Klaus Mikaelson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Niklaus Mikselson
Näyttelijä(t) Joseph Morgan
Ensi-
esiintyminen
Vampyyripäiväkirjat jakso Klaus (2x19)
Viimeinen
esiintyminen
Legacies jakso Älä vain ole tuntematon, okei? (4x20)
Henkilötiedot
Status Hybridi
Sukupuoli Mies
Ikä 990 vuotta ennen ajanlaskun alkua
Kotipaikka Mystic Falls, Virginia
Asuinpaikka Mystic Falls, Virginia
Kuolinsyy uhrasi itsensä pelastaakseen Hopen Hollowlta
Suhteet
Vanhemmat Ansel ja Eshter Mikaelson
Lapset Hope Mikaelson, Marcel Gerard (adoptio poika)
Tädit ja sedät Dahlia Mikaelson
Sisarusten lapset Nik Mikaelson
Muut sukulaiset Elijah Mikaelson (velipuoli), Rebekah Mikaelson (siskopuoli), Freya Mikaelson (siskopuoli), Finn Mikaelson (velipuoli), Kol Mikaelson (velipuoli), Henrik Mikaelson (velipuoli)
Tutut Hayley Marshall (ex-rakastaja)
Caroline Forbes (ex-rakastaja)
Stefan Salvatore (ystävä) Damon Salvatore (ystävä) Katherine Pierce (vihollinen) Alaric Saltzman (ystävä)

Niklaus Mikaelson on fiktiivinen hahmo televisiosarjoissa Vampyyrien sukua ja Vampyyripäiväkirjat. Klaus on televisiosarja Vampyyrien sukua kertoja, ja päähenkilö.

Hän oli Vampyyripäiväkirjojen entinen päähenkilö ja antagonisti/anti-sankari. Klaus oli alkuperäinen vampyyri ja ihmissusi, joten hänestä tuli alkuperäinen hybridi.

Klaus oli Anselin ja Esther Mikaelsonin biologinen poika, Mikaelin poikapuoli ja Dahlian siskonpoika. Klaus on Freyan, Eliahin ja Finnin äidin puolelta nuorempi velipuoli ja Kolin, Rebekahin ja Henrik Mikaelsonin äidinpuolisempi velipuoli. Klaus oli Freyan ja Mathiasin syntymättömän pojan sekä Freyan ja Keelinin pojan Nikin setä. Klaus on Hopen, jonka äiti on Hayley, isä ja Marcel Gerardin adoptioisä. Marcel orpopoika, jonka hän pelasti ja josta lopulta tuli vampyyri.

Klaus mainittiin ensimmäisen kerran Vampyyripäiväkirjojen "Rosen" jaksoasa toisella tuotantokaudella Rosen ja Stefan Salvatoren keskustelun aikana. Rose varoittaa Stefania alkuperäisistä vampyyreistä, jotka johtivat siihen, että Elena Gilbert uskoi, että Klaus oli historian vanhin vampyyri. Elijah mainitsee myöhemmin, että Klaus on eristäytynyt ja luottaa hyvin harvoihin ihmisiin, yleensä vain lähipiiriinsä.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niklaus Mikaelson syntyi Estherille ja Anselille pienessä kylässä, joka lopulta tuli tunnetuksi nimellä Mystic Falls, mutta hänet kasvatti isäpuoli Mikael, joks uskoi olevansa Klausin isä. Niklausilla on kuusi puolisisarusta, jotka ovat peräisin isäpuolesta Mikaelista, viikingisoturista ja varakkaasta maanomistajasta, joka muutti vaimonsa Estherin kanssa uuteen maailmaan sen jälkeen, kun heidän kotikylänsä oli tuhoutunut ruton vuoksi. Mikael uskoi, että hänen rakas esikoistyttärensä Freya joutui sen uhriksi, koska hän ei tiennyt, että Estherin sisar Dahlia otti hänet maksuna hedelmällisyysloitsusta, jotta Esther saisi lapsia. Klaus oli läheinen perheelleen Mikaelia lukuun ottamatta. Mikael oli tavattoman ankara Klausia kohtaan, koska hänestä tuli aggressiivinen, väkivaltainen ja ankara mies sen jälkeen, kun hän luuli Freyan kuolleen, ja hän yritti aina opettaa lapsiaan selviytymään, jotta hän ei menettäisi toista lasta. Klausin tapauksessa Mikael pahoinpiteli häntä hänen impulsiivisesta ja piittaamattomasta käytöksestään perustellen, että hänen rangaistuksensa tekisivät Klausista vahvemman, mutta Mikael oli vain pettynyt kaikkeen, mitä Klaus teki ja hakkasi häntä toistuvasti hänen kuolevaisen elämänsä ajan. Elijah sanoi, että Klaus oli kuolevaisena täynnä rakkautta ja halusi tulla rakastetuksi. Kun hänestä tuli Alkuperäinen vampyyrin ja ihmissuden hybridi ihmissusigeenin laukaisemisen jälkeen, hänen voimistunut luonteensa ja tunteensa sekä Mikaelin julmuuden aiheuttamat psyykkiset vahingot tekivät Klausista väkivaltaisen ja julman ihmisen, aivan kuten hänen isäpuolensa Mikael. Monta vuotta aikaisemmin hänen äidillään oli suhde naapurikylästä kotoisin olevaan mieheen, jonka asukkaat tiedettiin ihmissusiksi, miehiksi, jotka muuttuivat susiksi täysikuun yönä.

