Jurvan Sanomat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jurvan Sanomat
Jurvan Sanomat logo.svg
Lehtityyppi Paikallislehti
Julkaisija I-Mediat Oy
Levikki 2372 (LT 2012)
Perustettu 1976
Päätoimittaja Jarmo Panula[1]
Sitoutuneisuus sitoutumaton
Kotikunta Jurva[1]
Kotimaa Suomi
Sivukoko tabloid[2]
Ilmestymistiheys torstaisin[1]
Aiheesta muualla
www.jurvansanomat.fi

Jurvan Sanomat on Kurikan Jurvassa keskiviikkoisin ilmestyvä sitoutumaton paikallislehti. Lehden levikkialue on Jurva ja sen lähialueet. Lehti on perustettu vuonna 1976. Sen päätoimittajana toimii Jarmo Panula. Lehteä kustantaa Ilkka Yhtymään kuuluva I-Mediat Oy ja se painetaan I-Print Oy:n painossa Seinäjoella. Nykyisin lehden normaali levikki on 2 372 kappaletta.[1]

Jurvan Sanomat ilmestyy kerran kuukaudessa suurjakeluna, jolloin jakelu on 4 000–6 000 kappaletta normaalin levikin lisäksi.

Jurvan Sanomat on myös Sanomalehtien Liiton jäsen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jurvan Sanomat sai alkunsa 23.11.1975. Tuolloin jurvalaiset Jalo Hiipakka ja Olavi Kalajainen kokoustivat ja pohtivat, voisiko Jurvan kokoisessa kunnassa menestyä oma paikallislehti. Jurvan liike-elämän, kunnan ja seurakunnan edustajien mielipiteet omasta paikallislehdestä olivat myötämielisiä, joten hanketta lähdettiin viemään eteenpäin.

Huhtikuussa 1976 Hiipakka, Kalajainen ja hankkeeseen mukaan tullut Ossi Mäntylä päättivät, että uuden paikallislehden nimeksi tulisi Jurvan Sanomat ja lehteä kustantavasta yhtiöstä Jurvan Paikallislehti Oy. Vastaavaksi päätoimittajaksi nimettiin Olavi Kalajainen ja toimitusneuvostossa hänen lisäkseen olivat Jalo Hiipakka ja Ossi Mäntylä. Ensimmäisen kerran Jurvan Sanomat ilmestyi Jurva-päivien yhteydessä 11.6.1976. Säännöllisesti kerran viikossa lehti alkoi ilmestyä 3.11.1976.

Olavi ja hänen puolisonsa Anni Kalajainen ostivat Jalo Hiipakan ja Ossi Mäntylän osuudet yhtiöstä 1980-luvun alussa. Yritystä pyöritettiin lähes kokonaan oman perheen voimin, mutta toimittajaa tai päätoimittajaa ei yrittäjäperheestä löytynyt. Vuonna 1988 Olavi Kalajainen nimitti päätoimittajaksi lehdessä kaksi vuotta toimittajana työskennelleen Hannu Siltalan.

Vuonna 1992 Olavi ja Anni Kalajainen myivät lehden Ilkka Oy:lle. Hannu Siltala toimi lehden päätoimittajana alkukesään 2011 saakka. Syksystä 2011 lähtien Jurvan Sanomien päätoimittajana on toiminut Jaana Ala-Lahti. Ala-Lahden siirryttyä toisiin tehtäviin, aloitti päätoimittajana joulukuussa 2019 Jarmo Panula.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Yhteystiedot JurvanSanomat. Viitattu 6.6.2021.
  2. Mediakortti (PDF) Jurvan Sanomat. Viitattu 16.5.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.