Carl Barksin sarjakuvatuotannosta 1940-luvulla piirtämisjärjestyksessä. Luettelossa ei ole mukana yksisivuisia sarjoja tai kansikuvia, eikä tällä hetkellä myöskään ei-Disney -sarjakuvia, kuten Anselmi Panda.

1942[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte Pm. Ilmestynyt Alkuperäinen nimi Suomalainen nimi Sivuja Tarinakoodi
DD-Pirate-Gold.jpg ?-? DDFC 9, 1942 Pirate Gold Aku Ankka ja merirosvon kulta 62 W OS 9-02
Tarinan on käsikirjoittanut Bob Karp ja sen ovat piirtäneet yhdessä Carl Barks ja Jack Hannah. Tarinassa Aku ja ankanpojat tapaavat papukaijan, ja lähtevät tämän avulla metsästämään Henry Morganin aarretta. Heidän epäonnekseen myös Musta Pekka on aarteen jäljillä. Käsikirjoitus oli alun perin tuotettu toteutumatonta Mikki Hiiri -piirrettyä varten, mikä selittää osaltaan Mustan Pekan ja Aku Ankan harvinaisen kohtaamisen. Kuvassa Musta Pekka naamioituneena.
DD-Victory-Garden.jpg ?-12 WDC 31, huhtikuu 1943 The Victory Garden Ryytimaa 10 W WDC 31-05
Tarinassa Akulla on puutarhanhoito-ongelmia varisten kanssa, ja pojat päättävät auttaa setäänsä ostamalla nopeakasvuisia, näkymättömiä siemeniä. Ryytimaa oli Barksin ensimmäinen varsinainen ankka-tarina ja ensimmäinen Western Publishingille tehty tarina. Barksin varhaisissa tarinoissa ankanpojat vielä täydensivät toistensa lauseita, kuten ruudussa.
DD-Rabbit’s foot.jpg 23.12 WDC 32, toukokuu 1943 The Rabbit's Foot Oikukas onnenkalu 10 W WDC 32-02
Pojat hankkivat onnea tuottavan jäniksenkäpälän, jonka voimaan Aku ei kuitenkaan usko. Onnekkaiden (ja onnettomien) tapahtumien jälkeen Aku päättää koettaa jäniksenkäpälän vaikutusta eläintarhasta karanneeseen gorillaan. Oikukkaassa onnenkalussa Aku käyttäytyy jo tyypillisen itsepäisesti ja uhkarohkeasti.

1943[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte Pm. Ilmestynyt Alkuperäinen nimi Suomalainen nimi Sivuja Tarinakoodi
DD-Lifeguard Daze.jpg 29.1. WDC 33, kesäkuu 1943 Lifeguard Daze Rantavahti 10 W WDC 33-01
Aku toimii rantavahtina. Työ on tylsää, kunnes paikalle ilmestyy hai, jonka Aku tyrmää vahingossa lainelaudalla. Rannalle saapuu tyttö, johon Aku tietysti yrittää tehdä vaikutuksen. Barks piirsi tarinan ennen Iinestä – tarinassa nähdään jopa harvinainen suutelukohtaus.
DD-Good Deeds.jpg 17.3. WDC 34, heinäkuu 1943 Good Deeds Hyvien tekojen päivä 10 W WDC 34-01
Riitaannuttuaan naapurinsa Tulpun kanssa Aku päättää tehdä hyviä tekoja. Ankkojen lähelle laskeutuu lentokone, jonka kuljettaja nukahtaa väsymyksestä. Ankat yrittävät hyvää hyvyyttään sammuttaa koneen moottorin, mutta kone lähteekin vahingossa käyntiin ja Ankat päätyvät Afrikkaan. Paikalliset alkuasukkaat on kuvattu nykyajan mittapuun mukaan hyvin stereotyyppisesti, eivätkä he mm. tunne lainkaan tulitikkuja, mikä lopulta pelastaa Akun. Tulpun ensiesiintyminen. Tarinassa on nähtävissä jo monia myöhempien klassikkoseikkailujen piirteitä.
