Kellarin kunkku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kellarin kunkku
The King of Queens
Tyyli tilannekomedia
Kestoaika 22 min
Luoja(t)
 • Michael J. Welthorn
 • David Litt
Pääosissa
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli Englanti
Verkko CBS Yhdysvallat
Nelonen,TV5 Suomi
Esitetty 21. syyskuuta 1998 – 14. toukokuuta 2007
Tuotantokausia 9
Jaksoja 207
Tunnuskappale "Baby All My Life I Will Be Driving Home To You" esittäjänä Billy Vera (v.1999-2007)
Tuotanto
Tuottaja(t) Jerry Kucucka
Vastaava(t) tuottaja(t)
Säveltäjä(t) Andrew Gross (kaudet 1-2)
Jonathan Wolff
Rob Ragsdale
Kurt Farquhar (2000-2007)
Aiheesta muualla
IMDb

Kellarin kunkku (The King of Queens) on yhdysvaltalainen tilannekomediasarja, jota alun perin esitti CBS-kanava syyskuusta 1998 toukokuuhun 2007. Sarjan pääosissa nähdään Leah Remini, Kevin James ja Jerry Stiller.

Sarjan päätösjakson esityksen jälkeen vuonna 2007 Kellarin kunkusta tuli viimeinen amerikkalainen 1990-luvulla alkanut live-sitcom, joka lopetti esittämisensä.[1]

Doug (Kevin James) ja Carrie (Leah Remini) Heffernan ovat työväenluokkainen pari, joka asuu osoitteessa "3121 Aberdeen Street" Rego Parkissa, Queensissä, New Yorkissa Carrien omalaatuisen isän, Arthur Spoonerin (Jerry Stiller), kanssa. Doug toimii pakettilähettikuskina kuvitteellisessa IPS (International Parcel Service) -firmassa ja Carrie toimii sihteerinä Manhattanilla aluksi lakifirmassa ja sitten kiinteistöfirmassa. Carrien isän vaatimukset vaikeuttavat parin elämää niin, että he päätyvät palkkaamaan ammattikoiranulkoiluttajan, Hollyn, viettämään aikaa tämän kanssa koiria ulkoiluttaessaan.

Sarjassa tavataan myös Dougin ystävät Deacon Palmer, Spencer Olchin ja Richie Iannucci, sekä Dougin serkku Danny Heffernan. Deaconin vaimo Kelly on Carrien paras ystävä.

Useimmat kohtaukset tapahtuvat Heffernanien kotona, mutta muita yleisiä tapahtumapaikkoja ovat Dougin ja Carrien työpaikat, Cooper's-niminen ravintola sekä perheenjäsenten ja ystävien kodit. Sarjan alkutunnuksessa nähdyt kohtaukset on kuvattu New Yorkin lähellä olevilla alueilla, mutta sarja on kuvattu Kaliforniassa.

Sarja alkaa siitä, kun Doug ja Carrie ovat jo naimisissa ja se, miten he tapasivat on jokseenkin epäselvää yhtäjaksoisuus-ongelmien vuoksi. Eräässä takaumajaksossa Doug tapaa Carrien ollessaan portsarina yökerholla, jonne Carrie menee. Eräässä toisessa jaksossa Carrie mietiskelee kappaletta, jonka tahtiin Doug pyysi häntä tanssimaan heidän ollessaan yläkoulussa. Myöhemmässä jaksossa annettiin ymmärtää, että he kaikki kävivät yläkoulua yhtä aikaa, kun Kellyn ja Carrien kerrotaan olleen sängyssä saman miehen kanssa ja kummankaan aviomies ei tiedä asiasta kunnes he kaikki ovat miehen häissä vieraina.

