Julen Guerrero

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Julen Guerrero

Julen Guerrero López (s. 7. tammikuuta 1974 Portugalete, Vizcayan maakunta, Espanja) on espanjalainen entinen jalkapalloilija, joka edusti koko pelaajauransa ajan Athletic Bilbaota. Nykyään hän toimii valmentajana.

Baskisukuinen Guerrero nousi Baskimaan suurseuran, Athleticin, edustusjoukkueeseen jo 18-vuotiaana menestyksekkäästä nuorten joukkueesta. Guerrero oli lojaali joukkueelleen, ja hyvien maajoukkuepelien myötä saadut tarjoukset suurseuroihin (Barcelona, Real Madrid) hän hylkäsi poikkeuksetta. Kannattajien suosikkipelaajana tunnetun Guerreron merkitys joukkueelle kuitenkin hiipui vuosien varrella. Hänet aikanaan edustusjoukkueeseen nostanut valmentaja Jupp Heynckeskin menetti välillä luottamuksensa hyökkäävänä keskikenttäpelaajana pelanneeseen tähteensä ja Guerrero sai istua penkillä.

Guerrero oli kuitenkin yksi Athleticin kokeneimmista ja taitavimmista pelaajista, ja yksi joukkueen symboleista. Parhaina vuosinaan hän kuului myös Espanjan maajoukkueen pelaajistoon, pelaten 41 maaottelua ja tehden niissä 13 maalia. Guerrero oli mukana MM-kilpailuissa vuosina 1994 ja 1998 ja EM-kilpailuissa vuonna 1996.

Lopetettuaan uransa keväällä 2006 Guerrero siirtyi valmentajaksi Athleticin juniorijoukkueeseen.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.