Leo Glad

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Leo Glad (s. 1. syyskuuta 1953) on suomalainen pappi, teologian tohtori ja muusikko.

Opinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Glad on suorittanut seuraavat tutkinnot: nuorisotyönohjaaja (Suomen Raamattuopisto 1974), teologian maisteri (Helsingin yliopisto 1980), Doctor of Ministry (Minnesota Consortium of Theological Schools/Luther Seminary, USA 1995), ja Teologian tohtori (Helsingin yliopisto 2003). [1][2] Hän on tutkinut muun muassa kuntien ja seurakuntien yhteistyötä, rovastikunnallista toimintaa, strategista suunnittelua, etnisen ja uskonnollisen identiteetin säilyttämistä sekä kirkosta eroamisen syitä.

Työura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Glad on toiminut vuodesta 1975 lähtien eri toimissa seurakunnissa ja kirkollisissa laitoksissa, ja evankelis-luterilaisen kirkon papiston apulaisina, vt. kappalaisina, vt. pappina, ja pappina eri seurakunnissa Suomessa ja Kanadassa alkaen vuodesta 1980. Kanadassa hän toimi lääninrovastina, kirkolliskokousedustajana, Suomi Konferenssin presidenttinä, Faith of Our Fathers/Isien Usko -lehden vastaavana päätoimittajana[3] ja viikoittaisen tv-ohjelman tuottajana ja toimittajana. Vuodesta 2005 Glad on ollut Helsingin Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherra.[4]. Hän toimii Invalidiliiton Käpylän kuntoutuskeskuksen Synapsian sairaalasielunhoitajana. Vuonna 2010 Glad oli ehdokkaana Helsingin hiippakunnan piispanvaalissa.[5]

Musiikki ja harrastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Glad on opiskellut musiikkia Sibelius-Akatemiassa nuoriso-osastolla ja kanadalaisessa Lakehead Universityssä ja soittanut pasuunaa mm. Tapiola Big Bandissä, Thunder Bay Symphony Orchestrassa, Espoon Puhallinorkesterissa ja Karelia-puhallinorkesterissa[6]. 1970-luvulla hän soitti gospelkokoonpano Pro Fidessä.[7] Glad harrastaa kilpaurheiluna sekä maasto- että maantiepyöräilyä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]