Liityntäpysäköinti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Liityntäpysäköintiä Foxborough’n rautatieasemalla Yhdysvaltain Massachusettsin osavaltiossa.

Liityntäpysäköinnillä tarkoitetaan joukkoliikennepysäkin yhteyteen järjestettyä pysäköintipaikkaa autoille ja/tai polkupyörille. Liityntäpysäköinti voidaan järjestää sekä bussille että kaupunkiraideliikenteen eri muodoille kuten raitiotielle, metrolle, paikallisjunalle ja pikaraitiotielle. Yleisimmin liityntäpysäköinti toteutetaan kaupunkiraideliikenteelle.

Autojen liityntäpysäköintialueen koko vaihtelee muutamasta paikasta tuhansien paikkojen pysäköintilaitokseen. Polkupyörien liityntäpysäköintipaikalla voi olla katos, teline tai lukittava suojalaatikko polkupyörille.

Liityntäpysäköinnin tarkoituksena on lisätä joukkoliikenteen käyttöä tarjoamalla mahdollisuus käyttää joukkoliikennettä myös niille, jotka voivat tulla pysäkille vain autolla tai polkupyörällä esimerkiksi etäisyyden tai liityntäliikenteen puutteiden takia.

Autojen liityntäpysäköintiä on arvosteltu siitä, että se tukee yksityisautoilua. Useilla alueilla liityntäpysäköinnin käyttö on kuitenkin ympäristöystävällisempää kuin matkan jatkaminen määränpäähän saakka autolla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä joukkoliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.