Kerran lapsena Elijah vei Niklausin metsään opettaakseen hänelle metsästystä. Elijah rohkaisee veljeään toteamalla, että hänen tavoitteensa on parantunut, kun hän epäonnistui laukauksessa; Mikael kuitenkin puuttuu asiaan ja moittii Elijahia veljensä rohkaisemisesta ja nappaa jousen Niklausilta ja toteaa, että hän ei ollut tarpeeksi mies pitämään asetta. Niklaus yrittää pyytää anteeksi, mutta Mikael näkee hänet heikkona ja alkaa potkia häntä. Elijah yrittää estää isäänsä satuttamasta veljeään, mutta Mikael pelottaa häntä, joka sanoi, että jos Elijah puuttuisi asiaan, hän olisi seuraava.

Niklaus pahoinpideltiin kerran puoliksi kuoliaaksi poikana, kun hänen isänsä terät katosivat. Tapauksen jälkeisinä päivinä Rebekah oli hänelle erityisen ystävällinen, minkä Klaus ymmärsi myöhemmin, että hän oli ollut se, joka otti terät.

Niklaus ja kaikki hänen sisaruksensa leikkivät lapsina metsässä ja osoittivat, että he rakastivat toisiaan suuresti. Niklaus jopa pysyi hereillä lohduttaakseen pelästynyttä Rebekahia pitelemällä häntä kädestä myrskyisenä yönä ja antamalla hänelle veistetyn puisen ritarin, jonka hän teki isälleen ja totesi, että se suojelee häntä, minkä Rebekah on säilyttänyt turvallisesti tähän päivään asti. Mistoksi lapsuudestaan.

Esther löysi nuoren Klausin metsästä kerran, kun tämä piiloutui Mikaelilta, koska Mikael halusi viedä hänet mukaan metsästämään, mutta Niklaus pelkäsi lähteä Mikaelin mukaan. Niklaus pelkäsi, joten Esther antoi hänelle kaulakorun, jonka hän uskoi suojelevan häntä ja muistuttavan häntä siitä, että Esther on hänen kanssaan aina ja ikuisesti. Muutamaa vuotta myöhemmin Mikael satutti Klausia metsässä heidän välisen tappelun aikana, ja Klaus aloitti tappelun uskomalla, että jos hän hakkaisi isänsä kerran, Mikael osoittaisi hyväksyvänsä hänet. Esther auttoi Klausia parantumaan. Klaus kertoi hänelle tappelusta ja siitä, että Mikael halusi ottaa hänen antamansa kaulakorun. Kuitenkin Klaus huomasi, että kaulakoru teki hänestä heikon, ei vahvan. Estherin loitsun takia Klaus heikkeni ja hänen vihansa tukahdutettiin, koska Esther ei halunnut hänen olevan vahva, tappavan jotakuta ja laukaisevan ihmissusigeeniään. Tämä paljastaisi, että Klaus ei ollut Mikaelin poika, ja hän pelkäsi Mikaelin tappavan heidät hänen uskottomuutensa ja petoksensa vuoksi.

Muuttuminen Vampyyriksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekä Niklaus että Elijah olivat rakastuneita Tatiaan, vaikka hänellä oli lapsi taistelussa kuolleen miehensä kanssa. He molemmat kilpailivat hänen huomiostaan ​​ja jopa riitelivät ja vaihtoivat iskuja hänestä. Lopulta hän päätti olla Elijahn kanssa. Vuosisatoja myöhemmin Elijah kertoi lopulta Niklausille, että hän tappoi Tatian. Niklaus oli hyvin vihainen Elijahille tästä, mutta hän päätti antaa tälle anteeksi. Myöhemmin he saivat selville, että Tatian verta käytettiin heille asetettuun kuolemattomuusloitsuun. Hän oli maailman ensimmäisen kuolemattoman naisen Amaran vastapuoli, koska hänen verensä oli tehokas työkalu noitaloitsuissa.