Näyttelijät ja hahmot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Doug Heffernan (näyttelijä Kevin James) on keskiverto pakettilähetti, joka on luonteeltaan viisasteleva. Doug ei koskaan epäröi protestoida syvästi kokemiensa vääryyksien vuoksi. Hän syntyi 9. helmikuuta vuonna 1965 Quebecissä, Montrealissa, Kanadassa. Dougin rakkaus ruokaa kohtaan on joskus syy hänen epäonnisille seikailuilleen. Nämä mieliteot saavat hänet joskus miettimään kummallisia ja mutkikkaita juonia saadakseen haluamansa, vaikkakin yleensä juonet epäonnistuvat lopuksi, aiheuttaen jatkuvaa nahinaa Dougin ja Carrien välille. Dougin tapa antaa periksi houkutukselle, Carrielle tekemistä lupauksistaan huolimatta, on myös yleinen kiistojen aihe. Yleisesti Doug nauttii urheilun katsomisen ja ystäviensä kanssa pelatun pokerin tuomista yksinkertaisista iloista.
 • Carrie Heffernan (näyttelijä Leah Remini) on Dougin sähäkkä ja teräväkielinen vaimo. Hän on asenteeltaan kova ja ajoittain myös väkivaltainen Dougia kohtaan. Doug ja Holly ovat luokitelleet hänet pelottavaksi etenkin hermostuneena. Eräässä takaumassa Carrie toteaa olevansa onnellinen (hän sanoo, ettei koskaan ole ollut varsinaisesti onnellinen) muiden ollessa surullisia. Hän ei koskaan käynyt collegea loppuun ja työskentelee ahkerana sihteerinä. Hänen jatkuvat yrityksensä saada hänen ja Dougin suhteesta romanttisempi ja merkityksellisempi aiheuttavat Dougille päänvaivaa, sillä tämä suosii simppelimpää elämää mahdollisesti ilman enempiä rajoituksia. Tarkempi kuva parista osoittaa Carrien pyrkivän painostamaan Dougia tekemään itsestään enemmän ja parantamaan moraaliaan, vaikka osaa itse olla yhtä häikäilemätön kuin Doug. Vaikka Carrie nuhtelee Dougia tämän ajattelemattomuudesta, hän on osoittanut olevansa ajoittain ajattelemattomampi, omaten vain vähän kärsivällisyyttä ja sietokykyä muiden ongelmille ja oikuille. Monessa jaksossa pari on yrittänyt paeta sosiaalisesti epämukavia tilanteita Carrien käskystä, mikä on johtanut Dougin tulemiseen hylätyksi pärjäämään omillaan. Eräässä jaksossa hän jättää Dougin eksyksiin metsään mennäkseen syömään lounasta ja toisella kerralla jättää Dougin omalaatuisen parin pitämään, vanhanaikaiseen majataloon samalla, kun itse kirjautuu läheiseen hotelliin ja lähtee tanssimaan. Carrien paras ystävä on Deaconin vaimo, Kelly Palmer.
 • Arthur Spooner (näyttelijä Jerry Stiller) on Carrien leski-isä, joka on ollut naimisissa kolmesti. Hänen neljäs avioliittonsa on Spencerin äidin (näyttelijänä Stillerin oikea vaimo, Anne Meara) kanssa viimeisellä tuotantokaudella. Arthur on perheessä se klassinen sekopää. Hän asuu Heffernanien kellarissa, sillä hän sytytti vahingossa oman, vakuuttamattoman talonsa tuleen, polttaen sen maan tasalle pilottijaksossa. Räjähdysherkkyytensä takia Arthur tunnetaan hänen käsittämättömistä, ärhäköistä purkauksistaan. Hän kertoo paljon kyseenalaisia tarinoita asioista, joita väittää läpikäyneensä menneisyydessään. Arthur aiheuttaa säännöllisesti kaaosta Heffernanien huushollissa ja käy Dougin ja Carrien hermoille. Heillä on joskus vaikeuksia löytää omaa rauhaa, sillä Arthur on usein heidän tiellään. Arthur yrittää aiheuttaa vaikeuksia myös Dougin ystävien kanssa. Hän kiusaa erityisesti Spenceriä, mutta yrittää myös (onnistumatta) samaa Deaconin kanssa, joka usein kutsuu Arthuria vanhukseksi.
 • Sara Spooner (v. 1998 näyttelijänä Lisa Rieffel) on Carrien nuorempi siskopuoli, vastuuton näyttelijättäreksi pyrkijä. Hän esiintyy vain viidessä ensimmäisistä kuudesta jaksosta. Hänet mainitaan uudelleen vain kerran, 52. jaksossa, kun Doug käyttää häntä tekosyynä päästäkseen esiintymästä pomonsa roastauksessa. Kun sarjan suosio kasvoi, Kevin Jamesia pyydettiin haastattelussa selittämään mitä Saralle tapahtui. Jamesin mukaan tuottajat eivät keksineet juonia kehittääkseen Rieffelin hahmoa, joten hahmoa ei jatkettu. Pilottijaksossa Rieffel oli kameran edessä suurin piirtein noin puolet jaksosta, mutta muissa jaksoissa, joissa hän oli mukana hänen hahmollaan ei ollut juurikaan vuorosanoja tai tekemistä. Myöhempi dialogi antaa ymmärtää, että Sara Spooneria ei koskaan ollutkaan ja että Carrie on ainoa lapsi. (Rieffelin hahmon katoaminen ja sarjan myöhempi väite, ettei hahmoa ollutkaan, on esimerkki "Chuck Cunningham" -syndroomasta.)
