Jurassic Park (No.1 1993)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jurassic Park: Hirmuliskot Valloillaan!
Jurassic Park
Hirmuliskot valloillaan Jurassic park sarjakuva.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija David Koepp, Michael Crichton, Walter Simonson ja Malia Scotch Marmo
Genre sarjakuva
Julkaistu 1993
Suomennos
Suomentaja Asko Alanen
Kansitaiteilija Gil Gane
Kustantaja Semic
Julkaistu 1993
Ulkoasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 66
Seuraava Jurassic Park (No. 2 1993)
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Jurassic Park: Hirmuliskot Valloillaan! on ensimmäinen julkaistu Jurassic Park -sarjakuva. Tarina julkaistiin kahdessa osassa vuonna 1993 ja sitä seurasi myöhemmin oma sarjansa Kadonnut maailma – Jurassic Park. Sarja perustuu Jurassic Park -elokuvaan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ryhmä tiedemiehiä (paleontologit Alan Grant, Ellie Sattler ja kaaosteoriamatemaatikko Ian Malcolm) sekä lakimies Donald Gennaro kutsutaan antamaan mielipiteensä Jurassic Park -puistosta, jonka perusti miljardööri John Hammond Isla Nublarin saarelle lähelle Costa Ricaa. Hammond haluaa kuulla heidän mielipiteensä ennen kuin hän aukaisee puiston vuoden kuluttua.

Puiston vetonaulana ovat esihistorialliset dinosaurukset, jotka on kloonattu vahingoittuneesta dinosauruksen DNA:sta. Veri, joka sisälsi DNA:ta, oli saatu hyttysistä, jotka olivat imeneet dinosaurusten verta ja jääneet kiinni meripihkaan. He olivat kuitenkin joutuneet paikkaamaan joitain kohtia DNA:sta sammakoiden geeneillä saadakseen DNA:n kokonaiseksi. He halusivat myös varmistua siitä, että dinosaurukset eivät lisääntyisi, joten he olivat tehneet kaikista eläimistä naaraita.

Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Puiston pääohjelmoija Dennis Nedry varastaa dinosaurusten alkioita. Hän oli tehnyt sopimuksen Biosyn-yhtiölle työskentelevän Lewis Dogsonin kanssa.

Samaan aikaan Grant, Ellie, Ian, Gennaro sekä Hammondin lapsenlapset Tim ja Lex lähtevät kiertoajelulle puistoon tiettyä reittiä pitkin kulkevilla sähköautoilla. Ellie jää tutkimaan sairasta Triceratopsia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.