Kreis Bergstraße

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kreis Bergstraße
Vaakunavaakuna
Sijainti
Osavaltio Hessen
Piirikunnan keskus Heppenheim
Pinta-ala 719,54 km²
Väkiluku 265 010 (31. 12. 2006) 
Väestötiheys 368 as/km²
Kuntien lukumäärä 22
Rekisteritunnus HP

Kreis Bergstraße eli Bergstraßen piiri on piirikunta Hessenin osavaltiossa Saksassa. Hessenin eteläisin piirikunta sijaitsee Rheinland-Pfalzin ja Baden-Württembergin naapuriosavaltioiden tuntumassa ja on saanut nimensä vanhan Bergstraße-tien mukaan, joka kulkee piirikunnan halki. Kreis Bergstraßen pinta-ala on 719,54 km² ja piirikunnassa asuu 265 010 ihmistä (31. joulukuuta 2006). Piirikunnan hallinto sijaitsee Heppenheimin kaupungissa.

Maantiede[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kreis Bergstraße rajoittuu pohjoisessa Groß-Geraun ja Darmstadt-Dieburgin piirikuntiin, idässä Odenwaldkreisin piirikuntaan sekä etelässä Baden-Württembergin naapuriosavaltioon kuuluvaan Rhein-Neckar-Kreisin piirikuntaan ja Mannheimin piirivapaaseen kaupunkiin. Lännessä Reinjoki muodostaa Kreis Bergstraßen ja Rheinland-Pfalziin kuuluvan Rhein-Pfalz-Kreisin piirikunnan sekä Wormsin piirivapaan kaupungin rajan.

Kreis Bergstraßen alueen läntinen osa kuuluu alavaan Reinin laaksoon, itäinen osa sen sijaan Odenwaldin vuorialueeseen. Piirikunta muodostaa yhdessä muiden Baden-Württembergiin, Rheinland-Pfalziin ja Hesseniin kuuluvien piirikuntien ja kaupunkien kera niin sanotun Rein-Neckar-kolmion (Rhein-Neckar-Dreieck) metropolialueen, jossa asuu yhteensä noin 2,4 miljoonaa ihmistä.

Kunnat ja kaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kreis Bergstraßeen kuuluu kymmenen kaupunkia ja kaksitoista kuntaa. Asukasluvut 30. kesäkuuta 2005.

Kaupungit

Kunnat

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Kreis Bergstraße.