Laura Gemser

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tiedosto:Emanuelle nera (Gemser-Schubert).jpg
Laura Gemser (vasemmalla) elokuvassa Emmanuelle nera vuodelta 1975.

Laura Gemser (s. 5. lokakuuta 1950 Java, Indonesia) on malli, näyttelijä ja pukusuunnittelija. Häntä pidetään yhtenä 1970-luvun seksisymboleista. Hän on esiintynyt myös nimillä Moira Chen, Laura M. Gemser tai Laurette Marcia Gemser.[1]

Hänen läpimurtoroolinsa oli elokuvassa Emmanuelle 2 (1975), jossa hän näytteli hierojaa. Ikimuistettavan kohtauksen johdosta hänelle tarjottiin pääroolia elokuvaan Black Emanuelle (1975). Kulttielokuvien maineen[2] saaneet Black Emanuelle -sarjan elokuvat ovat kuuluisia eksoottisista kuvauspaikoista ja joskus hyvinkin vastenmielisistä aiheista, joita toimittaja Emanuelle tutkii.

Suurin osa hänen elokuvistaan on lajityyliltään seksploitaatioelokuvia ja joissain näytetään myös yhdyntä. Gemser ei koskaan itse näytellyt hardcore-seksikohtausta, vaikka Black Emanuelle -elokuvassa annetaan niin ymmärtää: kohtauksissa käytettiin sijaisnäyttelijöitä.[2] Black Emanuelle elokuvasarjan lisäksi hän on näytellyt pää- ja sivurooleja myös komedia- ja kauhuelokuvissa, sekä tehnyt myös cameo-esiintymisiä.

Elokuvaharrastajien joukossa Gemser on noussut jopa palvotummaksi kuin alkuperäinen "valkoinen" Emmanuelle, Sylvia Kristel. Yleinen harhaluulo on, että Gemser olisi syntynyt Alankomaissa, koska toimittajat ovat sekoittaneet hänet Kristeliin.

Gemser oli naimisissa useissa hänen elokuvissaan vastanäyttelijänä olleen Gabriele Tintin kanssa vuodesta 1976 vuoteen 1991, Tintin kuolemaan, saakka. Nyttemmin Gemser on muuttanut Italiaan viettämään eläkepäiviään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]