Keskustelu käyttäjästä:Tomberman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tänne voi minun puolesta laittaa vaikka mitä kommenttia, mutta jos haukutte minua, saatte tuta kostoni... Tomberman 30. marraskuuta kello 16:54:20 (UTC)

Kuvien tuonti[muokkaa wikitekstiä]

Olet lisännyt Wikipediaan kaksi ilmeisesti tekijänoikeuksien alaista kuvaa, joista myös puuttui tekijänoikeustiedot. Ole hyvä ja perehdy "Lisää tiedosto" sivun ohjeisiin ennenkun lisäät lisää kuvia. --Joonas 17. lokakuuta 2005 kello 09:40:21 (UTC)


Kiitos yrityksestäsi parantaa Wikipedian sisältöä! Olet lisännyt Wikipediaan kuvia, joiden tekijänoikeustiedot ovat puutteelliset. Ole hyvä ja perehdy ohjeisiin sivulla Lisää tiedosto ja kuvien käyttösäännöt. Jos tiedostoa, jota olit lisäämässä, voidaan käyttää muuallakin kuin suomenkielisillä sivuilla, se kannattaa tallentaa Wikimedia Commonsiin. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan!


Toistuvaa kuvien lisäämistä puutteellisilla tekijänoikeustiedoilla voidaan pitää vandalismina ja se voi johtaa muokkausoikeuksien tilapäiseen menettämiseen. —Joonas 17. lokakuuta 2005 kello 12:09:13 (UTC)


Olet jälleen lisännyt wikipediaan kuvia, joihin et ole merkinnyt tekijänoikeustietoja tarvittavalla tavalla. Ole hyvä ja lopeta se. --Joonas 19. lokakuuta 2005 kello 06:10:56 (UTC)

Terve, et merkinnyt uusimpaan lisäämääsi kuvaan (Kuva:Keke Rosberg Dijonissa 1982.jpg) tekijänoikeustietoja. Tiedot voit lisätä helposti valitsemalla kuvaa tallentaessasi sivulla olevasta pudotusvalikosta. Lisäohjeita löytyy esimerkiksi sivulta Wikipedia:Tiedostojen käyttösäännöt. --Lendu 31. lokakuuta 2005 kello 14:54:55 (UTC)


Lisäsit kuvaan Kuva:Rossi 2004 Yamaha FL.jpg lisenssiksi GFDL:n, vaikka kuvan alalaidasta selkeäsi näkyy, että kuva on sivustolta www.motorsm.com ja kyseisen sivustolla on selkeästi ilmoitettu © 2000-2005 MotorSM. All rights reserved. Do not duplicate or redistribute in any form. ® Registered Trademark of MotorSM.. Koska et toistuvista pyynnöistä ja kehoituksista huolimatta suostu noudattamaan Wikipedian käytäntöjä tekijänoikeudellisen materiaalin suhteen menetät tilapäisesti muokkausoikeutesi.

  • 1 vuorokauden esto

--Joonas 3. marraskuuta 2005 kello 13:11:20 (UTC)

Luoduista sivuista[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Yksittäisistä pelikorteista ei kannata tehdä artikkeleita, koska ne eivät pääsääntöisesti ylitä merkittävyyskynnystä. --Hasdrubal 29. marraskuuta 2005 kello 20:40:00 (UTC)

Duel Masters[muokkaa wikitekstiä]

Montakohan kuvaa ajattelit artikkeliin korteista laittaa? Noiden tekijänoikeuden alaisten sitattikuvien käyttö ei ole vapaassa tietosanakirjassa mitenkään erityisen suotavaa muutenkaan, ja artikkelin kuvitukseksi riittää varmasti muutama kuva korteista. Epäilen, että jos kuvia lisätään vielä, ne saatetaan jossain vaiheessa myös poistaa tarpeettomina, koska ne eivät tuo artikkeliin mitään hyödyllistä lisätietoa. --Hasdrubal 11. joulukuuta 2005 kello 12:48:48 (UTC)


Moi vain! Lisään kuvia kunnes jokaiseen rotuun tulee yksi ns. esimerkki-edustaja, joten vielä on tulossa paljon! --Tomberman 11. joulukuuta 2005 klo. 14:56:35 (UTC)


Kannattaisi ehkä harkita vielä uudestaan. Noin monesta kuvasta ei ole mitään hyötyä. --Hasdrubal 11. joulukuuta 2005 kello 12:58:13 (UTC)

Minusta itsestäni[muokkaa wikitekstiä]

Luoduista mallineista[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsit taas kuvan jonka tekijänoikeustiedot puuttuvat[muokkaa wikitekstiä]

