Keskustelu wikiprojektista:Eurovision laulukilpailu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kertokaa rohkeasti, mitä kaikkea tähän projektisivulle vielä tarvitaan. --Tirimies 15. helmikuuta 2008 kello 19.49 (UTC)

Kun pyydetään sanomaan jotain, niin omasta mielestäni tälle projektille sopivampi nimi olisi Eurovision laulukilpailu, koska se on kattavampi ja hieman lyhyempi kuin tämänhetkinen. --junafani (Hccmqqr) 15. helmikuuta 2008 kello 20.00 (UTC)
Itse pidän näin parempana, mutta ei se minua haittaa, jos otsikko vaihdetaan. Ja nyt kun puheeksi otit, niin en osaa kyllä tehdä asialle mitään. Mutta jos sinä osaat vaihtaa otsikon, niin olisin kiitollinen jos korjaisit tilanteen. Minulla oli kyllä mielessä, että tämä projekti koskisi ensisijaisesti näitä Eurovision laulukilpailuja vuosittain ja kun ne on saatu kuntoon, siirrytään muihin artikkeleihin, jotka koskevat Eurovision laulukilpailua. Yritän kuitenkin vaihtaa otsikkoa ensin itse. --Tirimies 15. helmikuuta 2008 kello 20.09 (UTC)
Siirsin sivun (alkaen samalla hieman harkita liittymistä). --junafani (Hccmqqr) 15. helmikuuta 2008 kello 20.31 (UTC)
Kiitti! --Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 06.55 (UTC)

Viisukuppilassa löytyy artikkeleita Euroviisuista, jos ette ole löytänyt mitään lähteitä. Siellä on melko hyvin tietoa: Viisukuppila:Etusivu Jos et huomannut niin niitä historian artikkeleita on etusivun alaosassa. --Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 09.39 (UTC)

Kiitos vinkistä! --Tiger8 (kahvit) 16. helmikuuta 2008 kello 09.41 (UTC)
Olen kuullut myös tästä kirjasta, mikä on kuulemma hyvä: John Kennedy O'Connor: Euroviisut, virallinen historia. Ajatus Kirjat, 2007. --Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 09.43 (UTC)
Se historia-kirja on tosi kätevä.Sitten on olemassa myös seuraavat: Ismo Loivamaa: Euroviisutriviaa vuosi vuodelta (2007) ja Anna Muurinen: Euroviisut, kisastudion käsikirja (Nemo 2007). Niistä saattaa jotain pientä saada irti, mutta pääsääntöisesti suosittelen kyllä enemmän tota virallista historiaa. Sieltä saa perustiedot joka kisasta ja jotenkuten esiintyjistäkin, sitten siellä on kappale Suomen edustajista ja lopussa sivukaupalla kaikenlaisia taulukoita. --Velma 16. helmikuuta 2008 kello 18.02 (UTC)
Ja kun kokoaa kaikkea pientä tietoa yhteen, niistä voidaan rakentaa todella suuri kokonaisuus. --Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 19.42 (UTC)

Käyttäjälaatikosta[muokkaa wikitekstiä]

Tuo käyttäjälaatikko tulisi liittää tänne --Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 11.54 (UTC)

Onko tämä epäselvä?[muokkaa wikitekstiä]

Korjailin tuota pistetaulukkoa artikkelista Eurovision laulukilpailu 1976, ja mietin voisiko nuo maiden lyhenteet korvata maiden kansallisilla lipulla näin? --Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 19.15 (UTC)

Kyllä se minusta näyttää kivalta. --Tiger8 (kahvit) 14. maaliskuuta 2008 kello 11.38 (UTC)

Saksan liittotasavallasta[muokkaa wikitekstiä]

Muistakaa, että kun puhutaan kaikista Eurovision laulukilpailuista ennen vuotta 1991, silloin oli kaksi Saksaa. Joten siihen aikaan ESCssä oli mukana Saksan liittotasavalta (Saksan lt.) eikä Saksan demokraattinen tasavalta. Joten muistakaa, että niillä oli aivan suunnaton ero: Kaksi eri valtioita. Siis: käyttäkää artikkeleissa Saksan sijasta Saksan liittotasavaltaa(Saksan lt.).--Tirimies 16. helmikuuta 2008 kello 19.49 (UTC)

Osio "artikkeli toiveita"[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsin tuossa taannoin tähän projekti sivulle osion Artikkeli toiveita, jotta tuli esille ne tärkeimmät artikkelit, jotka tarvitsevat muokkausta. --Tirimies 17. helmikuuta 2008 kello 10.32 (UTC)

Minä pistin yhden lisää. --Tiger8 (kahvit) 14. maaliskuuta 2008 kello 12.02 (UTC)

Tynkä artikeleista.[muokkaa wikitekstiä]

Jos kirjoitat Eurovision laulukilpailuun liittyvät tynkä artikkelin, merkkaa se tyngäksi, ihan vain siksi, jotta säästetään vaivaa. Valitse mahdollisimman kuvaava tynkä malline, mutta jos mikään ei ole sopiva, valitse vain Malline:Tynkä/Euroviisut, mutta jos sen mallineen käyttö on toistuvaa, ehdota uutta tynkä mallinetta (tai tee sellainen itse, ja lisää projektisivulla olevaan listaan). PS. Varsinaisesti ei ole mitään väliä minkä mallineen valitset, sillä kaikki tynkä mallineet siirtää artikkelin luokkaan:Euroviisutyngät. --Tirimies 30. maaliskuuta 2008 kello 07.34 (UTC)