DD-Dude Ranch.jpg 20.4. WDC 35, elokuu 1943 The Limber W Guest Ranch' Turistina Teksasissa 10 W WDC 35-01
Aku ja pojat ovat Teksasissa, ja lähtevät ratsastamaan. Varoituksista välittämättä Aku johdattaa joukon Paaluvuorelle, jolta on mahdotonta löytää takaisin ympäröivien maisemien ollessa täysin samanlaisia. Pojat yrittävät vaivoin taistella Akun oikukkuutta, surkeaa suuntavaistoa ja yltiöpäistä itsevarmuutta vastaan päästäkseen takaisin majatalolle. Ruudussa Aku on erehtynyt juomaan hieman liian innokkaasti kaasua sisältävästä lähteestä.
DD-Mighty Trapper.jpg 17.3. WDC 36, syyskuu 1943 The Mighty Trapper Suurriistan jäljillä 10 W WDC 36-01
Aku kehuskelee metsästystaidoillaan, joten pojat päättävät huijata häntä Iineksen vanhalla kettupuuhkalla. Aku tajuaa juonen ja lavastaa suuren koiran kiinniottamakseen sudeksi. Pian riitelevät osapuolet onnistuvatkin odotetusti pyydystämään toisensa. Tarinassa Suurriistan jäljillä Barks piirsi Iineksen ensimmäistä kertaa mukaan seikkailuihinsa. Kuvassa Aku kertoo pojille harvinaistuneista pitkäkarvaisista vyötiäisistä.
DD-Mummy’s Ring.jpg 10.5. DDFC 29, syyskuu 1943 The Mummy's Ring Muumion sormus 28 W OS 29-01
Muumion sormus on Barksin ensimmäinen pitkä ankkaseikkailu. Tarinassa Ankkalinnan museossa on nähtävillä viimeistä päivää kaksi egyptiläistä muumiota, ennen kuin ne palautetaan takaisin Egyptiin. Ankkojen kävellessä museoon laitapuolen kulkija lykkää heille sinettisormuksen, josta myös eräs roisto kiinnostuu. Museossa Tupu pudottaa lakkinsa muumion arkkuun ja joutuu roiston kanssa suljetuksi Egyptiin lähtevään sarkofagiin. Niinpä Ankat lähtevät pelastusmatkalle Egyptiin ja kohtaavat Niilin hienojen maisemien lisäksi muinaisegyptiläisen kultin. Tarinan keskeinen teema on varastettujen muinaismuistojen palautus alkuperämaahansa, aihe, josta tuli seuraavina vuosikymmeninä merkittävä poliittinen kysymys. Ruudussa ankkojen purjevene on saapunut määränpäähänsä, Daggan Bein palatsille.
DD-Hard Loser.jpg 10.5. DDFC 29, syyskuu 1943 The Hard Loser Huono häviäjä 10 W OS 29-02
Aku ja pojat päättävät ilmoittautua Luupäälaukka-nimiseen hevoskilpailuun, jossa kaikki keinot ovat sallittuja. Ruudussa Aku on yrittänyt sabotoida poikien voittomahdollisuudet syöttämällä heidän löytämälleen hevoselle hiilihappotabletteja, jotka joutuivatkin Akun hevosen suuhun poikien vaihdettua hevosten paikat. Kommellusten jälkeen laukka päättyy yllättävällä tavalla, mitä Akun pinna ei tietenkään kestä.