Ole hyvä ja merkitse lisäämiisi kuviin tekijänoikeustiedot paikalleen. Toistuva tekijänoikeustietojen puuttuminen/vääristely on vandalismia ja siitä seuraa muokkausesto. --Joonas 21. joulukuuta 2005 kello 14:22:41 (UTC)

Jos kerran tässä on väärät käyttöoikeudet niin siitä vaan laita oikeat, jos pystyt... ---Tomberman 21. joulukuuta 2005 16:27:36 (UTC)
En minä voi tietää mistä lähteestä kuva ja millä ehdoilla sitä saa käyttää. Tekijänoikeustietojen täydentäminen on kuvan lisääjän vastuulla. Wikipediaan ei saa tuoda mitä tahansa kuvia verkosta sattuu löytymään. Tämä on kerrottu selväsanaisesti sekä kuvien lataussivulla, että sivulla jossa kerrotaan tiedostojen käyttösäännöt.--Joonas 21. joulukuuta 2005 kello 14:32:24 (UTC)
Voitko ystävällisesti kertoa mistä kuva Kuva:Formula-1.jpg on peräisin ja millä perusteella se on Creative commons lisensoitu? --Joonas 21. joulukuuta 2005 kello 16:14:59 (UTC)

Mallineiden poisto[muokkaa wikitekstiä]

Kuka oli poistanut minun tekemän {{jatkuu}} mallineen ilman lupaani?!!!!!!!!!!!! TUNNUSTAKAA POIS!!!!!! ----Tomberman 21. joulukuuta 17:57:45 (UTC)

[1]. --Gurumasa 21. joulukuuta 2005 kello 16:03:08 (UTC)

Virheellisiä tekijänoikeustietoja, osa 1457[muokkaa wikitekstiä]

Voitko ilmoittaa lisäämäsi kuvan Kuva:Ecclestone.jpg lähteen ja perusteet sille, miksi kuva on mielestäsi GFDL lisensoitu? Mitä tahansa kuvia ei voi ladata Internetistä ja väittää niiden olevan vapaasti lisensoitua ja sen voidaan katsoa olevan vandalismia. On todella valitettavaa, että sinua pitää huomautella tästä samasata asiasta kerta toisensa jälkeen. --Joonas (kerro) 28. tammikuuta 2006 kello 11.12 (UTC)

Olen pahoillani että tein näin, mutta en itsekään tiedä onko tällä copyright vai ei! Sitä paitis suurin osa kuvista on muutenkin tällaisia! ---Tomberman 28. tammikuuta 2006 klo 13:16:20 (UTC)
Lähtökohtaisesti kaikki valokuvat ovat tekijänoikeuden alaista materiaalia. "Lisää tiedosto" sivulla on seikkaperäiset ohjeet mitä tällaisissa tapauksissa kuuluu tehdä. Sivulla mainitaan selvästi: "Jos teit kuvan itse, kerro se. Jos löysit sen Internetistä, kerro osoite ja miksi kuva mielestäsi käyttöoikeuksien puolesta sopii Wikipediaan." Ja alasvetovalikossa on myös vaihtoehto "en tiedä teoksen käyttöoikeuksia". Ole ystävällinen ja lue sivun ohjeet ja Tiedostojen käyttösäännöt läpi, niinkuin sinua on lukuisia kertoja kehoitettu tekemään, ennen tulevien kuvien lisäämistä. --Joonas (kerro) 28. tammikuuta 2006 kello 11.22 (UTC)
  • Estetty 3vrk toistuneesta kuvien tallentamisesta harhaanjohtavilla tiedoilla. —MikkoM () 28. tammikuuta 2006 kello 18.20 (UTC)

Keskeneräisissä artikkeleissa voi käyttää tilapäisesti {{työn alla|Tomberman}} mallinetta. --TBone 11. maaliskuuta 2006 kello 09.18 (UTC)

Hei! Hyvä että olet kirjoittanut artikkeleita. Yritä kuitenkin välttää tuollaista hehkutusta, kuten "Nieto oli oikea legenda elämänsä aikana."". Sellainen ei ole oikein hyvää tietosanakirjatyyliä. --SM 30. maaliskuuta 2006 kello 12.06 (UTC)

Eikös se ole MotoGP-kilpailut eikä MotoGP -kilpailut? Sama vika luokissa ja vuosiartikkeleissa. --TBone 2. huhtikuuta 2006 kello 10.14 (UTC)

Formula1-kausi ja Formula 1 -kausi tietääkseni. --TBone 2. huhtikuuta 2006 kello 10.21 (UTC)
Pyydän käyttämään muotoa MotoGP-kausi. Kuten Tbone havainnollistaa, välilyöntiä ei tule, koska MotoGP kirjoitetaan yhteen. Formula 1 -kaudessa alkuosa koostuu kahdesta sanasta, joten siinä pitää olla välilyönti. [2] --Tsemii 5. huhtikuuta 2006 kello 20.58 (UTC)

