Kirjurinluodon kesäteatteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vuonna 2008 valmistunut uusi Kirjurinluodon kesäteatteri.

Kirjurinluodon kesäteatteri on Porin Kirjurinluodossa toimiva kesäteatteri. Nykyinen kesäteatteri rakennettiin vuonna 2008. Sen edeltäjä toimi Kirjurinluodossa 1960–1970-lukujen vaihteesta 2000-luvun alkuun.

Ensimmäiset ulkoilmanäytännöt Kirjurinluodossa järjestivät jo 1920-luvun alussa silloiset ammattiteatterit Porin Näyttämö ja Porin Työväen Teatteri. Vuonna 2008 valmistui uusi näyttämö ja amfiteatterimainen 450 hengen katsomo Raatimiehenluodossa sijaitsevan Kirjurinluoto Arenan kupeeseen. Entinen näyttämö sijaitsi Kirjurinluodon vanhan Lokki-lavan luona.

Kirjurinluodon kesäteatteri toimii Porin kaupungin kulttuuritoimen alaisuudessa. Kesäteatterissa toimii toimintakaudella 2023 kaksi teatteria, Kirjurin Hyvätuuli Oy ja uutena mukaan tullut Teatteri Ulpu[1]. Kirjurin Hyvätuuli Oy:n tuottajana on vuodesta 2008 lähtien toiminut Maria Kuusiluoma. Sen esityksissä on esiintynyt viime vuosina useita tunnettuja näyttelijöitä, kuten Sinikka Sokka, Jaana Saarinen, Eija Vilpas, Maija-Liisa Peuhu, Ville Keskilä, Ritva Oksanen, Saija Aartela, Sami Uotila ja Sari Havas, Vesa Vierikko, Jenni Kokander sekä Joonas Nordman. Vuonna 2023 kesäteatterissa esitettiin suosittu Vaimoni on toista maata -näytelmä[2], johon suuren suosion vuoksi järjestettiin neljä lisänäytöstä.

Teatteri Ulpu on vuonna 1993 perustettu Ulvilassa toimiva harrastajateatteri. Teatteri Ulpu toi vuodeksi 2023 Kirjurinluodon lavalle koko perheen klassikkonäytelmän Me Rosvolat[1].

Kesäteatterilla järjestetään kesäkautena myös lauluiltoja sekä konsertteja ja lavaa voi vuokrata myös yritys- ja yhteisökäyttöön.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Pitkonen, Pertti: Ulpu näyttelee ensi kertaa Porissa – tuliaisena on koko perheen vauhdikas seikkailu Satakunnan Kansa. 27.7.2023. Viitattu 30.8.2023.
  2. Korpelainen, Lore: Maria Kuusiluoma ja Joonas Nordman nousevat lavalle Kirjurinluodon kesäteatterin parisuhdekomediassa Yle Uutiset. 20.2.2023. Viitattu 30.8.2023.

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.