DD-Too Many Pets.jpg 29.5. DDFC 29, syyskuu 1943 Too Many Pets Liian monta lemmikkiä 26 W OS 29-03
Aku tuskaantuu poikien villeihin lemmikkeihin, ja päättää antaa ne pois. Pojat kuitenkin kohtaavat kaupungilla leikkisän apinan, Jingon, ja saavat sen lahjaksi armeijaan lähtevältä mieheltä. Jingo onnistuu tekemään vaikutuksen Akuun, mutta Aku ei tiedä Jingon inhoavan käsien niskan takana pitelemistä. Pian Jingonkin kanssa tulee ongelmia, ja Aku myy sen vieraalle miehelle, joka yrittää varastaa Jingon avulla uuden pommikoneen piirustukset. Yleensä ajankohtaiset tapahtumat eivät juuri näy ankkatarinoissa, mutta nyt käynnissä oleva toinen maailmansota on selvästi läsnä. Tarinan käsikirjoituksen aloitti toinen, Disneyllä työskentelevä käsikirjoittaja.
DD-Good Neighbors.jpg 22.6. WDC 38, marraskuu 1943 Good Neighbors Naapurukset 10 W WDC 38-02
Tulppu ja Aku päättävät tehdä sovinnon. Asiat näyttävätkin aluksi ruusuisilta, mutta muutaman jalkapalloon liittyvän epäonnisen tapahtuman jälkeen naapurit ovat jälleen ilmiriidassa. Tässä sarjassa Tulppu esiintyi ensimmäisen kerran sen näköisenä, miksi Barks hänet myöhemmin piirsi (aikaisempi esiintyminen oli sarjassa Hyvien takojen päivä). Tämä oli ensimmäinen kokonaisuudessaan Akun ja Tulpun riitaa kuvaava tarina; tyyppiä ovat toistaneet myöhemmin niin Barks itse kuin muutkin piirtäjät. Ruudussa muttereilla täytetty jalkapallo on juuri räjähtänyt naapurusten talojen yläpuolella.
DD-Salesman Donald.jpg 23.7. WDC 39, marraskuu 1943 Salesman Donald Vispilänkauppaa 10 W WDC 39-01
Pojat ovat päättäneet myydä vispilöitä saadakseen hankkia pienoispostivankkurit. Kauppa ei kuitenkaan suju, joten pojat pyytävät Akun apuun. Tämä saakin yllättävillä myyntitykin kyvyillään vispilät hupenemaan nopeasti, ennen kuin kuvaan astuu kadun päässä asuva mieleenpainuva erakko moninkertaisine ovineen ja puoli ruumista peittävine partoineen. Tarina voidaan nähdä niiden sarjojen esiasteena, joissa Aku löytää itsestään yllättävän kyvyn, mutta usein kaatuu omaan itsevarmuuteensa.
28.8. WDC 40, tammikuu 1944 Snow Fun Mäkikotka 10 W WDC 40-01
?
22.9. WDC 41, helmikuu 1944 The Duck in the Iron Pants Rautamantteli 10 W WDC 41-01
?
20.10. WDC 42, maalisikuu 1944 Kite Weather Leijat 10 W WDC 42-02
?
27.11. WDC 43, huhtikuu 1944 Three Dirty Little Ducks Kolme likaista ankanpoikaa 10 W WDC 43-02
?
30.12. WDC 44, toukokuu 1944 The Mad Chemist Hullu kemisti 10 W WDC 44-02
?

1944[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte Pm. Ilmestynyt Alkuperäinen nimi Suomalainen nimi Sivuja Tarinakoodi
19.1. WDC 45, kesäkuu 1944 Rival Boatmen Kilpailevat venemiehet / Vetinen taisto 10 W WDC 45-02
?
29.2. WDC 46, heinäkuu 1944 Camera Crazy Hullun mylly / Uhkarohkea kameramies 10 W WDC 46-02
?
1.4. WDC 47, elokuu 1944 Farragut the Falcon Aku Ankka ja Haukka / Bismarck 10 W WDC 47-02
?
26.4. WDC 48, syyskuu 1944 The Purloined Putty Vuoroin vieraissa / Kittiä kanssa! 10 W WDC 48-02
?
26.5. WDC 49, lokakuu 1944 Tight-Cire Walker / High-wire Daredevils Tasapainoilua 10 W WDC 49-02
?
