Juha Partanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee toimittajaa. Pesäpalloilijasta katso Juha Partanen (pesäpalloilija).
Juha Partanen vuonna 2004.

Juha ”Partsu” Partanen (s. 1956 Helsinki) on suomalainen toimittaja, yrittäjä ja tietokirjailija. Hän on toiminut toimittajana MTV3:n uutisissa, päällikkötehtävissä Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä sekä Ylioppilaslehden, Moottorin ja Pääkaupunkiseudun Talousuutisten päätoimittajana. Vuosituhannen alussa Partanen pyöritti omaa asiakaslehtiyritystään Mediakasvo Oy:tä, joka toimii kirjojen ja lehtien kustantajana. Sen jälkeen hän toimi autovaraosabisneksessä toimivan Atoy Oy:n markkinointijohtajana sekä asiakkuusjohtajana viestintätoimisto Taitomyllyssä. Sittemmin Partanen on työskennellyt yrittäjänä ja Taloustaidon autotoimittajana. Eläkkeelle jäätyään hän on keskittynyt kirjailijan työhön vuodesta 2022 alkaen.

Juha Partanen on myös kirjoittanut muistelmateoksen Cyrano ja hullu koira (2006) nuoruudenystävästään muusikko-radiotoimittaja Gösta Sundqvistista. Hän on soittanut bassokitaraa Göstan yhtyeissä, ei kuitenkaan enää Leevi and the Leavingsissa. Sen sijaan kaikkien aikojen ensimmäinen yhtyeestä kertova juttu Ilta-Sanomiin 1978 on hänen kirjoittamansa, ja hän myös kuvasi kansikuvia yhtyeen ensimmäisiin singleihin.

Partanen on kirjoittanut myös Ekovilla Oy:n 30-vuotishistoriikin Kertomus elämää kestävästä eristefirmasta (2009) ja yhdessä Martin Sandelinin kanssa Nokia Oyj:n verkkopuolen historiikin ja digitaalisen puhelinkeskuksen DX200:n tarinan nimellä Nokian jalokivi (2015). Viimeksi häneltä on ilmestynyt Auto- ja liikennetoimittajien yhdistyksen AuLin historiikki Totuuden torvet (2021).

Partanen on asunut suurimman osan elämästään Espoon Haukilahdessa. Hän on valmistunut valtiotieteen kandidaatiksi vuonna 2005 Helsingin yliopistosta. Partanen on naimisissa, ja hänellä on kaksi lasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.