Keskustelu:Luettelo tunnetuista helsinkiläisistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä lähteetön trivialuettelo pitäisi varmaankin poistaa, vrt. kahvihuone. --Compance 10. joulukuuta 2011 kello 12.21 (EET)

Näin näppituntumalta sanoisin, että tämän pitäisi ainakin olla aika lailla pidempi ollakseen mielekäs. Nyt tämä on aika triviaali ja sattumanvarainen pintaraapaisu joistain tunnetuista Helsingissä asuneista. --Risukarhi (keskustelu) 21. toukokuuta 2012 kello 16.44 (EEST)
Tämä on kyllä hassu luettelo. Melkein kaikki tunnetut suomalaiset ovat ainakin joskus asuneet Helsingissä. Pistin nämä tämänhetkiset kieliversiot (nl ja de) seurantalistalleni. Tämä lienee enwikistä poistettu koska sitä ei siellä ole ja enkku näyttää olevan monessa mitassa suomen ykköskieli kuitenkin. --Höyhens (keskustelu) 6. syyskuuta 2019 kello 15.17 (EEST)
Erno Paasilinna jopa sanoi, että jokaisen (so. suomalaisen) olisi hyvä asua osa elämästään Helsingisssä (so. pääkaupungissa) ja oli varmaan siinä oikeassa. Luettelo kaipaa käsitteellistä pohdintaa. Jos henkilön pitäisi olla ilmentänyt jotenkin helsinkiläisyyttä (mistä tietysti on lähteitä), se voisi olla eräs hyvä kriteeri, vertaa: Georg Malmsten, Tuomari Nurmio, Arvo Turtiainen jne.--Urjanhai (keskustelu) 6. syyskuuta 2019 kello 15.39 (EEST)