22.6. WDC 50, marraskuu 1944 $500.00 Dime / Ten Cents' Worth of Trouble Kovan onnen raha 10 W WDC 50-02
?
27.7. WDC 51, joulukuu 1944 Modern Seaside Home / Donald's Bay Lot Maja meren rannalla 10 W WDC 51-02
?
9.8. DDFC 62, tammikuu 1945 Frozen Gold Aku Ankka ja Jäämaan aarre / Kylmää kultaa 24 W OS 62-02
?
26.8. WDC 52, tammikuu 1945 Trade Rat / Thievery Afoot Hiirisota / Rottasota 10 W WDC 52-02
Harvoja sarjoja, joista on säilynyt alkuperäisiä piirroksia
23.9. DDFC 62, tammikuu 1945 Mystery of the Swamp Rämeikön arvoitus 24 W OS 62-03
?
6.10. WDC 53, helmikuu 1945 Donald's Tramp Steamer Lattajalat lainehilla / Akun höyrylaiva 10 W WDC 53-02
?
27.10. WDC 54, maaliskuu 1945 Skating Race / The Long Race to Pumpkinburg Luistelukilpailu 10 W WDC 54-02
?
1.12. WDC 55, huhtikuu 1945 Webfooted Wrangler / Cuthbert Coot's Ranch Hummani hei! 10 W WDC 55-02
?

1945[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte Pm. Ilmestynyt Alkuperäinen nimi Suomalainen nimi Sivuja Tarinakoodi
?.1. WDC 56, toukokuu 1945 Sleepwalker / The Icebox Robber Jääkaappimysteeri 10 W WDC 56-02
?
2.2. WDC 57, kesäkuu 1945 Iron-Billed Woodpecker / Pecking Order Rautanokkainen tikka 10 W WDC 57-02
?
9.3. WDC 58, heinäkuu 1945 Grand Canyon / Taming the Rapids Suuri kanjoni 8 W WDC 58-02
?
3.4. WDC 59, elokuu 1945 Wild Colt / Days at the Lazy K Vinha villivarsa 8 W WDC 59-01
?
27.4. MMFC 79, elokuu 1945 The Riddle of the Red Hat Punaisen hatun arvoitus 11 W OS 79-01
Barksin ainoa Mikki-tarina.
12.5. WDC 60, syyskuu 1945 Radar set / Eyes in the Dark Silmät niskassa 8 W WDC 60-02
?
31.5. WDC 61, lokakuu 1945 Detective Agency / Thug Busters Nappuladekkarit 8 W WDC 61-02
?
27.6. WDC 62, marraskuu 1945 The Great Ski Race / Water Ski Race Suuri vesihiihtokilpailu 10 W WDC 62-02
?
19.7. DDFC 108, 1946 The Firebug Liekkimies 13 W OS 108-02
Aku osoittaa pyromaanisia taipumuksia.
2.8. WDC 63, joulukuu 1945 Ten-Dollar Dither / Lost 10 dollar Bill Löydetty viitonen 10 W WDC 63-02
?
31.8. FCG, joulukuu 1945 Best Christmas Jouluista parhain 8 W FGW 45-01
?
31.8. Julkaisematon vuoteen 1981 Silent Night Jouluyö, juhlayö 10 CS WDC 64
?
19.9. WDC 64, tammikuu 1946 Donald Tames His Temper Uudenvuodenlupaus 10 W WDC 64-02
?
4.10. WDC 65, helmikuu 1946 Singapore Joe / Joe from Singapore Joe-poika Singaporesta 10 W WDC 65-02
?
27.10. WDC 66, maaliskuu 1946 Donald Goes Ice-Fishing / Master Ice-Fisher Avantopyynnin asiantuntija 10 W WDC 66-02
?
23.11. WDC 67, huhtikuu 1946 Jet Rescue / Miniature Jet Engines Suihkumoottorit 10 W WDC 67-02
?

