Komiat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee paikallislehteä. Komiat-nimisestä tanssiorkesterista on eri artikkeli.
Komiat
Komiat lehti logo.svg
Lehtityyppi Paikallislehti
Julkaisija I-Mediat Oy
Levikki 5541 (LT 2016)
Perustettu 2009
Päätoimittaja Marianne Lähde
Kotikunta Kauhava
Kotimaa Suomi
Sivukoko Tabloid
Ilmestymistiheys Kerran viikossa, 52 kertaa vuodessa.
Aiheesta muualla
www.komiatlehti.fi

Komiat on Kauhavan kaupungin ja Vöyrin Petterinmäen keskiviikkoisin ilmestyvä paikallislehti. Toimitus on Kauhavan keskustaajamassa. Päätoimittaja on Marianne Lähde.

Lehden levikki on 5284 kpl. (LT 2017 mediaauditfinland.fi)[1] Lehteä kustantaa Ilkka-Yhtymään kuuluva I-Mediat Oy ja se painetaan I-Print Oy:n sanomalehtipainossa Seinäjoella.

Komiat-lehti syntyi, kun kaksi alueen paikallislehteä, Härmät-lehti ja Kauhavan sanomalehti, yhdistettiin vuoden 2009 alussa. Samaan aikaan toteutui Kauhavan, Alahärmän, Ylihärmän ja Kortesjärven kuntaliitos.

Lehti on palkittu Sanomalehtien Liiton paikallislehtikilpailussa vuosina 2011, 2012 ja 2014.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paikallislehti Kauhava ilmestyi ensi kerran vuonna 1926 Mauno Pesosen toimittamana kahtena näytenumerona. Varsinainen ilmestyminen alkoi vuoden 1927 alussa. Vuonna 1929 lehden nimeksi vaihdettiin Kauhava-Lappajärvi-Vimpeli, mutta jo parin vuoden se palasi entiselleen. Vuosina 1947-1954 lehden nimenä oli Kauhava-Härmät.

Härmät-lehden perusti vuonna 1961 Laijo Järvi Alahärmän ja Ylihärmän sekä Vöyrin Petterinmäen suomenkielisen kylän paikallislehdeksi. Härmät siirtyi paikallisesta omistuksesta alavutelaisen Viiskunta-lehteä julkaisseen yhtiön omistukseen 1970. Yhtiön myötä myös Härmät siirtyi sanomalehti Ilkkaa kustantaneelle Ilkka Oy:lle 1987 ja edelleen Pohjanmaan Lähisanomille 1999.

Kauhavan Sanomalehti Oy päätti keväällä 2008 myydä Kauhava-lehden liiketoiminnan Ilkka-yhtymälle kuuluvalle Pohjanmaan Lähisanomat Oy:lle (nyk. I-Mediat Oy). Kaupan myötä yhdistettiin Kauhava- ja Härmät-lehdet yhdeksi isommaksi paikallislehdeksi. Uuden lehden nimestä järjestettiin lukijakilpailu.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Paikallislehtikilpailu 2011: kunniamaininta yksipäiväisten lehtien sarjassa[2]
  • Paikallislehtikilpailu 2012: paras yksipäiväisten lehtien verkkopalvelu[3]
  • Paikallislehtikilpailu 2014: paras yksipäiväisten lehtien verkkopalvelu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]