Jori A. Kopponen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jori A. Kopponen on suomalainen taikuri, joka on esiintynyt televisiossa ja tapahtumissa.

Kopponen käyttää esityksissään arkisia ja välillä jopa hengenvaarallisia välineitä: ladattuja revolvereita ja palavia savukkeita. Jori esittää ohjelmistossaan komiikan lisäksi muun muassa venäläisen ruletin kolmella aseella. Kuuluisin Kopposen tempuista on savukkeensyöntinumero, jossa hän ensin esittää yhden ja useamman palavan savukkeen nielemistekniikoita kunnes show päättyy temppuun, jossa hän nielee askin palavia savukkeita vatsalaukkuunsa. Temppua esittää muutama kymmenen taikuria ympäri maailmaa.lähde? Tempun kehitti ja teki tunnetuksi yhdysvaltalainen taikuri Tom Mullica.

Kopponen on tehnyt tiivistä yhteistyötä moottorisahajonglööri Juha Kurvisen kanssa yhteisessä Kopponen & Kurvinen Show’ssa. Omien esiintymisiensä lisäksi Kopponen on tullut kuuluisaksi tempauksistaan Raumanmeren juhannus -festivaalilla. Tapahtumassa Kopponen on muun muassa rikkonut tolpassa seisomisen virallisen maailmanennätyksen sekä vapautunut pakkopaidasta ja räjähteillä lastatusta autosta. Televisiossa Kopponen on esiintynyt muun muassa viihdeohjelmissa Tuomas & Juuso Experience, Ruben & Joonas, HUIPS, Huomenta Suomen Ihana aamu, Hupiklubi, Älä katso, Julkkis Big Brother[1] ja Katso pois.

Kopponen oli kihloissa stand up -koomikko Krisse Salmisen kanssa, mutta avoliitto päättyi eroon vuonna 2007[2]. Heillä on yhteinen poika Eelis. Nykyään Kopponen on naimisissa parturi-kampaaja Kirsikka Kopposen kanssa.

Lokakuussa 2013 Kopponen voitti Julkkis Big Brother -ohjelman.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Asukkaat: Jori BigBrother.fi. Viitattu 14.10.2013.
  2. Krisse Salminen ja Jori Kopponen eroavat Ilta-Sanomat. 8.1.2007. Viitattu 24.3.2013.
  3. Jori voitti Julkkis Big Brotherin! BigBrother.fi. 13.10.2013. Viitattu 14.10.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]