1946[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte Pm. Ilmestynyt Alkuperäinen nimi Suomalainen nimi Sivuja Tarinakoodi
4.1. WDC 68, toukokuu 1946 Huge Kit / Donald's Monster Kite Jättiläisleija 10 W WDC 68-02
?
25.1. DDFC 108, 1946 Seals Are So Smart! Hylkeet ovat hyvin viisaita 10 W OS 108-03
?
25.1. DDFC 108, 1946 The Terror of the River!! Jokihirviö 28 W OS 108-01
?
1.2. WDC 69, kesäkuu 1946 Biceps Blues Voimamies 10 W WDC 69-02
?
28.2. WDC 70, heinäkuu 1946 The Smugsnorkle Squattie Jäyhä Jököttäjä 10 W WDC 70-02
?
8.3. FCG, 1946 Santa's Stormy Visit Joulupukin myrskyisä vierailu 8 W FGW 46-01
?
26.3. WDC 71, elokuu 1946 Swimming Swindlers / Swimming Race Uintikilpailu 10 W WDC 71-02
?
25.4. WDC 72, syyskuu 1946 Playin' Hookey Kosto on suloista 10 W WDC 72-02
?
27.5. WDC 73, lokakuu 1946 The Gold-Finder Kullanilmaisin 10 W WDC 73-02
?
14.6. WDC 74, marraskuu 1946 Bill Collector / The Tax-Collectors Aku Ankka ulosottomiehenä / Ulosottomies 10 W WDC 74-01
?
8.7. WDC, joulukuu 1946 Thanksgiving Turkey / Turkey Trouble Kalkkunapäivällinen 10 W WDC 75-01
?
13.8. BGMC 4, 1947 Maharajah Donald Aku Ankka tiikerinsyöttinä / Aku Ankka maharadzana 28 W MOC 4-01
?
29.8. WDC 76, tammikuu 1947 The Cantankerous Cat Tosi kissanystävä / Kissakiusaa / Tosi kissan ystävä 10 W WDC 76-02
?
9.9. Disney Cheerios Premiums, 1947 Donald Duck's Atom Bomb Aku Ankan atomipommi 30 W CGW Y 1-01
?
25.9. WDC 77, helmikuu 1947 Going Buggy Jättiläishyönteiset 10 W WDC 77-02
?
4.10. BGMC 4, 1947 The Peaceful Hills Kinosten kautta kinoon 2 W MOC 4-02
?
28.10. WDC 78, maaliskuu 1947 Donald's Safe / Jam Robbers Kriisiosakkeet 10 W WDC 78-02
?
18.11. WDC 79, huhtikuu 1947 Picnic Tricks Keväinen huviretki 10 W WDC 79-02
?
9.12. DDFC 127, toukokuu 1947 Volcano Valley Aku Ankka ja Vulkanovian asukkaat 30 W OS 147-02
?

1947[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte Pm. Ilmestynyt Alkuperäinen nimi Suomalainen nimi Sivuja Tarinakoodi
10.1. WDC 80, toukokuu 1947 Donald's Posy Patch Kukkia ja mehiläisiä 10 W WDC 80-02
?
28.1. WDC 81, kesäkuu 1947 Donald Mines His Own Business Aarrekartta 10 W WDC 81-02
?
19.2. WDC 82, heinäkuu 1947 Magical Misery / Magic Act Aku Ankka taikurina / Taikoja kotitarpeiksi 10 W WDC 82-02
?
28.2. Firestone Christmas Giveaways, joulukuu 1947 Three Good Little Ducks Kolme kullannuppua 8 W FGW 47-01
?
19.3. WDC 83, elokuu 1947 Vacation Time / Door-to-door Salesman Lepoa ja rauhaa 10 W WDC 83-02
?
4.4. DDFC 159, elokuu 1947 Adventure Down Under Aku Ankka kengurujen maassa / Kengurujen maassa 25 W OS 159-02
?
