Katie Leung

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katie Leung
Katie Leung
Katie Leung
Henkilötiedot
Koko nimi Katie Liu Leung
Syntynyt8. elokuuta 1987 (ikä 36)
Motherwell, Skotlanti
Näyttelijä
Aktiivisena 2005
Merkittävät roolit Cho Chang Harry Potter -elokuvissa
Aiheesta muualla
IMDb

Katie Liu Leung (s. 8. elokuuta 1987 Motherwell) on skotlantilainen näyttelijä. Hänen vanhempansa ovat tosin kotoisin Hongkongista. Hän on näytellyt Harry Potter ja liekehtivä pikari-, Harry Potter ja Feeniksin kilta - ja Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvissa Cho Changin roolia.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katien isä oli nähnyt mainoksen, jossa haettiin näyttelijöitä Harry Potter ja liekehtivä pikari -elokuvaan. Hän ehdotti Katien menevän koekuvauksiin, ja hän suostui oitis. He kulkivat pitkän matkan Skotlannista Englantiin. Hän joutui odottamaan jonossa neljä tuntia viiden minuutin koe-esiintymistä takia. Hän sanoi, että olisi paljon mieluummin ostoksilla kuin seisomassa yli 4 500 muun roolinhakija-tytön kanssa, roolin takia jota ei luultavasti edes saisi. Kaksi viikkoa myöhemmin hänelle soitettiin työpajasta, joka tarjosi Cho Changin roolia. Niin Katie Leung sai roolinsa yli 4 500 halukkaan tytön joukosta, vaikkei ollut koskaan edes näytellyt.

Katie sanoo itsensä mielestä olevansa oikeastikin Korpinkynsi (kuten elokuvissa ja kirjoissa), ja vähiten Rohkelikko, sillä hän on mielestään aikamoinen pelkuri.

Katie on myös kertonut, että elokuvassa Harry Potter ja Feeniksin kilta kohtaus, jossa hänen näyttelemänsä Cho Chang ja Harry Potter (Daniel Radcliffe) suutelevat, jouduttiin kuvaamaan yli 30 kertaa, jotta saatiin sopiva suudelma. Radcliffe on sanonut Katien olevan "vavisuttava" ja "todella hyvä näyttelijä."

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Alkuperäinen nimi Rooli/tehtävä Laji Huomioita
2005 Harry Potter ja liekehtivä pikari Harry Potter and the Goblet of Fire Cho Chang Elokuva
2007 Harry Potter ja Feeniksin kilta Harry Potter and the Order of the Phoenix Cho Chang Elokuva
2008 Hercule Poirot Agatha Christie: Poirot Hsui Tai TV-sarja 1 jakso
2009 Harry Potter ja puoliverinen prinssi Harry Potter and the Half-Blood Prince Cho Chang Elokuva
2011 Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2 Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 Cho Chang Elokuva