Johanna Asklöf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Suomi
Naisten suunnistus
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Tampere 2001 viesti
Hopeaa Hopeaa West Point 1993 viesti
Hopeaa Hopeaa Inverness 1999 viesti
Hopeaa Hopeaa Tampere 2001 sprintti
Pronssia Pronssia Inverness 1999 normaalimatka

Aino Johanna Asklöf (o.s. Tiira, s. 25. elokuuta 1972 Imatra) on entinen suomalainen huippusuunnistaja, moninkertainen MM-mitalisti.[1]

Asklöf, tuolloin vielä Tiira, suunnisti avausosuuden Suomen viestijoukkueessa, joka saavutti hopeaa West Pointin MM-kilpailuissa 1993. Suomi sijoittui alun perin kolmanneksi, mutta sijoitus koheni, kun toiseksi sijoittunut Norja hylättiin Torunn Fosslin jäätyä kiinni dopingista. Tiira oli lisäksi pikamatkalla seitsemästoista.

Solmittuaan avioliiton Asklöf sijoittui Grimstadin MM-kisoissa 1997 pikamatkalla kuudenneksi, normaalimatkalla yhdenneksitoista ja viestijoukkueen mukana neljänneksi. Kaksi vuotta myöhemmin Invernessissä hän saavutti pronssia normaalimatkalla. Hän hävisi kultaa voittaneelle sisarelleen Kirsi Boströmille 37 sekuntia, mutta hopeamitalisti Hanne Staffille vain kolme sekuntia. Viestissä Asklöf toi Suomen maaliin toisena 14 sekuntia Norjan jälkeen. Lisäksi hän oli pikamatkalla kahdeksas.

Tampereen MM-kilpailuissa 2001 Asklöf toi Suomen viestijoukkueen maailmanmestarina maaliin neljä minuuttia ennen Ruotsia. Sprinttikilpailussa hän sai hopeaa 5,6 sekuntia Vroni König-Salmelle hävinneenä. Normaalimatkalla Asklöf oli viides ja pikamatkalla kuudes.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Siukonen, Markku: Itsenäisen Suomen urheilusankareita, s. 310. Minerva, 2007. ISBN 978-952-492-055-1.