Nykyisellään MotoGP-artikkelit jostain syystä täynnä linkkejä vastaaviin F1-artikkeleihin (esimerkiksi Turkin Grand Prix). Aikaisemmin näin ei ollut. -Les 24. huhtikuuta 2007 kello 17.28 (UTC)

Lippumallineet[muokkaa wikitekstiä]

Toimivatkohan nuo lippumallineet oikein? Oletko kokeillut hiekkalaatikolla? --Hautala 27. toukokuuta 2006 kello 16.59 (UTC)

Kasasin kaikki löytämäni lippumallineet Lippukuvat-luokkaan että ne löytää vähän helpommin. Muuten ihan jees, mutta olisi voinut yhtenäisen linjan säilyttää ja nimetä UK lipun Iso-Britannian lipuksi ja USA lipun Yhdysvaltain lipuksi, mutta hyvä se on noinkin.--Kimmolaine 7. elokuuta 2006 kello 17.25 (UTC)

Ääh, eipäs toiminutkaan oikein, sivut jotka käyttivät mallinetta menivät vähän vituralleen, oli pakko kumota luokitukset... Joten antaapa olla. :( --Kimmolaine 7. elokuuta 2006 kello 17.39 (UTC)
Listasin ne omalle sivulleen: Lista lippumallineista Kommentin jätti Kimmolaine (keskustelu – muokkaukset).
Siirretty pois artikkeliavaruudesta: ks. Wikipedia:Malline/Luettelo lippumallineista --Tve4 7. elokuuta 2006 kello 18.04 (UTC)

{{Rajaus}} & lippumallineet[muokkaa wikitekstiä]

Hei, laitoit osaan lippumallineista (esim. {{Japanin lippu}}) Rajaus-mallineen. Tällöin esim. Malline:F1-tallit 2005 meni hajalle, koska siinä oli jo rajaus malline ({{rajaus|{{Japanin lippu|=20}}}}). Jos laitat jatkossa lippumallineeseen rajauksen, huolehdithan ettei muut mallineet rikkoudu, kiitos. —Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 21. tammikuuta 2007 kello 16.58 (UTC)

Sprinttihiihdon MM -mallineet[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Miesten perinteisen sprinttihiihdon maailmanmestarit ja naisten vastaava, ei kaikki MM-sprintit ole ollut perinteisellä (ainakaan Lahdessa ei ollut), ja erikseen vapaan ja perinteisen maailmanmestareita tuskin kannattaa laittaa.. tai ihan miten vain. --Anr 23. helmikuuta 2007 kello 12.26 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Terror pit.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Samulili 5. maaliskuuta 2007 kello 09.39 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Immortal baron vorg.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Samulili 5. maaliskuuta 2007 kello 09.39 (UTC)

Edellä mainituista kuvista[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Kysyit noista kuvista ja niihin lisätystä huomautuksesta. Merkitsin kuvat epäselviksi niiden epäselvien vetoamisfunktioiden takia. Tämä tarkoittaa sitä, että kuvat eivät artikkelissa ole kiinteässä yhteydessä tekstiin eikä kuvia käytetä tekstin selventämiseen. Tekstissä voisi kertoa esimerkiksi, mistä tunnistaa, että kyseessä on loitsukortti, mitä tarkoittavat luvut 6 ja 1 ja mitä itse kuva kertoo kortin luonteesta. Näin tekstin ja kuvan käytön välille syntyy ns. "asiallinen yhteys". Tämä oli alkuperäinen syy merkitä kuvat epäselviksi. Nyt huomasin kyllä myös, että kuvista puuttuu tieto kortin suunnittelijasta, mikä on toinen puute. Kuvittajan tieto löytyy varmaankin jostain korttien seasta tai peliohjeista. Jos nimeä ei löydy, tekijäksi voi merkitä myös korttien julkaisijan. Samulili 5. maaliskuuta 2007 kello 20.36 (UTC)

MotoGP ja Formula 1[muokkaa wikitekstiä]

Olet luonut artikkeleita tämän kauden Formula 1:n ja MotoGP:n Grand Prix -kilpailuista. Minua häiritsee se, että molempien sarjojen kilpailut ovat samassa artikkelissa. Mielestäni eri lajien artikkelit tulisi erottaa, ja luoda erikseen artikkelit Formula 1:n ja MotoGP:n kilpailuille. Esimerkiksi Australian Grand Prix 2007 voitaisiin jakaa artikkeleihin Australian Grand Prix 2007 (Formula 1) ja Australian Grand Prix 2007 (MotoGP). Sivu Australian Grand Prix 2007 voisi toimia täsmennyssivuna näiden kahden artikkelin välillä. --Anzee (k/m) 9. maaliskuuta 2007 kello 17.32 (UTC)