 • Deacon "Deac" Palmer (näyttelijä Victor Williams) on Dougin paras ystävä. Pitkä ja urheilullinen Deacon on Dougia vuoden ja muutamia viikkoja nuorempi, mutta kuitenkin parivaljakon vastuullisempi osapuoli, sen lisäksi, että hän on klassinen "hyvä perheenisä." Deaconilla on vaimonsa Kellyn kanssa kaksi poikaa nimeltään Major ja Kirby. Hänet nähdään usein viettämässä aikaa Dougin seurassa, joko ruokatauolla, viikonloppuisin tai perhekokoontumisissa. Vaikka Deaconilla on usein parisuhde-ongelmia, hänellä on aina aikaa rentoutua ja pitää hauskaa. Hän usein auttaa Dougia keksimään perusteellisia juonia Carrien vedättämiseksi, mutta harvemmin osallistuu juoneen itse. Eräässä ensimmäisen kauden jaksossa Deacon paljastaa olleensa kansalliskaartissa. Hän on myös osallistunut vapaaehtoisena "isoveljeksi" mentoritoimintaan.
 • Spencer "Spence" Olchin (näyttelijä Patton Oswalt) on Dougin kaveriporukan nörtti. Hänellä on tapana olla vainoharhainen ja heikolla terveydellä varustettu. Spencer on kiinnostunut sci-fistä, fantasiaelokuvista ja sarjakuvakokoontumisista – kohteista, jotka eivät kiinnosta hänen ystäviään. Hänen syntymäpäivänsä on 15. helmikuuta ja hänellä on albanialaiset sukujuuret. Hän myy työkseen metrolipukkeita. Spencer muutti New Yorkiin maalaisesta Länsi-Virginiasta. Eräässä jaksossa hän on Deaconin ja Kellyn "taloudenhoitaja". Hahmo perustuu paljolti sitä näyttelevään Patton Oswaltiin. Spencer osoittaa suurta älyä ja kyvykkyyttä monenlaisissa askareissa, mutta hänen perheensä historia vainoaa häntä: hänen määräilevä ja epätasapainoinen äitinsä, sekä hänen kyvyttömyytensä puolustaa itseään. Monessa jaksossa mainitaan Spencerin astma (taakka, jonka hän jakaa Dannyn kanssa) ja pähkinäallergia (vaikka eräässä jaksossa hänen nähdään syövän pähkinää sisältäviä M&M's -karkkeja). Kahdeksannen tuotantokauden eräässä jaksossa mainitaan Spencerin olevan Ottawasta kotoisin. Sarjan toiseksi viimeisessä jaksossa Spencer ajattelee pakkomielteisesti Carrie'a romanttisessa mielessä, kun selviää, että Doug ja Carrie ovat eroamassa.
 • Richard "Richie" Iannucchi (v.1998–2001; näyttelijä Larry Romano) on yksi Dougin läheisimmistä ystävistä. He olivat huonetovereita ennen kuin Doug meni Carrien kanssa naimisiin. Kolmannella kaudella hahmo kirjoitettiin hiljalleen ulos sarjasta, jotta Romano voisi työskennellä toisen sitcom-sarjan parissa. Kyseisellä kaudella hän esiintyi vain yhdessä jaksossa. Richie oli kaveriporukan naistenmies ja kerran myönsi jopa olleensa sängyssä Dougin siskon kanssa. Richie on palomies ja jokseenkin myös huijari. Hänen viimeisessä jaksossaan sarjassa hän harrastaa seksiä (ruudun ulkopuolella) Dougin siskon Stephanien (näyttelijänä Ricki Lake) kanssa, joka myöhemmin lupaa soittaa Richielle vaikkei hänellä oikeasti ole aikomustakaan soittaa. Richie nähdään myös muutamassa klipissä sarjan lopussa näytettävässä takautumakollaasissa.
 • Daniel "Danny" Heffernan (näyttelijä Gary Valentine) on Dougin serkku ja hänet nähdään hengaamassa Dougin, Deaconin ja Spencerin kanssa. Sarjan alussa Dougilla on negatiivinen, vihaa lähentelevä asenne Dannyä kohtaan. Sarja kehittyessä heistä tulee kuitenkin ystäviä ja kollegoita ja Danny nähdään säännöllisesti hengaamassa Dougin, Deaconin ja Spencerin kanssa. Dannystä tulee jopa Spencerin kämppäkaveri pieneen asuntoon. Nämä kaksi tappelevat kuin aviopari ja monet vitsit pyörivätkin tämän romanttiselta vaikuttavan suhteen ympärillä. Eräässä vaiheessa he menevät laillisesti naimisiin saadakseen ilmaisen television myyntitarjouksesta, johon vain avioparit ovat hyväksyttyjä. Danny omisti ennen pizzerian ja on eronnut Eva-nimisestä naisesta. Kahdessa jaksossa selviää Dannyllä olevan astma ja tämän käyttävän inhalaattoria. Gary Valentine ja Kevin James ovat veljeksiä oikeassa elämässä. He molemmat keksivät sukunimet näyttelemistä varten, "Valentine" on heidän isänsä keskimmäinen nimi.
 • Holly Shumpert (v.2001–2007; näyttelijä Nicole Sullivan) on pirteä, mutta epävarma koiranulkoiluttaja, joka Heffernanien tapaan asuu Queensissä, missä hänet palkattiin pitämään seuraa Carrien isälle Arthurille. Hänet nähdään usein saapumassa Heffernaneille hakemaan Arthuria, mutta hän on myös heidän perhetuttunsa. Häntä pidetään usein outona tapojensa takia: miehet, joiden kanssa hän seurustelee ja hänen avoimesti myöntämänsä paha tapa juoda liikaa alkoholia. Holly on herkkä sielu, erityisesti, kun hän joutuu sietämään Arthurin temppuja ja olemaan mukava Carrielle vaikka tämä usein kaltoinkohtelee häntä. Holly kirjoitettiin sarjasta ulos 8. tuotantokauden alussa, mutta hän myöhemmin palasi, raskaana, sarjan viimeiseen jaksoon.