15.4. DDFC 159, elokuu 1947 The Ghost of the Grotto Koralliluolan kummitus 26 W OS 159-01
?
1.5. WDC 84, syyskuu 1947 The Waltz King Valssikuningas 10 W WDC 84-02
?
5.5. WDC 85, lokakuu 1947 The Masters of Melody / Srting Trio Surkeat soittoniekat 10 W WDC 85-02
?
23.6. WDC 86, marraskuu 1947 Fireman Donald / Volunteer Fireman Aku Ankka palomiehenä 10 W WDC 86-02
?
ScroogeFirst.jpg 22.7. DDFC 178, joulukuu 1947 Christmas On Bear Mountain Joulu Karhuvuorella / Aku Ankan joulu Karhuvuorella 26 W OS 178-02
Roope Ankan ensiesiintyminen. Puhekuplan tekstin käännös suomeksi on: Mutta minä en ole sellainen! Kaikki vihaavat minua - ja minä kaikkia!
31.7. WDC 87, joulukuu 1947 The Terrible Turkey Kalkkunan jäljillä / Aku Ankka kalkkunan jäljillä 10 W WDC 87-02
?
15.8. WDC 88, tammikuu 1948 Wintertime Wager Se parhaiten nauraa... 10 W WDC 88-02
?
4.9. WDC 89, helmikuu 1948 Watching the Watchman / Night Watchman Yövartija vain 10 W WDC 89-02
?
26.9. BGMC 20, 1948 Darkest Africa Pimein Afrikka 22 W MOC 20-01
?
9.10. WDC 90, maaliskuu 1948 Wired / Telegram Messengers Lennätinlähettinä 10 W WDC 90-02
?
28.10. WDC 91, huhtikuu 1948 Going Ape / Garden Party Puutarhajuhlat 10 W WDC 91-02
?
3.12. DDFC 189, kesäkuu 1948 The Old Castle's Secret Vanhan linnan salaisuus 32 W OS 189-02
?
30.12. WDC 92, toukokuu 1948 Spoil the Rod / Child Psychologist Nuorna vitsa väännettävä 10 W WDC 92-02
?

1948[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte Pm. Ilmestynyt Alkuperäinen nimi Suomalainen nimi Sivuja Tarinakoodi
16.1. WDC 93, kesäkuu 1948 Rocket Race to the Moon Kuurakettien kilpailu 10 W WDC 93-02
?
3.2. WDC 94, heinäkuu 1948 Donald of the Coast Guard / Coast Guard Rannikon turva 10 W WDC 94-02
?
19.2. WDC 95, elokuu 1948 Gladstone Returns Rikas mies jos oisin... 10 W WDC 95-02
?
16.3. DDFC 199, lokakuu 1948 Sheriff of Bullet Valley Luotilaakson sheriffi 32 W OS 199-02
?
25.3. WDC 96, syyskuu 1948 Links Hijinks / Golf Champion Golftaituri / Hole-in-one 10 W WDC 96-02
?
27.4. WDC 97, lokakuu 1948 Pearls of Wisdom Aku Ankka helmenpyynnissä 10 W WDC 97-02
?
28.5. WDC 98, marraskuu 1948 Foxy Relations / Fox Hunt Aku Ankka kettujahdissa / Kettujahdissa 10 W WDC 98-02
?
10.6. WDC 99, joulukuu 1948 The Crazy Quiz Show / Radio Quiz Show Tietokilpailu 10 W WDC 99-02
?
30.6. DDFC 203, joulukuu 1948 Golden Christmas Tree Kultainen joulupuu 20 W OS 203-02
?
8.7. Firestone Christmas Giveaways, joulukuu 1948 Toyland Aku Ankka Korvatunturilla 8 W FGW 48-01
?