Mikael ruoski Niklausia kerran ankarasti, koska hän otti tämän veitsen kaivertaakseen shakkinappuloita. Kun Elijah tulee sisään ja yrittää estää isäänsä hakkaamasta Niklausia kuoliaaksi, hänet työnnetään takaisin. Sitten Rebekah puuttuu asiaan uhkaamalla tappaa heidän isänsä miekalla, jos tämä ei lopeta Niklausin hakkaamista. Mikael nappaa miekan Rebekahilta ja lähtee raivoissaan.

Kun Niklaus ja hänen veljensä Henrik menivät katsomaan susien muuttumista, yksi muuttuneista ihmissusista tappoi Henrikin. Toisen lapsen menetyksestä tuhoutuneena Mikael vakuutti Esterin käyttämään taikuuttaan suojellakseen heidän jäljellä olevia lapsiaan. Mikaelin pyynnöstä Esther suoritti loitsun nimeltä The Immortality Spell, joka muutti Niklausin, hänen sisaruksensa ja isäpuolensa alkuperäisiksi vampyyreiksi, ensimmäisiksi olemassa oleviksi vampyyreiksi ja vampyyrilajin esivanhemmiksi.

Kun Niklaus murhasi ensimmäisen ihmisen, hänen ihmissusigeeninsä aktivoitui ja hänestä tuli vampyyrin ja ihmissuden hybridi, mikä paljasti Estherin uskottomuuden. Pian tultuaan hybridiksi Mikael pyysi Elijahin auttamaan häntä hillitsemään Niklausia ja Estheriä käyttämään pimeää taikuuttaan kirotakseen Klausin, mikä pakotti hänen ihmissusipuolen lepäämään, ja sen jälkeen hän hylkäsi Klausin.

Sen jälkeen Mikael metsästi ja tappoi Niklausin isän ja hänen koko perheensä ymmärtämättä, että se sytyttäisi vampyyrien ja ihmissusien välisen sodan, jota on jatkunut kautta aikojen. Kostona kirouksesta ja hylkäämisestä Klaus murhasi äitinsä ja tuomitsi Mikaelin teon.

Esterin tappamisen jälkeen hänen perheensä hajosi ja Niklaus jäi Rebekan kanssa hautaamaan Esterin. Rebekah lupasi, ettei hän koskaan käännä selkänsä Klausille, kuten Esther ja Elijah tekivät. He vannoivat toisilleen pysyvänsä yhdessä aina ja ikuisesti.

Hope[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hope on Klausin ainoa tytär ja lapsi Hayleyn kanssa. Aluksi Klaus ei ollut tyytyväinen vauvansa tuloon, mutta ajan myötä hän alkoi muuttaa mieltään ja alkoi huolehtia hänen turvallisuudestaan. Klaus näytti onnelliselta, kun Hayley kertoi hänelle, että vauva olisi tyttö, ja sitten hän alkoi taistella tämän suojelemisesta vihollisiaan vastaan. Nyt hän rakastaa Hopea yli kaiken ja suojellakseen häntä ihmisiltä, ​​jotka yrittävät tappaa hänet, hän ja Hayley päättivät, että oli parasta lähettää Hope pois. Hänet annettiin Rebekahille, joka piti hänet turvassa. Klaus tapasi Hopen, kun hänen turvallisuutensa vaarantui. Hope asuu nyt kotona vanhempiensa luona. Yliluonnollinen yhteisö on nyt tietoinen hänen olemassaolostaan.

Hopen ja Klausin side säilyy vahvana koko sarjan loppuun asti, kunnes he erosivat Klausin uhratessa itsensä pelastaakseen perheensä. Klaus pelkäsi, että Hope hylkäsi hänet pelastuessaan Marcelin vankeudesta. Mutta paitsi joitain pahoja asioita, joita hän on tehnyt, Hope tietää, mikä Klaus on, eikä pelkää häntä. Hopen muisto Klausista säilyi elossa, koska hänen äitinsä kertoi Hopelle isästään, kuten uskollisuudestaan ​​perhettään, rakkaudestaan ​​häntä kohtaan ja hänen kiinnostuksen kohteistaan, jotka Hope nyt jakaa hänen kanssaan.