Toistuvat hahmot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Tarkastaja Patrick O'Boyle (näyttelijä Sam McMurray) on osaston tarkastaja kuvitteellisessa IPS-firmassa. Hän on Dougin pomo ja ystävä ja kutsuu Dougia useimmiten "Heffernaniksi." Hän on mukana useimmissa IPS-kohtauksissa sarjan läpi. Hän on toipuva alkoholisti ja uhkapeliriippuvainen. Hahmo nimeltä Tarkastaja Jack O'Boyle (näyttelijä John F. O'Donohue) esiintyy yhdessä ensimmäisen kauden jaksossa.
 • Kelly Palmer (1998–2001, 2003–2007; näyttelijä Merrin Dungey) on Deaconin vaimo ja Carrien paras ystävä. Hänellä on kaksi lasta Deaconin kanssa. Deacon ja Kelly läpikäyvät vakavia parisuhdeongelmia, paljon vakavampia kuin Dougin ja Carrien pikkukiistat. Eräällä kerralla Deacon mainitsee tulleensa lyödyksi päähän paistinpannulla. Dungey oli poissa sarjasta vuonna 2002, koska hän tarvitsi tauon siitä; tänä aikana hänen hahmonsa oli etääntynyt Deaconista ja lyhyessä suhteessa.
 • Lou Ferrigno (2000–2007; omana itsenään) on näyttelijä, joka tunnetaan roolistaan Hulkina. Ferrigno ja hänen vaimonsa ovat Heffernanien naapureita. Sarjan juokseva vitsi on, että naapurit (Heffernanit mukaan lukien) ihastelevat häntä ja se käy hänen hermoilleen. Lou ei pidä siitä, kun hänelle kerrotaan Hulk-vitsejä. Muut hahmot usein tekevät viittauksia hänen aiempaan rooliinsa Hulkina. Eräässä jaksossa paljastuu hänen olevan koukussa videopeleihin.
 • Raymond "Ray" Barone (näyttelijä Ray Romano) on Dougin Long Islandilainen ystävä. Ray Romanon ja Kevin Jamesin esiintyminen toistensa sarjoissa oli osa televisioverkon sarjojen risteytystä, sillä CBS näytti molempia sarjoja (Kaikki rakastavat Raymondia ja Kellarin kunkku). Romanon esiintyminen sarjassa oli tarpeeksi menestyksekäs taatakseen myös sarjan muille päänäyttelijöille (Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts ja Peter Boyle) esiintymisen Kellarin kunkussa omina hahmoinaan. Kaikkien neljän jakson, joissa Romano esiintyi, englanninkieliset nimet sisälsivät sanan "Ray" ("Road Rayge", "Rayny Day", "Dire Strayts", ja "Raygin' Bulls").

