Jurassic Park (No. 2 1993)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jurassic Park: Dinopuisto Kauhun Vallassa
Jurassic Park
Alkuperäisteos
Kirjailija David Koepp, Michael Crichton, Walter Simonson ja Malia Scotch Marmo
Genre sarjakuva
Julkaistu 1993
Suomennos
Suomentaja Asko Alanen
Kansitaiteilija Gil Gane
Kustantaja Semic
Julkaistu 1993
Ulkoasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 66
Edeltävä Jurassic Park (No.1 1993)
Seuraava Kadonnut maailma – Jurassic Park
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Jurassic Park: Dinopuisto Kauhun Vallassa on toinen Jurassic Parkista valmistettu sarjakuva. Lehti julkaistiin 1993. Tarina perustuu Jurassic Park -elokuvaan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina jatkuu siitä mihin ensimmäinen osa jäi: Nedryn sulkiessa turvatoimia saarelle saapuu myrsky. Dennis sulkee kuitenkin myös joitain sähkölaitteita kuten puhelimet ja kiertoajelun, jolloin autot juuttuvat Tyrannosaurusten aitauksen eteen. Pian Tyrannosaurus hyökkää paikalle, syö Gennaron ja haavoittaa Iania. Se myös kaataa auton, jossa Tim ja Lex ovat, mutta Grant onnistuu pelastamaan heidät.

Jotta Nedry pystyisi toteuttamaan suunnitelmansa, hänen täytyy sulkea kaikki puiston turvajärjestelmät mukaan lukien puistoa ympäröivät sähköaidat. Pakomatkallaan hän kuitenkin joutuu Dilophosauruksen saaliiksi. Hammond on huolissaan lapsista ja lähettää puiston turvallisuudesta huolehtivan Robert Muldoonin pelastamaan heidät, ja Ellie lähtee hänen mukaansa. He löytävät Ianin, sekä Grantin ja lasten jäljet mudassa johtamassa pois autolta. Tyrannosaurus hyökkää, mutta he onnistuvat pakenemaan jeepillä.

Grant, Tim ja Lex nukkuvat puussa ja heräävät aamulla Brachiosauruksen ollessa aterioimassa heidän lähettyvillään. Pian Grant huomaa maassa munankuoria ja tajuaa, että dinosaurukset ovat pystyneet lisääntymään, koska on olemassa sammakoita, jotka pystyvät vaihtamaan sukupuoltaan ja osa dinosaurusten geeneistähän oli korvattu sammakoiden geeneillä. Kolmikko kohtaa tasangolla Tyrannosauruksen takaa-ajaman Gallimimus-lauman ja pääsevät aitauksen loppuosaan.

Samaan aikaan Ellie, Ian, Hammond, Muldoon ja Ray Arnold suunnittelevat pelastusoperaatiota. He katkaisevat sähköt siinä toivossa, että verkko palaisi takaisin normaalitilaan, koska Nedry oli sotkenut sen hakkeroimalla. Ray päättää lähteä kytkemään virrat uudelleen päälle, muttei palaa. Hammond lähettää Ellien ja Muldoonin hoitamaan asian, mutta matkalla Muldoon huomaa Velociraptorin läsnäolon. Hän jää metsästämään niitä, kun Ellie onnistuu kytkemään virrat. Ellie tajuaa Arnoldin kuolleen, ja raptorit pääsevät sisään. Ellie pakenee, mutta Muldoon joutuu raptorien tappamaksi. Ellien kytkiessä sähköjä päälle Grant, Tim ja Lex ovat kiipeämässä sähköaidan yli. Tim saa sähköiskun, josta hän kuitenkin selviytyy. Grant vie lapset vieraskeskukseen ja tapaa Ellien.

Vieraskeskuksessa Tim ja Lex pakenevat kahta raptoria keittiöön, jossa he lukitsevat toisen raptorin kylmiöön. Keittiön ulkopuolella he tapaavat Grantin ja Ellien, jotka ovat varustautuneet aseilla. He menevät valvomoon, jossa he kytkevät virrat päälle, jolloin ovet lukkiutuvat. Grant soittaa Hammondille ja käskee tämän pyytää helikopterin hakemaan heidät pois. Puhelu kuitenkin keskeytyy, kun Velociraptor hyökkää huoneeseen ikkunasta. Grant ja lapset kiipeävät nopeasti tikkaita katossa olevaan luukkuun. He saapuvat rakennustelineille, jossa he ovat joutumassa raptoreiden saaliiksi, kunnes Tyrannosaurus hyökkää ja tappaa toisen raptorin. Grant, Ellie, Tim ja Lex pakenevat, kun toinen raptor jää epätoivoisesti taistelemaan Tyrannosauruksen kanssa. Raptorin kuollessa Tyrannosaurus karjuu ja esittelyteksti ”kun dinosaurukset hallitsivat maailmaa” putoaa. Selviytyjät etenevät Hammondin jeepillä helikopterin luokse ja pakenevat saarelta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.