Älkää sitten turhaan luoko uusia luokkia Euroviisu artikkeleille, koska ne poistetaan kuitenkin. Harkitse uuden luokan tekemistä vasta kun artikkeleita tulisi luokkaan vähintään 100. Itse menin siihen halpaan. --Tirimies 30. maaliskuuta 2008 kello 07.34 (UTC)

Haastatteluja Wikiuutisiin[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Wikiuutisten Kahvihuoneessa on kyselty kiinnostuneita tekemään tai kääntämään euroviisuedustajien haastatteluja Wikinews-projekteihin. Jos tästä projektista löytyy kiinnostusta, käykää kirjoittamassa näkemyksiänne. Kiitos! Mysid 6. tammikuuta 2009 kello 22.01 (EET)[vastaa]

Maiden pisteytyshistoria[muokkaa wikitekstiä]

Nostetaanpa hieman tätä wikiprojektia. Minulla on ollut henkilökohtaisena projektina saada kaikkien euroviisuihin osallistuneiden maiden maakohtaisille sivuille luotua ajan tasalla oleva pisteytyshistoria. Projekti etenee hitaasti, sillä huomattavasta osasta artikkeleita puuttuu pisteytyshistoria kokonaan. Siispä pieni lisäapu ei olisi haitaksi. Alla on listattu tilanne maakohtaisesti:

Yliviivaus = Taulukot ajantasalla
Lihavoitu = Jompikumpi taulukoista puuttuu tai taulukot ovat päivittämättä
Kursivoitu = Ei taulukkoa ollenkaan


--Viisuhullu (keskustelu) 17. syyskuuta 2017 kello 11.16 (EEST)[vastaa]

Tätä projektia voisi jatkaa tauon jälkeen. Ehdotan, että otettaisiin yhteneväiseksi käytännöksi Suomen maakohtaisessa artikkelissa esitetty pisteiden kirjaaminen vuodesta 2016 eteenpäin malilla 0+0=0 maalta saadun kokonaispistemäärän sijasta, eli esitettäisiin kultakin maalta saadut/annetut pisteet sekä tuomariston että yleisöäänestyksen osalta erikseen.--Viisuhullu (keskustelu) 3. joulukuuta 2020 kello 12.10 (EET)[vastaa]

Mielipidetiedustelu vanhoista Melodifestivalen-vuosista[muokkaa wikitekstiä]

Päivää kaikille. Kuten joku on ehkä huomannut, olen viime aikoina kirjoitellut artikkeleita vanhoista Melodifestivalen-vuosista siirtyen yhä vanhempiin vuosikertoihin. Englanninkielisessä Wikipediassa vanhoista Melodifestivalen-vuosista löytyy omat artikkelinsa vuoteen 2002 asti, tuota aiempien vuosien Melodifestivalen-tiedot on liitettynä artikkeleihin Sweden in the Eurovision Song Contest [vuosiluku]. Hollanninkielisessä Wikipediassa taas kaikki Melodifestivalen-vuodet viimeiseen vuoteen asti on liitetty osiksi artikkeleita Zweden op het Eurovisiesongfestival [vuosiluku]. Ruotsinkieliestä Wikipediasta sen sijaan löytyy omat artikkelit jokaisesta Melodifestivalen-vuodesta koko Ruotsin viisuhistorian ajalta, samaa käytäntöä on noudatettu myös espanjankielisessä Wikipediassa. Vuotta 2002 voinee sikäli pitää loogisena vaiheena vaihtaa artikkeliformaattia, että tuona vuonna Melodifestivalen kasvoi nykyiseksi kuusiviikkoiseksi tapahtumaksi, josta löytynee jo tarpeeksi aihetta omaan artikkeliin.

Mutta mitä mieltä olette, onko aihetta kirjoittaa tänne jokaisesta vuosikerrasta artikkeli Melodifestivalen [vuosiluku], vai tulisiko vanhoista vuosista kirjoittaa englanninkielisen Wikipedian tyyliin Ruotsi Eurovision laulukilpailussa [vuosiluku], ja lisätä samaan artikkeliin tiedot sekä Melodifestivalenista että osallistumisesta kansainvälisiin viisuihin? Jälkimmäistä formaattiahan on noudatettu pitkälti englanninkielisessä Wikipediassa artikkeleissa [Maan nimi englanniksi] in the Eurovision Song Contest [vuosiluku]. Lanemoje (Keskustelu/Muokkaukset) 17. marraskuuta 2021 kello 16.41 (EET)[vastaa]

Kannatan yllämainittua. Ennen vuotta 2002 kisatut Mellot ovat asiasisälöltään ja kilpailuformaatiltaan suppeampia, eli ne eivät välttämättä tarvitse omaa artikkeliansa. Viisuhullu (keskustelu) 7. maaliskuuta 2022 kello 13.43 (EET)[vastaa]