Muita hahmoja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 • Stephanie Heffernan (Ricki Lake), Dougin sisar
 • Veronica Olchin (Grace Zabriskie/Anne Meara), Spencerin äiti
 • Doug Pruzan (Alex Skuby), Carrien entinen pomo Kaplan, Hornstein & Steckler -firmassa.
 • Joseph "Joe" Heffernan (Dakin Matthews), Dougin isä
 • Janet Heffernan (Jenny O'Hara), Dougin äiti
 • Carla Ferrigno (omana itsenään), Lou Ferrignon vaimo (2000–07)
 • Denise Ruth Battaglia (Rachel Dratch), Spencerin tyttöystävä
 • Herra Kaplan (Victor Raider-Wexler), Carrien pomo (2001–03)
 • Herra Kaufman (Victor Raider-Wexler), Carrien pomo (2006–07)
 • Kirby Palmer (Omari Lyles/Marshaun Daniel/Philip Daniel Bolden), Deaconin ja Kellyn vanhin poika
 • Major Palmer (Desmond Roberts/Austin Astrup), Deaconin ja Kellyn nuorin poika
 • nuori Doug (Tyler Hendrickson)
 • nuori Carrie (Madison Lanc)
 • Isä McAndrew (Joe Flaherty), pastori Heffernanien kirkossa
 • Tim Sacksky (Bryan Cranston), Heffernanien naapuri
 • Dorothy Sacksky (Dee Dee Rescher), Heffernanien naapuri
 • Mike Ross (Michael Lowry)
 • Debi Ross (Marcia Cross)
 • Mickey (Ford Rainey), Arthurin ystävä
 • Kim (Melissa Chan), Carrien kollega Kaplan, Hornstein & Steckler -firmassa
 • Amy (Christine Gonzales), Carrien kollega Kaplan, Hornstein & Steckler -firmassa
 • Dawn (Laura Silverman), Carrien kollega kirjanpito-osastolta
 • George Barksdale (Gerry Black)
 • Stu (Gavin MacLeod), Dougin setä ja Dannyn isä
 • Trudy (Beecey Carlson), Dannyn äiti
 • Jimmy (Jimmy Shubert), Dougin kollega IPS:llä
 • Duke (Steve Tancora), Dougin toinen kollega
 • Georgia Boone (Lisa Banes), Carrien pomo Dugan Group -firmassa
 • Donna (Sandra Taylor), Richien tyttöystävä
 • Tarkastaja Jack O'Boyle (John F. O'Donohue), Dougin ja Deaconin työnjohtaja IPS:llä

