Lordi Asriel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lordi Asriel on keskeinen sivuhenkilö Philip Pullmanin kirjoittamassa Universumien tomu -fantasiatrilogiassa. Ensimmäisen kirjan elokuvasovituksessa Lordi Asrielia näyttelee Bond-näyttelijänä kuuluisuuteen noussut Daniel Craig.

Lordi Asrielin daimoni on lumileopardi nimeltä Stelmaria.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Koko ikänsä Lyra on pitänyt Lordi Asrielia setänään, kunnes paljastuu, että Lordi Asriel on Lyran isä ja että Lyran äiti on Marisa Coulter. Trilogian viimeisessä osassa Lordi Asriel kuolee Marisa Coulterin kanssa, kun he vetävät Sijaishallitsijan, Metatron-enkelin, mukanaan erääseen kuiluun.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pullman, Philip: Kultainen kompassi. (Northern Lights, 1995.) Suomentanut Helene Bützow. Helsinki: Tammi, 1996. ISBN 951-31-0801-5.
  • Pullman, Philip: Salaperäinen veitsi. (The Subtle Knife, 1997.) Suomentanut Helene Bützow. Helsinki: Tammi, 1997. ISBN 951-31-0834-1.
  • Pullman, Philip: Maaginen kaukoputki. (The Amber Spyglass, 2000.) Suomentanut Helene Bützow. Helsinki: Tammi, 2001. ISBN 951-31-0835-X.


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.