Luettelo 500 NHL-maalia tehneistä pelaajista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo 500 NHL-maalia tehneistä pelaajista. Kaikkiaan 42 pelaajaa on tehnyt pohjoisamerikkalaisessa jääkiekkoliiga NHL:n runkosarjassa 500 maalia tai enemmän. Suomalaisista joukkoon ovat päässeet Jari Kurri ja Teemu Selänne, muista eurooppalaisista lisäksi Mats Sundin ja Jaromír Jágr.

500 maalin ylittäjät järjestyksessä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Aktiivipelaaja NHL:ssä
Pelaaja Joukkue Peli n:o Pvm Maalin päästänyt
maalivahti
Maalit uralla
1. Kanadan lippu Maurice Richard Montreal Canadiens 863 19. lokakuuta 1957 Glenn Hall 544
2. Kanadan lippu Gordie Howe Detroit Red Wings 1045 14. maaliskuuta 1962 Gump Worsley 801
3. Kanadan lippu Bobby Hull Chicago Blackhawks 861 21. helmikuuta 1970 Ed Giacomin 610
4. Kanadan lippu Jean Béliveau Montreal Canadiens 1101 11. helmikuuta 1971 Gilles Gilbert 507
5. Kanadan lippu Frank Mahovlich Montreal Canadiens 1105 21. maaliskuuta 1973 Dunc Wilson 533
6. Kanadan lippu Phil Esposito Boston Bruins 803 22. joulukuuta 1974 Jim Rutherford 717
7. Kanadan lippu Johnny Bucyk Boston Bruins 1370 30. lokakuuta 1975 Yves Bélanger 556
8. Kanadan lippu Stan Mikita Chicago Blackhawks 1221 27. helmikuuta 1977 Cesare Maniago 541
9. Kanadan lippu Marcel Dionne Los Angeles Kings 887 14. joulukuuta 1982 Al Jensen 731
10. Kanadan lippu Guy Lafleur Montreal Canadiens 918 20. joulukuuta 1983 Glenn Resch 560
11. Kanadan lippu Mike Bossy New York Islanders 647 2. tammikuuta 1986 (tyhjä maali) 573
12. Kanadan lippu Gilbert Perreault Buffalo Sabres 1159 9. maaliskuuta 1986 Alain Chevrier 512
13. Kanadan lippu Wayne Gretzky Edmonton Oilers 575 22. marraskuuta 1986 (tyhjä maali) 894
14. Kanadan lippu Lanny McDonald Calgary Flames 1107 21. maaliskuuta 1989 Mark Fitzpatrick 500
15. Kanadan lippu Bryan Trottier New York Islanders 1104 13. helmikuuta 1990 Rick Wamsley 524
16. Kanadan lippu Mike Gartner New York Rangers 936 14. lokakuuta 1991 Mike Liut 708
17. Kanadan lippu Michel Goulet Chicago Blackhawks 951 16. helmikuuta 1992 Jeff Reese 548
18. Suomen lippu Jari Kurri Los Angeles Kings 833 17. lokakuuta 1992 (tyhjä maali) 601
19. Kanadan lippu Dino Ciccarelli Detroit Red Wings 946 8. tammikuuta 1994 Kelly Hrudey 608
20. Kanadan lippu Mario Lemieux Pittsburgh Penguins 605 26. lokakuuta 1995 Tommy Söderström 690
21. Kanadan lippu Mark Messier New York Rangers 1141 6. marraskuuta 1995 Rick Tabaracci 694
22. Kanadan lippu Steve Yzerman Detroit Red Wings 906 17. tammikuuta 1996 Patrick Roy 692
23. Kanadan lippu Dale Hawerchuck St. Louis Blues 1103 31. tammikuuta 1996 Félix Potvin 518
24. Kanadan lippu Brett Hull St. Louis Blues 693 22. marraskuuta 1996 Stéphane Fiset 741
25. Yhdysvaltain lippu Joe Mullen Pittsburgh Penguins 1052 14. maaliskuuta 1997 Patrick Roy 502
26. Kanadan lippu Dave Andreychuk New Jersey Devils 1070 15. maaliskuuta 1997 Bill Ranford 640
27. Kanadan lippu Luc Robitaille Los Angeles Kings 928 7. tammikuuta 1999 Dwayne Roloson 668
28. Kanadan lippu Pat Verbeek Detroit Red Wings 1285 22. maaliskuuta 2000 Fred Brathwaite 522
29. Kanadan lippu Ron Francis Carolina Hurricanes 1533 2. tammikuuta 2002 Byron Dafoe 549
30. Kanadan lippu Brendan Shanahan Detroit Red Wings 1100 23. maaliskuuta 2002 Patrick Roy 656
31. Kanadan lippu Joe Sakic Colorado Avalanche 1044 11. joulukuuta 2002 Dan Cloutier 625
32. Kanadan lippu Joe Nieuwendyk New Jersey Devils 1094 17. tammikuuta 2003 Kevin Weekes 564
33. Tšekin lippu Jaromír Jágr Washington Capitals 928 4. helmikuuta 2003 John Grahame 705
34. Kanadan lippu Pierre Turgeon Colorado Avalanche 1229 8. marraskuuta 2005 Vesa Toskala 515
35. Ruotsin lippu Mats Sundin Vancouver Canucks 1162 14. lokakuuta 2006 Miikka Kiprusoff 564
36. Suomen lippu Teemu Selänne Anaheim Ducks 982 22. marraskuuta 2006 José Théodore 684
37. Slovakian lippu Peter Bondra Chicago Blackhawks 1050 22. joulukuuta 2006 Jean-Sébastien Aubin 503
38. Kanadan lippu Mark Recchi Pittsburgh Penguins 1303 26. tammikuuta 2007 Marty Turco 577
39. Yhdysvaltain lippu Mike Modano Dallas Stars 1225 13. maaliskuuta 2007 Antero Niittymäki 561
40. Yhdysvaltain lippu Jeremy Roenick San Jose Sharks 1267 10. marraskuuta 2007 Alex Auld 513
41. Yhdysvaltain lippu Keith Tkachuk St. Louis Blues 1055 6. huhtikuuta 2008 (tyhjä maali) 538
42. Kanadan lippu Jarome Iginla Calgary Flames 1149 7. tammikuuta 2012 Niklas Bäckström 560

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]