He tapasivat uudelleen viiden vuoden jälkeen, ja molemmin puolin alkuhermostuneisuudesta huolimatta he viettivät ihanan päivän yhdessä, mikä osoitti, kuinka samanlaisia ​​he ovat. Klaus kertoi tarinoita pitkästä elämästään, Hope osoitti hänelle taikuutensa, kun hän paransi perhosen ja he maalasivat yhdessä. Hope tietää, kuinka vahva Klaus on, ja siksi hän uskoo, että hän voi pitää pahat asiat loitolla.

Kun Klaus lupasi, että mikään ei vahingoita häntä, Hope halasi häntä. Erosta huolimatta Hope kutsuu Klausia "isäksi", mikä osoittaa, että heidän siteensä on edelleen vahva. Koska hänen äitinsä kertoi hänelle isästään, Hope pitää Klausia "satuprinssinään".

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hope vitsailee, että olisi helpompaa, jos Klaus olisi pysynyt isona pahana susina koko ajan. Yllättävässä liikkeessä Klaus on järkyttynyt ja peloissaan, kun paljastuu, että Hope loitsi hylätyssä tehtaassa. Loitsun voimakkuuden vuoksi hän pitää kiinni elämästä. Hetkeä myöhemmin Hopen sydän lakkaa lyömästä ja Klaus alkaa rukoilla, että Hope palaisi hänen luokseen. Pian tämän jälkeen Hopen sydän alkaa lyödä ja hän herää vedoten siihen, että hän ei halua kuolla. Kaksikko halaa. Myöhemmin samana iltana Klaus ja Caroline katsovat, kuinka Hope tanssii Landon Kirbyn kanssa Mystic Falls Dancessa. Klaus kiittää Carolinea hänelle osoittamasta luottamuksesta, ja Caroline valittaa ajastaan, jonka hän matkusti Mystic Fallsiin ollessaan vaikeuksissa. Kaksi halausta ja läheinen suudelma tapahtuu ennen kuin Caroline poistuu aukiolta. Yön lähestyessä loppuaan Klaus kertoo Hopen ensimmäisestä ihmissudeksi muuttumisesta. Hän sanoo Hopelle, että hänen täytyy päästää se sisään ja juosta vapaaksi, se sattuu vähemmän. Jaksossa When The Saints Go Marching In Klaus aikoo seivästää itsensä, kunnes Hope ilmestyy ja pysäyttää hänet. Myöhemmin Klaus herää teurastamon vankityrmässä ja alkaa hallusinoida Mikaelia ja Camia, koska Hollow on hänen sisällään. Hän vapautuu siteistään ja on kaduilla Mardi Grasin aikana. Hän hallusinoi edelleen Mikaelia ja Camia, kun he yrittävät saada hänet tappamaan Hopen tai olemaan parempia kuin mitä hän tekee. Hänet tuodaan takaisin kotiin ja hän näkee, että Elijah on laittanut sisäänsä pimeää taikuutta auttamaan niin paljon kuin pystyi. Klaus kertoo, että hän haluaa olla yksin ja Caroline ilmestyy viettämään aikaa hänen kanssaan. Baarissa hän ja Caroline puhuvat enemmän ja valmistelevat viimeisiä jäähyväisiä, antaen hänelle suudelman ja kuinka lähestyä viimeisiä hyvästejä Hopelle, kun sen aika koittaa. Sitten hän tulee taloon ja puhuu perheensä kanssa ennen kuin aika tulee ja viettää aikaa heidän kanssaan viimeisellä illallisella. He tekevät myös viimeisen toiveenpolttoseremonian ja Klaus pyytää hetkeä Hopen kanssa. Hän kertoo Hopelle rakastavansa häntä ja saanoo, että Hope tekee oikeutta heidän nimelleen. Hän, Elijah ja Rebekah kävelevät ympäri New Orleansia ja puhuvat toisilleen viimeisiksi jäähyväisiksi. Klaus kertoo Rebekahille, kun sen aika koittaa, hoito odottaa häntä Mystic Fallsissa. Hänen lähdön jälkeen veljekset istuvat samalla penkillä vuosia sitten ja juttelevat enemmän. He valmistautuvat tappamaan toisensa ja kiittävät toisiaan siitä, että he ovat yhdessä. Hän ja Elijah seivästävät toisensa ja heidän tuhkansa leviävät tuulen yli heidän kuollessaan.