Sarjan taustaa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työväenluokkaisen parin, Doug ja Carrie Heffernanin, elämään perustuva sarja sai Yhdysvalloissa ensi-iltansa 21. syyskuuta vuonna 1998 CBS-kanavalla. Suurimman osan ajastaan sarja oli maanantai-iltojen vakio, kilpaillen sarjoja, kuten Seitsemäs taivas, vastaan. Vuonna 2003, kun sarja aikataulutettiin West Wing ja Pikku julmurit -sarjoja vastaan, sen katsojaluvut putosivat hieman. Viimeinen jakso näytettiin 14. toukokuuta 2007.

Pilottijakson DVD-kommenttiraidan mukaan Arthurin hahmo kehitettiin Jerry Stiller mielessä, mutta tämä aluksi kieltäytyi roolista. Veteraanikoomikko Jack Carter palkattiin rooliin ja pilotti kuvattiin. Pian jälkeenpäin Stiller muutti mielensä ja otti roolin, jolloin pilotin kaikki Carterin sisältävät kohdat oli kuvattava uudelleen.

Kellarin kunkun osittaisena inspiraationa toimi klassikko-sitcom The Honeymooners, sillä Dougin ja Carrien hahmot perustuvat Kramdenin aviopariin samanlaisine maneereineen ja ilmeettömine kasvoineen. Eräässä vuoden 2001 jaksossa sarja tekee kunnianosoituksen The Honeymoonersille, kun suunniltaan oleva Doug uneksii olevansa Ralph Kramden, vaimonsa Carrien olevan Alice Kramden ja ystävänsä Deaconin olevan Ed Norton. Kyseiset kohdat kuvattiin mustavalkoisena, ja niiden äänenlaatu (yleisö mukaan lukien) sopii yhteen 50-luvun tyylin kanssa.

Kellarin kunkku oli yksi ensimmäisistä sarjoista, joita alettiin lähettää HD-laatuisena 16:9 -kuvasuhteessa, eli 1080i:nä. Sarjan alun aikoihin CBS oli juuri saanut takaisin näyttöoikeutensa NFLään ja omaksui aikaisin teräväpiirtotelevisio -teknologian, jonka seurauksena Kellarin kunkkua voitiin näyttää tätä teknologiaa hyödyntäen.

Tunnuslaulu ja alkutunnus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen kauden alkutunnus oli yksinkertainen, kahdeksan sekunnin sekvenssi, jossa näytettiin metrovaunun ikkunaa nopeasti liikkuen ja sitten pysähtyen sarjan alkuperäisen logon kohdalle, joka sitten kuoriutui irti paljastaen sarjan luojien nimet.

Toisesta tuotantokaudesta alkaen sarjaan lisättiin uusi tunnuslaulu "Baby All My Life I Will Be Driving Home To You", jonka kirjoittivat sarjan käsikirjoittajat Josh Goldsmith ja Cathy Yuspa, sävelsi Jonathan Wolff ja esitti Billy Vera And the Beaters -yhtye. Kappaleen instrumentaaliversiota käytettiin lopputunnukseen toisella tuotantokaudella, mutta se korvattiin kolmannella kaudella uudella tunnuksella, jonka sävelsi Kurt Farquhar.

Toisen kauden alkusekvenssissä nähdään Doug nousemassa IPS-pakettiautoon, sitten kuvaan vaihtuu pitkä kohtaus sillasta, jonka ali Doug ajaa sarjan digitaalisesti liitettyä logoa kohti. Seuraavissa kohtauksissa nähdään Doug, Carrie ja Arthur viettämässä aikaa Queensissä. Toisen tuotantokauden sekvenssissä Kevin Jamesin nimi on laitettu Brooklyn Bridgen yläpuolelle Manhattanin horisontin kanssa, mutta se muutettiin sen jälkeen, kun syyskuun 11. päivän iskut tuhosivat World Trace Centerin pilvenpiirtäjät. Sekvenssistä on olemassa kaksi lyhyttä versiota: alkuperäisissä lähetyksissä, missä alku lyhennettiin rajallisen ajan vuoksi ja joissakin syndikoiduissa lähetyksissä, nähtiin ensin IPS-pakettiauto alittamassa siltaa ja sitten viimeinen kuva, jossa Doug ja Carrie ovat ostamassa jäädykettä Lemon Ice King Of Coronasta, Coronassa, Queensissä. Toinen versio, jota käytettiin Yhdysvaltojen syndikoiduissa lähetyksissä vuodesta 2007, näyttää alkuperäisen alkutunnuksen ensimmäiset kahdeksan sekuntia vakiinnuttaen kuvat Queensistä ennen pakettiauto -kohtausta. Ensimmäisen kauden syndikoiduissa Yhdysvaltojen lähetyksissä vuodesta 2007 edellä mainittu alkutunnus korvasi ensimmäisen kauden alkuperäisen tunnuksen kaikissa jaksoissa tuntemattomasta syystä.

Julkaisut kotikäyttöön

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja on julkaistu DVD:llä seuraavasti:

Blu-ray -julkaisut

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koch Media julkaisi 2. ja 3. tuotantokauden Blu-rayllä 2008. Kaudet ovat 1080i/25fps VC-1 videona, 2.0 DTS ääniraitana englanniksi ja saksaksi, valittavana saksankielinen tekstitys. Sisältää samat ekstrat kuin Koch Median DVD-julkaisutkin. Vaikka levykkeet on julkaistu vain Saksassa ja Itävallassa, ne eivät ole aluelukitut.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:The King of Queens