Eihän tuota muutosta tarvitsisi kaikkiin kisoihin tehdä, vain tämän kauden. --Anzee (k/m) 10. maaliskuuta 2007 kello 08.17 (UTC)
Nyt erottelin tämän kauden artikkelit erikseen MotoGP:n ja Formula 1:n artikkeleihin, sekä loin täsmennyssivut. Katsoin myös, ettei mikään linkki vie täsmennyssivuun. --Anzee (k/m) 14. maaliskuuta 2007 kello 15.11 (UTC)
En kaikkia, vaan tämän kauden. --Anzee (k/m) 14. maaliskuuta 2007 kello 18.55 (UTC)

Eikä tässä voisi menetellä samalla tavalla kuin artikkelissa Australian Grand Prix 2007? Jos vain jaksat niin voisitko siirtää nuo sivut samalla tavalla kuin minä siirsin Australian Grand Prix 2007:n? -DragonMaster- 29. maaliskuuta 2007 kello 13.02 (UTC)

Olet kirjoitellut mm. F1-kisoista. Asia on hyvä ja kannatettava, mutta toivoisin että kiinnittäisit jatkossa enemmän huomiota tekstiesi kielioppiin ja oikeinkirjoitukseen. Virheitä on aika paljon ja niiden korjaaminen vaivalloista. Tosalmi 27. heinäkuuta 2007 kello 18.15 (UTC)

Mistä lyhenne Nk? Tommi0 19. maaliskuuta 2007 kello 12.33 (UTC)

Olen tyhmä, lienee tarkoittava nopeimmat kierrokset, mutta ulkopuoliselle epäselvä.

Formula 1 -projekti[muokkaa wikitekstiä]

Näytät kirjoittelevan paljon Formula 1 -aiheisia artikkeleita, joten harkitse Formula 1 -projektiin osallistumista! -DragonMaster- 15. huhtikuuta 2007 kello 16.12 (UTC)

Britannian Grand Prix näyttää vähän hassulta kun ei siitä ilmene, mistä grand prix'stä on kyse. Niitähän on vähän joka lajissa koiranäyttelyistä formuloiden kautta hevoskilpailuihin. --Ulrika 8. heinäkuuta 2007 kello 15.46 (UTC)

(Siirsin kommentin sivultani tänne, missä aloitin keskustelun. --Ulrika 8. heinäkuuta 2007 kello 16.05 (UTC))

No niin on, mutta täällä Grand Prix viittaa lähinnä Formula 1 -kilpailuihin, joten siinä mielessä se on sillä otsikolla. Ei esim. koiranäyttelyistä taida olla yhtään artikkelia täällä ainakaan minun tietääkseni. Jos on, niin sitten on. Joka tapauksessa sivun voi siirtää osoitteeseen Britannian Grand Prix (Formula 1) --Tomberman 8. heinäkuuta 2007 klo 18.58 (UTC)
Voisit tehdä sen itse: ylärivissä on painike Siirrä. Kirjoita sinne uusi otsikko. Grand Prix ei mitenkään itsestään selvästi viittaa Formula ykkösiin muiden kuin alan harrastajien mielestä:) Vilkaisehan vielä tuota. --Ulrika 8. heinäkuuta 2007 kello 16.05 (UTC)
Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan FullTiltPoker-Early (6 max).png, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 4. marraskuuta 2007 kello 19.24 (UTC)

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Vihan sota merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Ota huomioon, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --Iivarius 26. syyskuuta 2011 kello 22.54 (EEST)[vastaa]

Hei, lisäsin sinut kokeeksi merkityt versiot -lisäosaan liittyvään seulojat-käyttäjäryhmään jonka takia Wikipedian käyttöliittymä muuttui hieman. Käytännön hyöty lisäyksestä on, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Lisäksi pystyt vastaavasti merkitsemään artikkeliversioita vapaaksi sotkuista. Lisää merkittyjen versioiden ohjeita löytyy täältä. Itse lisäosa on vasta koekäytössä ja mikäli vastaan tulee hölmöjä käännöksiä, ongelmia tai haluat muuten vain eroon käyttöliittymämuutoksista niin niistä voi ilmoittaa joko suoraan minulle tai merkittyjen versioiden keskustelusivulle. --Zache (keskustelu) 11. toukokuuta 2012 kello 07.19 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu[muokkaa wikitekstiä]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Luettelo ratamoottoripyöräilyn 500-kuutioisten MM-sarjaa johtaneista kuljettajista merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Anr (keskustelu) 31. heinäkuuta 2019 kello 23.35 (EEST)[vastaa]