Kovanaama (videopelihahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kovanaama
Laji Bulldoggi
Pelisarja Sly Cooper
Ensimmäinen peli Sly Raccoon (2002)
Luoja Sucker Punch Productions
Ääninäyttelijä
(englanti)
Kevin Blackton
Ääninäyttelijä
(suomi)
Ossi Valo
Henkilötiedot
Ryhmäsidokset Fiendish Five
Sukupuoli Mies
Tunnetut voimat Pistoolit Lihakset
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Kovanaama on kuvitteellinen hahmo Sucker Punch Productionsin kehittämässä Sly Cooper -videopelisarjassa.

Kovanaama on bulldoggi, joka oli aiemmin Fiendish Fiven jäsen. Autettuaan tappamaan Conner Cooperin hän otti osan Varkaidenkäsikirjasta ja asettui Mesa Cityyn, aiemmin kukoistavaan amerikkalaiseen puomikaupunkiin, joka sijaitsee Utahissa. Sly Raccoon -pelissä hän on Sunset Snake Eyes -kentän antagonisti. Muutamaa vuotta myöhemmin hän oli merkittävä kilpailija ACES-kilpailussa, jossa hän toimi toissijaisena antagonistina Sly 3: Konnien kunnia -pelin kentässä Taivaan valtiaat.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kovanaama syntyi heikoksi ja isompien koirien jatkuvasti kiusattavaksi. Pian hän alkoi ihailla kovia, raakoja rikollisia ja sitä, kuinka he eivät sietäneet ketään. Yhdessä näistä elokuvista, nimeltään The Dogfather, Kovanaama näki ensimmäisen gangsterinsa, ja hän tiesi heti, että tämä oli sitä, mitä hän halusi olla.

Unelmiensa innoittamana suuresta vallasta ja kunnioituksesta hän vietti lapsuutensa treenaten ja sitten hän kosti entisille kiusaajilleen ja hänestä tuli tunnettu toimeenpanija ja ampuja, jonka lopulta värväsi Clockwerk.

Sly Raccoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liityttyään Fiendish Fiveen Kovanaama osallistui Cooperin kotiin hyökkäämiseen, joka tappoi Sly Cooperin vanhemmat. Lopulta Kovanaama erosi Clockwerkista ja ryhtyi myöhemmin perustamaan uhkapeliimperiumia Yhdysvaltojen länsiosaan. Ajettuaan pois suurimman osan Mesa Cityn asukkaista Kovanaama ryhtyi tekemään oman kasinon.

Lopulta Sly murtautui Kovanaaman kattohuoneistoon. Massiivisen kokonsa vuoksi Kovanaama oli haavoittumaton Slyn hyökkäyksille, Kovanaama oli kuitenkin altis palamiselle, jota Sly käytti hyväkseen ohjaamalla auringonvaloa eri peileistä Kovanaaman kristalleihin, mikä puolestaan ​​paistoi Kovanaaman ja hänen aseensa. Sly käytti tätä tekniikkaa koko taistelussa mikä antoi hänelle mahdollisuuden voittaa. Tappionsa jälkeen Carmelita Fox pidätti Kovanaaman ja sijoitti hänet vankilaan.

Sly 3: Konnien kunnia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolme vuotta myöhemmin, tuntemattomista syistä, Kovanaama pääsi pois vankilasta ja on nyt pilotti Mustanparonin järjestämässä ACES-kilpailussa Kinderdijkissä Hollannissa. Hän törmäsi Cooper Koplaan, kun hekin osallistuivat kilpailuun. Vaikka hän ei itse asiassa kohdannut Cooperin Koplaa turnauksen avausiltana, hän oli täysin tietoinen siitä, keitä he olivat. Pian avajaisillan jälkeen Kovanaama lahjoi suuren joukon Mustanparonin vartijoita käynnistämään massiivisen hyökkäyksen Cooperin Koplan lentokonehalliin kostoksi, mutta ei onnistunut Bentleyn eri ansojen ja Murrayn raa'an voiman sekä Penelopen RC-kopterin ansiosta hänen hyökkäyksensä epäonnistui lopulta.

Päivä tai kaksi hallitapahtuman jälkeen Bentley kohtaa Kovanaaman, joka oli paronin valvomassa rangaistuksena. Hän yritti olla huomioimatta Bentleytä, mutta tämä onnistui saamaan hänet tappeluun loukkaamalla Kovanaaman äitiä. hän suostui Bentleyn taisteluun kaupungin torilla. Taistelu oli itse asiassa osa Bentleyn monimutkaista ansaa, sillä samalla Sly houkutteli Carmelitan sovittuun tapaamispaikkaan. Kun he törmäsivät toisiinsa, Carmelita ei kyennyt vastustamaan Kovanaaman pidätystä. Heillä oli tulitaistelu ympäri kaupunkia. Lopulta Carmelitan pidätti Kovanaaman ja lähetti hänet takaisin vankilaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]