29.7. WDC 100, tammikuu 1949 Truant Officer Donald Koulusalapoliisi / Aku Ankka koulusalapoliisina 10 W WDC

100-02

Ilmestyi johtosarjana Suomen ensimmäisessä Aku Ankka-lehdessä.
26.8. WDC 101, helmikuu 1949 Worst Nightmare Painajaistakin pahempaa 10 W WDC 101-02
?
9.9. WDC 102, maaliskuu 1949 Pizen Spring Dude Ranch Hevosvaras 10 W WDC 102-02
?
23.9. WDC 103, huhtikuu 1949 Rival Beachcombers / Lost Ruby Odottavan onkeen kala tulee 10 W WDC 103-02
?
21.10. DDFC 223, huhtikuu 1949 Lost In the Andes Nelikulmainen muna / Kulmikkaat munat / Aku Ankka ja nelikulmaiset munat 32 W OS 223-02
?
24.11. WDC 104, toukokuu 1949 The Sunken Yacht / Ping-Pong Balls Pöytätennispallot 10 W WDC 104-02
?
15.12. BGMC 41, 1949 Race to the South Seas Kilpapurjehdus Etelämerelle 22 W MOC 41-01
?

1949[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyte Pm. Ilmestynyt Alkuperäinen nimi Suomalainen nimi Sivuja Tarinakoodi
13.1. WDC 105, kesäkuu 1949 Managing the Echo System / Echoes for Ten Cents Each Huutovuoren kaiku 10 W WDC 105-02
?
27.1. WDC 106, heinäkuu 1949 Plenty of Pets / Collection of Pets Lemmikkejä kerrakseen 10 W WDC 106-02
?
3.3. DDFC 238, elokuu 1949 Voodoo Hoodoo Aku Ankka ja Zombi 32 W OS 238-02
?
22.3. WDC 197, elokuu 1949 Super Snooper / Comic Book Hero Vahva-Jussi 10 W WDC 107-02
?
14.4. WDC 108, syyskuu 1949 The Great Duckburg Frog-Jumping Contest / Jumping-Frog Nakkisämpylöitä ja sammakonreisiä / Nakkeja ja sammakonreisiä 10 W WDC 108-02
?
28.4. WDC 109, lokakuu 1949 Dowsing Ducks / Water-Diving Stick Taikavarpu 10 W WDC 109-02
?
12.5. WDC 110, marraskuu 1949 The Goldilocks Gambit Karhukaruselli 10 W WDC 110-02
?
1.6. CP 1, marraskuu 1949 Letter To Santa Kirje joulupukille / Aku Ankka joulupukkina 24 W CP 1-01
?
29.6. DDFC 256, joulukuu 1949 Luck of the North Aku Ankka Grönlannissa / Alaskan armoilla 32 W OS 256-02
?
7.7. Firestone Christmas Giveaways, joulukuu 1949 New Toys Uudet lelut 8 W FGW 49-01
?
4.8. WDC 111, joulukuu 1949 Donald's Love Letters Hankalat kirjeet 10 W WDC 111-02
?
24.8. WDC 112, tammikuu 1950 Rip Van Donald Prinssi ruususen uni 10 W WDC 112-02
?
8.9. DDFC 263, helmikuu 1950 Trail of the Unicorn Aku Ankka etsii yksisarvista / Aku Ankka yksisarvisen jäljillä 24 W OS 263-03
?
29.9. DDFC 263, helmikuu 1950 Land of the Totem Poles Aku Ankka toteemien maassa 24 W OS 263-02
?
13.10. WDC 114, maaliskuu 1950 Serum to Codfish Cove / Mission to Codfish Cove Sankariteko 10 W WDC 114-02
?
27.10. WDC 117, kesäkuu 1949 Wild About Flowers Kaunokaisia kaunokaiselle 10 W WDC 117-02
?
23.11. DDFC 275, toukokuu 1950 Ancient Persia Aku Ankka muinaisessa Persiassa / Seikkailu muinaisessa Persiassa 22 W OS 275-02
?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]